Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

TRUMP

gnocchi.
1
Donald Trump smelt over Mitch McConnell als het allemaal mis gaat voor hem
Shirley Kennedy | 22:00 EDT 20 juli 2021.

Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/donald-...

Donald Trump heeft zichzelf altijd de slimste man in de kamer gevonden. Hij is niet eens in de buurt. Sterker nog, hij is waarschijnlijk de domste man in de kamer. Trump is natuurlijk de eerste die met de vinger wijst, ook al wijst hij er drie naar zichzelf. Neem bijvoorbeeld het rapport van Newsweek dat Trump Mitch McConnell een “dom persoon” en een “knokkel” noemde omdat hij nooit van de filibuster afkwam. McConnell is een eikel, maar hij is verre van dom.

Trump is nog steeds aan het bijkomen van McConnells toespraak op de senaatsvloer waarin hij Trump de schuld geeft voor de opstand van 6 januari. Hoewel McConnell gelijk had in zijn beoordeling, is Trump een van die mensen die de waarheid niet aankunnen, vooral als het iets negatiefs aan hem is. Omdat hij niets kan vinden waarmee hij McConnell kan terugslaan, noemt hij hem nu dom omdat hij de filibuster niet heeft beëindigd. Trump weet echt niet hoe dit werkt, of wel? Als McConnell van de filibuster af was geweest, hadden de Democraten elke voorgestelde wet in hun boeken kunnen aannemen, wat de Republikeinen zouden hebben gehaat. Trump lijkt niet alle clichés te begrijpen die dit verklaren: de rivier stroomt beide kanten op, en de weg ook.

In de onwetende redenering van Trump zou het doden van de filibuster "alles krijgen". Ja, dat zou zo zijn, en het zou nu in het voordeel van de Democraten werken. Als gevolg hiervan hebben de Republikeinen er geen belang bij om de filibuster te beëindigen, en McConnell antwoordde dat "twee derde van de Republikeinse caucus zich zou verzetten tegen het beëindigen ervan." Het is moeilijk om iets te "runnen" als je zo'n beperkte kennis hebt. In 2018 probeerde McConnell volgens Newsweek de eenvoudige logica achter het beëindigen van de filibuster uit te leggen, en met de Democraten die nu aan de macht zijn, is hij blij dat hij het als een uitwijkmogelijkheid heeft. Democraten hebben wel de meerderheid en zouden nu een einde kunnen maken aan de filibuster, maar daarvoor zou Joe Manchin en Krysten Sinema aan boord moeten worden gehaald, wat ongeveer net zo waarschijnlijk zal gebeuren als Republikeinen die vrijwillig deelnemen aan de Democratische agenda, maar Trump kan niet slechts één dom ding zeggen en weglopen.

Newsweek meldde dat Trump McConnell de schuld geeft van het niet overtuigen van Manchin om lid te worden van de Republikeinse Partij. Wat is er mis met deze man? Als Manchin van partij wilde veranderen, kon hij dat gemakkelijk doen. Om de een of andere reden wil hij een Democraat blijven, ook al is het alleen in naam. Zoals Newsweek zei, is het de schijnbaar tweeledige agenda van Manchin die hem 10 jaar in een onmiskenbare rode staat in functie heeft gehouden. Trump zal altijd Trump zijn, en hij heeft er geen moeite mee om zijn voet in zijn mond te steken en Vanity Fair te vertellen dat Mitch McConnell "een dom persoon" is die "niet slim genoeg" is. Hij is duidelijk slimmer dan Trump, aangezien hij zijn ambt al 36 jaar bekleedt, terwijl Trump er amper vier kon vasthouden. Denk aan de bron. Hij pochte zich een weg door het Vanity Fair-interview, hoewel hij weinig opschepperij heeft. Hopelijk, zodra New York hem aanklaagt, kan hij opscheppen over het hebben van de beste cel in de buurt.
gnocchi.
1
Voormalig federaal aanklager voorspelt dat er meer zal komen uit de aanklacht tegen Tom Barrack
Sarah K. Burris
20 juli 2021.

Link Engels.
www.rawstory.com/tom-barrack-indictme...

In een gesprek met MSNBC-gastheer Brian Williams op dinsdag zei voormalig federaal aanklager Barbara McQuade dat ze na het lezen van de aanklacht tegen Tom Barrack denkt dat er meer gaat komen.

Barrack, een van de naaste adviseurs van Donald Trump die naar verluidt als buitenlandse agent voor de VAE heeft gewerkt en namens het land de president heeft beïnvloed. MSNBC-host Rachel Maddow sloeg alarm over de VAE en vroeg zelfs aan de campagne van Trump hoe ze konden helpen bij de verkiezingen van 2016.

www.rawstory.com/maddow-trump-indictm...

Ze begon met uit te leggen dat de aanklachtdocumenten veel details blootleggen omdat Barrack informatie op schrift heeft gesteld.

"Het is wat ik een sprekende aanklacht zou noemen, omdat de beschuldigingen zeer gedetailleerd zijn, dus dit is geen grote beschuldiging die alleen de taal van het statuut nabootst", zei McQuade. "Het citeert uit e-mailberichten waarin wordt verteld hoe Tom Barrack handelde onder leiding en controle van buitenlandse functionarissen in de VAE. Zoals u zei, nam hij delen van hun suggesties in een Trump-campagnetoespraak op. Hij nam de eer voor het verkrijgen van de VAE uitgesloten van het reisverbod van Trump in 2017. Hij schreef een opiniestuk voor een nationale publicatie met inbreng van de VAE, en hij stemde ermee in om te pleiten voor de benoeming van personen in de Trump-regering op hun aanbeveling, waaronder een Amerikaans congreslid."

