'Beurzen in de ban van economische cijfers en corona'

Gepubliceerd op 27 september 2020 16:06 | Reacties: 2

AEX (27 okt)

545,65 -0,30 (-0,05%)

AMSTERDAM (AFN) - De nieuwe beursweek staat vooral in teken van nieuwe macro-economische cijfers en het verdere verloop van de coronacrisis. In de Verenigde Staten komen daarnaast de presidentsverkiezingen steeds dichterbij. Beleggers zullen zich hier komende weken op voorbereiden en hun posities innemen.

De oplopende besmettingsaantallen in tal van landen geven beleggers veel zorgen. Hierdoor dreigen hernieuwde lockdownmaatregelen met mogelijk verstrekkende economische schade. Daarbij is er in de VS nog altijd geen akkoord bereikt over een nieuw steunpakket van de overheid.

Intussen zorgen de Amerikaanse presidentsverkiezingen voor veel onrust. De Democratische presidentskandidaat Joe Biden verweet rivaal Donald Trump onlangs te liegen als Joseph Goebbels, de propagandaminister van de nazi's. Dit weekend werd ook bekend dat president Trump er kort voor de stembusgang nog een benoeming van een nieuw lid van het Hooggerechtshof door wil krijgen, wat weer voor boze reacties zorgt in het Democratische kamp.

Nieuwe gegevens

De financiële markten verwerken deze week verder onder meer nieuwe gegevens over de industrie in grote economieën als de VS, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Japan. Ook verschijnt er weer een nieuw Amerikaans banenrapport, dat inzicht biedt in de ontwikkeling van de werkgelegenheid in de grootste economie van de wereld.

Wat betreft bedrijfsresultaten is het de komende dagen nog rustig. In de VS geeft onder meer chipconcern Micron Technology een kijkje in de boeken en in Europa is het de beurt aan kledingketen Hennes & Mauritz (H&M).

Verder gaat de aandacht uit naar techbedrijven, onder meer omdat de VS extra handelsbeperkingen hebben opgelegd aan de grootste Chinese chipfabrikant Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC). Ook speelt er dit weekend nog een rechtszaak over een dreigende ban van de app TikTok uit Amerikaanse appstores. Daarover was zondagmiddag, enkele uren voordat het verbod op het populaire videoplatform zou moeten ingaan, nog altijd geen duidelijkheid.

3 Posts
Knarf
2
"Beleggers zullen zich hier komende weken op voorbereiden en hun posities innemen".
Het lijkt erop dat er juist sprake is van een grote vlucht uit aandelen.

www.marketwatch.com/story/stock-fund-...
Freemoneyforever
0
quote:

Anoniem1337 schreef op 27 september 2020 23:42:


AEX: 83% zegt kopen
12 stemmen

Serieus?


Misschien willen die stemmers een one-night/one-day stand met de AEX. Voor mij lijkt de AEX momenteel veel meer op een casino.

Ik durf dat niet aan, veel te riskant, ze schrijven juist dat partijen zich beschermen. Ik kan geen goede redenen vinden om voor of tegen stijging te stemmen.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.