Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Short Shell: Technisch is het aandeel een shortkandidaat

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 16 apr ASML oogt wispelturig 97
  2. 15 apr Just Eat Takeaway nog tussen servet en tafellaken 74
  3. 12 apr Nederlandse beurs is alive and kicking 111

Reacties

70 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 28 mei 2021 23:09
    Het is maandag Memorial Day in Amerika. Kortom. De beurs is daar gesloten. Coin Markets blijven hits krijgen. $1 trillion aan waarde welke wordt weggevaagd, daar doen we in de huidige tijd niet moeilijk over. Markten hebben voor veel minder paniek veroorzaakt.

    Europese banken blijven mega slechte ratio's hebben. En dat gaat er niet beter op worden de komende periodes. Als je in goede tijden je ratio's niet kan verbeteren. Dan weet u wat er gaat gebeuren als 12 booming jaren over zijn. Europese banken zullen weer gered moeten worden.

    Ik zie dhr Schiff volgens mij elke dag op de ena bekendste site roepen dat inflatie een steeds groter wordende ramp wordt. Dat klopt ook. Maar dat brengt de yields nog niet van slag. Yields moeten eerst door deze technische fases heen. En dat was lager. Ze zitten nu in de fase. Ik moet nog updaten. Dus mogelijk schiet ik iets te vroeg. Maar ik verwacht de volgende beursweek een laatste rondje met relatief lagere yields. Dat kan de hele week zijn, maar mooier zou zijn, lagere yields tot en met woensdag en dan in eerste instantie heel langzaam gaan opveren. Om de week later te starten met hogere yields. Voor alle duidelijkheid. De lange termijn parameter schreeuwt net als dhr Schiff om hogere yields. De middell lange termijn parameter ook, met de opmerking dat de handels parameter in de middel lange termijn graag wat lagere yields wilt hebben om voldoende lucht er uit te halen om de volgende cyclus UP te starten, welke de yields met 40 a 80 basis punten omhoog moet brengen. Daarmee gaan ze de rode lijn voorbij. Het voordeel is dat de rode lijnen op dagbasis zeer minimaal dalen. Maar na twee ad drie weken is de daling van de rode lijnen iets meer zichtbaar. En dit zal de komende twee a drie weken niets anders zijn. En dat betekent dat als de nieuwe dag cyclus gaat beginnen in hogere yields, dan kunnen ze een geslaagde aanval gaan doen op de rode lijnen.

    Europa blijft hangen. AEX blijft hangen. Geen uitbraak. Niet naar boven, niet naar beneden. Akzo houdt de trendlijn keurig vol. Maandag nieuwe kansen. Ik zie een eventueel geslaagde poging eerder op een donderdag of een vrijdag dan in het begin van de week. ASML en Besi gingen door. ASML komt steeds laat op gang, direct na de beurs openingen in Amerika. Maar zag ik niet wat dalende kaarsen de laatste minuten in de Nasdaq? Die stijgende coins waren eerst goed voor de Nasdaq. Maar dalende coins zijn schijnbaar niet erg voor de Nasdaq. En dat klopt. Nasdaq is yield gevoelig. Inkopen van eigen aandelen levert een minimale impact op de aandeelhouders waarde. Het wordt langzaam eerder negatief dan positief. Zeker met de huidige hoge koersen.

    Dollartjes deden niet veel. De dollar index staat erg laag en dat brengt vanzelf al inflatie naar Amerika toe. Dat komt vanzelf. Lagere munten scoort veel punten bij het publiek, maar een sterke munt is prefereerbaar.

