> Positieve handelsdag op beurzen New York | Beursonline.nl

Positieve handelsdag op beurzen New York

Gepubliceerd op 29 juni 2020 22:26 | Reacties: 11

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zaten maandag behoorlijk in de lift, waarmee terrein werd teruggewonnen na de forse minnen op vrijdag. Het sentiment op Wall Street kreeg steun van de hoop op meer stimuleringsmaatregelen nu het aantal besmettingen en doden met het coronavirus verder blijft stijgen. Ook kwamen er veel beter dan verwachte cijfers over de Amerikaanse woningverkopen. Verder kon vliegtuigbouwer Boeing op aandacht rekenen na een reeks positieve testresultaten met het gewraakte type 737 MAX.

De Dow-Jonesindex eindigde 2,3 procent hoger op 25.595,80 punten. De brede S&P 500 steeg 1,5 procent tot 3053,24 punten en technologiebeurs Nasdaq won 1,2 procent tot 9874,15 punten.

Boeing is begonnen met testvluchten van de 737 MAX om een nieuwe certificatie te krijgen. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA gaf het bedrijf daarvoor toestemming. De toestellen van dat type werden meer dan een jaar aan de grond gehouden na twee crashes, met in totaal 346 doden. Problemen met het besturingssysteem speelden een beslissende rol bij het neerstorten. Die zouden nu zijn opgelost. Het aandeel Boeing ging meer dan 14 procent omhoog.

Facebook

Verder stond Facebook (plus 2,1 procent) nog altijd in de belangstelling nu steeds meer adverteerders geen heil zien in reclames via de sociale netwerken van het bedrijf. De klagers vinden dat Facebook te weinig doet om polarisatie en haatdragende taal op zijn platformen te stoppen. Ook Twitter (plus 1,5 procent) stond om die reden in de schijnwerpers. Facebook zei scherper op racistische reclames te gaan letten en problematische berichten van politici van een label te gaan voorzien. Onder meer koffieketen Starbucks, autoconcern Ford Motor en drankenbedrijf Diageo stopten hun campagnes.

Cosmeticamaker Coty tekende een koerswinst van ruim 13 procent op. Het bedrijf nam een belang in het schoonheidslabel van realityster Kim Kardashian. Coty koopt 20 procent van de aandelen van KKW voor een bedrag van 200 miljoen dollar.

Planet Fitness

Fitnessketen Planet Fitness zakte 3,4 procent na berichten over een mogelijke grote uitbraak van het coronavirus bij een sportschool van het bedrijf in West Virginia.

Schaliegasproducent Chesapeake Energy maakte bekend uitstel van betaling te hebben aangevraagd. Het bedrijf, dat in de problemen kwam door de lage olie- en gasprijzen van de laatste maanden, hoopt zo zijn financiën op orde te kunnen brengen.

De euro was 1,1238 dollar waard tegen 1,1242 dollar in Europa. Een vat Amerikaanse olie werd 2,9 procent duurder op 39,60 dollar. Brentolie steeg 1,4 procent in prijs tot 41,60 dollar.

14 Posts
Pieter Vandewalle
0
Twordt zo zachtjesaan tijd voor nieuwe ath's. Dipjes hebben we nu wel gehad, iedereen heeft bijgekocht, hoger nu...
Arbitrageur
0
De aandelenbeurzen in New York zaten maandag behoorlijk in de lift, waarmee terrein werd teruggewonnen na de forse minnen op vrijdag. Het sentiment op Wall Street kreeg steun van de hoop op meer stimuleringsmaatregelen nu het aantal besmettingen en doden met het coronavirus verder blijft stijgen.

Omgekeerde wereld dit. 50 jaar geleden was het vanzelfsprekend dat men zijn eigen broek omhoog hield. Beviel je werk niet, ging je bedrijg falliet of werd je ontslagen dan was je genoodzaakt om opnieuw of ander soort werken te vinden, want anders had je ook geen brood op de tafel. Anno 2020 lijkt men in iedergeval in de US krankjorem geworden te zijn. Het aantal werklozen is daar nog steeds astronomisch hoog, ook niet zo gek als mensen meer verdienen met een uitkering dan toen ze een baan hadden.
Ger1948
0
Inderdaad tijd voor ath's.
Het ziet er wereldwijd zonnig uit. De geldpersen maken overuren en dat geld moet ergens naar toe.
Bedrijfsresultaten en vooruitzichten doen er niet meer toe, en daar hoef je ook niet meer naar te kijken of op te anticiperen. Steeds meer beursgoeroes stellen hun doelen en visies bij. Strekking van al deze analyses is dat ze het ook niet meer weten, waarbij een aantal analisten zichzelf 100% tegenspreekt t.o.v. b.v. 1 maand geleden. Echt mooi om te zien dat ook zij de handdoek in de ring gooien, en we met zijn allen deze zomer geschiedenis gaan schrijven. Heerlijk om deze positieve analisten ( althans sommigen) te blijven volgen de komende maanden, en leg deze wekelijkse of nog erger dagelijkse analyses, een naast de AEX meetlat. U zult verbaasd staan!!
Dividend Collector
0
"De aandelenmarkten laten een herstel zien van de verliezen op vrijdag, nu beleggers er rekening mee houden dat het aantal nieuwe besmettingen kan stijgen als de lockdown-maatregelen worden teruggeschroefd", zo merkte marktanalist David Madden van CMC Markets op.

