Duitse marktwaakhond onderzoekt Amazon | Beursonline.nl

Duitse marktwaakhond onderzoekt Amazon

Gepubliceerd op 29 nov 2018 om 11:32 | Reacties: 4 | Onderwerpen: Duitsland 

Amazon.com (23 okt)

1.761,990 -3,740 (-0,21%)

SEATTLE (AFN) - De Duitse mededingingsautoriteit is een onderzoek begonnen naar Amazon. Volgens het Bundeskartellamt zijn er aanwijzingen dat de webwinkelgigant met zijn Duitse site, die zich ook op Nederlandse klanten richt, andere bedrijven benadeelt. Dat zou neerkomen op concurrentievervalsing.

Veel winkeliers en producenten in Duitsland zijn voor hun onlineverkopen afhankelijk van Amazon als onlinemarktplaats. Tegelijkertijd verkoopt het bedrijf zelf ook tal van producten. Het Bundeskartellamt zegt veel klachten te hebben ontvangen over misbruik van die dubbele rol door Amazon.

Het onderzoek spitst zich onder meer toe op gevallen waarin Amazon accounts van verkopers werden geblokkeerd of geschrapt. Daarnaast nemen de Duitsers een aantal bepalingen in de contracten tussen verkopers en Amazon onder de loep.

Eerder dit jaar begon de Europese Commissie een onderzoek naar Amazon. Brussel wil vooral weten of het Amerikaanse bedrijf verkoopgegevens van concurrenten misbruikt.

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
g.raaier
0
Het is toch geen geheim dat Amazon data gebruikt om de best verkopende producten zelf op voorraad neemt. Bol doet in NL ook niet anders.
bdj
0
Waarom is het feit dat mensen zich afhankelijk hebben gemaakt van 1 partij nu opeens een argument tegen deze partij?
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.