Fagron « Terug naar discussie overzicht

Fagron 2021

231 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » | Laatste
voda
0
Update: Tegenvallende omzetontwikkeling Fagron

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Fagron
18,16 -1,20 -6,20 % Euronext Brussel

(ABM FN) Fagron heeft in de eerste drie maanden van 2021 de omzet tegen de verwachting in zien dalen. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de magistrale bereider met noteringen in Amsterdam en Brussel.

De omzet kwam afgelopen kwartaal 4,8 procent lager uit op 134,8 miljoen euro. Dat was 141,6 miljoen euro een jaar eerder. Tegen constante wisselkoersen steeg de omzet evenwel met 4,9 procent.

Analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus rekende voor het eerste kwartaal van dit jaar op een stabiele omzet van 141,4 miljoen euro.

Naast een forse verzwakking van verschillende munten, zoals de Braziliaanse real en de Amerikaanse dollar, merkte Fagron op dat er een sterke daling was van het aantal doktersvoorschriften door de coronacrisis, wat duidelijk impact had op de prestaties in Europa, waar de omzet met ruim 7 procent daalde.

"De lockdowns in Europa waren strikter dan in andere delen van de wereld", aldus CEO Rafael Padilla tegen ABM Financial News. Ook werden er afgelopen kwartaal minder beschermingsproducten verkocht in vergelijking tot het begin van de coronacrisis, voegde de topman toe.

Fagron was echter te spreken over de "sterke operationele performance" in Noord- en Latijns-Amerika, ondanks het uitstel van niet kritische zorg en minder doktersbezoeken.

Als een grote verrassing komt dit niet. Fagron waarschuwde bij de jaarcijfers in februari al dat "de zichtbaarheid beperkt wordt door COVID-19, hetgeen met name in het eerste kwartaal van 2021 nog een impact zal hebben."

"Het volledige eerste kwartaal van 2021 had zoals verwacht te kampen met vergaande lockdowns in het merendeel van de regio's waar wij actief zijn, terwijl het vergelijkende eerste kwartaal van 2020 nog nagenoeg niet geraakt werd door COVID-19", zei CEO Padilla dinsdag in een toelichting.

Outlook

Fagron herhaalde de outlook voor 2021. De magistrale bereider rekent op een stijging van zowel de omzet als de winstgevendheid. Concrete cijfers werden niet gegeven.

Fagron meldde daarnaast in Europa nog verdere stappen te hebben gezet in het efficiënter maken van de organisatie en de "rationalisatie" van het aantal merken. Ook moet de nieuwe organisatie zorgen dat innovaties sneller hun weg naar de patiënt vinden.

In april start Fagron met de transitie van activiteiten naar de nieuwe GMP faciliteit in Polen. "Deze faciliteit is een belangrijke stap in het centraliseringsproces van de herverpakkingsactiviteiten in EMEA." De onderneming rekent erop dat deze stap een extra marge van 2 miljoen euro zal opleveren.

"In combinatie met een aangescherpte organisatie en een verder uitgebreid productenportfolio, zijn wij uitstekend gepositioneerd om te profiteren zodra de gezondheidszorg weer terugkeert naar het reguliere niveau", meent CEO Padilla. Hij voorziet dat het herstel in de tweede helft zo sterk is, dat de tegenwind in de eerste jaarhelft meer dan goed wordt gemaakt, waardoor heel 2021 beter zal uitpakken dan 2020.

Zowel in de VS als inmiddels ook in Europa ziet Fagron de omzet vlot terugkeren, zodra de lockdowns worden ingetrokken.

Update: om toelichting CEO toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
SDV70
0
quote:

wiegveld schreef op 3 maart 2021 12:19:

Ik zie ook beren op de weg. Ex Fagronners incl de hoogste baas.

fd.nl/ondernemen/1374237/oudgedienden...
ik zag ze ook op de weg
maci
0
Tegenwind Fagron slechts tijdelijk

(ABM FN-Dow Jones) De kwartaalcijfers van Fagron laten een tijdelijk groeiverstoring zien als gevolg van de coronacrisis. Dit stelde analist Frank Claassen van Degroof Petercam dinsdag na een kwartaalupdate van de magistrale bereider.

De omzet van Fagron kwam uit op 135 miljoen euro, waar Degroof Petercam had gerekend op 142 miljoen euro. De consensus stond op 141 miljoen euro.

"Hoewel was gewaarschuwd voor de impact van corona op de autonome groei in het eerste kwartaal, was die groter dan voorzien", aldus Claassen. Vooral in Europa was dit zichtbaar.

