Overwegend verliezen op Europese beurzen | Beursonline.nl

Overwegend verliezen op Europese beurzen

Gepubliceerd op 24 jun 2019 om 15:56 | Reacties: 6 | Onderwerpen: Europa 

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten maandag een overwegend lager beeld optekenen, zonder grote koersbewegingen. Beleggers bleven voorzichtig door de politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran. Ook werd uitgekeken naar de G20-top later deze week. Op het Damrak ging Fastned onderuit na de koersexplosie bij het beursdebuut van het bedrijf afgelopen vrijdag.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de middaghandel 0,2 procent in de min op 561,26 punten. De MidKap daalde 0,4 procent tot 775,16 punten. De beurs in Parijs verloor 0,1 procent en Londen won 0,1 procent. Frankfurt zakte 0,5 procent, na een daling van het Duitse ondernemersvertrouwen.

Op de lokale markt raakte Fastned 23 procent kwijt. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) vraagt beursuitbater Euronext om duidelijkheid over de beursgang van Fastned. Op de eerste handelsdag afgelopen vrijdag vervijfvoudigde de koers van de uitbater van snellaadstations.

Corbion

Ahold Delhaize was de grootste daler bij de hoofdfondsen op het Damrak met een verlies van 2,4 procent. Sterkste stijger was informatieleverancier RELX met een winst van 1,4 procent. Maaltijdbestelbedrijf Takeaway, die promoveerde naar de AEX, won 1,2 procent, na een adviesverhoging door Morgan Stanley.

In de MidKap sloot vastgoedfonds Eurocommercial Properties de rij met een min van 2,6 procent. Speciaalchemieconcern Corbion voerde de stijgers aan met een plus van 2 procent. Corbion heeft de Fransman Olivier Rigaud genomineerd als opvolger van bestuursvoorzitter Tjerk de Ruiter.

Carrefour

Daimler zakte 3,5 procent in Frankfurt na een winstwaarschuwing. De Duitse maker van onder meer Mercedes-Benz kampt met de naweeën van een dieselschandaal.

In Parijs klom Carrefour 1,5 procent. De Franse supermarktketen verkoopt een meerderheidsbelang in zijn Chinese tak aan het Chinese bedrijf Suning.com voor ongeveer 613 miljoen euro.

De euro was 1,1382 dollar waard, tegen 1,1325 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,1 procent tot 57,36 dollar. Brentolie zakte 0,5 procent op 64,84 dollar per vat.

9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Pasti
0
Tuurlijk, de yanks zetten de ene na de andere ATH neer. En wat doet de AEX en de DAX, waardeloos!
Sir Cryptalot
0
Het is net alsof beleggers meer vertrouwen hebben in de economie van de V.S. dan in die van de E.U.
Het is met wat.
dasokwat
0
Met hun grote monden tegen Trump, zitten ze als bange hondjes al 3 maanden tegen elkaar af te wachten wat onze grote baas daar gaat doen.
Ondanks hun ijzersterke vuist, de E.U. die 28 landen zo sterk maakt

N zouden ze snel deals met andere landen te sluiten, of die berg niet ge exporteerde spullen in China voor een krats over te nemen.
Liever gaan ze grafiekjes maken van hoeveel de staalindustrie is gestegen, buiten de E.U.
dasokwat
0
quote:

Sir Cryptalot schreef op 24 jun 2019 om 16:31:


Het is net alsof beleggers meer vertrouwen hebben in de economie van de V.S. dan in die van de E.U.
Het is met wat.


En wat denk je , zouden ze daar niet een goeie reden voor hebben
Pasti
0
Beurzen Europa worden gewoon gestuurd door de grote jongens in de USA. Wallstreet moet natuurlijk wel het beste jongetje in de klas blijven he.
gokker
0
quote:

kl belegger schreef op 24 jun 2019 om 16:11:


zo als gewoonlijk aex in de min .amerika in de plusDaarvoor EUR/USD 0.2% gestegen. Daarmee dient gecorrigeerd te worden...
dasokwat
0
quote:

gokker schreef op 24 jun 2019 om 19:05:


[...]

Daarvoor EUR/USD 0.2% gestegen. Daarmee dient gecorrigeerd te worden...


Dus in dollars zijn we even "rijk"
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.