Ze ging verder met te zeggen dat er vaak meer regelgevende overtredingen zijn die de statuten volgen en veel juridische papierwerkfouten.

"Maar dat is dit helemaal niet", legde ze uit. "Er wordt beweerd dat Tom Barrack optrad als geheim agent namens de VAE en dat hij de Verenigde Staten heeft verraden en dat hij president Donald Trump heeft verraden."

Sam Stein van Politico merkte op dat het lijkt alsof er zoveel mensen in de baan van Trump waren die werden betaald door buitenlandse regeringen. Hij noemde het verder het 'wilde westen van de ethiek'.

McQuade legde toen uit dat ze gelooft dat er nog veel meer gaat komen.

"Het noemt per label en categorie een aantal extra personen," zei ze. "Er wordt bijvoorbeeld gesproken over dit congreslid dat door de VAE is aanbevolen voor een ambassadeursfunctie. Er wordt gesproken over leidinggevenden die werkten bij het bedrijf dat werd geleid door Tom Barrack. Soms als je verwijzingen naar anderen hebt die nog niet zijn aangeklaagd. zou kunnen betekenen dat er extra aanklachten komen. Natuurlijk is er altijd de mogelijkheid dat als ik Tom Barrack vertegenwoordigde, mijn eerste telefoontje naar de officier van justitie zou zijn om te zeggen: is er een manier waarop we een deal kunnen sluiten waarbij mijn cliënt zou meewerken? dus, omdat ik een naaste adviseur van Donald Trump ben en iemand in zijn nabije omgeving als officier van justitie is, zou ik erg geïnteresseerd zijn in het onderzoeken van alles wat Tom Barrack daarover zou kunnen zeggen."

Zie de volledige discussie hieronder:

www.youtube.com/watch?v=jA_TTO1si7E

gnocchi.
1
Niemand in de Trump-wereld is nu veilig.
Bill Palmer | 9:09 am EDT 21 juli, 2021.

Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/no-one-...

Eerder deze week beweerde een vals en sindsdien gecorrigeerd verhaal van de Associated Press dat Merrick Garland's DOJ had besloten Wilbur Ross vrij te laten op grond van meineed. Het veroorzaakte een nieuwe ronde van doemdenkerij onder de liberale experts die er zekerder dan ooit van zijn dat Donald Trump en de zijnen "er hoe dan ook mee weg zullen komen".

Maar de echte wereld stortte gisteren neer op dat doemscenario toen Thomas Barrack - een belangrijke medewerker van de Trump-administratie wiens vertrek medio 2017 zo lang geleden was dat het grootste deel van het publiek vergat dat hij zelfs bestond - werd aangeklaagd en gearresteerd voor Trump-gerelateerde misdrijven die hij jaren geleden pleegde. Als Barrack dacht dat hij er juridisch vanaf was omdat hij het Trump-regime al vroeg verliet, leert hij nu op de harde manier dat de DOJ onder Merrick Garland niet op die manier werkt.

Nu bekend is dat de DOJ al vanaf de begindagen van het Trump-regime medewerkers en ondergeschikten van Trump wil vervolgen voor hun Trump-gerelateerde misdaden, is niemand van hen meer veilig. Dat wisten we al min of meer toen de FBI een inval deed in de huizen van de voormalige Trump-advocaten Rudy Giuliani en Victoria Toensing, onder meer voor hun rol in het Trump-Oekraïne-schandaal. Maar nu hebben we de bevestiging dat de onderzoeken van de DOJ in de Trump-wereld helemaal teruggaan tot het begin van de Trump-regering.

Dit betekent niet dat elke medewerker of ondergeschikte van Trump zal worden opgepakt. Ten eerste hebben ze niet allemaal misdaden begaan. En dan is er nog het feit dat niet alle vermeende misdaden voor een jury bewezen kunnen worden. Vergeet niet dat de DOJ beslissingen neemt op basis van de waarschijnlijkheid van een veroordeling. Dus nee, niet elke handlanger van Trump zal worden aangeklaagd. Maar het begint er wel op te lijken dat elke Trump handlanger die een bewijsbare misdaad heeft begaan, zal worden aangeklaagd.

Dan is er het onvermijdelijke dilemma van de gevangene. Als Tom Barrack een deal sluit en meewerkt, bijvoorbeeld, dan kunnen de aanklagers plotseling een heleboel aanklachten tegen verschillende Trump-wereldfiguren hard maken. Wie van deze mensen zal besluiten zich te haasten en te klikken nu er nog deals te sluiten zijn? En als Giuliani en Toensing gearresteerd zijn, zullen ze allebei moeten beslissen of ze als eerste tegen de ander zullen flippen.

Dit herinnert ons er ook aan dat federale strafrechtelijke onderzoeken naar verregaande en gecompliceerde misdaadconstructies lang kunnen duren om te ontrafelen. De Feds hebben nu eindelijk genoeg vertrouwen in een veroordeling van Barrack, voor dingen die hij rond 2017 heeft gedaan, dat ze hem hebben gearresteerd. Er is alle reden om te verwachten dat federale strafzaken tegen andere ondergeschikten en medewerkers van Trump, en dat ze zullen resulteren in aanklachten zodra aanklagers datzelfde punt van vertrouwen in die zaken
gnocchi.
1
Travis Gettys
21 juli 2021.