    Harmony OS zal in 2021 rond de 10% van Android zijn. Vergeet u niet. Dat is een nieuwe binnen komer in 1 jaar op de markt. Interesant hoe de Chinese markt dit verder gaat oppakken. Nog interessanter wordt het feit of Harmony OS mee kan doen met Android. Zijn ze een echte concurrent voor Android of niet. De statistics van 10% is nog niet interessant genoeg, maar het kan wel betekenen dat op termijn Android de eerste plaats moet afstaan aan Windows en ten tweede als Harmony OS in 2022 en 2023 flink kan doorgroeien kunnen ze zelfs naar de derde plaats, achter Android en Windows, maar voor Apple komen. Want Huawei heeft vriendjes die direct zijn overgegaan naar Harmony OS. En die vriendjes zitten ook op de Chinese markt. En ik vermoed dat u weet dat China een land is met behoorlijk veel inwoners.

    TTROO. Je hebt regelmatig over dat Chinese vliegtuig. Maar vliegt dat ding ook? Jazeker. Sterker nog als je het omrekent naar de Nederlandse bevolking dan heeft 1 op de 20 er mee gevolgen en geen nadelige gevolgen onder vonden van die vluchten. Het is ook niet 1 vliegtuig. Het is 1 vliegtuig type, waar meerdere vliegtuigen van zijn gemaakt. U moet niet vergeten dat een land als China pas recentelijk is begonnen zich op High Tech te ontwikkelen. En Amerika al tijden geleden. Kortom China kan niet meteen inhalen. Een heel apparaat moet worden ontwikkeld, niet alleen technisch, maar ook operationeel en ook human capital wise. En China haalt vanzelf in als de Amerikanen Gratis Geld krijgen om niet aan het werk te gaan. Daar gaat een tijd en een geld investering aan verloren.

    Maandag nieuwe beurdag zonder de Amerikanen. Europa moet het maandag alleen doen in de ochtend en middag uren. Dat moet lukken. Gewoon saai als de rest van de afgelopen twaalf jaren. Schulden laten oplopen. Beurzen laten oplopen. De rest gaat het niet verpesten in die ene dag. Yields. FX. Grondstoffen. Kortom Europa kan dat wel. Hoe zei iemand dat ook al weer: Wir schaffen das.
  2. forum rang 10 bp5ah 28 mei 2021 23:53
    quote:

    mrC2 schreef op 28 mei 2021 14:28:

    [...]
    We gaan het zien. Ik had shell voor 11 en nu verkocht voor 16.
    Ik had eigenlijk verwacht dat shell nu al op 20 zou zitten. Maar voorlopig heeft shell zijn geld nodig om te investeren in de toekomst. Doen ze het niet dan bestaan ze straks niet meer. Over een paar jaar zijn ze blij met de uitspraak van de rechter omdat daardoor nog op tijd de koers is veranderd. Andere oliebedrijven zijn al langer aan het omschakelen.
    Vooral die laatste zin van je betoog.

    't is net andersom. Know your facts.
  3. forum rang 10 bp5ah 29 mei 2021 00:05
    quote:

    cricketer schreef op 28 mei 2021 14:53:

    Wat heeft de uitspraak van de nederlandse rechtbank nog van waarde als RDS naar Londen verhuist ?
    Die heeft nu al geen waarde, niet voor het milieu tenminste, 't is meer van het nivo bedrijfje pesten ....

    www.businessinsider.nl/shell-co2-verm...
  4. forum rang 9 Calimero 29 mei 2021 16:25
    quote:

    b.west.invest schreef op 26 mei 2021 13:41:

    [...]
    www.iex.nl/Forum/Upload/2021/13463945...

    Gewaagd Calimero ,

    Fijn dat je het deelt , dan stap ik weer voorzichtig in voor kort ritje als de BTC de 30200 aan tikt .

    groeten Ben
    Goed nadenken ... Always count .. and know ... mvg

    www.youtube.com/embed/ZdTBWb2DZf8?rel...
  5. forum rang 9 Calimero 29 mei 2021 17:17
    quote:

    1_Million_Euro_Man schreef op 29 mei 2021 16:46:

    [...]

