AEX terug boven 600 punten

Gepubliceerd op 28 januari 2020 09:13 | Reacties: 13

AEX (18:05)

550,85 -1,63 (-0,30%)

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse AEX-index keerde dinsdag weer terug boven de 600 punten. Ook de andere Europese beursgraadmeters toonden wat herstel na de zware koersverliezen een dag eerder, die werden veroorzaakt door de angst voor het nieuwe coronavirus in China. Op het Damrak verwerkten beleggers onder meer een kwartaalupdate van zorgtechnologieconcern Philips.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,3 procent hoger op 600,67 punten. De hoofdindex zakte een dag eerder voor het eerst sinds 12 december onder de 600 puntengrens. De MidKap klom ook 0,3 procent, tot 915,92 punten. Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot 0,4 procent.

Chemicaliëndistributeur IMCD voerde de stijgers aan in de AEX met een winst van 1,6 procent. Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield stond onderaan met een verlies van 1,5 procent.

Philips

Philips daalde 0,3 procent. Het zorgtechnologieconcern zag de winst in het vierde kwartaal dalen. Het bedrijf liet eerder al weten dat de handelsstrijd tussen de Verenigde Staten en China tientallen miljoen euro's van de winst heeft afgesnoept. Philips zette tevens zijn divisie voor huishoudelijke apparaten in de etalage. Topman Frans van Houten denkt dat er veel belangstelling zal zijn voor het onderdeel.

Bij de kleinere bedrijven bleef NSI vlak. De vastgoedinvesteerder heeft zijn reorganisatie afgerond. Door de reeks desinvesteringen die daarmee gemoeid gingen, zijn de huurinkomsten afgelopen jaar wel weer iets gedaald.

Winstverwachting SAP

In Frankfurt verhoogde de Duitse softwarereus SAP zijn winstverwachting voor 2020 na solide kwartaalcijfers. Het aandeel daalde desondanks 1,7 procent. Swedbank klom 3,4 procent in Stockholm. De door een witwasschandaal getroffen Zweedse bank zag de winst afgelopen kwartaal minder sterk dalen dan verwacht. Airbus won 2,4 procent in Parijs. De vliegtuigbouwer heeft een akkoord bereikt met Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten over een schikking in een omkopingszaak.

De euro was 1,1015 dollar waard tegen 1,1019 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,2 procent tot 53,00 dollar. Brentolie kostte 0,5 procent minder op 59,00 dollar per vat.

12 Posts
down
0
zoals gezegd virussen op de beurzen bestaan niet!!!!!! Wel in de hoofden van angstige beleggers!!!!!!!!!!!!!!!!
Jopie1962
0
het zwaard
0
Effe goed schudden aan de boom, Joopie. Onder de 600 verkopen ze terug boven de 600 kopen ze weer.Jantje lacht,Jantje weent.
z0n0p
0
Fatality rate van CoV ligt nog onder de 3%. Wel steeds meer berichten in serieuze media dat dit in werkelijkheid wel eens substantieel hoger ligt. Maar zoals in iedere "oorlog/crisis"; de eerste die sneuvelt is de waarheid.
Andy5
0
Iets te enthousiast de titel van het artikel. Beurswijsheidje.. als je op laagste punt sluit dan ga je dag daarna meestal nog even daaronder en je hebt (bijna) altijd na een flinke sell off nog angsthazen die de boot gemist hebben en op de eerste opleving snel nog verkopen. Even uitschudden en terug naar 585 zou het meest ‘gezonde’ scenario zijn.
[verwijderd]
0
De eerste besmetting in Duitsland is een duitser die, die voor zijn bedrijf, op 21 januari contact had met een vrouw uit Shanghai (met ouders uit Wuhan). Als je je bedenkt dat die vrouw 2 vluchten heeft genomen, in een hotel zat en in een restaurant at, met een taxi ging, en pas weer terug in China ziek werd, dan is het te begrijpen dat er meer besmette contacten moeten zijn geweest.
pffffff
0
ja wat zegt het , niemand is ziek geworden laat staan eraan dood gegaan. ook de al veel eerdere gevallen in frankrijk enz . niks aan de hand beetje ziek dat is het .
Banana
1
Ach, de Spaanse griep in 1918 die 40 miljoen slachtoffers wereldwijd veroorzaakte is nu vrijwel vergeten. Deze trof vooral jonge mensen tussen 14-21 jaar. Was van het type H1N1. Veroorzaakte meer slachtoffers dan Wereld Oorlog I. Men kan wel geringschatten over doen, de virus trekt zich daar niks van aan. Bekommert zich ook niet om de grenzen. Dus...
De ernst ervan dus niet onderschatten en ernstige maatregelen nemen.
pffffff
0
quote:

Banana schreef op 29 januari 2020 03:49:


Ach, de Spaanse griep in 1918 die 40 miljoen slachtoffers wereldwijd veroorzaakte is nu vrijwel vergeten. Deze trof vooral jonge mensen tussen 14-21 jaar. Was van het type H1N1. Veroorzaakte meer slachtoffers dan Wereld Oorlog I. Men kan wel geringschatten over doen, de virus trekt zich daar niks van aan. Bekommert zich ook niet om de grenzen. Dus...
De ernst ervan dus niet onderschatten en ernstige maatregelen nemen.
ab dus nu .goed gezien maar nu zijn het wel andere tijden ..
12 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.