Link Engels.
www.rawstory.com/michael-cohen-meghan...
'We hebben echt een soort van spijt': Michael Cohen zegt dat 'The View' co-hosts zich verontschuldigden voor Meghan McCain tijdens zijn optreden

Voormalig advocaat Michael Cohen zegt dat "The View" co-hosts hun excuses hebben aangeboden voor zijn mishandeling door Meghan McCain.

De conservatieve co-host, die de langlopende dagtalkshow aan het einde van het huidige seizoen verlaat, eiste dat Donald Trump's voormalige persoonlijke advocaat zijn excuses aanbood aan adult film actrice Stormy Daniels, en Cohen vertelde The Daily Beast's "New Abnormal" podcast dat haar collega's zich distantieerden van McCain's gedrag.

"Ik wilde alleen maar zeggen: neem je me in de maling?" zei Cohen. "Serieus? Het is een stomme vraag!"

McCain vroeg Cohen onmiddellijk of hij Daniels een verontschuldiging verschuldigd was tijdens zijn optreden in de show, en hij stemde toe.

"Het antwoord is ja, ik ben haar en het land een verontschuldiging schuldig voor wat ik heb gedaan," zei hij tegen McCain. "Ik ben de first lady ook een excuus schuldig voor het liegen tegen haar. Maar ik deed het allemaal in opdracht van en ten behoeve van Donald J. Trump. Dat was onderdeel van mijn werk en het is niet iets waar ik trots op ben."

Cohen vertelde de podcast hosts dat Joy Behar en andere co-hosts hem later hun excuses hebben aangeboden voor McCain's acties.

"Weet je, we hebben echt een soort van spijt van Meghan's opmerkingen," zei hij dat ze hem vertelden.
luchtschip
1


Arrestatie Tom Barrack

Tom Barrack zit de komende week in de LA ( Los Angeles) gevangenis en dat is een plek waar je niet graag wilt zitten, tussen beruchte criminelen.
Mogelijk dat hij enige afzondering krijgt.
Enkelen verwachten dat dit is omdat hij niet wil meewerken met de aanklagers en deze opsluiting hem misschien op andere gedachten zal brengen.

hij zit nu in de Twin towers Correction Facility, Los Angeles en daar zijn de omstandigheden nog erger dan op het beruchte Rikers island gevangenis complex.

Hier de verklaring van zijn opsluiting :

pbs.twimg.com/media/E6yhKrXVcAEbrlH?f...

Tom Barrack is een vastgoedmagnaat, eigenaar van het vastgoedimperium Colony Capital.
Heeft goede contacten met Donald Trump, al decennia lang.
Tom Barrack wordt nu verdacht van lobby werk voor de UAE ( United Arab Emirates waar Dubai ligt).
Mogelijk heeft hij voor dit lobby werk $ 1,4 miljard gekregen.

Tom Barrack was goed bevriend met Paul Manafort.
Toen Trump kansen kreeg voor de 2016 verkiezingen heeft Tom Barrack Paul Manafort aan Trump om deze aan te stellen als campagne leider.
Paul Manafort heeft op zijn beurt Trump beïnvloed om Mike Pence als running mate te nemen.
Toen Paul Manafort campagne leider af was heeft hij enkele weken doorgebracht op Tom Barrack's jacht in de Middellandse Zee.
Tom Barrack was het hoofd organisatie van de Trump Inauguratie feesten, waarbij vele van het $ 107 miljoen kostende feest in corrupte zakken verdween.

De UAE ( United Arab Emirates ) en ook Saudi Arabie waren heel belangrijk voor Trump maar ook voor zijn schoonzoon jared Kushner.
Beiden waren niet vies van het in de zak stoppen van steekpenningen om concessies te doen aan deze landen.
De UAE en Saudi Arabie hadden met grote bedragen Trump en zijn schoonzoon volledig in hun zak en konden zo veel gedaan krijgen om invloed te hebben op Amerikaanse beleidsbeslissingen.
Saudi Arabië kreeg toestemming voor grote wapen aankopen ( Trump's eerste buitenland bezoek was Saudi Arabie en Trump schepte op dat zij voor $ 7 miljard aan wapens gingen kopen). Afgelopen September 2020 waren er de Abraham's Accords, die jared jushner en Trump hadden geregeld. Zogenaamd een vredes akkoord tussen Israel en de UAE. Maar onderdeel was ook US toestemming tot wapenleveranties aan de UAE, waaronder een squadron F35 fighetr planes.

