'Impact staking Ahold gelukkig eenmalig' | Beursonline.nl

'Impact staking Ahold gelukkig eenmalig'

Gepubliceerd op 23 apr 2019 om 09:38 | Reacties: 2 | Onderwerpen: levensmiddelen 

Ahold Delhaize (17:35)

20,835 -0,150 (-0,71%)

AMSTERDAM (AFN) - De tegenvaller van 90 miljoen tot 110 miljoen dollar voor Ahold Delhaize door stakingen bij dochterbedrijf Stop & Shop in de Verenigde Staten is significant maar gelukkig eenmalig. Dat concludeert een analist van KBC Securities.

Ahold Delhaize stelde dinsdag zijn financiële verwachtingen voor dit jaar naar beneden bij als gevolg van de stakingen die elf dagen hebben geduurd. Inmiddels is een voorlopig akkoord bereikt met de bonden. De marktkenner van KBC wijst erop dat de kwartaalresultaten volgens het bedrijf niet worden geraakt en dat de zaken in de VS en Europa verder goed gaan.

Een analist van Invest Securities noemt de hoogte van de genoemde bedragen ,,verrassend". Ook is de impact van de concessies die het bedrijf heeft moeten doen om op één lijn te komen met de bonden op de resultaten nog niet gespecificeerd. ING spreekt van een winstwaarschuwing, maar die term gaat Invest Securities wat te ver.

Advies

Een kenner bij Bryan Garnier wijst er ook op dat in de post van 90 miljoen tot 110 miljoen dollar nog geen kosten voor loonsverhogingen zijn verwerkt voor de medewerkers van Stop & Shop. De analist heeft hier nog vragen over.

KBC houdt vast aan zijn koopadvies met een koersdoel van 26 euro. Analisten van Bernstein verlaagden hun advies van outperform naar market perform met een koersdoel van 25,20 euro. ING handhaaft zijn koopadvies met een koersdoel van 22 euro.

Het aandeel stond omstreeks 10.00 uur onderaan in de AEX in Amsterdam met een verlies van 4,3 procent op 21,08 euro.

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Jopie1962
0
'Impact staking Ahold gelukkig eenmalig'

De impact van de afgelopen staking is inderdaad eenmalig, de impact van de volgende staking is óók eenmalig, net als die erná.
jjhs
0
You may have heard about or been affected by the strike that occurred in our Connecticut, Massachusetts and Rhode Island stores. We’ve reached a tentative agreement with the unions, and the strike is over.

Thank you for your patience, your understanding, and for sticking with us. We are now working quickly to restock our stores to provide you with the products and service you deserve.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.