Europese autoriteiten overwegen meer verlichting voor banken

Gepubliceerd op 25 maart 2020 17:34 | Reacties: 9 | Onderwerpen: banken  Europa 

ING (18 sep)

6,601 -0,190 (-2,80%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Europese autoriteiten overwegen banken die nog gebukt gaan onder een last van slechte leningen uit het verleden tegemoet te komen vanwege de coronacrisis. Die extra maatregelen komen bovenop andere gunstigere regelingen voor banken zoals die voor het aanhouden van kapitaalreserves en die over limietbepalingen.

Een optie die wordt onderzocht, is het tijdelijk opschorten van een deel van de boekhoudregels (IFRS9) die banken in 2018 dwong om verliezen op dubieuze leningen eerder in de boeken te zetten dan voorheen. De Europese Centrale Bank (ECB) beloofde eerder bij de handhaving van bestaande regels flexibel te zijn.

Het is de autoriteiten er alles aan gelegen om Europese banken in een vroeg stadium van de coronacrisis te ondersteunen. Dit zodat banken op hun beurt ook geld in de economie kunnen blijven pompen, onder meer via kredietverstrekking aan kleine en middelgrote ondernemingen. De ECB beloofde die bedrijven eerder al steun.

Niet-rendabele leningen

De autoriteiten zouden zich ervan bewust zijn dat banken straks mogelijk met een groot pakket aan niet-rendabele uitstaande leningen zitten. Het opschorten van de boekhoudregels zou enige verlichting kunnen geven aan de banken, maar zou tegelijkertijd ook investeerders af kunnen schrikken. Dit omdat het werkelijke risico op de balansen van banken niet zichtbaar is, wat het vertrouwen in de sector geen goed zal doen.

Een andere maatregel die daarom wordt overwogen, is het verlengen van een overgangsperiode die voor 2018 overeen was gekomen. In het kort komt die regeling erop neer dat banken meer ruimte krijgen om te voldoen aan bepaalde kapitaaleisen, zonder dat daarbij direct wordt gesneden in uitbetalingen aan aandeelhouders.

Beleidsmakers in de EU praten naar verluidt nog deze week over maatregelen praten. De Europese Commissie kon alleen bevestigen dat wordt gesproken over maatregelen om banken te verlichten.

12 Posts
Felix66
1
Met het komende weekend weer vet het rood in.... en dan...komen de Centrale banken dan weer met biljoenen en wie geloofd ze dan nog dat ze met al dat waardeloos geld nog tijd kunnen kopen ?
De Centrale Banken zijn out off munitie … het is over en uit.

Het zou mij niet verbazen als we met Paasen een banken holiday hebben.
finance2u
0
Als de EU nog DEZE week gaat praten dan is de Europese unie dus praktisch failliet? Want normaal is het jarenlang overleggen wanneer ze zouden willen beginnen met overleggen...en nu ineens haast? Hebben ze daar wel mensen zitten die haast kunnen maken dan???
Felix66
3
Beurzen zijn als junks.... ze hebben steeds meer nodig van het goedje wat hen uiteindelijk noodlottig zal worden.


Het grote drama zal zich in enkele weken in Amerika gaan openbaren. Amerika heeft een zeer slecht health care system en heel veel Amerikanen hebben helemaal geen ziekenkosten verzekering.
Het corona virus kun je niet bestrijden met enkele triljoen in de economie te pompen. Het corona virus wordt in Amerika gruwelijk onderschat en zal zich als een olievlek over heel Amerika verspreiden en het land totaal lam gaan leggen.

Wie goed heeft geluisterd naar Trump heeft kunnen horen dat dit niet langer dan 3 maanden mag duren.... wel, met de waardeloze maatregelen die Amerika doet gaat dit nog heel lang duren.

Banken zijn heel heel slecht gekapitaliseerd sinds het virus om zichzelf overeind te houden alles ten kosten van de spaarders. Mensen zijn compleet mind controlled en hebben totaal niet in de gaten dat de big reset op dit moment gaande is.

Hebzucht zal veel beleggers heeeel duur komen te staan en velen zullen zelfs financieel compleet aan de grond komen te zitten.

Men schijnt door het virus vergeten te zijn dat de weg naar een wereldwijde recessie al ingeslagen was. Het virus zal die recessie alleen maar doen versnellen en doen verdiepen. Baltic Dry Index liet het al duidelijk zien waar we heen gingen maar goed hier weet men amper wat de Baltic Dry Index is tradingeconomics.com/commodity/baltic
Bekijk dan de laatste 25 jaar maar eens en kijk waar we nu staan.

Je kunt een maatschappij niet draaiende houden op ongelimiteerd waardeloos geld creatie wat totaal geen intrinsieke waarde heeft.

De banken wereldwijd hebben 1,5 quadriljoen aan derivaten die aan het imploderen zijn.
De banken krijgen vanwege het virus toestemming om kapitaalbuffers te verlagen.... arme spaarders.
Felix66
1
Het corona virus wordt gebruikt om het failliet van het complete banken systeem te maskeren.
@iPlof
0
Rest van de week DOWN. Alles is uit de kast gehaald om beleggers te lokken en steunaankopen te doen.
De slecht-nieuws-show begint weldra en dan is alle hulp verspilt.
Na de volgende down gaan de beurzen DICHT, kun je niet meer bij je geld en daarna begint de zeer lang bearmarket van ca. 20 jaar.
Uper
0
quote:

plof® schreef op 25 maart 2020 18:13:


Rest van de week DOWN. Alles is uit de kast gehaald om beleggers te lokken en steunaankopen te doen.
De slecht-nieuws-show begint weldra en dan is alle hulp verspilt.
Na de volgende down gaan de beurzen DICHT, kun je niet meer bij je geld en daarna begint de zeer lang bearmarket van ca. 20 jaar.


Ben bang dat het nog niet gaat zakken deze week
finance2u
0
quote:

Uper schreef op 25 maart 2020 18:34:


[...]

Ben bang dat het nog niet gaat zakken deze week

Want?
jhgy
0
Staatsbank oprichten voor betalingsverkeer en kredieten. Alle andere banken laten verzuipen in hun zelf gecreeerde drek. Zijn we ook v dat eeuwige gelobby en gezeur v die banken om steun af
12 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.