Tom Barrack faciliteerde dit alles.
Ook Elliott Broidy ( er loopt een onderzoek naar hem door het DOJ ( Department of Justice) ) en George Nader ( inmiddels aangeklaagd in eerste instantie voor pedofilie) speelden een belangrijke rol in de contacten tussen trump, Jared Kushner en de UAE en Saudi Arabia.
Ook Erik Prince ( de broer van Trump's Minister van Onderwijs Beste DeVos ) was actief in de UAE. Hij organiseerde in de UAE een groep huursoldaten

Tom Barrack werkt nog niet mee met Justitie. Mocht hij eventueel toch gaan zingen als een kanarie, dan kunnen er een hoop binnen Trump's cirkel, in grote problemen komen.



ff_relativeren
1
Trump-idolaat Ted Cruz houdt nog steeds politieke benoemingen tegen. De regering Biden-Harris zit nu 6 maanden op het pluche, maar er zijn nog 60 hoge diplomaten niet benoemd. Ted Cruz houdt de benoemingen steeds tegen, aldus CNN. Bron : edition.cnn.com/2021/07/21/politics/c... .
gnocchi.
1
luchtschip
2
quote:

ff_relativeren schreef op 20 juli 2021 02:22:

Republikeinen hebben hun kandidaten gekozen voor het 6-januari onderzoek :

* Jim Banks en Jim Jordan. Beide hebben in het Huis van Afgevaardigden gestemd voor het verwerpen van de november 2020 verkiezingsresultaten in Arizona en Pennsylvania. Ook deden zij allebei mee met de Texaanse rechtszaak om de verkiezingsbiljetten van miljoenen kiezers ongeldig te verklaren.

* Troy Nehls. Hij deed ook mee met de poging om de verkiezingsresultaten in Arizona en Pennsylvania te verwerpen.

Echte Trump vrienden dus.

* Rodney Davis en Kelly Armstrong. Deze beide stemden voor de erkenning van Joe Biden als winnaar van de verkiezingen.

Het is nu aan Nancy Pelosi om te beslissen of ze de Republikeinse kandidaten accepteert. Bron : edition.cnn.com/2021/07/19/politics/h... .

*
En Nancy Pelosi accepteer Jim Banks en Jim Jordan dus niet :

Pelosi on McCarthy picks for 1/6 Select Committee:

"I must reject the recommendations of Representatives Banks and Jordan to the Select Committee.

“The unprecedented nature of January 6th demands this unprecedented decision.”

twitter.com/Drew_Hammill/status/14178...

Pelosi's Statement :

www.speaker.gov/newsroom/72121-2

luchtschip
1


6 Januari bestorming Capitol

Voorzitter onderzoek committee naar deze bestorming, zegt ook Trump en senatoren en leden van Trump's kabinet onder de loupe te nemen.

Jan. 6 House select committee chair Bennie Thompson says he will investigate Trump in Capitol attack probe — and is prepared to depose members of Congress and Trump administration officials

twitter.com/hugolowell/status/1417841...

www.theguardian.com/us-news/2021/jul/...
ff_relativeren
1
quote:

luchtschip schreef op 21 juli 2021 19:23:

[...]

En Nancy Pelosi accepteer Jim Banks en Jim Jordan dus niet :

Pelosi on McCarthy picks for 1/6 Select Committee:

"I must reject the recommendations of Representatives Banks and Jordan to the Select Committee.

“The unprecedented nature of January 6th demands this unprecedented decision.”

twitter.com/Drew_Hammill/status/14178...

Pelosi's Statement :

www.speaker.gov/newsroom/72121-2

Republikeinen trekken al hun kandidaten terug voor het onderzoek naar de bestorming van het Capitool (6 januari 2021). Bron: edition.cnn.com/2021/07/21/politics/n... .
luchtschip
1


Tom Barrack wordt aangeklaagd voor spionage tegen de US namens de Verenigde Arabische Emiraten

aldus 2 rechtsdeskundigen

David Laufman, Representation in gov’t investigations and national security matters. Former Chief of DOJ Counterintelligence Section :

For the record, Tom Barrack was not charged with violating the Foreign Agents Registration Act; he was charged under 18 U.S.C. section 951 for acting as "an agent of a foreign government" -- a law typically used for espionage-like cases like Maria Butina

www.justice.gov/opa/pr/former-advisor...

Daniel Goldman, Former: Lead Counsel, House Impeachment Inquiry; Senior Advisor and Director of Investigations :

In other words, Barrack is charged for being a spy for the UAE ( United Arab Emirates )

twitter.com/danielsgoldman/status/141...

luchtschip
1
quote:

ff_relativeren schreef op 21 juli 2021 20:16:

[...]
Republikeinen trekken al hun kandidaten terug voor het onderzoek naar de bestorming van het Capitool (6 januari 2021). Bron: edition.cnn.com/2021/07/21/politics/n... .
Just read the body language on Jim Jordan.

Kevin McCarthy geeft uitleg waarom hij de kandidaten terug trekt, nadat Nancy Pelosi Jim Jordan en Jim Banks niet accepteert.

video 0:10 minuut ( geen geluid)

twitter.com/ericgarland/status/141792...
gnocchi.
1
Michael Cohen denkt dat Jared Kushner misschien al is omgedraaid
Bill Palmer | 20:00 EDT 21 juli 2021.

Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/michael...

Toen Tom Barrack, voormalig geldman van de Trump-administratie, gisteren werd aangeklaagd en gearresteerd, merkten we iets interessants. Ook al is Barrack een man aan de westkust, het was het U.S. Attorney's Office for the Eastern District of New York - gevestigd in Brooklyn - die het strafrechtelijk onderzoek naar hem leidde.

Er zijn tal van redenen voor hoe en waarom jurisdictie kan uitpakken zoals het gebeurt. Maar we vonden het interessant dat de EDNY die Barrack gisteren aanklaagde dezelfde EDNY is die - volgens de New York Times - eind 2017 de financiën van Jared Kushner onderzocht. De financiële belangen van Barrack en Kushner in het Midden-Oosten leken altijd met elkaar verweven te zijn. , vooral in 2017.

