> Ook Rabobank laat meer spaarders negatieve rente betalen | Beursonline.nl

Ook Rabobank laat meer spaarders negatieve rente betalen

Gepubliceerd op 30 september 2020 10:51 | Reacties: 14 | Onderwerpen: banken  Rabobank  Alles over de rente 

ING (17:37)

8,370 -0,230 (-2,67%)

UTRECHT (AFN) - Rabobank brengt bij meer vermogende spaarders een negatieve rente in rekening. Vanaf 1 januari moeten klanten die meer dan 250.000 euro bij de bank hebben gestald 0,5 procent betalen over het bedrag boven die grens. Eerder gold dit alleen voor rekeningen met een saldo boven de 1 miljoen euro.

Met de ingreep volgt Rabobank het voorbeeld van ING. Die bank kondigde deze zomer aan zijn negatieve rente van een half procent vanaf saldi van 250.000 euro te rekenen, in plaats van 1 miljoen euro.

De spaarrente is al tijden laag. Dat komt onder andere omdat de banken zelf rente moeten betalen over het geld dat zij bij de Europese Centrale Bank (ECB) stallen. Daarnaast wijzen economen erop dat structurele ontwikkelingen, zoals vergrijzing en mondialisering, de rentes drukken. Vergrijzing remt bijvoorbeeld de economische groei en daarmee ook inflatie. Dat heeft een lagere rente tot gevolg.

De aanpassing van Rabobank geldt per zakelijke of particuliere rekening, dus niet per klant. Volgens Rabobank hoeft slecht een klein deel van zijn klanten voortaan te betalen voor hun spaartegoeden. Bijna 99 procent van de klanten blijft voorlopig buiten schot, maar Rabobank wil niet uitsluiten dat de drempel in de toekomst verder wordt verlaagd.

19 Posts
Mijn Vriend
0
Kitchen86
0
Jopie1962
0
"Volgens Rabobank hoeft slecht een klein deel van zijn klanten voortaan te betalen voor hun spaartegoeden."

Nou, als het écht alleen maar een klein deel zou betreffen, dan hadden ze die moeite niet hoeven doen. UITERAARD gaat die saldo-grens omlaag, dat weten ze nú al.
Flowermountain
0
Koren op de molen voor een nieuwe crypto bullrun. Vertrouwen in banken neemt af en mensen gaan alternatieven zoeken om hun geld in te investeren. In de crypto industrie zijn er echt hele goede projecten en bedrijven die veel potentie hebben voor de toekomst. Het is niet allemaal abracadabra en oplichting. Ik zie het als een unieke mogelijkheid om met een relatief klein bedrag te investeren met op lange termijn mooie rendementen.
Jestbread
1
Vertrouwen in banken neemt af, dus gaan we ons met z'n allen focussen op een ondoorzichtige internetmunt waar bepaalde partijen alles in handen hebben, met belang dus. Ik zal het wel niet zien.
Flowermountain
0
Er is meer dan alleen Bitcoin, maar als je er niet in verdiept is het moeilijk discusieren. Er bestaan bedrijven die een geweldige technologie ontwikkelen wat wereldwijd geimplementeerd gaat worden. Ik heb zelf geen Bitcoin, maar onderschat de potentie niet. Internet was ook onnodig en raar, totdat het explodeerde en er bedrijven die er vroeg in investeerde enorm hebben geprofiteerd.
kuddedier
3
Wat een gehuil zeg, ze volgen daar gewoon de marktrente: 10 jaar staatsobligatie staat al een jaar gemiddeld op -0.4% 2jaars zelfs op -0.65%.
Jij gaat toch ook je huis niet verkopen aan die aardige buurjongen voor 300K als eeen yup uit A'dam er 450K voor wil geven..
Just10
0
Ik snap niet dat ze gewoon klip en klaar zeggen : wegwezen met u verdiende geld. steek maar in de fik.
Bosche marktkoopman
0
quote:

Quala schreef op 30 september 2020 11:00:


Ook de RABO-bank is ook een boef
Ja daar ben ik achter gekomen met mijn Rabo certificaten, ben benieuwd wat ze per 1 oktober gaan zeggen .
IceBear1
0
quote:

Mijn Vriend schreef op 30 september 2020 10:56:


Na negatieve rente komt er geld met een beperkte houdbaarheidsdatum.


