> Inflatie Duitsland weer in de lift | Beursonline.nl

Inflatie Duitsland weer in de lift

Gepubliceerd op 29 juni 2020 14:22 | Reacties: 4 | Onderwerpen: Duitsland  inflatie 

WIESBADEN (AFN) - De Duitse inflatie is in juni onverwacht toegenomen. De geldontwaarding is daarmee weer terug op het niveau van april. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau op basis van een definitief cijfer.

De inflatie kwam uit op 0,9 procent op jaarbasis, tegen 0,6 procent in mei. Economen hadden in doorsnee verwacht dat de consumentenprijzen ook in juni met dat percentage zouden stijgen.

Op maandbasis steeg de inflatie met 0,6 procent. Op basis van de Europese geharmoniseerde meetmethode kwam de Duitse inflatie uit op 0,8 procent op jaarbasis, tegen 0,5 procent in mei.

2 Posts
W-0803
0
Geen 2%, we zullen geld moeten blijven bijdrukken, ooit gaan we dan al die gemiste 2%'en inhalen :). Groetjes Lagarde.
Bijlage:
Pavlov44
1
Haha ja die 2%. Die wordt zogenaamd nooit gehaald. Zodat de geldpers kan blijven lopen. En wordt ie wel gehaald, dan veranderen we gewoon het inflatiemandje. Zo niet, dan toch. Inmiddels ziet zelfs een ezel dat bijna alle producten in de supermarkt niet 1x maar meerdere keren per jaar met procenten tegelijk in prijs worden verhoogd, alsmede alle diensten die je maar kan indenken. Lies damned lies and statistics
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.