Het Kushner-onderzoek van EDNY ging blijkbaar nergens heen; misschien heeft de regering-Trump het bevroren. Maar nu het ministerie van Justitie vrij is van de bemoeienis van Trump, zien we plotseling dat de EDNY Tom Barrack aanklaagt. We vroegen ons af of de EDNY zijn Kushner-zaak misschien weer tot leven heeft gewekt en Barrack aan het nagelen is om te proberen hem Kushner te laten afwijzen.

Maar Michael Cohen, die de familie Trump beter kent dan wie dan ook, heeft een andere mening. Hij twitterde dit vandaag: “Interessant hoe de naam van Jared Kushner www.politicalflare.com/2021/07/michae... lijkt te zijn in alle controverse, aanklachten en arrestaties. Is hij de volgende die valt of een meewerkende getuige? Wetende wat een slang hij is, wed ik het laatste!”

Dit is op zijn zachtst gezegd een intrigerende mogelijkheid. Nu Trump uit de macht is, is bekend dat verschillende officieren van justitie Trump en zijn medewerkers links en rechts onderzoeken. De EDNY is gericht op Tom Barrack. De SDNY richt zich op voormalige Trump-advocaten Rudy Giuliani en Victoria Toensing. De staat New York richt zich op de familie Trump, de Trump Organization en Allen Weisselberg, enzovoort. Maar in al deze op Trump gerichte criminele onderzoeken in 2021 is de naam van Kushner in geen van hen publiekelijk opgedoken?

Het is ook de moeite waard om eraan te herinneren dat net toen de eerste aanklachten tegen de Trump Organization naar beneden kwamen, CNN een surrealistisch verhaal vertelde waarin werd beweerd dat Jared Kushner en Ivanka Trump hadden besloten om afstand te nemen van Donald Trump. Het verhaal kwam duidelijk uit het kamp van Jared en Ivanka, en het was duidelijk dat ze ergens aan iemand probeerden duidelijk te maken dat ze geen deel wilden uitmaken van de aanklachten die de kop opstaken.

Het roept dus enkele interessante vragen op. Heeft de EDNY Tom Barrack aangeklaagd omdat het hem tegen Jared Kushner wil opdraaien? Heeft Kushner geflipt en de EDNY geholpen met zijn zaak tegen Barrack? Er is nog geen manier om te weten wat er aan de hand is. Maar Michael Cohen heeft gelijk dat Kushner's schijnbare afwezigheid van een van deze trapsgewijze Trump-gerelateerde strafrechtelijke onderzoeken zeker opvallend is. Als Kushner zou flippen, zou hij niet stoppen met Barrack, toch? Hoe ver zou hij gaan?
gnocchi.
1
“Het was Ivanka Trump die me voorstelde aan Tom Barrack”
Bill Palmer | 22:00 EDT 21 juli 2021.

Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/it-was-...

Toen Tom Barrack gisteren werd aangeklaagd en gearresteerd, ging het schokgolven door het landschap. Per slot van rekening leek Barrack in 2017 de geldman van het Midden-Oosten voor de familie Trump, en ja hoor, hij is nu beschuldigd van onder meer een medewerker van de Verenigde Arabische Emiraten. Maar waar gaat dit nu echt naar toe?

De voor de hand liggende reden waarom de FBI Tom Barrack strafrechtelijk heeft aangeklaagd, is dat ze denken dat hij zeven misdrijven heeft gepleegd, en ze denken dat ze het voor een jury kunnen bewijzen. Maar gezien de uitgebreide banden van Barrack met de Trump-regering en de Trump-familie, en het feit dat Barrack is beschuldigd van Trump-gerelateerde of op zijn minst Trump-aangrenzende misdaden, moet je bedenken dat de FBI hem hoopt te flippen en meer te weten te komen over de verhaal.

Melania Trump's voormalige vriend Stephanie Winston Wolkoff, die was opgezet om de val voor de Trump inaugurele fondszwendel op zich te nemen voordat hij werd gerechtvaardigd en ging werken met openbare aanklagers, tweette dit na de arrestatie van Barrack: "Het was Ivanka Trump die me voorstelde aan Tom Barrack .” Ze voegde een e-mail toe waaruit dat blijkt.

Natuurlijk betekent dit op zichzelf niet dat Ivanka Trump betrokken was bij de vermeende misdaden van Tom Barrack. Maar het geeft aanklagers wel een reden om Ivanka's banden met Barak te onderzoeken. Als je bedenkt dat Stephanie Winston Wolkoff al alles wat ze weet aan de aanklagers heeft gegeven, laten we zeggen dat mensen zoals Ivanka maar beter kunnen hopen dat ze niet betrokken waren bij de misdaden van Barrack
gnocchi.
1
Bill Barr gaf promotie aan de Amerikaanse procureur die vorig jaar probeerde Tom Barrack van de haak te werpen
Bill Palmer | 21:25 uur EDT 21 juli 2021.

Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/bill-ba...

Toen Tom Barrack gisteren werd aangeklaagd en gearresteerd, was dat vooral voor misdaden die hij een paar jaar geleden zou hebben gepleegd. Dus waarom duurde het zo lang voordat de zaak eindelijk werd afgerond? Onze aanvankelijke veronderstelling was dat de federale aanklagers niet de moeite namen, uit angst dat de regering-Trump Barrack van de haak zou kunnen krijgen. Het bleek nog lelijker dan dat.

