'Apple wilde Intel-tak 5G-modems kopen' | Beursonline.nl

'Apple wilde Intel-tak 5G-modems kopen'

Gepubliceerd op 26 apr 2019 om 21:12 | Reacties: 2

Apple (15 okt)

235,320 -0,550 (-0,23%)

Intel Corp (15 okt)

52,640 +1,000 (+1,94%)

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Techreus Apple heeft gesprekken gevoerd met Intel om de tak van de chipmaker die 5G-modems maakt over te nemen. Dat schrijft de Amerikaanse krant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Onlangs maakte Intel bekend de tak die modems voor mobiele apparaten maakt af te willen stoten.

Apple en Intel waren sinds vorig jaar zomer in gesprek. De gesprekken liepen onlangs stuk, vlak voordat Apple een schikking met Qualcomm bekend maakte. Apple en die chipmaker lagen lange tijd met elkaar in de clinch over de voorwaarden die Qualcomm stelde.

Intel zou al van diverse partijen interesse hebben gekregen voor zijn modemtak. Het is niet duidelijk of Apple daar bij zit. Er gaan al langer geruchten dat de iPhonemaker zelf aan modemchips werkt. Er gaan echter waarschijnlijk nog jaren overheen voordat Apple zelf zo'n chip heeft gemaakt. Volgens de schikking met Qualcomm gaat Apple zes jaar modemchips van dat bedrijf afnemen.

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Sunshine Band
0
Ik denk niet dat ze die tak echt wilden kopen. Ze hebben uitgebreid in de keuken gekeken en daarna een goede deal met Qualcom gemaakt. niets meer, niets minder
FORT1944
0
Natuurlijk die wereld is klein omdat enkel de grote jongens de koek onder elkaar blijven verdelen door deals .
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.