AkzoNobel neemt langer de tijd voor herstructurering

Gepubliceerd op 31 maart 2020 08:49 |

Akzo Nobel (09 jul)

81,940 -0,240 (-0,29%)

AMSTERDAM (AFN) - Verfconcern AkzoNobel neemt vanwege de coronacrisis langer de tijd voor zijn eerder ingezette herstructureringsplan. De onderneming schrapt ook zijn financiële prognoses voor dit jaar omdat nog altijd onbekend is hoe groot de impact van het virus op de prestaties van het bedrijf en de economie in zijn geheel zal zijn. Zodra de markten "normaliseren", pakt AkzoNobel met zijn verbeterplan de draad weer op.

Topman Thierry Vanlancker zegt dat het virus duidelijk zijn sporen nalaat bij het bedrijf. Zo is volgens hem sprake van een "onvoorspelbare en lagere vraag" uit de markt. Ook diverse maatregelen van overheden wereldwijd om de verspreiding van het virus in te dammen, zitten de prestaties van AkzoNobel in de weg.

AkzoNobel zal waar het kan snijden in de kosten. "De aanzienlijke marktverstoring dwingt ons belangrijke onderdelen van onze reorganisatie te pauzeren en om onze financiële ambitie voor 2020 op te schorten", aldus Vanlancker. De onderneming kan volgens de topman in ieder geval bogen op een sterke balans en een solide kaspositie.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.