'Uitstel patiëntenselectie Galapagos rationele keuze'

Gepubliceerd op 23 maart 2020 09:50 | Reacties: 6 | Onderwerpen: biotechnologie 

Galapagos (29 mei)

183,350 -3,250 (-1,74%)

AMSTERDAM (AFN) - Het pauzeren van de selectie van kandidaten voor een proef met Galapagos-geneesmiddel filgotinib, is een rationele stap om de veiligheid van patiënten te waarborgen, menen analisten van KBC Securities. Patiënten met ernstige ontstekingsaandoeningen gebruiken vaak middelen die hun immuunsysteem onderdrukken en zijn daarom vatbaarder voor het nieuwe coronavirus.

De stap heeft gevolgen voor een aantal klinische tests met filgotinib. Naar verwachting zullen onder meer onderzoeken naar de bruikbaarheid van het middel bij de behandeling van de ziekte van Crohn, athritis psoriatica en de oogontsteking uveïtis en een test om te beoordelen of het gebruik van het middel veilig is voor de testikels vertraging oplopen.

De marktvorsers vinden dat Galapagos relatief zwaar is getroffen in de correctie, maar blijven ook voorzichtig. Er staan resultaten op de rol van een aantal risicovolle fase 2-tests. KBC meent dat een negatief resultaat in de huidige uitdagende omstandigheden gevolgen kan hebben voor de manier waarop beleggers naar het aandeel kijken. KBC houdt daarom vast aan zijn hold-rating met een koersdoel van 189 euro.

Het aandeel Galapagos stond maandag rond 09.40 uur 5,7 procent lager op 136,25 euro.

6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Happy
0
En stap voor stap moeten we gaan wennen aan tegenslag op tegenslag. Slopende economische jaren. Worden geen leuke tijden.
F_VR
0
Lijkt me een logisch gevolg dat instroom studie wordt gepauzeerd. Jammer voor de patienten, zoals ik zelf (ziekte van Crohn), die mogelijk langer moeten wachten op Filgotinib.
Resultaten van de fase 3 studie voor behandeling van Colitis Ulcerosa staan overigens wel voor de deur (eind Q2), ik ben zeer hoopvol gestemd!
suske wiet
1
Er moet veel en veel meer getest worden op corona en heb juist het aandeel Curetis gekocht
Naar verluid zit daar vraag achter hetgeen ze ontwikkelen
Galapagos ,de bomen groeien niet tot aan de hemel .
Pjotr
0
Dr. Bob
0
Ben zelf onlangs in Abionyx gestapt. Hoewel ik een paar dagen moest wachten op de stijging, was dit geen slechte keuze.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.