Aegon « Terug naar discussie overzicht

Aegon mei 2021

521 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 23 24 25 26 27 » | Laatste
ItsMe
1
Snap je niet dat zo'n AFM niet vaker ingrijpt. Het is zo duidelijk: goede cijfers, goede vooruitzichten, andere verzekeraars en banken in het groen en dan Aegon die niet mee beweegt. Wordt duidelijk gemanipuleerd en dat is gewoon verboden.

Zullen ze al eens van datamining en AI gehoord hebben bij AFM om dit soort zaken te signaleren en aan te tonen?
Bullwish
0
Citigroup Smith Barney herhaalt het koopadvies voor Aegon
vrijdag 14 mei 2021 - 13:10u -

Citigroup Smith Barney verhoogt het koersdoel van Aegon naar € 4,10 van € 3,70. Het koopadvies van vrijdag 12 februari 2021 wordt herhaald. Dit vorige advies heeft geresulteerd in een rendement van -1,31%.
upsidedown
0
quote:

ItsMe schreef op 14 mei 2021 12:37:

Snap je niet dat zo'n AFM niet vaker ingrijpt. Het is zo duidelijk: goede cijfers, goede vooruitzichten, andere verzekeraars en banken in het groen en dan Aegon die niet mee beweegt. Wordt duidelijk gemanipuleerd en dat is gewoon verboden.

Zullen ze al eens van datamining en AI gehoord hebben bij AFM om dit soort zaken te signaleren en aan te tonen?
Ik kijk op verschillende iex-forums van verschillende aandelen en daar zie ik geregeld een bericht voorbijkomen dat er gemanipuleerd zou worden. Ik geloof er niet zo in. Kwestie van vraag en aanbod. En een hoop mensen die weer verkopen na een paar centen/dubbeltjes koerswinst.
Wat voor aanwijzingen heb je voor manipulatie? En wat is datamining?
upsidedown
0
'Inflatie beperkt’
,,De inflatie loopt door enkele tijdelijke factoren wat op, maar van een structurele toename is geen sprake”, verduidelijkt hoofd beleggingsstrategie Ralph Wessels van ABN Amro. ,,Daarvoor is er nog een te grote achterstand bijvoorbeeld in Europa in het opvullen van vacatures op de arbeidsmarkt. Er is geen krapte in de VS, ook andere basisfactoren wijzen nog niet op een structurele stijging.”
-----
-----
Inflatie die komt:

Specifiek overheidsbeleid
Het gaat hierbij met name om beleidsmaatregelen die bedoeld zijn om de begroting op orde te houden/te krijgen, waar lastenverzwaringen vaak het gevolg van zijn. Maar ook het aflopen van tijdelijke hulpmaatregelen, die ingevoerd zijn om de financiële gevolgen van Covid-19 te beperken spelen hierbij een rol. De tijdelijke verlaging van de BTW in Duitsland is hier een voorbeeld van. Een voorbeeld van lastenverzwaring is de verhoging van lokale heffingen die door gemeenten en steden worden ingevoerd om hun financiële huishouding op orde te krijgen. Over het algemeen gaat het om tijdelijke effecten dan wel effecten die jaarlijks een beperkte rol spelen.

Inhaalvraag
Gelet op de toegenomen spaarquote bij consumenten (in NL gaat dat om ongeveer € 42 mrd) is het te verwachten dat de consumentenbestedingen zullen toenemen, zodra consumenten de vrijheid ervaren om weer te consumeren. Voor bepaalde sectoren wordt verwacht dat dit (tijdelijk) zal leiden tot prijsstijgingen, omdat niet aan de verwachte vraag zal kunnen worden voldaan.

Voor bedrijven geldt dat vorig jaar bij de start van de lockdowns bepaalde investeringsplannen abrupt zijn stopgezet met het oog op de verwachte economische situatie. Een deel hiervan zal definitief niet doorgaan, maar een ander deel van de geplande investeringen zal alsnog worden uitgevoerd. Ook hier geldt, dat de vraag naar bijvoorbeeld kapitaalgoederen (tijdelijk) kan zorgen voor hogere prijzen. Als deze hogere kosten doorberekend gaan worden kan dat leiden tot hogere inflatie.

Trendomkeer grondstofprijzen
Sinds enkele maanden laten bepaalde grondstoffen forse prijsstijgingen zien. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de periode van 2007 tot heden per saldo juist forse prijsdalingen heeft laten zien. Enerzijds is de huidige stijging dus een correctie op de eerdere daling.
Echter, het lijkt erop dat bepaalde prijsstijgingen een structureel karakter hebben. Ze hebben namelijk te maken met een structureel stijgende vraag zonder dat het aanbod deze vraag voorlopig kan bijhouden, dan wel dat het aanbod binnen afzienbare termijn kan worden verhoogd. Denk hierbij met name aan de gevolgen van maatschappelijke trend zoals de elektrificatie van de wereld en de bijbehorende vraag naar industriële metalen (basis elementen voor batterijen en geleiding van elektriciteit). Als gevolg van de stijgende tekorten op de wereldmarkt is het aannemelijk dat de prijzen van onder andere koper, nikkel, palladium, zilver, e.d. de komende jaren fors verder stijgen (economische wetmatigheid van vraag en aanbod).
Fiscale stimulering door overheden
Sinds de WO II is de economie niet op zo’n grote schaal door overheden gestimuleerd als nu het geval is. De bedragen zijn duizelingwekkend en niet te bevatten. Menig land heeft zijn begrotingstekort vorig jaar en dit jaar zien oplopen met dubbelcijferige procenten. De geldhoeveelheid (M1), die hiermee in het economisch systeem terecht is gekomen, heeft recordniveaus bereikt.
* De groei van de geldhoeveelheid in de US is, dankzij de geldcreatie door de FED, in 150 jaar niet zo hoog geweest.

