'Handelsspanningen drukken stempel op beursweek'

Gepubliceerd op 24 mei 2020 16:47 | Reacties: 11

AMSTERDAM (AFN) - De oplaaiende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China drukken waarschijnlijk hun stempel op de nieuwe beursweek. Mede door de rellen in Hongkong is de onderlinge relatie tussen de grootmachten duidelijk verslechterd. Ook krijgen beleggers een reeks macro-economische cijfers om te verwerken en de Europese Commissie komt met een nieuws steunplan om Europa door de coronacrisis heen te helpen.

De Chinese minister van Buitenlandse Zaken, Wang Yi, klaagde dit weekend over 'een politiek virus' dat in de Verenigde Staten heerst. Amerikaanse politici grijpen volgens hem elke gelegenheid aan om China aan te vallen. Het aantal leugens en samenzweringstheorieën gericht tegen China wordt iedere dag groter volgens de bewindsman die waarschuwde voor een nieuwe Koude Oorlog.

De coronacrisis blijft de gemoederen eveneens bezighouden. Aan de ene kant worden er wereldwijd steeds meer coronamaatregelen versoepeld. Daar tegenover staat dat de economische schade ook steeds duidelijker naar voren komt. Economen van de Amerikaanse bank JPMorgan vrezen dat de werkloosheid in de grootste economie van de wereld begin volgend jaar nog boven de 10 procent zal liggen.

Nieuwe cijfers

Komende dagen worden er weer veel nieuwe economische cijfers gepubliceerd. Zo staat er in Duitsland maandag een update over het ondernemersvertrouwen op het programma. Later in de week volgen onder meer cijfers over de Europese inflatie en de winkelverkopen in diverse landen. Ook zijn er nieuwe ramingen over de economische groei in het eerste kwartaal. Donderdag wordt verder duidelijk hoeveel Amerikanen afgelopen week bij hun overheid aanklopten voor een uitkering.

De aandacht van de financiële markten gaat verder uit naar Brussel. De Europese Commissie komt naar verwachting woensdag met een nieuw plan voor coronasteun. Hierover was onlangs al veel discussie. Nederland wordt in met name Zuid-Europa als een van de 'zuinige landen' weggezet.

Op het vlak van bedrijfsresultaten is het komende dagen vrij rustig. De meeste bedrijven hebben al een kijkje in de boeken gegeven over het afgelopen kwartaal. De beursweek is in diverse landen daarnaast wat korter dan gebruikelijk. In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk zijn de beurzen maandag vanwege feestdagen gesloten.

15 Posts
an12
0
quote:

Jeksel schreef op 24 mei 2020 17:04:


Vrees rode futures morgenvroeg.

Dan zal het wel weer omhoog gaan. Zo gaat het namelijk al heel lang.
bp5ah
0
quote:

Dagelijkse Kost schreef op 24 mei 2020 17:17:


De USA doet morgen niet mee. Is gesloten.

Beurzen Azië gaan wel lager volgens mij met de HK gedoe.
tolick
0
Heb vrijdag heerlijk genoten van mijn longs.... tot aan iets voor sluiting verkocht. Geen short durven kopen maar verwacht toch binnenkort een harde daling
swiss dutch
0
Het is redelijk stabiel dit weekend. Geen grote verrassingen, verwacht morgen een vlakke opening en een rustige verloop met name door afwezigheid US.
Hong-Kong kan weer in het rood eindigen.
Mr.Windows
1
de cijfers van de overheden zijn enigszins bekend...slechte cijfers en de beurs kijkt altijd verder vooruit.
Wat betreft Hong-Kong is natuurlijk niet goed hoe China de macht overneemt wat ooit Engels was maar tja China gaat toch door.
En er zijn meer landen waarbij, we met onze westerse bril, vraagtekens hebben maar waar we ook niets aan doen o.a. vanwege geen financieel gewin.

Ik denk dat de beurzen komende week hoger sluiten en ik ben een lange termijn belegger en tot nu toe geen spijt van bepaalde aankopen (op lagere koersen).
Lepre Chaun
0
'Remdesivir werkt vooral bij minder zware gevallen corona'

Positief nieuws voor de Beurs .
Jemoetwat
1
quote:

Lepre Chaun schreef op 24 mei 2020 19:02:


'Remdesivir werkt vooral bij minder zware gevallen corona'

Positief nieuws voor de Beurs .


Oud nieuws
GJF1959
0
Geen nieuws, dan daalt de beurs. Geen nieuws is in de huidige verwachtingsvolle periode een tegenvaller. Is er wel positief nieuws in de strijd tegen Corona dan is een korte stijging het geval totdat de realiteit duidelijk naar voren komt, namelijk dat de economie flinke klappen heeft gehad. Dan een nieuw dieptepunt van het jaar. Ik heb me ingesteld op een lange periode met geduld. Ik was gewoon veel te laat met verkopen. Maar ik blijf hopen. Voor de daytraders: "happy hunting".
Knowitbetter
0
Er is veel nieuws, maar daar horen we te weinig van! Covid19 Rusland, Amerika, derde wereldlanden. Landen Zuid Amerika. Zweden, waar het mis gaat. We willen blijkbaar alleen het goede horen. Maar het is nog behoorlijk mis.
spaceforce
0
Hoe slecht, hoe super slecht nieuws of geweld is, de aex moet stijgen. Wat er ook gebeurt desnoods wanneer de wereld vergaat de aex moet stijgen met 2% bij opening al. Wil geen gezeur en gezeik...gewoon bij aex opening al 2% vet, super vet groen van 2%, gaande maandag naar 6%. En met Shell een stijging van 5 euro bij opening.
15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.