Piloten British Airways gaan staken

Gepubliceerd op 23 augustus 2019 18:16 | Reacties: 3

Air France-KLM (27 feb)

7,380 -0,570 (-7,17%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Piloten van British Airways gaan volgende maand staken. Dat heeft de Britse pilotenvakbond Balpa aangekondigd. Het is de eerste pilotenstaking bij de luchtvaartmaatschappij in veertig jaar. De piloten eisen een loonsverhoging en nieuwe afspraken over winstdeling en uitbetaling in aandelen. British Airways noemt de staking "onacceptabel".

Eind vorige maand besloot een Britse rechter dat de piloten mochten gaan staken. British Airways had om een verbod gevraagd omdat een staking tijdens de drukke zomerperiode veel reizigers zou duperen.

British Airways, dat onderdeel is van de beursgenoteerde luchtvaartgroep IAG, zegt de piloten 11,5 procent meer loon te hebben geboden over drie jaar. Dat aanbod noemt het bedrijf "zeer fair".

De piloten gaan staken op 9, 10 en 27 september. British Airways heeft aangegeven te kijken of het mogelijk is om op die dagen nog vliegtuigen van andere partijen in te zetten, zoals van zusterbedrijven Iberia, Vueling en Aer Lingus. Desondanks denkt de luchtvaartmaatschappij dat veel reizigers op de stakingsdagen niet kunnen vliegen.

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Bob777
0
Humor, gaan staken over de winstdeling als je maar lang genoeg staakt geven ze je vanzelf 100% winstdeling
ljjls
0
Hoeveel verdienen die klote piloten? Is het dan nooit genoeg, allemaal terug naar de Balkenende norm, iedereen even rijk zonder gezeik
Weert=No.1
0
Engelsen mogen over 2 jaar juichen als ze nog brood kunnen kopen met dat idiote Brexitgedoe.Dan kunnen die piloten een rondje rond de kerk vliegen met een afgedankte Toepolev. Arrogante kwallen. Ik koop maandag gelijk puts in Brittish Airways. en heb al een week calls in AirFrance-KLM.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.