"Desalniettemin beschouwen we dit als een tijdelijke verstoring", aldus Claassen. Fagron zelf herhaalde ook de outlook voor heel 2021. Dit jaar denkt de onderneming zowel meer omzet als winst te realiseren.

Toch zal Degroof Petercam de taxaties voor Fagron gaan verlagen, met enkele procenten. Het koopadvies blijft wel van kracht. "Deze verstoring kan een mooi instapmoment voor de langere termijn opleveren", schreef Claassen.

Het aandeel Fagron daalde dinsdag 5,6 procent naar 18,28 euro.
Peter Markus
0
De gedumpte aandelen zijn allemaal goed opgevangen.
Nu gaan stabiliseren en dan up naar de € 20+
PM
voda
1
Oud-werknemers dringen Fagron in defensief
16:37

Het is ruim drie jaar geleden dat apotheekbedrijf Fagron zijn topman Hans Stols onverwachts aan de kant zette. Zou de beursgenoteerde onderneming al spijt hebben van die actie?

De vraag komt op, omdat Stols inmiddels een sleutelpositie bekleedt bij de belangrijkste Nederlandse concurrent van Fagron. Die concurrent heet Ceban. Sinds Stols daar president-commissaris is, kampt Fagron met tegenvallende cijfers. Deze week werd bekend dat Fagrons omzet in Europa (op vergelijkbare basis) met liefst 11,2% is gedaald tot €63,1 mln. Zo'n forse afname doet pijn bij het bedrijf dat deel uitmaakt van de Midkap-index.

Fagron zit in het defensief, zeker omdat Stols en Ceban niet de enigen zijn die de druk opvoeren. Dat doen ook Jan Verwaal en Jan Willem Popma, twee mannen die eerder ook sleutelposities bij Fagron hebben bezet. Na hun vertrek namen ze Ace Pharmaceuticals over. Dat bedrijf hebben ze recentelijk uitgebouwd tot een serieuze concurrent van Fagron.

Bij de presentatie van Fagrons kwartaalbericht erkende topman Rafael Padilla dinsdag dat de concurrentieverhoudingen in Nederland zijn verscherpt. Dat voelt Fagron wel, aldus Padilla, maar het effect op de omzet zou 'niet materieel' zijn.

Nee, de Europese omzetdaling schrijft Fagron toe aan de coronacrisis. Veel Europeanen gaan minder snel naar de huisarts, die vervolgens minder recepten uitschrijft. Ook uitstel van planbare zorg, zoals operaties, raakt de omzet van Fagron.

Zou het kloppen? Zou de Europese omzetdaling van Fagron werkelijk los staan van de verscherpte concurrentie in Nederland? ING-analist Stijn Demeester heeft zijn twijfels. Hij vermoedt, zo blijkt uit een notitie, dat de druk van Ceban en Ace wel degelijk pijn doet bij Fagron. Eens te meer daar Ceban en Ace sinds kort ook in België actief zijn met de handel in farmaceutische grondstoffen.

Uitsluitsel is moeilijk te geven. Ace en Ceban publiceren geen cijfers. En Fagron publiceert geen cijfers over Nederland of België alleen. Duidelijk is wel dat de Europese omzetdaling voor een belangrijk deel op conto van Nederland en België komt, om de simpele reden dat de twee landen in Europa veruit de belangrijkste markt voor het bedrijf vormen.

De rest van 2021 zal waarschijnlijk meer duidelijkheid geven. Fagron herhaalde dinsdag de verwachting dat zijn omzet en winstgevendheid dit jaar zullen verbeteren. Het bedrijf moet dus de omzetdaling van €7 mln uit het eerste kwartaal in de rest van het jaar goedmaken. Dat gaat een spannende concurrentiestrijd met Ace en Ceban opleveren. Een concurrentiestrijd die veel weg zal hebben van een prestigestrijd.

Reageren? Mail naar Bartjens@fd.nl

Originele link van het artikel: fd.nl/beurs/1380221/oud-werknemers-dr...
voda
0
NN vergroot belang in Fagron

Door ABM Financial News op 21 april 2021 19:13
Views: 2.317

(ABM FN-Dow Jones) NN Group heeft per 13 april het belang in Fagron vergroot en passeerde daarmee de drempel van 10 procent. Dit maakte de magistrale bereider woensdag nabeurs bekend, nadat de Nederlandse verzekeraar dit op 16 april bij Fagron meldde.

NN vergrootte het belang naar 10,37 procent.