Ja, maar eerst gaat iedereen met een beetje geld op de rekening negatieve rente betalen.
8ball
0
dit is gewoon een verdienmodel, 250.000 geldt per rekening, meer rekeningen openen mag, krijg je kosten voor de betaalrekening ipv negatieve rente,
Yukko
1
quote:

Flowermountain schreef op 30 september 2020 11:13:


Koren op de molen voor een nieuwe crypto bullrun. Vertrouwen in banken neemt af en mensen gaan alternatieven zoeken om hun geld in te investeren. In de crypto industrie zijn er echt hele goede projecten en bedrijven die veel potentie hebben voor de toekomst. Het is niet allemaal abracadabra en oplichting. Ik zie het als een unieke mogelijkheid om met een relatief klein bedrag te investeren met op lange termijn mooie rendementen.


Eens. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar Vechain (VET). Veel partnerships met grote bedrijven en implementaties in de reële economie.
Bertpeer
0
Knight V
0
Dit is meer een taak voor de consumenten vereniging of NMA om een zaak te beginnen tegen de negatieve rente.

Je wordt 2 x gestraft.
eerst via de belasting (vermogens belasting)
en dan via de bank.

Geld die je zelf hebt opgebouwd en waar je geen gebruik maakt van een service.

Bank/overheid moet de burger de mogelijkheid geven om ergens anders te stallen als je geen kosten wilt betalen.
Dit wordt niet mogelijk gemaakt.

Er is geen concurrentie in het spel.
Iedereen volgt elkaar en onder de mededingings wet zou je moeten beoordelen dat in geval banken elkaar na apen dan is er misbruik van machtsposities omdat je als burger nergens naar toe kan gaan.

Ik wil graag mijn geld weghalen maar moet ik dan 250.000 euro onder mijn matras bewaren ??

De NMA controleerde het misbruik van economische machtsposities volgens artikel 24 van de Mededingingswet.Er is sprake van een economische machtspositie als een bedrijf zo'n sterke positie heeft dat het zich onafhankelijk van concurrenten en afnemers kan gedragen. Een bedrijf met zo'n machtspositie kan zelf bepalen aan wie het levert en aan wie niet en ook bij het vaststellen van de prijs voor producten of diensten hoeft het zich niets aan te trekken van de markt of concurrentie. Een monopolist heeft bijvoorbeeld zo'n machtspositie.

Maar het zal niet lukken.
Alles en iedereen beschermd elkaar.

Belangenverstrengeling is bij de overheid en banken terug te vinden.

Consumenten bond proberen het, maar ze zijn te traag en zullen nooit keihard de confrontatie aangaan tegen banken + overheid.
Geen rechtzaak beginnen, maar een "advies"........ Daar win je de oorlog niet mee.

www.consumentenbond.nl/sparen/negatie...,betalen%20om%20te%20mogen%20sparen.

"...... Deze keer lieten wij onze brief vergezeld gaan van een advies van Boels Zanders Advocaten. Daarin staat onder meer dat het ‘openbreken’ van lopende spaarovereenkomsten met particulieren juridisch gezien oneerlijk en onredelijk bezwarend is voor de klant....
objectief
0
quote:

Knight V schreef op 30 september 2020 12:12:Je wordt 2 x gestraft.
eerst via de belasting (vermogens belasting)
en dan via de bank.Je wordt niet gestraft; de Overheid doet er mooie dingen mee o.a. ruimtelijke ordening/parken aanleggen etc.
Maar je geld uitgeven is het best daar verdient de overheid het meeste aan.
A 's
0
Ik begrijp niet dat je met spreiding over meerdere rekeningen de negatieve rente al kunt ontlopen. In dat geval klopt het percentage van 99%, dus eigenlijk 99,9% !!!!
rdeleeuw
0
Logische stap van banken. En alle klagers kunnen natuurlijk ook hun geld in banken aandelen stoppen als ze zo overtuigd zijn dat de banken teveel verdienen.
19 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.