Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Niet panieken om de dalende Euro.

2.459 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 ... 119 120 121 122 123 » | Laatste
voda
0
Valuta: afwachtende start van de week
Deltavariant blijft stemming beheersen.

(ABM FN-Dow Jones) De valutamarkt is maandag afwachtend van start gegaan, in afwachting van een karig aanbod aan economische cijfers, terwijl er vrees is dat de verspreiding van de deltavariant van het coronavirus het economisch herstel kan vertragen.

De euro/dollar stond op 1,1872, vrijwel ongewijzigd ten opzichte van vrijdagavond, toen de stand 1,1876 was.

Ook het Britse pond vertoont weinig beweging.

Beleggers zijn in afwachting van cijfers over het aantal besmettingen met het coronavirus, nu de deltavariant van dit virus, die besmettelijker is, steeds meer om zich heen grijpt.

De vraag is of de finale van het Europees Kampioenschap voetbal, zondag in Londen, geen 'superspreader event' zal blijken te zijn geweest, zei Teeuwe Mevissen van Rabobank tegen ABM Financial News.

Dat zou tegen het einde van de week zichtbaar kunnen worden in de besmettingscijfers, verwacht Mevissen.

De oplopende besmettingen door de deltavariant zijn de reden dat de rentes zijn gedaald en kunnen leiden tot een lagere euro ten opzichte van de dollar, op een niveau tussen 1,18 en 1,1850, denkt Mevissen.

Economische cijfers deze week betreffen de Amerikaanse inflatiecijfers voor juni, na eerdere berichten over een stijging van het prijspeil met 5 procent. Een verandering daarvan kan de euro/dollar nog laten bewegen, denkt Mevissen.

Ook het Beige Book van de Federal Reserve later in de week is nog interessant voor valutabeleggers, met indicaties voor de economie in 12 Amerikaanse regio's.

Vrijdagmiddag zijn er nog cijfers over het consumentenvertrouwen van de universiteit van Michigan. De inflatieverwachtingen van de consument kunnen dan worden afgezet tegen de werkelijke inflatiecijfers, en dat kan ook inzichten bieden die de valutakoersen kunnen laten bewegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: richtingloze en risicomijdende markt
Amerikaanse inflatiedata in focus.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde dinsdag weer dicht op de 1,1850 dollar in een markt die richtingloos oogt en tegelijkertijd geen risicobereidheid aan de dag legt.

"Dat heeft veel te maken met de oplaaiende aantallen coronabesmettingen en de daaropvolgende coronabeperkingen", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "Je ziet dat bijvoorbeeld ook terug in de olieprijs, vandaag weliswaar omhoog, maar die wel terug is gekomen van een prijs tegen de 80 dollar", aldus Van der Meer.

De handelaar van Ebury verbaasde zich dinsdag over de kracht waarmee het Britse pond zich weet te handhaven. "Daar lijken de versoepelingen vooralsnog doorgang te vinden, maar het kan haast niet anders dan dat na het EK Voetbal de coronabesmettingen daar fors toenemen", aldus Van der Meer.

De handelaar ziet als eerstvolgende richtpunt de inflatiecijfers over juni van de Verenigde Staten, woensdag gevolgd door een presentatie van de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell in het Huis van Afgevaardigden.

China liet over juni weer stevige stijgingen in zijn export- en importcijfers zien, waarbij de export dit keer sterker steeg dan de import.

De Duitse inflatiedata over juni bleken dinsdag op maand- en jaarbasis een bevestiging te zijn van eerder gemelde metingen, de Franse consumentenprijzen waren dat op jaarbasis met de definitieve cijfers ook, maar het verschil op maandbasis kwam in juni uit op 0,1 procent tegen een eerder gerapporteerde 0,2 procent.

Voor vanmiddag staan in de Verenigde Staten het vertrouwen onder het kleinbedrijf en de belangrijke inflatiedata over juni op de agenda. Voor die inflatie wordt op jaarbasis rekening gehouden met 5 procent en met 4 procent als de effecten van de voedsel- en energieprijzen niet in de berekening worden meegenomen.

