'Boeing overweegt nieuwe productieverlaging Dreamliner'

Gepubliceerd op 24 januari 2020 18:49 | | Onderwerpen: luchtvaart 

Boeing Company (18 sep)

161,065 -6,465 (-3,86%)

NEW YORK (AFN/RTR) - De Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing overweegt de productie van de 787 Dreamliner verder te verlagen vanwege een zwakke vraag naar het toestel. Dat meldden bronnen met kennis van de zaak aan persbureau Bloomberg. In oktober werd het productietempo van de Dreamliner ook al teruggeschroefd.

Boeing bekijkt nu of de productie wordt verlaagd naar tien toestellen per maand, van de huidige twaalf per maand. Mogelijk komt Boeing volgende week bij de bekendmaking van cijfers met de officiële bekendmaking rond de Dreamliner, al zou nog geen definitief besluit zijn genomen over de productie. China, een belangrijke klant van Boeing, heeft al langere tijd geen nieuwe orders geplaatst. Ook is er op de vliegtuigmarkt een groot aanbod van gebruikte toestellen.

De zwakkere vraag naar Dreamliners is een extra kopzorg voor Boeing dat al kampt met de problemen rond de 737 MAX. Dat type staat al sinds maart vorig jaar wereldwijd aan de grond gehouden nadat binnen korte tijd twee crashes met het toestel gebeurden.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.