Tot op heden is de stijging van deze geldhoeveelheid geen probleem, omdat de omloopsnelheid geïmplodeerd is als gevolg van de lockdowns. Het geld kan namelijk niet uitgegeven worden. De economische wetmatigheid leert echter dat de inflatie wel degelijk kan gaan stijgen als deze omloopsnelheid wel gaat toenemen (bijvoorbeeld als later dit jaar het geld weer uitgegeven kan worden).

De roep om inkomensgelijkheid
In meerdere landen wordt onder een sociaal gesternte gediscussieerd over het realiseren van meer inkomensgelijkheid. Onderdeel van deze discussie is een hoger minimumloon en/of een basisinkomen voor iedereen dat de mogelijkheid moet bieden om in de basisbehoeften te voorzien. Zeker een directe verhoging van het minimumloon kan leiden tot een hogere inflatie als bedrijven deze kosten gaan doorberekenen in hun eindproducten.
------
Ja nee de meningen verschillen aangaande inflatie of die gaat komen, er al is, en of die tijdelijk is.
Ik weet 1 ding. Als de inflatie gaat toenemen, en dus de rente, dan zit je met een fonds als aegon helemaal goed. De 10 jaarsrente in de vs doet nu 1,632%. Ik denk dat de markt er toch wat anders over denkt dat dan de banken en de centrale banken.
bp5ah
0
U.S. Inflation Expectations Mount in Latest Survey of Economists

Toenemende inflatiezorgen voor begin volgend jaar ...

www.investing.com/news/economy/us-inf...
upsidedown
1
quote:

bp5ah schreef op 14 mei 2021 16:34:

U.S. Inflation Expectations Mount in Latest Survey of Economists

Toenemende inflatiezorgen voor begin volgend jaar ...

www.investinsg.com/news/economy/us-in...
De indoctrinatie/ de mainstream-gedachte is dat de inflatie tijdelijk omhoog gaat. Niks aan de hand dus...
happyfew
0
Gisteren ingestapt op 3,98, vandaag uitgestapt op 4,04, 't is niet veel, maar toch genoeg voor een leuk weekend ;-)
upsidedown
0
quote:

Harley schreef op 14 mei 2021 17:46:

Toppertje groen het lachertje van de eeuw.
Ja nee harley. Jij moet short gaan!
upsidedown
0
quote:

upsidedown schreef op 14 mei 2021 17:50:

[...]
Ja nee harley. Jij moet short gaan!
De Amerikaanse centrale bank stelde gisteren opnieuw dat beleggers zich geen zorgen hoeven te maken over renteverhogingen. Christopher Waller is inmiddels de derde Amerikaanse centrale bankier die de hoge inflatie publiekelijk als een tijdelijk fenomeen omschreef.
----
----
Short gaan harley. Thats the way to go...
mvliex 1
2
14-5-2021 20:15:33
Uitgelicht: Aegon verrast met sterke resultaten

(ABM FN-Dow Jones) Aegon rapporteerde woensdag een beter dan verwacht operationeel resultaat over het eerste kwartaal. De markt reageerde positief en zette het aandeel op de dag van publicatie liefst 7,5 procent hoger. Op weekbasis sloot de verzekeraar 2,0 procent in het groen bij een slot van 4,03 euro op vrijdag.

Aegon boekte in de eerste drie maanden van 2021 een 20 procent hoger operationeel resultaat van 431 miljoen euro, in vergelijking met 358 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Deze stijging was voornamelijk te danken aan kostenbesparingen en hogere aandelenmarkten, wat deels weer teniet werd gedaan door ongunstige schadeclaims in de Verenigde Staten, met name als gevolg van de coronaviruspandemie.

Desondanks droeg ook de VS bij aan de winstverbetering, evenals Nederland en de tak vermogensbeheer, terwijl de Britse en internationale takken juist minder verdienden.

CEO Lard Friese zei in een toelichting dat Aegon de kostenbasis inmiddels met 136 miljoen euro heeft verlaagd en op koers ligt om de helft van het doel van 400 miljoen euro dit jaar te behalen, wat overeenkomt met een daling van de kosten met 13 procent.

Onder de streep resteerde een nettowinst van 386 miljoen euro, tegen 1,27 miljard euro een jaar eerder. Een jaar eerder profiteerde Aegon nog voor ruim 1,3 miljard euro aan niet-operationele inkomsten. Analisten rekenden op een nettowinst van 189 miljoen euro.