De euro noteerde dinsdag 0,1 procent lager op 1,1846 dollar. De Europese munt noteerde vlak op 0,8547 Britse pond. Het Britse pond daalde dinsdag 0,2 procent en noteerde op 1,3860 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: dollar klimt na Amerikaanse inflatiedata
Amerikaanse producentenprijzen in focus.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde woensdag weer ruim onder de 1,18 dollar na de publicatie van de Amerikaanse consumentenprijzen dinsdag.

"Samen met de korte rente steeg de dollar waardoor de euro beduidend onder de 1,18 dollar dook", aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News. "Vanmiddag kunnen de producentenprijzen als voorloper op de consumentenprijzen een bevestiging geven en misschien zelfs wel een duit in het zakje doen", aldus de marktanalist.

Mevissen wees met betrekking tot de consumentenprijzen naar de sterke vraag naar tweedehands auto's en trucks, een gevolg van een tekort aan nieuwe voertuigen, omdat de aanvoer van chips ernstige vertragingen kent.

Het Britse pond liep woensdag op, na de hoger dan verwachte inflatie in juni.

De industriële productie van de eurozone in mei daalde met 1 procent veel meer dan waar in de prognose rekening mee werd gehouden.

In de Verenigde Staten is het woensdag naast de producentenprijzen over juni ook tijd voor de wekelijkse olievoorraden. Voor de producentenprijzen wordt een stijging van 0,6 procent verwacht.

Vanmiddag staat voorzitter Jerome Powell in het Huis van Afgevaardigden voor de presentatie van het monetaire rapport.

Vanavond publiceert de Federal Reserve het Beige Book.

Sprekers zijn vandaag bestuurslid Isabel Schnabel van de Europese Centrale Bank, de voorzitter van de Fed van Minneapolis Neel Kashkari en bestuurslid van de Bank of England David Ramsden.

De euro noteerde woensdag vlak op 1,1781 dollar. De Europese munt noteerde 0,2 procent lager op 0,8510 Britse pond. Het Britse pond steeg woensdag 0,2 procent en noteerde op 1,3840 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: euro weer terug op vertrouwd peil
Rustige fase breekt aan.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde donderdag weer op 1,1850 dollar, het niveau waar de munt in de eerste helft van de week ook al op noteerde.

"Na de presentatie van het monetaire rapport door de Federal Reserve, keerde de munt weer terug naar de huidige koers", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Sinds dinsdag was de dollar opgelopen op basis van stevige inflatiecijfers uit de Verenigde Staten, maar Fed-voorzitter Jerome Powell liet gisteren weinig heel van de verwachting dat er binnen afzienbare tijd gekozen wordt voor tapering. Wij denken dat de Fed niet over twee, maar op zijn vroegst pas over acht weken misschien een indicatie voor een tapermoment geeft", aldus Van der Meer.

Van der Meer ziet voor een wat langere termijn twee factoren die van invloed zijn, namelijk de vakantieperiode en de besmettingscijfers en dan met name in het Verenigd Koninkrijk dat net het EK voetbal achter de rug heeft en binnenkort de coronaregels weer versoepelt.

De handelaar schat in dat ook vandaag Powell nog de nodige aandacht trekt, maar dan in de Amerikaanse Senaat, waar hij ook het halfjaarbericht van de Fed toelicht. Verder kijkt de markt uit naar de wekelijkse steunaanvragen.

De Chinese macro-economische data zorgden donderdag niet voor verrassingen. De groei van de economie over het tweede kwartaal kwam met 7,9 procent overeen met de verwachtingen. De industriële productie groeide in juni op jaarbasis minder hard dan in mei, maar kwam met 8,3 procent wel boven de verwachte 7,8 procent uit. Voor de detailhandelsverkopen gold hetzelfde: in juni een lagere groei op jaarbasis dan in mei, maar beter dan voorzien.

De Britse werkloosheid over mei daalde licht naar 4,8 procent.

In de Verenigde Staten is het vandaag relatief druk met macrodata: de steunaanvragen, importprijzen over juni, de activiteitenindex van Philadelphia en New York over juli en de industriële productie over juni. Voor de steunaanvragen wordt een aantal van 360.000 verwacht tegen 373.000 voor een week eerder.