    Angela heeft uw plaatje, hier en daar, wat aangepast ;-)
    Angela is a female given name. The origin of the name is Latin and its background is Christian. It is derived from the Greek word ángelos, meaning angel or "messenger of God".

    www.iex.nl/Forum/Upload/2021/13201756...

    Mercury
    Roman Mythology : the messenger of the gods ...

    www.youtube.com/embed/T-doQhcwDS8?rel...
  6. sjaakkio 29 mei 2021 19:36
    quote:

    ttroo schreef op 28 mei 2021 23:09:

    Het is maandag Memorial Day in Amerika. Kortom. De beurs is daar gesloten. Coin Markets blijven hits krijgen. $1 trillion aan waarde welke wordt weggevaagd, daar doen we in de huidige tijd niet moeilijk over. Markten hebben voor veel minder paniek veroorzaakt.

    Europese banken blijven mega slechte ratio's hebben. En dat gaat er niet beter op worden de komende periodes. Als je in goede tijden je ratio's niet kan verbeteren. Dan weet u wat er gaat gebeuren als 12 booming jaren over zijn. Europese banken zullen weer gered moeten worden.

    Na deze onzin heb ik de rest van het rampenplan gelaten voor wat het is.
    ING heeft haar cost/income ratio verbeterd van 0,69 naar 0,61 en dat zal naar verwachting in q2 verder verbeteren naar ca. 0,55.
    Nu ga ik verder in de Donald Duck, dat strookt meer met de werkelijkheid.
  7. forum rang 4 Smurf In het Smurfenbos 30 mei 2021 11:23
    quote:

    sjaakkio schreef op 29 mei 2021 19:36:

    [...]

    Na deze onzin heb ik de rest van het rampenplan gelaten voor wat het is.
    ING heeft haar cost/income ratio verbeterd van 0,69 naar 0,61 en dat zal naar verwachting in q2 verder verbeteren naar ca. 0,55.
    Nu ga ik verder in de Donald Duck, dat strookt meer met de werkelijkheid.
    Goedemorgen,

    De Donald Duck is inderdaad vaak een goede raadgever.
    Ik weet dit uit ervaring.....

    Gr
  8. forum rang 5 De verhapstukkende bekokstover 30 mei 2021 15:52
    quote:

    Ole In het Berenbos schreef op 30 mei 2021 11:23:

    [...]

    De Donald Duck is inderdaad vaak een goede raadgever.
    Ik weet dit uit ervaring.....
    Ooit las ik als kind het verhaal in de Donald Duck dat in het geldpakhuis van oom Dagobert de bliksem was ingeslagen. Het dak waaide eraf en al zijn geld weg, verspreid in de wind over heel Duckstad. In plaats van actie te ondernemen spoorde oom Dagobert Donald en de neefjes aan om goed de bloemkool in zijn grote moestuin te verzorgen, de rupsen uit de sla te halen en de fruitbomen voldoende water te geven. Verder bleef hij rustig en deed niets om zijn geld terug te krijgen, tot verbazing van Donald.

    Enige dagen later konden de mensen uit Duckstad geen brood, groenten en andere levensmiddelen meer halen, want alle bakkers, groente- en overige winkels waren dicht. De eigenaren waren allemaal vertrokken op wereldreis, dat stond op een groot plakkaat op elke deur. Natuurlijk van de enorme hoeveelheid gevonden en bij elkaar geharkte geld op straat en in het park.

    De inwoners wisten dat oom Dagobert wél groente en fruit verkocht en stelden zich in een lange rij op voor zijn enorme moestuin. Toen zagen ze de prijzen op een bord geschreven staan: sla $1 miljoen, spruitjes $2 miljoen, bloemkool $5 miljoen enz. Maar ze moesten die prijzen wel betalen, want nergens anders was iets te krijgen.
    In geen tijd en een week had oom Dagobert al zijn geld weer terug en was zijn gerepareerde geldpakhuis weer tot de nok toe gevuld.

    Dit verhaal heeft mij gevormd voor de rest van mijn leven.
70 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links