De melding van NN en Fagron is overeenkomstig de Belgische Wet van 2 mei 2007 op de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen in beursgenoteerde vennootschappen.
maci
0
Je vergat deze voda, of werd die niet door ABM gemeld? ;-)

Gereglementeerde informatie
Nazareth (België)/Rotterdam (Nederland), 21 april 2021

Openbaarmaking van ontvangen kennisgeving van Bank of Montreal


Overeenkomstig de Belgische Wet van 2 mei 2007 op de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen in beursgenoteerde vennootschappen, heeft Fagron een kennisgeving ontvangen van Bank of Montreal.

Kennisgeving van Bank of Montreal
Op 20 april 2021 heeft Fagron een kennisgeving ontvangen dat het aandeelhouderschap van Bank of Montreal op 14 april 2021 de kennisgevingsdrempel van 3% heeft overschreden door de verwerving van stemrechtverlenende effecten of stemrechten.
De kennisgeving vindt plaats door een ‘moederonderneming of een controlerende persoon’.
Op 14 april 2021 bezit Bank of Montreal in totaal 2.380.366 stemrechten. 2.378.506 stemrechten worden gehouden door BMO Asset Management Limited en 1.860 stemrechten worden gehouden door BMO Asset Management Netherlands B.V.
Op basis van de noemer van 72.477.654 (totaal aantal stemrechten), bezit Bank of Montreal op 14 april 2021 3,28% van het totaal aantal stemrechten.
Bank of Montreal zal niet langer 2.055.054 stemrechten houden vanaf 10 mei 2021.
De kennisgeving van Bank of Montreal en de volledige keten van gecontroleerde ondernemingen via dewelke de deelneming daadwerkelijk wordt gehouden kunnen op investors.fagron.com worden geraadpleegd via deze link.

Voor meer informatie
Constantijn van Rietschoten
Chief Communications Officer
Tel. +31 6 53 69 15 85
constantijn.van.rietschoten@fagron.com

Open onderstaande link voor het persbericht:
Openbaarmaking van ontvangen kennisgeving van Bank of Montreal
voda
0
Belangen Capital Group en Templeton in Fagron aangepast
Zowel verhoging als verlaging.

(ABM FN-Dow Jones) Templeton Investment Counsel en The Capital Group Companies hebben hun belang in Fagron aangepast. Dit bleek maandag uit twee kennisgevingen die Fagron publiceerde.

Het belang van The Capital Group Companies is op 20 april onder de kennisgevingsdrempel van 10 procent gedaald.

Het belang van Templeton Investment Counsel heeft op 20 april juist de kennisgevingsdrempel van 3 procent overschreden.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
quote:

maci schreef op 22 april 2021 08:58:

Je vergat deze voda, of werd die niet door ABM gemeld? ;-)

...
Er moet nog wat overblijven voor de echte aandeelhouders hier. :-)
voda
0
PERSBERICHT: Fagron maakt stemuitslag AVA en BAVA bekend
Gereglementeerde informatie

Nazareth (België)/Rotterdam (Nederland), 11 mei 2021 -- 7am CETFagron maakt stemuitslag AVA en BAVA bekend

Fagron heeft op maandag 10 mei de Algemene Vergadering van
Aandeelhouders (AVA) en een Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders
(BAVA) gehouden.

De AVA heeft onder meer de jaarrekening over 2020 goedgekeurd, alsmede
het brutodividend van EUR 0,18 per aandeel vastgesteld. De
aandeelhouders hebben de raad van bestuur en de commissaris kwijting
verleend. Agendapunt 10 van de AVA ten aanzien van de
controlewijzigingsbepaling van het inschrijvingsrechtenplan 2020 werd
verworpen.

De BAVA heeft onder andere de aanpassing van de statuten aan het nieuwe
Wetboek van Vennootschapen en Verenigingen goedgekeurd en de machtiging
aan de raad van bestuur tot uitvoering van de genomen beslissingen
verleend. Agendapunt 3 ten aanzien van de hernieuwing van de machtiging
toegestaan kapitaal werd verworpen. De onderneming zal voor de BAVA in
mei 2022 (wanneer deze machtiging komt te vervallen) voor dit punt een
aangepast voorstel agenderen.

De volledige tekst van de agendapunten zijn te vinden op de website van
de onderneming (link
www.globenewswire.com/Tracker?data=0K...
).

Op de AVA en BAVA was circa 72% van het totale geplaatste,
stemgerechtigde aandelenkapitaal via volmacht of steminstructies
vertegenwoordigd.