De euro noteerde donderdag 0,1 procent hoger op 1,1849 dollar. De Europese munt noteerde 0,2 procent hoger op 0,8560 Britse pond. Het Britse pond daalde donderdag 0,2 procent tot 1,3840 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: euro licht omlaag in risicomijdende markt
Coronabesmettingen voeden nervositeit.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde vrijdag weer in de buurt van de 1,18 dollar in een nerveuze markt die met de oplopende coronabesmettingen weer lijkt te kiezen voor minder risico ten faveure van de dollar.

"Die onzekerheid valt ook in de vakantieperiode en kan leiden tot relatief stevige uitslagen", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO vrijdag tegen ABM Financial News.

ABN AMRO schat in dat de dollar nu niet al te veel mogelijkheden heeft om nog verder op te lopen. "De voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell gaf aan dat het nog te vroeg is om het opkoopprogramma (deels) terug te draaien. Wij denken dat de hogere inflatie tijdelijk van aard is en dat de Fed eind 2023 overgaat tot een verhoging van de beleidsrente met een 25 basispunten", aldus Boele.

Boele kijkt vrijdag uit naar de detailhandelsverkopen van de Verenigde Staten juni, als verreweg het belangrijkste aandachtspunt. "Daarna verschuift het accent naar volgende week donderdag als de Europese Centrale Bank met zijn rentebesluit naar buiten komt", aldus de valuspecialist.

Voor de Nieuw-Zeelandse dollar verwacht Boele de komende anderhalf jaar een zogeheten outperformance ten opzichte van de Amerikaanse dollar en de euro. "De centrale bank van Nieuw-Zeeland kondigde deze week aan om het extra opkoopprogramma stop te zetten. Beleggers verwachten nu een renteverhoging van 25 basispunten voor het einde van 2021 en een vijftig procent kans op een tweede renteverhoging, ook nog voor dit jaar. Eind vorige week dachten beleggers dat de centrale bank pas in 2022 zou overgaan tot het verhogen van de beleidsrente. Deze verandering heeft de Nieuw-Zeelandse dollar gesteund", aldus de valutaspecialist van ABN AMRO.

Vrijdag maakte het statistiekbureau van Nieuw-Zeeland bekend dat de inflatie over het tweede kwartaal steeg naar 3,3 procent op jaarbasis. In het eerste kwartaal was dit nog 1,3 procent op jaarbasis. Daarmee kwam de inflatie hoger uit dan de verwachte 2,8 procent. De centrale bank van Nieuw-Zeeland, de RBNZ, streeft naar een inflatie van 1 tot 3 procent. "Met dit cijfer komt een renteverhoging in augustus wel dichtbij", aldus Boele, die overigens verwacht dat de Noorse centrale bank nog eerder overgaat tot een renteverhoging.

Boele wees vrijdag op de relatieve stijging van de yen en de Zwitserse frank. "We denken dat de stijging van de yen en de frank tijdelijk van aard is. Als beleggers gaan zien dat de negatieve effecten van de deltavariant in het coronavirus op de economie mild zijn, dan dalen deze munten waarschijnlijk weer. Daarnaast staan de Bank of Japan en de Swiss National Bank niet te springen om een sterke stijging van hun munten. De Swiss National Bank is waarschijnlijk het meest assertief om dit tegen te gaan", gaf Boele vrijdag aan.

De export van de eurozone over juni kwam op maandbasis 1,5 procent lager uit, de import op maandbasis 0,7 procent hoger. De inflatie van de muntunie over juni kende een definitieve 1,9 procent, gelijk aan de voorlopige meting.

In de Verenigde Staten worden vanmiddag de detailhandelsverkopen en bedrijfsvoorraden over juni en het voorlopige consumentenvertrouwen zoals dat wordt gemeten door de universiteit van Michigan over juli verwacht.

Voor vanmiddag is de voorzitter van de Fed van New York John Williams één van de sprekers, naast Fed-voorzitter Jerome Powell en de Amerikaanse minister van financiën Janet Yellen, die aanwezig zijn bij een bijeenkomst van de zogeheten Financial Stability Oversight Council.