CNN meldt vanavond dat de zaak van de EDNY tegen Barrack vorig jaar klaar was om te worden behandeld, maar Richard Donoghue – de Amerikaanse procureur die destijds de leiding had over de EDNY – zette een domper op de hele zaak. Bill Barr promoveerde vervolgens Donoghue tot de positie van Principal Associate plaatsvervangend procureur-generaal.

Dit zou een cynicus ertoe brengen te concluderen dat Barr Donoghue de kibosh op de Barak-zaak had laten plaatsen om Donald Trump te helpen beschermen, en dat Barr vervolgens Donoghue als beloning promootte. Afhankelijk van hoeveel van een tegenprestatie dit zou kunnen zijn, kan dit mogelijk in belemmering van het rechtsgebied terechtkomen.

Het is opmerkelijk dat iemand die betrokken is bij het bouwen van de Barrack-zaak genoeg verontwaardigd is over Donoghue's poging om Barrack van de haak te krijgen, ze rennen nu naar de media met wat er echt aan de hand was. Dus je kunt verwachten dat dit misschien nog lelijker wordt.

Dit dient ook als de laatste herinnering dat het ministerie van Justitie al een onbekend aantal strafzaken heeft opgesteld tegen mensen in de baan van Trump – en dat naarmate 2021 vordert, we ongetwijfeld meer van die zaken tot wasdom zullen zien komen. En als mensen zoals Tom Barrack, Rudy Giuliani, Victoria Toensing en andere Trump-medewerkers uiteindelijk pleidooiovereenkomsten sluiten, zouden we inderdaad kunnen kijken naar een federale strafzaak die tegen Donald Trump zelf is aangespannen.
gnocchi.
1
Tja die gekke GOP leden met Jim Jordan, het is het zelfde als een slager die zijn eigen vlees keurt.

Bedankt Nancy Pelosi!
Sheree McSpadden | 23:45 uur EDT 21 juli 2021.

Link Engels.
www.palmerreport.com/community/thank-...

Dank je, Nancy Pelosi. Republikeinen zijn te ver gegaan. Ze konden er gewoon niet tegen dat het land aan het herstellen was en dat president Biden de eer daarvoor kreeg. Door hun gemene leugens en propaganda die vaccinaties belastert, laait de pandemie weer op en sterven er mensen. Vierhonderd kinderen zijn omgekomen en miljoenen lopen een hoog risico. De economie heeft al inflatoire problemen als gevolg van vraag- en aanbodproblemen die worden veroorzaakt door het egoïstische geknoei van een gekke man met de pandemie. Wat nu? De democratie wordt nog steeds door de Republikeinen aangevallen. Het land staat op scherp. We willen en hebben wanhopig de waarheid en verantwoording nodig.

Het was al erg genoeg dat McCarthy Jim Jordan koos voor de commissie om de poging tot staatsgreep van de kwaadaardige tiran te onderzoeken. Maar toen zijn andere afgewezen keuze, Jim Banks, zei dat Pelosi de commissie had opgericht “uitsluitend om conservatieven te belasteren en de autoritaire agenda van links te rechtvaardigen”, snauwde ik gewoon. Niet alleen stellen de Republikeinen Trump in staat te doen alsof hij nog steeds de president is, ze bootsen zijn woedende en belachelijke projecties na. We hebben al jaren geleden onder psychologische marteling, uitgespuwd door de tirannieke pestkop - genoeg is genoeg. Pelosi had geen andere keuze dan deze twee af te wijzen, die het onderzoek in een ondragelijk circus zouden veranderen.

McCarthy krijgt een aanval en spuwt leugens terwijl ik dit schrijf, bewerend dat Pelosi politiek speelt en haar op belachelijke wijze de schuld geeft van de Capitol-aanval, en haar een "lame duck-spreker" noemt - wat een zelfvoldane en idiote hansworst. Het feit dat de wannabe-dictator McCarthy zo gemakkelijk naar zijn Bedminster-golfbaan kan roepen – eigendom van en beheerd door zijn onlangs aangeklaagde Trump-organisatie, maar toch opgezet om de pers eruit te laten zien als het Witte Huis – bewijst dat McCarthy hem in staat stelt door te gaan met zijn antidemocratische propaganda dat de verkiezingen zijn gestolen en fantaseren dat hij nog steeds president is. Dit is op zoveel niveaus verontrustend dat McCarthy geen commissieleden heeft die zaken moeten uitzoeken om de poging tot staatsgreep van de verrader te onderzoeken. Je weet dat ze de commissiekeuzes hebben besproken. Ze hebben weliswaar gesproken over wetgevers die de onderdrukkende Führer wil wegstemmen en installeren – allemaal vereist om bereid te zijn een verkiezing omver te werpen en de democratie op zijn kop te zetten. Trump vertelde ons dat zijn volgende staatsgreep een verkiezing zal zijn, en de Republikeinen proberen dat mogelijk te maken. Ze zullen uiteindelijk een andere antidemocratische nachtmerrie installeren. We moeten wetgeving aannemen die onze democratie beschermt.

En er is al weinig twijfel dat de aanval op het Capitool inderdaad een poging tot staatsgreep en een autoritaire aanval op de democratie was, op initiatief van Donald J. Trump – een extraordinaire slechte verliezer – wanhopig en doodsbang dat hij zonder de voortdurende macht en bescherming van het presidentschap zo historisch gecorrumpeerd en misbruikt, zou hij verdoemd zijn.
gnocchi.
1
Op jacht': Juridische experts leggen uit hoe aanklagers zich richten op Trump in belastingfraudezaak
Travis Gettys
22 juli, 2021.