De dividendkalender is als volgt:

Notering ex-dividend 17 mei 2021
-------------------- -----------
Registratiedatum 18 mei 2021
-------------------- -----------
Betaalbaarstelling 19 mei 2021
-------------------- -----------

Voor meer informatie

Constantijn van Rietschoten

Chief Communications Officer

Tel. +31 6 53 69 15 85

constantijn.van.rietschoten@fagron.comhttps://www.globenewswire.com/Tracker?data=LdXxkbz49dKNZ5U2szyB8Fh2SQPykOy46FVrVsAH6iYOdn9I201mt5ub9qlpsjUnw-IPmKfZnZRfzFIQj5ddej4ydpJ2F-cUUEAJUwjM30-gxEDjXxzdWrUxRyVj4ms36VVU1RA6w-Tcbo8t_OUPNg==

Open onderstaande link voor het persbericht:

Fagron maakt stemuitslag AVA en BAVA bekend
www.globenewswire.com/Tracker?data=5h...
voda
0
Aandeelhouders Fagron keuren dividend goed
Enkele agendapunten verworpen.

(ABM FN-Dow Jones) De aandeelhouders van Fagron hebben tijdens een algemene en bijzondere aandeelhoudersvergadering bijna alle agendapunten goedgekeurd. Dit maakte de magistrale bereider dinsdag voorbeurs bekend.

Onder meer het dividendvoorstel van 0,18 euro per aandeel over 2020 werd goedgekeurd. Het aandeel noteert op 17 mei ex-dividend.

Agendapunt 10 van de AVA ten aanzien van de controlewijzigingsbepaling van het inschrijvingsrechtenplan 2020 werd verworpen.

Ook agendapunt 3 van de BAVA, ten aanzien van de hernieuwing van de machtiging toegestaan kapitaal, werd verworpen. Fagron zal voor de BAVA in mei 2022, wanneer deze machtiging komt te vervallen, voor dit punt een aangepast voorstel agenderen.

Op de AVA en BAVA was circa 72 procent van het totale geplaatste, stemgerechtigde aandelenkapitaal via volmacht of steminstructies vertegenwoordigd.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
PERSBERICHT: Openbaarmaking van ontvangen kennisgeving van Bank of Montreal
Gereglementeerde informatie

Nazareth (België)/Rotterdam (Nederland), 18 mei 2021

Openbaarmaking van ontvangen kennisgeving van Bank of Montreal

Overeenkomstig de Belgische Wet van 2 mei 2007 op de openbaarmaking van
belangrijke deelnemingen in beursgenoteerde vennootschappen, heeft
Fagron een kennisgeving ontvangen van Bank of Montreal.

Kennisgeving van Bank of Montreal

-- Op 12 mei 2021 heeft Fagron een kennisgeving ontvangen dat het
aandeelhouderschap van Bank of Montreal op 10 mei 2021 onder de
kennisgevingsdrempel van 3% terecht is gekomen door de overdracht van
stemrechtverlenende effecten of stemrechten.

-- De kennisgeving vindt plaats door een 'moederonderneming of een
controlerende persoon'.

-- Op 10 mei 2021 bezit Bank of Montreal in totaal 319.975 stemrechten.

-- Op basis van de noemer van 72.477.654 (totaal aantal stemrechten), bezit
Bank of Montreal op 10 mei 0,44% van het totaal aantal stemrechten.

-- De kennisgeving van Bank of Montreal en de volledige keten van
gecontroleerde ondernemingen via dewelke de deelneming daadwerkelijk
wordt gehouden kunnen op investors.fagron.com worden geraadpleegd via
deze investors.fagron.com/nl/kennisgevingen link.

Voor meer informatie

Constantijn van Rietschoten

Chief Communications Officer

Tel. +31 6 53 69 15 85

constantijn.van.rietschoten@fagron.comhttps://www.globenewswire.com/Tracker?data=hbzgD4PlLNqnJk6o9fj7Fjlhz0dBYqERITsVnvfC2t--0Tstd8Z9tL9zfTvog9pF8FsQJpuCd3f6VorVzK-N36PPr6khHETz0R46tsxgMrqUJo7la7ZNV3m7Zsx_0uvpW-E3--AlEvJzkDKsoEqHNQ==

Open onderstaande link voor het persbericht:

Openbaarmaking van ontvangen kennisgeving van Bank of Montreal
www.globenewswire.com/Tracker?data=NX...
voda
0
09:28
*Kepler Cheuvreux verlaagt koersdoel Fagron van 21,75 naar 20,75 euro
09:28
*Kepler Cheuvreux handhaaft Houden advies op Fagron
voda
1
Beursblik: Kepler Cheuvreux verlaagt koersdoel Fagron
Koersdoel naar 20,75 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft het koersdoel voor het aandeel Fagron verlaagd van 21,75 naar 20,75 euro met handhaving van het Houden advies. Dit bleek woensdag uit een analyse van het analistenhuis.