De euro noteerde vrijdag vlak op 1,1816 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent lager op 0,8533 Britse pond. Het Britse pond steeg vrijdag 0,2 procent tot 1,3847 dollar. De munt van Nieuw-Zeeland steeg 0,6 procent naar 0,7023 Amerikaanse dollar. De dollar noteerde 0,2 procent hoger op 110.09 yen. De munt daalde 0,4 procent ten opzicht van de Noorse valuta naar 8,7908 Noorse kroon.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: euro onder druk door coronazorgen
Belangrijkste evenement deze week ECB.

(ABM FN-Dow Jones) De euro stond maandagochtend onder druk ten opzichte van de dollar. De zorgen over de verdere verspreiding van de deltavariant van het coronavirus drukken de marktstemming en zetten de euro/dollar lager, aldus valuta-analist Ima Sammani van Monex Europe.

"Met name in Azië en Europa loopt het aantal besmettingen op en ook in de VS is er sprake van een stijging. Als gevolg is de dollarindex gestegen tot een niveau dat we voor het laatst zagen in april", aldus Sammani.

Het Britse pond noteerde licht lager ten opzichte van de euro, nadat maandag alle coronamaatregelen in het Verenigd Koninkrijk zijn opgeheven. Toch zijn ook hier de toenemende coronagevallen een bron van zorg, aldus de valuta-analist.

Kijkend naar de rest van de week zal de meeste aandacht volgens Sammani uitgaan naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank op donderdag. Die komt nadat de ECB recent zijn nieuwe monetaire beleidsstrategie bekendmaakte. De ECB streeft voortaan naar een inflatie van precies 2 procent.

"Voorzitter Christine Lagarde liet dit weekend weten dat haar collega's bij de Duitse Bundesbank unaniem achter die strategie staan", aldus Sammani, wat volgens haar bevestigt dat zelfs de als havik bekend staande Duitse centrale bank "zich inzet om de stimuleringsmaatregelen tijdens het herstel ruim te houden en voorstander is van meer flexibiliteit rond het nieuwe doel van prijsstabiliteit."

Volgens de analist van Monex wordt september een belangrijkere bijeenkomst voor de ECB "in termen van beleidswijzigingen, maar het beleidsbesluit van donderdag en in het bijzonder de communicatie daaromtrent zou de toon moeten zetten van hoe het beleid er in de zomer uit zal zien en hoe toegewijd de ECB is om haar tot dusverre dovische benadering te handhaven", aldus Sammani.

De euro/dollar noteerde maandag aan het eind van de ochtend 0,3 procent lager op 1,1775 terwijl de euro/pond-koers 0,2 procent hoger handelde op 0,8592.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: euro nog altijd onder 1,18 dollar
Markt blijft alert en terughoudend met risico's.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde woensdag nog altijd onder de 1,18 dollar in een markt die bezorgd en risicomijdend is.

"Dat hangt samen met de oplopende coronabesmettingen en de vrees dat het economisch herstel meer voeten in de aarde heeft", aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News.

Mevissen wees woensdag op de koersontwikkeling van het Britse pond. "Ook daar liggen de verwachte stijging in de Britse coronabesmettingen aan ten grondslag, maar binnen de Bank of England is het monetaire geluid iets milder geworden en ook dat drukt de koers van sterling", aldus de marktanalist van Rabobank woensdag.

Voor vandaag verwacht de analist weinig verandering in het beeld en ook morgen, donderdag, wanneer de Europese Centrale Bank met het rentebesluit naar buiten treedt, voorziet hij geen al te veel impact. "Wij denken dat voorzitter Christine Lagarde donderdag geen mededelingen doet die de euro in beweging zetten en zij het monetaire beleid voor een langere termijn handhaaft", aldus Mevissen.

Japan liet over juni een export en import zien opnieuw met tientallen procenten bleken te zijn opgelopen.

De macro-economische agenda van woensdag is verder leeg.

De president van het Internationaal Monetair Fonds Kristalina Georgieva is woensdag de enige spreker.

