> Microsoft profiteert opnieuw van cloud door thuiswerken | Beursonline.nl

Microsoft profiteert opnieuw van cloud door thuiswerken

Gepubliceerd op 26 januari 2021 22:51 | Reacties: 4

Microsoft (15:40)

229,000 -2,000 (-0,87%)

Microsoft Corp (03 mrt)

227,560 -6,310 (-2,70%)

REDMOND (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Techbedrijf Microsoft heeft in het slotkwartaal van vorig jaar, het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar, opnieuw goede zaken gedaan met zijn clouddiensten. Door een nieuwe golf van het coronavirus in veel landen was er weer meer aandacht voor thuiswerken en thuisonderwijs. De vraag naar de diensten van Microsoft steeg daardoor flink.

De tak die serverruimte in de cloud verkoopt waar bedrijven hun eigen software op kunnen draaien, groeide spectaculair. Door de 50 procent omzetgroei bij die Azure-diensten ging de omzet bij de divisie Intelligent Cloud als geheel met haast een kwart omhoog. De verkoop van Office-software en -clouddiensten ging bij bedrijven met 11 procent vooruit en voor consumenten met 7 procent omhoog.

Andere onderdelen die opvallende groei lieten zien waren zakelijk sociaal netwerk LinkedIn, waar Microsoft haast een kwart meer omzet mee behaalde, en de XBOX. Mede dankzij de introductie van een nieuwe generatie van die spelcomputer steeg de omzet van spelletjes en advertenties met 40 procent.

Alles bij elkaar kwam de omzet van Microsoft uit op 43,1 miljard dollar, wat een stijging van 17 procent was ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst ging met een derde omhoog tot 15,5 miljard dollar.

4 Posts
Schumpedro
0
In een enkel kwartaal 15,5 miljard winst. De winstgevendheid en schaalbaarheid van big tech blijft soms verbazingwekkend....
geobeo
0
Europeanen die hun academisch onderzoek en bedrijfsgeheimen uploaden naar de Amerikanen en er dan nog voor betalen ook.

Niet gek dat de Amerikanen zich de ballen uit de broek lachen (en technologisch minstens 10 jaar voorlopen op ons).
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.