Techinvesteerder Prosus voert resultaten op

Gepubliceerd op 29 juni 2020 18:22 | Reacties: 6

PROSUS (03 jul)

84,000 +0,380 (+0,45%)

AMSTERDAM (AFN) - Techinvesteerder Prosus heeft in het eind maart afgesloten gebroken boekjaar een hogere winst en omzet behaald. Dat maakte de in Amsterdam genoteerde onderneming nabeurs bekend.

De omzet steeg met 23 procent naar 21,5 miljard dollar in vergelijking met een jaar eerder. De handelswinst nam met 16 procent toe tot 3,8 miljard dollar. De kernwinst (core headline earnings) klom met 13 procent tot 3,4 miljard dollar op jaarbasis. Volgens Prosus was bij het Chinese internetconcern Tencent, waarin het bedrijf een belang van 31 procent bezit, een omzetstijging met 21 procent te zien. Daarnaast deed Prosus goede zaken op het gebied van maaltijdbezorging door de coronacrisis.

De netto-kaspositie bedraagt 4,5 miljard dollar en er is nog een ongebruikte kredietfaciliteit van 2,5 miljard dollar. Prosus zegt goed gepositioneerd te zijn om de onzekerheid door de coronacrisis het hoofd te bieden.

Sterke financiële positie

Financieel directeur Basil Sgourdos spreekt van een goede set resultaten, waarbij alle segmenten vooruitgang boeken bij het behalen van financiële en strategische doelstellingen. Volgens hem biedt de sterke financiële positie van het bedrijf ruimte voor verdere investeringen en het najagen van groeimogelijkheden. Topman Bob van Dijk verklaarde er vertrouwen in te hebben dat Prosus goed uit de coronacrisis zal komen en dat waarschijnlijk zal worden geprofiteerd van de verder toenemende ecommerce in de wereld.

Het bedrijf maakte in september vorig jaar zijn debuut op het Damrak. Prosus is de tak voor techinvesteringen van het Zuid-Afrikaanse technologieconcern Naspers.

6 Posts
Backfire
0
Beter bericht dan verwacht. Niks verkapte winstwaarschuwing waar eerder nog over werd gerept....
mok
0
Hoe werkt dit? De omzet en winst van Tencent is ook de gerapporteerde omzet en winst van Prosus naar ratio? Beetje vage rapportering. Ik blijf trouwens ver weg van investeerders in Chinese staatsbedrijven.
Finca Abundancia
0
Niet te volgen dit.......nooit ergens in beleggen waar alles ondoorzichtig is.....
Dicky
2
Het is een optelsom van de prestaties van al hun deelnemingen, waarbij Tencent de grootste is. De netto winst per aandeel bedraagt iets minder dan $3, dus rond de €2,65. Het aandeel noteert thans dus ca. 30 keer de winst bij overigens een negatieve cashflow. Prosus groeit dus relatief snel door meer geld uit te geven dan er binnenkomt, maar hebben nog ruim geld in kas. Ik vind het lastig beoordelen of de huidige k/w in verhouding staat tot de prestaties. Tencent is de grootste groeidiamant, maar hoe zuiver die precies is laat zich lastig beoordelen. Een probleempje daar kan dus verstrekkende gevolgen hebben voor Prosus.
TheWatchman
0
@ Mok, @ FInca Abundancia, @ DIcky, mooi om- en beschreven.
Prosus mag wmb naar een andere beurs.
"Stel dat ...." , zou een tech inversteerder een index aardig kunnen verstoren.

Fijne avond allemaal !
Dicky
1
Tencent is zelf ook een investeerder. Ze zijn een van de grootste spelers in de (online) gaming industrie met meer dan 300 bedrijven, waarin ze participeren. Ze doen dat wereldwijd, waarbij China nog wel de grootste markt is. Maar ze spreiden hun portefeuille steeds meer. Beleggen zowel in bestaande belangrijke spelers (b.v. 45% in Epic) als investeren in nieuwe spelers op de markt. Tot nu toe lijkt dat allemaal gunstig te verlopen, maar het bedrijf heeft ook voor tientallen miljarden aan schulden om alle investeringen te financieren. De coronacrisis heeft bovendien goed uitgepakt voor (versnelde) groei in gaming.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.