De kapitaalaanwas was 28 miljoen euro negatief, terwijl de operationele kapitaalaanwas licht daalde van 238 miljoen euro naar 223 miljoen euro. De kaspositie steeg van 1,15 miljard eind vorig jaar naar 1,19 miljard euro en de vrije kasstroom bedroeg 75 miljoen euro. De solvabiliteit daalde licht van 196 procent eind vorig jaar naar 194 procent ultimo maart.

Half december 2020 kondigde Aegon zijn kostenbesparingsplannen aan, als onderdeel van een nieuwe strategie. De strategische plannen konden beleggers destijds weinig overtuigen. De verzekeraar zei toen tevens de schulden te willen terugbrengen en het dividend geleidelijk te willen verhogen.

De resultaten moeten "drastisch verbeteren", en de veranderingen zullen in een stevig ritme worden doorgezet, zei topman Friese destijds. De verzekeraar gaf aan zich voortaan op de drie kernmarkten Verenigde Staten, Nederland en het Verenigd Koninkrijk te willen richten, met daarnaast de drie groeimarkten Spanje & Portugal, China en Brazilië, naast de focus op een wereldwijd opererende vermogensbeheerder.

Morgan Stanley sprak afgelopen week van solide en beter dan verwachte resultaten. Volgens de Amerikaanse bank lijkt Aegon, gezien een beter dan verwachte aanwas van operationeel kapitaal en vrije kasstroom, solide progressie te boeken met diens strategische doelen. Het operationeel resultaat overtrof de verwachtingen van de analisten van de Amerikaanse bank met 14 procent, ondanks de negatieve impact van 72 miljoen euro van de coronaviruspandemie.

Zakenbank Berenberg zei op basis van de beter dan verwachte resultaten over het eerste kwartaal zijn operationele winstverwachting te verhogen met 100 miljoen euro voor de jaren 2021, 2022 en 2023, wat overeenkomst met een stijging van 5,8 procent voor 2021, 5,3 procent voor 2022 en 5,3 procent voor 2023. De stijging weerspiegelt volgens de analist met name de betere vooruitzichten in de Verenigde Staten, onder andere dankzij verbeterde prijzen voor langdurige zorg en de sterke kostenbesparingen.

Technisch analist Edward Loef reageerde enthousiast op de krachtige koerssprong [woensdag] van de verzekeraar na publicatie van de cijfers, waarbij het aandeel boven de dalende trendlijn van de afgelopen twee maanden uitkwam.

"Nu de AEX-index in moeilijker vaarwater is beland, zal er korter op de spreekwoordelijke bal gespeeld moeten worden", zei Loef. "De 7 procent koerssprong [op woensdag] doet speculeren omtrent een aanstaande terugtest van de koerstop uit maart rond 4,30 euro. Een eventuele terugval naar het uitbraakniveau rond 4,03 euro is in de komende dagen/weken waarschijnlijk en biedt in die situatie een betere rendement-/risico-ratio dan nu op de bekende rijdende trein springen", aldus de technisch analist.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Kralingen
0
eventuele terugval naar het uitbraakniveau rond 4,03 euro in komende dagen/ weken....

Realiteit haalt fictie in: na 1 dag zitten we al op dat niveau!
upsidedown
1
Halverwege februari hield Fed-voorzitter Jay Powell een toespraak voor de Economische Club van New York. In deze speech vermeldde hij maar liefst 14 keer het woord inflatie. Zijn conclusie was dat we ons er geen zorgen over moesten maken.
-----
Amen
mvliex 1
2
EGON N.V. (AEG) Q1 2021 Earnings Call Transcript
AEG earnings call for the period ending March 31, 2021.

Motley Fool Transcribers
(MFTranscribers)
May 13, 2021 at 3:30PM
Logo of jester cap with thought bubble.
IMAGE SOURCE: THE MOTLEY FOOL.

AEGON N.V. (NYSE:AEG)
Q1 2021 Earnings Call
May 12, 2021, 5:00 p.m. ET

Contents:
Prepared Remarks
Questions and Answers
Call Participants

www.fool.com/earnings/call-transcript...
RobS
0
Ik ga gewoon op Lard af en die heeft altijd meer gegeven dat hij beloofde. Hij heeft vanaf 2023 0,25 een waarde vast dividend beloofd en dat is op basis van de huidige koers 6,25 % . Verder mag het van mij gewoon een lekker saai aandeel blijven maar dat verwacht ik niet.
dolfdegeldwolf
0
@ RobS
Sterker nog, heb ook wat spaargeld en krijg nu 0,1% rente per jaar.
Met het huidige dividend van 0,12 eurocent krijg nu al minimaal 25 maal zoveel bij Aegon
En er zit zoals je zegt ook nog eens ruim een verdubbeling in het vat.
521 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 23 24 25 26 27 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 15:56
Koers 5,534
Verschil -0,118 (-2,09%)
Hoog 5,596
Laag 5,518
Volume 4.507.213
Volume gemiddeld 6.691.858
Volume gisteren 7.974.425