Daarin refereerden de analisten aan het wegvallen van de coronavoordelen en meldden zij dat de ramingen zijn verlaagd op basis van de resultaten in het eerste kwartaal, die onder het gemiddelde in de EMEA-regio lagen. Er wordt door Kepler Cheuvreux nu gerekend met een EBITDA over 2021 die 5 procent lager ligt dan waar het oorspronkelijk op rekende. Ook de ramingen voor de EBITDA in 2022 en 2023 zijn verlaagd.

Kepler Cheuvreux verwacht verder dat de eerste zes maanden van dit jaar een dieptepunt worden in de financiële resultaten.

Het aandeel Fagron noteerde woensdag 0,1 procent hoger op 19,00 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Coucke verkoopt aandelen Fagron
Voor circa 18 euro per stuk.

(ABM FN-Dow Jones) Alychlo, dat in handen is van de Belgische miljardair Marc Coucke, heeft 3,6 miljoen aandelen Fagron in de verkoop gedaan. Dit liet een betrokken bank weten.

De aandelen worden via een private plaatsing verkocht voor 18,00 tot 18,20 euro, zo is de bedoeling.

Indien de verkoop met succes wordt afgerond, dan halveert het belang van Alychlo tot circa 5 procent.

Het aandeel Fagron sloot woensdag 0,7 procent lager op 18,99 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
quote:

Biobert schreef op 27 mei 2021 09:17:

Voor welke prijs heeft Coucke zijn aandelen verkocht?
Coucke verkoopt met succes aandelen Fagron
Aandelen geplaatst op 18,10 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Marc Coucke heeft 3,6 miljoen aandelen Fagron via een private plaatsing verkocht voor 18,10 euro per stuk. Dit bevestigde één van de begeleidende banken donderdag, nadat woensdag de verkoopplannen werden aangekondigd.

Coucke hoopte de 3,6 miljoen aandelen, de helft van zijn belang in de magistrale bereider, voor 18,00 tot 18,20 euro per stuk te kunnen verkopen.

De uiteindelijke verkoopprijs geeft een korting van bijna 5 procent ten opzichte van de slotkoers op woensdag.

Na de verkoop heeft de miljardair nog een belang van ongeveer 5 procent in Fagron.

Het aandeel Fagron daalde donderdag 3,3 procent naar 18,37 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
PERSBERICHT: Fagron verhoogt kapitaal door uitoefening van inschrijvingsrechten
Gereglementeerde informatie

Nazareth (België)/Rotterdam (Nederland), 10 juni 2021

Fagron verhoogt kapitaal door uitoefening van inschrijvingsrechten

Fagron maakt vandaag bekend dat er 482.500 nieuwe aandelen zijn
uitgegeven als gevolg van de uitoefening van inschrijvingsrechten. Deze
nieuw uitgegeven aandelen zijn dividendgerechtigd vanaf het boekjaar
2021. Overeenkomstig de Belgische transparantiewetgeving deelt Fagron
mee dat haar maatschappelijk kapitaal na de uitgifte EUR 501.870.567,63
bedraagt. Het totaal aantal stemrechtverlenende effecten na de uitgifte
bedraagt 72.960.154, hetgeen gelijk is aan het totaal aantal stemrechten
(de 'noemer'). Het totaal aantal inschrijvingsrechten (vroeger bekend
als warranten) om in te schrijven op nog niet uitgegeven
stemrechtverlenende effecten bedraagt 1.406.250.

Voor meer informatie

Constantijn van Rietschoten

Chief Communications Officer

Tel. +31 6 53 69 15 85

constantijn.van.rietschoten@fagron.comhttps://www.globenewswire.com/Tracker?data=TNDKGfKDO1M6AjfEi3kF0_cr_MXWs76jUGeJFlpLJ0WjTWAcU5Alwarqo_53gPoTrrIXLBHkfgqyceG0DoGckr9QjA3W-3wGGHMk61masEkveA6nZgHG5bnHlXaS2-kmUJLvNrFzOpA-Om8a_X_8RQ==

Open onderstaande link voor het persbericht:

Fagron verhoogt kapitaal door uitoefening van inschrijvingsrechten
www.globenewswire.com/Tracker?data=WM...
(END) Dow Jones Newswires
231 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 17,700
Verschil -0,200 (-1,12%)
Hoog 17,900
Laag 17,580
Volume 47.747
Volume gemiddeld 53.325
Volume gisteren 55.551