De euro noteerde woensdag vlak op 1,776 dollar. De Europese munt noteerde eveneens vlak op 0,8645 Britse pond en ook het Britse pond noteerde woensdag onveranderd op 1,3625 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: euro kwetsbaar voor neerwaartse risico's

Door ABM Financial News op maandag 26 juli 2021
Views: 961

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde maandagochtend licht hoger ten opzichte van de dollar, maar is op korte termijn kwetsbaar voor neerwaartse risico's na de zeer dovish boodschap van de Europese Centrale Bank vorige week, waarbij de ECB de markt geen enkele reden gaf om te speculeren over een normalisatie van het monetaire beleid. Dit zei valuta-analist Ima Sammani van Monex Europe maandag.

"Ondertussen kunnen de krantenkoppen over het coronavirus op korte termijn druk zetten op de euro, nu het aantal gevallen blijft stijgen en een uitbreiding van beperkingen dreigt", aldus Sammani.

Op macro-economisch vlak is het maandag rustig. De euro zakte even weg na een tegenvallend rapport over het Duitse ondernemersvertrouwen. De samengestelde Ifo index daalde van 101,7 in juni naar 100,8 in juli. Er was door economen vooraf gerekend op een stijging naar 102,5.

Het belangrijkste macro-evenement voor de valutamarkten deze week is het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdagavond.

"Hoewel commentaren van Fed-beleidsmakers over het normaliseren van het beleid tot nog toe gemengd bleken, is voorzitter Jerome Powell zelf vrij helder gebleken in zijn opvattingen over de inflatie", volgens Sammani van Monex. Powell rekent er nog steeds op dat de oplopende inflatie een tijdelijk fenomeen is.

Economen van Commerzbank voorzien een stijging van de dollar wanneer de Fed woensdagavond het signaal afgeeft dat het obligatie-opkoopprogramma veel langer zal worden voortgezet.

De euro/dollar noteerde maandag aan het eind van de ochtend op 1,1795.
voda
0
Valuta: dollar wint iets aan kracht
Markt wacht op Fed.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse dollar loopt iets op ten opzichte van de euro in aanloop naar het rentebesluit van de Federal Reserve woensdag.

Veranderingen in het monetaire beleid worden niet verwacht, maar marktkenners hopen wel op meer duidelijkheid over het moment waarop de Amerikaanse centrale bank de geldkraan begint dicht te draaien.

"We verwachten dat voorzitter Jerome Powell niet zover zal gaan dat hij aankondigt dat taperen eraan zit te komen", aldus econoom Matthew Luzzetti van Deutsche Bank.

Macro-economisch moet het nieuws vandaag uit de VS komen. Daar staan de orders voor duurzame goederen gepland, net als cijfers van Case Shiller over de huizenprijzen en het consumentenvertrouwen. Die laatste wordt berekend door de Conference Board. Vrijdag is het de beurt aan de Universiteit van Michigan.

De euro/dollar handelde dinsdag op 1,1778.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

voda
0
Valuta: euro veert op na groeidata
Later nog Amerikaanse macro's.

(ABM FN-Dow Jones) De euro veerde vrijdagochtend op na het verschijnen van sterke groeidata uit de eurozone. De euro/dollar steeg 0,1 procent naar 1,1905.

In het tweede kwartaal groeide de economie in de eurozone met 2,0 procent, wat sterker was dan de 1,5 procent waar de markt op rekende. In het eerste kwartaal was nog sprake van een lichte krimp.

Economen van UniCredit wezen op het contrast met de juist tegenvallende groeidata uit de Verenigde Staten op donderdag.

Vanmiddag volgen belangrijke data uit de VS, over de persoonlijke inkomens en bestedingen, waarin ook de PCE inflatie wordt vermeld, de ontwikkeling van de industrie rond Chicago en het consumentenvertrouwen zoals gemeten door de Universiteit van Michigan.

"De persoonlijke inkomens en PCE vallen vermoedelijk tegen, net als de Chicago PMI", verwacht UniCredit.

Voor de persoonlijke inkomens in juni wordt een daling met 0,2 procent verwacht, terwijl de bestedingen met 0,7 procent stijgen. De PCE-kerninflatie, die voor de Federal Reserve belangrijk is, is vermoedelijk uitgekomen op 3,6 procent.

