Mnuchin: hoopvol over handelsdeal VS en China | Beursonline.nl

Mnuchin: hoopvol over handelsdeal VS en China

Gepubliceerd op 26 jun 2019 om 12:00 | Reacties: 8 | Onderwerpen: China  Verenigde Staten 

WASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin is "hoopvol" gestemd dat een handelsdeal gesloten kan worden tussen de Verenigde Staten en China. Volgens de minister in een interview met zakenzender CNBC is de deal inmiddels voor "ongeveer 90 procent compleet".

Hij zei dat er een pad ligt voor beide economische grootmachten om daadwerkelijk tot afronding van een handelsovereenkomst te komen, al weigerde hij hierover zekerheid te bieden. Deze week hebben de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping op de G20-top in Japan een ontmoeting om te praten over het handelsconflict. Mnuchin gaf aan uit te kijken naar die ontmoeting en zei dat beide presidenten een "nauwe werkrelatie" hebben.

9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
objectief
0
Ik denk niet dat die Mnuchin enige waarheid verkondigd; in 9 van de 10 gevallen zijn de berichten van de Trump kliek manipulatie.
Matthijs1975
0
Ja, dat werd in maart en april ook verkondigt en er kwam geen deal. Komend weekend praten Xi en Trump en na het weekend is er ook geen deal, daarvoor liggen de geschillen te ver uit elkaar en dat los je niet in een tussendoor gesprekje op de G20 op.
tafka
0
quote:

objectief schreef op 26 jun 2019 om 12:10:


Ik denk niet dat die Mnuchin enige waarheid verkondigd; in 9 van de 10 gevallen zijn de berichten van de Trump kliek manipulatie.


Misschien heeft China toch wat water bij de wijn gedaan, misschien beide uit eigen belangen. China wil natuurlijk met een deal ook vaart zetten achter hun plannen om de uiteindelijk VS op zn plek te zetten, want zelfs met een deal is het machtsspel zeker niet afgelopen.
Matthijs1975
0
Teveel water bij de wijn doen betekend voor beide heren gezichtsverlies bij de eigen bevolking. Misschien hoopvolle woorden, maar geen deal!
thejaguar
0
trump en zijn zooitje hebben inderdaad al zo vaak gezegd dat de deal met china bijna rond is. en elke keer geloven beleggers dat. óf er komt geen deal óf een deal die helemaal niks voorstelt, zo simpel is dat!
simidoc
0
gokker
0
Dit betreft alleen de hoop van Mnuchin. Die 90% was er al een paar weken geleden. Sindsdien is er blijkbaar geen overleg geweest met China.
Onbegrijpelijk inderdaad als de verwachtingen door dit interview zouden zijn gewijzigd.

www.cnbc.com/2019/06/26/mnuchin-says-...
het zwaard
0
Dat er 'n deal komt is haast zeker, de vraag is echter wat voor 'n deal. Indien beide kampen water in de wijn doen, zullen ze ook beide claimen dat zij de beste deal hebben bekomen. Beetje zoals na parlementsverkiezingen, daar heeft ook steeds iedere politieke partij gewonnen en zijn er dus ook geen verliezers. Eén grote pot nat...
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.