> Maaltijdbezorger DoorDash wil bijna 3 miljard met beursgang | Beursonline.nl

Maaltijdbezorger DoorDash wil bijna 3 miljard met beursgang

Gepubliceerd op 30 november 2020 20:20 | Reacties: 4

JUST EAT TAKEAWAY (17:36)

94,920 -1,000 (-1,04%)

NEW YORK (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De grote Amerikaanse maaltijdbezorger DoorDash wil met zijn beursgang op Wall Street tot wel 2,8 miljard dollar ophalen. De sprong naar de aandelenmarkt in New York moet binnenkort plaatsvinden.

DoorDash deed eerder deze maand een aanvraag voor een beursgang bij toezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC). De totale waardering van het bedrijf zou moeten liggen rond de 32 miljard dollar. Bij een waarderingsronde in juni werd nog een waarde van 16 miljard dollar toegekend aan DoorDash. Het aandeel moet een notering krijgen onder het beurssymbool 'DASH'.

De beursgang van het in 2013 in San Francisco opgerichte DoorDash vindt plaats in een florerende Amerikaanse markt voor maaltijdbezorgers die profiteren van het vele thuisbezorgen door de coronacrisis. Dat stuwt nu de waardering van de onderneming. Tot de investeerders van DoorDash behoren onder meer het Japanse SoftBank en het staatsinvesteringsfonds van Singapore.

Het regent dit jaar dan ook overnamedeals op de markt voor maaltijdbezorging in de Verenigde Staten. Zo sloot Brits-Nederlandse Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van thuisbezorgd.nl, eerder dit jaar een deal van 7,3 miljard dollar om Grubhub over te nemen, terwijl taxibedrijf Uber Technologies de maaltijdbezorger Postmates overneemt voor 2,7 miljard dollar. De Duitse bezorger van maaltijdboxen HelloFresh neemt zijn Amerikaanse branchegenoot Factor75 over, in een deal ter waarde van maximaal 277 miljoen dollar.

5 Posts
Just lucky
0
Wel een tactisch moment, even gauw van de Corona hype/bubbel gebruik maken om de zakken te vullen en te cashen....
R0ME0
0
Van 16 miljard naar 32 miljard in een halfjaar op wat.... bonnetjes? Omzet? En bottomline een dikke min maar dat maken we niet bekend net als bij JET en de anderen.

Lucht
bdj
0
quote:

R0ME0 schreef op 1 december 2020 00:28:


Van 16 miljard naar 32 miljard in een halfjaar op wat.... bonnetjes? Omzet? En bottomline een dikke min maar dat maken we niet bekend net als bij JET en de anderen.

Lucht


Volgens mij staat die info allemaal in de SEC filing
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.