'Geld ING en ABN in omstreden pijpleiding' | Beursonline.nl

'Geld ING en ABN in omstreden pijpleiding'

Gepubliceerd op 28 nov 2016 om 08:00 | Reacties: 7

ING (20 sep)

9,730 +0,102 (+1,06%)

DEN HAAG (AFN) - ING en ABN AMRO hebben allebei geld gestoken in de aanleg van een omstreden oliepijpleiding in de Verenigde Staten. De Eerlijke Bankwijzer, een samenwerkingsverband van verscheidene goede doelen, riep de twee banken maandag op hun investeringen stop te zetten.

De pijpleiding in de Amerikaanse staat North Dakota wordt gebouwd op het grondgebied van een indianenstam. Die verzet zich daar tegen uit angst voor de vervuiling van het drinkwater en olielekkages. ,,Deze vreedzame protesten worden steeds harder neergeslagen'', aldus de Eerlijke Bankwijzer.

ING heeft volgens de organisatie een directe lening verstrekt van 248 miljoen dollar (233 miljoen euro) voor de aanleg van de omstreden pijpleiding. ABN AMRO heeft 45 miljoen dollar geleend aan een van de bedrijven die erbij betrokken zijn.

Serieus

In een verklaring op de eigen website laat ING weten bezorgd te zijn en de gang van zaken nader te laten onderzoeken. Waar mogelijk zal de bank zijn invloed als medefinancier van het project laten gelden ,,om een bevredigende uitkomst voor alle betrokken partijen te bevorderen''. Terugtrekking uit het project is volgens ING juridisch niet mogelijk.

ABN AMRO benadrukt dat het niet bij de zeventien banken hoort die de pijpleiding financieren. Met het betrokken bedrijf waaraan wel leningen zijn verstrekt, ten behoeve van de dagelijks bedrijfsvoering, is de bank naar eigen zeggen ,,continu in gesprek''. Daarbij brengt ABN AMRO zijn zorgen over het omstreden project ,,expliciet onder de aandacht''.

De Eerlijke Bankwijzer vindt het positief dat de banken de kwestie in ieder geval serieus lijken te nemen. Hun reactie vindt de organisatie evenwel ,,onvoldoende, gelet op de ernst van de situatie''.

9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
De pijpleiding moet de smerige olie gewonnen uit de schalie in ND en de teerzanden van Canada naar de raffinaderijen in het zuiden van de V.S. transporteren.
Maar goed, ING en ABN zijn ook niet te beroerd te investeren in clusterbommen, ontstekers voor atoombommen en andere producten van het militair industrieel complex. Zo maak je nog rendement in de wereld van QE en NIRP.
Gelijk rekening opzeggen en naar de duurzamere banken als ASN of Triodos gaan.
Halte
0
Volgens mij heeft het tweede pensioenfonds van Nederland, PGGM, zich zeer recent uit een mega investering in Mexico moet terugtrekken, en een flinke strop geleden, vanwege de aanleg van een megawindpark dat door de inheemse bevolking, lokale Indianen, niet werd gepruimd vanwege o.a. angst voor invloed op visvangst; het wordt zo langzamerhand wel heel moeilijk, tenzij je Chinese toestanden wil, te investeren in energiewinning (zowel fossiel als niet fossiel)!
TheStratman
0
Nog een reden om enkel in ASN fondsen te beleggen. Renderen prima hoor, zeker op een langere termijn.
jaar2018
0
quote:

Michiel Contra schreef op 28 nov 2016 om 08:24:


De pijpleiding moet de smerige olie gewonnen uit de schalie in ND en de teerzanden van Canada naar de raffinaderijen in het zuiden van de V.S. transporteren.
Maar goed, ING en ABN zijn ook niet te beroerd te investeren in clusterbommen, ontstekers voor atoombommen en andere producten van het militair industrieel complex. Zo maak je nog rendement in de wereld van QE en NIRP.
Gelijk rekening opzeggen en naar de duurzamere banken als ASN of Triodos gaan.Wist je dat de ASN een 100% dochter is van de grootste VASTGOEDFRAUDE bank van NL namelijk de SNS Bank?


www.snsbanknv.nl/over-ons
[verwijderd]
0
quote:

realiteit 2016 schreef op 28 nov 2016 om 14:26:


[...]


Wist je dat de ASN een 100% dochter is van de grootste VASTGOEDFRAUDE bank van NL namelijk de SNS Bank?


www.snsbanknv.nl/over-ons


Jazeker, ik heb de ASN wel eens voorgesteld UIT de SNS te stappen, maar dat vonden ze taktisch niet zo goed. Bovendien kwam ik erachter dat ze "duurzame" transacties via Binck Bank regelden.
Toch zijn ASN en Triodos een heel stuk duurzamer en socialer dan corrupte too big too save systeembanken als ABN, ING, RABO en inderdaad SNS. Kijk eens naar ING waar de topman een forse bonusverhoging tegemoet ziet en tegelijk 7000 man eruit trapt. Z.g. door de digitalisering. En ING schreef voor Dijsselbloem een belastingvoordeel wet inzake de coco's. De NL grote vier passen in het rijtje Goldman Sachs, Morgan Stanley, JP Morgan, BoA.....
jaar2018
0
Naar mijn mening is de Triodos de enige integere duurzame bank, fiets ipv auto met chauffeur voor de topman.
Ik heb sterk de indruk dat SNS, ASN gebruikt om een bepaald groot en duurzaam groen segment aan de man te brengen puur en alleen daarmee ook winst te maken. Gewoon als marketingtool. SNS was nog crimineler dan alle andere banken die je terecht opnoemde. Go for Triodos.
Succes nog:-)
ljjls
0
Ach, nu Trump er is wordt dat best een goede investering en daar gaat het toch om? Die indianen moeten niet zo zeuren, allemaal aandachttrekerij. De psychiater is niet te betalen voor de gemiddelde indiaan, dus doen ze dit.
Ben net maar weer weg bij ASN, wordt met SNS op 1 ton gegooid. Rente ook niks, bij NN 50%hoger.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.