NN beboet voor overtreden kredietregels

Gepubliceerd op 29 november 2019 08:33 | Reacties: 7

NN Group (11:12)

32,430 -0,260 (-0,80%)

AMSTERDAM (AFN) - Nationale-Nederlanden Bank heeft een boete gekregen van 1,25 miljoen euro van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) vanwege het overtreden van kredietregels. Volgens de toezichthouder werd bij het verstrekken van leningen onvoldoende informatie ingewonnen over de financiële positie van klanten. In sommige gevallen werd meer krediet verstrekt dan verantwoord was.

De AFM hield dertig klantdossiers van NN tegen het licht. Daaruit bleek dat in een aantal gevallen leningen werden verstrekt terwijl niet alle benodigde klantinformatie aanwezig was. Bij vijf klanten was de last van de lening dusdanig dat er onvoldoende geld overbleef voor het levensonderhoud. Het besluit van de AFM kan nog aan een rechter worden voorgelegd.

Het voorkomen van overkreditering is één van de prioriteiten van de AFM. Eerder werd ook al een boete opgelegd aan Santander Consumer Finance Benelux. Zeven andere kredietverstrekkers kregen een waarschuwing. In de hele markt zijn volgens de AFM tekortkomingen gesignaleerd. De toezichthouder heeft de sector begin dit jaar opgeroepen om de opgestelde leennormen te evalueren en verbeteren.

9 Posts
baloub1
0
Ze moeten eens kijken naar bonussen. Soms worden mensen beloond zelfs voor het afsluiten van verliesgevende polissen.
Jopie1962
0
quote:

Lepre Chaun schreef op 29 november 2019 09:09:


dat waren dure 30 klanten zeg .


Van die 30 dossiers waren er maar 5 echt verkeerd:

"Bij vijf klanten was de last van de lening dusdanig dat er onvoldoende geld overbleef voor het levensonderhoud. "


Dus 5 dure klanten.
Zilverduit
0
Die klanten moeten ze ook een financiele bewindvoerder geven. Als je zelf ook totaal de meest elementaire berekeningen niet kunt maken. Misschien is het ook goed als er een apart vak komt voor eigen financien, zodat dit in de toekomst beter gaat.
Cheffers
0
Helemaal mee eens Zilverduit!
In plaats van Keynes macro economische theorien bij "economie" voorgeschoteld te krijgen maar iets waar je persoonlijk wat aan hebt.

Bij mij op school werd het hele Keynes verhaal niet eens tegenover Austrian School of Economics gezet, Keynes was het enige wat wij kregen.

Verder moet de AFM mensen natuurlijk gewoon lekker met rust laten en laten lenen wat ze zelf willen.
Erny
0
Inhoudelijk
0
Financiele instellingen zijn er per definitie om geld te verdienen en ze zullen het ( nooit !!! ) laten om dat tenkoste van een ander te laten gaan. Juist die mensen die de leningen het hards nodig hebben om rond te kunnen komen zullen het makkelijkst gepakt worden ( grootverdieners zijn meestal wat slimmer / gewiekster en hebben geen lening nodig over het algemeen. Het tegeovergestelde gaat ook veelal op .... ).
Knight V
0
Wat een absurditeit.. NL is echt een polderland.
30 klanten van de 100.000 klanten, die ze hebben.
FvD heeft echt gelijk. Overdrijven en absurditeit ten top.

Als er 100 man geliquideerd of 1.000 overvallen plastsvinden per jaar, dan zijn het incidenten en valt het mee. Wat een subjectiviteit.

Overheden, banken, AFM probeerd de hoax in stand te houden, dat de problemen in 2008 is ontstaan door de burger (overkreditering) en dat ze schulden niet kunnen aflossen.

Wat je ook over NL burgers kunt zeggen. Ze zn gedisciplineerd en nemen verantwoording.

Schulden werden afbetaald. Door de puinzooi die banken veroorzaken met fraude, waardoor woningmarkt is geknspt komt volledig op rekening van de overheid.

Wat als de subsidie van 20 miljard per maand knapt door overkreditering aan zuid europese landen, gaan we de overhand straffen ?? Of zuid europese landen de schuld geven kmdat ze teveel krediet krijgen.

Overheid moet nadenken wat ze dien en niet denken dat de schuld altijd bij andere liggen.

chogogo
0
Kan iemand uitleggen waar dat boetebedrag heengaat? Wordt dat weggeroeid door de AFM? Of door Rutte 3?

9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.