Link Engels.
www.rawstory.com/trump-organization-2...

De Trump Organization is geen ingewikkelde organisatie, en onderzoekers lijken de leider ervan in het vizier te hebben voor vervolging.

Het bedrijf en zijn financieel directeur Allen Weisselberg werden op 1 juli aangeklaagd voor belastingfraude, maar voormalig president Donald Trump werd niet persoonlijk aangeklaagd, ondanks het feit dat hij bijna onbeperkte zeggenschap heeft over zijn familiebedrijf, meldde de Huffington Post.
www.huffpost.com/entry/trump-organiza...

"De Trump Organization is een avatar voor Donald Trump, op elke denkbare manier: financieel, emotioneel en psychologisch," zei Trump-biograaf Tim O'Brien. "Het kernbedrijf is een mam-and-pop winkel op Fifth Avenue."

O'Brien kan zich niet voorstellen dat Trump niet op de hoogte was van de door de aanklagers beschreven constructie, maar om de ex-president aan te klagen moeten ze aantonen dat hij wist dat de secundaire arbeidsvoorwaarden van de werknemers illegaal waren, maar ze toch goedkeurde.

"Er moet sprake zijn van persoonlijke, specifieke kennis," zei Danya Perry, een voormalig federaal aanklager in New York City. "Je kunt niet zomaar kennis toeschrijven."

Trump vormde honderden in elkaar grijpende bedrijven voor zijn verschillende bezittingen, wat volgens O'Brien een overreactie was op zijn bijna-faillissement in de jaren negentig, maar de journalist zei dat alle wegen in de Trump Organization terugkomen op zijn naamgever.
"Dit is in feite een kruidenierswinkel op de hoek met een man achter de toonbank die een hamburger kauwt," zei O'Brien, "en hij is de eigenaar van de winkel."

Zijn oude persoonlijke advocaat Michael Cohen, die een gevangenisstraf uitzat voor misdaden begaan in opdracht van zijn voormalige baas, zei dat het onmogelijk was dat Trump niet wist van de belastingfraude.

"De cheques voor bonussen werden allemaal ondertekend door Trump," zei Cohen. "Het argument dat hij niet op de hoogte was van het feit dat deze fondsen aan Weisselberg of anderen werden gegeven, is pure onzin."

Trump gaf een hint over zijn verdediging toen hij supporters op een rally in Florida vertelde dat hij niet wist dat secundaire arbeidsvoorwaarden hadden moeten worden gerapporteerd voor belastingdoeleinden, maar Perry zei dat dat nuttige aanwijzingen kan bieden aan aanklagers.

"Het kan zeker worden gezien als een bekentenis," zei Perry. "Ik weet zeker dat de aanklagers hem nauwlettend in de gaten houden."

Weisselberg overal de schuld van geven werkt misschien niet, volgens ethiekadvocaat Norm Eisen, die in het Witte Huis van Barack Obama diende en in de House-commissie zat die de eerste impeachment van Trump leidde.

"Het zou ongeloofwaardig zijn -- het zou belachelijk zijn," zei Eisen. "Aanklagers hebben het raamwerk gebouwd voor een toekomstige zaak die gericht is tegen Trump persoonlijk. ... Aanklagers zijn op jacht."
luchtschip
1

hoorzitting in het Huis van Afgevaardigden over de 6 januari bestorming van het Capitol

De eerste dag worden de Capitol agenten gehoord, die het Capitol verdedigden tegen een vijandige menigte

House Representative Liz Cheney is Republikeinse en als een van de weinige republikeinse Huis afgevaardigden is zij voorstander van een onderzoek over wat zich heeft afgespeeld. zij zat binnen in het Capitol, samen met de andere senatoren.
Zij heeft inside informatie over Republikeinse Senatoren die meewerkten in het geheim om deze bestormers te steunen
Zij weet hoe gevaarlijk de menigte was en Haden zij senatoren te pakken gekregen dan kon voor het leven van deze semnatoren gevreesd worden.
Zij is daar verbolgen over, zeker over het feit dat Republikeinse senatoren deze bestorming steunden

Rep. Liz Cheney on Jan. 6 hearing :

"I think that it's going to be an opportunity for the country to hear from some of the very brave people who defended the Capitol on that day. To hear their experiences… To counter some of the attempts at whitewash that have been going on."

video 0:34 minuut

twitter.com/thehill/status/1418306860...
gnocchi.
1
Tot zover het feit dat er geen Trump-crimineel onderzoek is bij het ministerie van Justitie
Bill Palmer | 21:00 EDT 22 juli 2021.

Link Engels

www.palmerreport.com/analysis/so-much...

Gedurende 2021 was de algemene overeenstemming onder de meeste media en experts dat het ministerie van Justitie heeft besloten geen Trump-gerelateerde strafrechtelijke onderzoeken voort te zetten. Er is nooit veel voor nodig geweest om feitelijke gaten in dit verhaal te porren, maar nu valt het volledig uit elkaar.

