Jefferies positief over deal Sandd en PostNL

Gepubliceerd op 25 februari 2019 09:23 | Reacties: 2

PostNL (10 jul)

1,948 +0,003 (+0,13%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Jefferies is positief gestemd over de overname van Sandd door PostNL. Volgens de zakenbank ontstaat hierdoor een ,,duurzame en solide fundering'' voor één nationaal postnetwerk.

Jefferies stelt dat de overname 12 procent aan omzet zal toevoegen aan PostNL, met een toegevoegde waarde voor het aandeel PostNL van 30 procent. Het gecombineerde concern heeft 95 procent van de Nederlandse postmarkt in handen. Jefferies wijst er verder op dat de onderliggende kwartaalwinst van PostNL hoger uitviel dan verwacht. Het advies staat op buy, met een koersdoel van 4,50 euro.

KBC Securities zette PostNL op zijn Dynamic Top Pick-lijst. Het bedrijf haalde een veel beter resultaat op de postmarkt. De fusie met Sandd levert aanzienlijke kostenbesparingen op volgens de analisten. KBC hanteert een buy-advies met een koersdoel van 4,50 euro.

ING

Ook ING is te spreken over het samengaan met Sandd dat veel kostenbesparingen oplevert. Bovendien wordt een grote rivaal van de markt gehaald. Wat wel negatief is dat als de deal dit jaar afgerond wordt er waarschijnlijk geen dividend wordt uitgekeerd.

Ook over de resultaten van PostNL zijn de analisten van ING positief. Het bedrijfsresultaat was beter dan verwacht en de toename van het volume van bezorgde pakketten was ook groter dan analisten voorzagen. ING heeft een buy-advies voor PostNL met een koersdoel van 4 euro.

Het aandeel PostNL noteerde maandagochtend rond 10.55 euro een plus van 9,1 procent op 2,48 euro. Daarmee was het de sterkste stijger in de MidKap.

2 Posts
rene02
0
Mooi die overname, maar wat gaat postnl met al die bezorgers doen? 16000 erbij? Of een postbode met 1 of 2 brieven naar een adres loopt,wat maakt het uit? Ik had liever gezien dat Sandd de posttak van postnl had overgenomen. Het hele brievendeel is een uitsterfconstruktie, dus waarom nog hierin investeren?
BDP54
0
Het is allemaal fraai, maar dit aandeel wat ooit gelanceerd werd als een dividendaandeel, leverde jaren geen dividend op en nu de dividendstromen eindelijk weer op gang gekomen is stopt PostNL er weer 1 of 2 jaar mee. Waarom? Om te kunnen investeren in een markt, die hoe dan ook terug zal blijven lopen. Splits de brieventak af en maak weer een staatsbedrijf van.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.