Powell: Fed houdt economie scherp in de gaten | Beursonline.nl

Powell: Fed houdt economie scherp in de gaten

Gepubliceerd op 25 jun 2019 om 19:58 | Reacties: 4 | Onderwerpen: Federal Reserve 

WASHINGTON (AFN) - Een Amerikaanse renteverlaging in juli is zeker nog geen uitgemaakte zaak. Dat liet voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve doorschemeren. Hij herhaalde dat de economische ontwikkelingen scherp in de gaten worden gehouden. Dat schreven de beleidsmakers van het Amerikaanse stelsel van centrale banken eerder ook al als toelichting bij hun vorige rentebesluit.

Powell wees onder meer op de handelsspanningen die voor onzekerheid zorgen voor bedrijven. Daardoor zijn mogelijk ook de investeringen omlaag gegaan. Tegelijkertijd meent hij dat monetair beleid niet te sterk moet reageren op een specifiek punt. De groei van de Amerikaanse economie ziet er nog altijd gunstig uit, meent de Fed-voorzitter.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft herhaaldelijk gezegd dat de Fed de rente moet verlagen. Powell verwees echter naar de onafhankelijkheid van de centrale bank, die door het Amerikaanse Congres bewust is gecreëerd. Dat is volgens Powell gedaan vanwege de economische schade die kan ontstaan als "beleid meebuigt met politieke belangen op de korte termijn".

Het Witte Huis liet weten dat de zoektocht naar twee nieuwe Fed-gouverneurs in een eindstadium is beland. President Trump wil nadat hij terug is gekeerd van de G20-top in Japan met kandidaten spreken. Trump is volgens het Witte Huis niet van plan om Powell uit zijn functie te zetten. Amerikaanse media meldden onlangs dat de president dat begin dit jaar wel overwoog.

7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
mok
0
Het is ook erg dom van Trump, helaas niet het enige, om voor rente verlaging te pleiten. Nu kan Powell niet anders dan afwachten, omdat hij anders twijfels over zijn onafhankelijkheid zou kunnen veroorzaken.
Erny
0
Aan de rode koersborden op Wall Street te zien ging, tot dit bericht, bijna iedereen uit van een renteverlaging in juli. Wat een gezeur toch met die FED en Trump. Nu dreigt Trump Iran weer weg te vagen en dat zal ook niet helpen om de beleggers "gerust te stellen".
gokker
0
quote:

mok schreef op 25 jun 2019 om 20:33:


Het is ook erg dom van Trump, helaas niet het enige, om voor rente verlaging te pleiten. Nu kan Powell niet anders dan afwachten, omdat hij anders twijfels over zijn onafhankelijkheid zou kunnen veroorzaken.


Pleiten is mooi. POTUS kwam tussendoor met beledigingen en zelfs dreigementen.

Toch hebben die effect gesorteerd. Het oorspronkelijke plan was de rente verder te verhogen.
Dit lijkt dus een compromis.

Het is wel amusant theater zo voor de ogen van jan en alleman.
Koen89h
0
Trump is niet dom, gezien zijn doel is herkozen te worden, onderdeel van strategie. Dalende koersen ten gevolge van zijn vetes zijn straks de schuld van fed, aangezien zelfs de gemiddelde amerikaan niet gaat geloven dat het de schuld van bijv. immigranten is. De fed als oorzaak kan er bij de gemiddelde amerikaan wel in. Trump begrijpt heus wel dat renteverlagingen een slechte oplossing zijn. Zo niet kun je jezelf beter verkiesbaar stellen.
Koen89h
0
Handelsdeal china verwacht in maart, totale oorlog met iran nooit, volgende recessie is trump al herkozen, kan dan de boel weer "redden". Hoe langer ik erover nadenk hoe slimmer ik m vind. En powell houd de economie scherp in de gaten, wat hadden we dan verwacht, dat ie de boel slecht in de gaten gaat houden. Wie renteverlaging verwacht voor een g20 oid moet echt iets aan zn verwachtingspatroon gaan doen.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.