Kijk, 'rekening houden met' een negatief scenario is al genoeg voor herstel tegenwoordig.
bp5ah
0
quote:

Pieter Vandewalle schreef op 29 juni 2020 22:28:


Twordt zo zachtjesaan tijd voor nieuwe ath's. Dipjes hebben we nu wel gehad, iedereen heeft bijgekocht, hoger nu...


Toch opvallend :

Vandaag laag volume aan de overkant, de laatste twee weken is dat bij stijging van de Dow steeds het geval, lager volume dan gemiddeld, bij dalingen is het volume steeds hoger dan gemiddeld.

Daar ga je geen ath op scoren.


bp5ah
0
quote:

Lepre Chaun schreef op 29 juni 2020 22:41:


AmaZinG wat een prachtig start van de nieuwe week en zomer.


Het weer is in ieder geval beter ;) ...
Formule1-Fan
0
Grootste lichterij dat FED perse n systeem, beurs mag niet in paniek raken watnt anders hooo jo dalende beurs, en de rekening mag niet door deze generatie nog betaald worden, laat maar aan andere over.

Pak gewoon het verlies en ga steun pakketten terig betalen.

Gam gam shorts elke dag van fruts.
R0ME0
3
Verder stond Facebook (plus 2,1 procent) nog altijd in de belangstelling nu steeds meer adverteerders geen heil zien in reclames via de sociale netwerken van het bedrijf.

============

Als je zelfs met dit nieuws van toch al zeer prijzig naar nog duurder gaat en niemand zich blijkbaar interesseert voor de impact van het verlies aan klanten dan zitten we reeds in de laatste fase, de zogenaamde Delusion fase.

Waanzin.
bp5ah
0
quote:

R0ME0 schreef op 29 juni 2020 23:33:


Verder stond Facebook (plus 2,1 procent) nog altijd in de belangstelling nu steeds meer adverteerders geen heil zien in reclames via de sociale netwerken van het bedrijf.

============

Als je zelfs met dit nieuws van toch al zeer prijzig naar nog duurder gaat en niemand zich blijkbaar interesseert voor de impact van het verlies aan klanten dan zitten we reeds in de laatste fase, de zogenaamde Delusion fase.

Waanzin.

Idd Delusion fase.

A mountain of evidence proves this market is completely divorced from reality. Right now, stocks are pricing in a return to even better economic activity than we saw before the crisis.
tolick
0
Bizar, net optijd mijn shorts verkocht vandaag en wat longs gekocht en weer verkocht. Helaas geen shorts voor morgen vroeg als we na de cijfers pmi morgen heerljk minimaal 1 % lager gaan openen.
boomer92
0
quote:

tolick schreef op 29 juni 2020 23:43:


Bizar, net optijd mijn shorts verkocht vandaag en wat longs gekocht en weer verkocht. Helaas geen shorts voor morgen vroeg als we na de cijfers pmi morgen heerljk minimaal 1 % lager gaan openen.
trol , black monday , red fryday morgen - 5-10% en zo gaat het al maanden !! maar toch met longs iets verdienen ?? lachwekkend gewoon .flink de boot in gegaan alweer . net als fair v waar we niets meer van horen !!! ook happy is verdwenen !! ga lekker short sukkels , het balletje kan iid ooit eens op nul (groen vallen )
Formule1-Fan
0
Manipulatie met de dow jones, elke dag in groen kan niet.
De lakei moet gratis geld denken, dagelijks verdubbelen van FED printer.

Sjh moeten elke dag inleveren of nieuwe shorts gam gam ze wisten het gewoon al, nieuwe sh mocht even proeven, nu om 0800 gam.

Je kan het raden al, hoog houden gam doen om 1530 voor het mag dalen even, je zal ze maar hebben mag je niet verdienenn.

Men wist het al, gisteren hoog houden 10 miunuten voor slot als een raket up en in de nacht ook maar.

De wereld staat oin brand met brandhaarden van cornona, en dow jones jaagt maar up, of er niks aan de hand is.
14 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.