Het was de afgelopen maanden vreemd om te zien hoe zoveel mensen volhouden dat het DOJ “niets” doet met betrekking tot Trump-gerelateerde criminele schandalen, zelfs terwijl de FBI de huizen van Rudy Giuliani en Victoria Toensing heeft binnengevallen voor hun rol in de Trump- Oekraïne schandaal. Die invallen waren niet "niets". Ze waren een duidelijke aanwijzing dat het DOJ dit soort onderzoeken had hervat, nu Trump en Barr er niet meer waren om ze te onderdrukken.

Natuurlijk beweerden sceptici nog steeds dat de inval van Giuliani misschien alleen maar voor de show was, en dat er nooit een aanklacht tegen Trump zou verschijnen. Toen kwam gisteren, toen de FBI Tom Barrack – vooral bekend om zijn financiële connecties met Trump en het Midden-Oosten – aanklaagde omdat hij naar verluidt een medewerker van een regering in het Midden-Oosten was. Toen kwam gisteravond het nieuws van CNN dat de zaak Barrack inderdaad tijdens het Trump-tijdperk was gemaakt, en dat het DOJ moest wachten tot Trump en zijn mensen uit de macht waren voordat ze het konden brengen.

Dus nu hebben we de bevestiging dat sinds Merrick Garland een paar maanden geleden de controle over het DOJ overnam, het DOJ langlopende criminele onderzoeken naar Giuliani, Toensing en Barrack opnieuw heeft geactiveerd voor hun Trump-gerelateerde misdaden - waarbij Barrack nu de fase van aanklacht heeft bereikt, terwijl Giuliani en Toensing in de na de inval benoemde speciale master stage zijn.

Dit zijn slechts de drie Trump-gerelateerde DOJ-criminele onderzoeken waarvan we weten. Houd er rekening mee dat het publiek niet eens vernam dat deze specifieke sondes opnieuw waren geactiveerd totdat ze de aanklacht en/of de overvalfase bereikten. Dus hoeveel meer Trump-gerelateerde criminele onderzoeken heeft het DOJ die nog niet openbaar zijn geworden omdat ze het stadium van aanklacht/inval nog niet hebben bereikt? Het is een goede gok dat het antwoord groter is dan 'nul'.

We hebben gedurende 2021 gezegd dat als het DOJ een federale strafzaak tegen Donald Trump zelf gaat aanspannen, het DOJ eerst gaat doen wat het altijd doet: het gaat de mensen om en onder hem aanklagen en proberen draai ze om. De FBI brengt geen strafzaken aan totdat ze zeker weten dat ze een veroordeling kunnen krijgen. Om een ??veroordeling tegen Trump te garanderen, hebben ze meewerkende getuigen nodig.

Dus als het DOJ uiteindelijk een run op Trump maakt, is wat we nu zien gebeuren precies hoe het de zaak tegen hem zou opbouwen. We hebben nog steeds geen enkele manier om te weten of er een DOJ-zaak tegen Trump zal worden ingediend. Maar er is zeker geen bewijs om te suggereren dat er niet zo'n geval zal zijn. En we kunnen op zijn minst stoppen met luisteren naar deze onzin dat het DOJ geen Trump-gerelateerde strafzaken aanbrengt. Er zijn nu meerdere van dergelijke gevallen bevestigd en spelen zich voor onze neus af.
luchtschip
0


Tom Barrack

Is gearresteerd en zit sinds Maandag in de gevangenis in Los Angeles.
Dat is geen pretje om tussen de top criminelen van Los Angeles te zitten.
Zeker niet voor een vastgoedmagnaat ( eigenaar Colony Capital vastgoed) en miljardair.
Maandag as zou er een hoorzitting zijn waarbij hij zeker zal verzoeken op borgtocht zijn rechtszaak in vrijheid te kunnen afwachten.

Dat duurt hem te lang en met zijn top advocaten kreeg hij het voor elkaar die hoorzitting van maandag naar vandaag te verschuiven.

The detention hearing for Trump inaugural chair Tom Barrack and co-defendant Matthew Grimes has been bumped up to… today.

It was previously scheduled for Monday.

twitter.com/KlasfeldReports/status/14...

Tom Barrack heeft als aanklacht dat hij voor de UAE ( Verenigde Arabische Emiraten) lobby werk deed in de US om gunsten voor d UAE te verkrijgen.
De aanklacht houdt in dat hij namens de UAE spioneerde en daar staan zware straffen op.
Barrack heeft een prive vliegtuig en zou zo naar een land kunnen gaan, dat geen uitwijzingsovereenkomst met de US heeft.

Afwachten of het grote geld een borgtocht voor elkaar kan krijgen of dat de rechter dit afwijst
70.566 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2811 2812 2813 2814 2815 2816 2817 2818 2819 2820 2821 ... 3525 3526 3527 3528 3529 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,29  -5,07  -0,59%  13:06
 Germany40^ 17.697,00 -0,79%
 BEL 20 3.807,86 -0,49%
 Europe50^ 4.908,76 -0,56%
 US30^ 37.600,15 -1,09%
 Nasd100^ 17.268,70 -1,60%
 US500^ 4.990,21 -1,17%
 Japan225^ 37.333,48 -1,76%
 Gold spot 2.377,37 -0,08%
 EUR/USD 1,0648 +0,04%
 WTI 81,44 -0,78%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,76%
EBUSCO HOLDING +3,30%
Heineken +2,02%
Pharming +1,38%
NSI +1,03%

Dalers

AMG Critical ... -3,43%
ADYEN NV -2,43%
ASMI -2,28%
TomTom -2,26%
Aegon -2,18%