De analisten van de Italiaanse bank denken dat wanneer de euro zich weet te handhaven boven de 1,19 dollar, dat dan ook de 1,20 dollar haalbaar is in het huidige derde kwartaal.

Op macro-economisch vlak werd vanochtend verder bekend dat de inflatie in de eurozone in juli is uitgekomen op 2,2 procent, van 1,9 procent in juni en 2,0 procent in mei.

De Duitse economie groeide in het tweede kwartaal met 1,5 procent, waar 1,9 procent was voorspeld. Econoom Carsten Brzeski van ING schreef de misser toe aan de problemen in de leveringsketen, maar verwacht wel dat de economie aan het eind van het jaar weer op het niveau zit van voor de coronapandemie.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: steun voor dollar op korte termijn
ING voorziet geen verdere stijging pond.

(ABM FN-Dow Jones) ING verwacht dat de dollar de komende dagen niet verder verzwakt, door sterke Amerikaanse economische cijfers die volgens de bank in aantocht zijn.

Ook zorgen over het economische herstel zal beleggers laten vluchten naar de dollar die hierdoor wordt gesteund.

De euro stond maandag op 1,1884 dollar, nadat de eenheidsmunt de afgelopen dagen opveerde tot het niveau van een maand eerder, na een tussentijdse verzwakking.

"De cijfers van deze week zouden beleggers per saldo optimistisch moeten houden over het economisch herstel in de Verenigde Staten en uiteindelijk de visie verstevigen dat de Federal Reserve binnenkort meer details geeft over zijn plannen om de monetaire verruiming af te bouwen", aldus ING.

In combinatie met zorgen over de deltavariant van het coronavirus, die zich snel verspreidt, en onenigheid tussen Amerikaanse en Chinese toezichthouders, verwachten de analisten geen verdere waardedaling voor de Amerikaanse munt.

De stijging van het Britse pond tegenover de dollar zal de komende dagen dan ook beperkt blijven, zelfs als een progressie is in de post-Brexit-onderhandelingen over het protocol voor Noord-Ierland en de Britse situatie met het coronavirus verder verbetert, volgens de analisten van ING. "Een substantiële stijging boven 1,40 zal deze week mogelijk geen verhaal zijn", denken de analisten.

De Zwitserse frank zal waarschijnlijk sterk blijven tegenover de euro op de korte termijn, door de zorgen over het coronavirus die beleggers naar de veilige havens stuurt, meldden analisten van Commerzbank.

Het rentebesluit van de Bank of England zal weinig stof doen opwaaien, voorziet ING verder. Donderdag staat dit besluit geagendeerd.

Het Britse pond koerste maandag op 1,3917 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: dollar iets verzwakt
Australische centrale bank verrast met rentebesluit.

(ABM FN-Dow Jones) De euro en Japanse yen noteerden dinsdagochtend licht hoger ten opzichte van de dollar. Beide stegen zo'n 0,1 procent naar respectievelijk 1,1885 en 109,16.

Valutastrategen van JPMorgan verklaarden de dollarzwakte door de combinatie van een aanhoudende bezorgdheid over de deltavariant van het coronavirus, de onzekerheid rond de reguleringsdrift van China en de verwachting dat de Federal Reserve zijn monetaire verruiming slechts zeer geleidelijk zal afbouwen.

Op macro-economisch vlak is er dinsdag weinig wat de valutamarkten in beweging kan zetten. Vanmiddag verschijnen de Amerikaanse fabrieksorders uit juni.

Vanochtend werd al bekend dat de producentenprijzen in de eurozone in juni nog harder zijn gestegen. Op maandbasis was sprake van een stijging met 1,4 procent, waar dat in mei 1,3 procent was.

De Australische dollar steeg 0,3 procent ten opzichte van de Amerikaanse dollar op 0,7387 na het rentebesluit van de centrale bank van Australië. De Reserve Bank of Australia besloot dinsdag dat het vanaf september zijn obligatie-opkopen gaat afbouwen.

De 'taper'-aankondiging was een 'hawkish' verrassing voor marktkenners volgens MUGF Bank, omdat men had verwacht dat de centrale bank dit zou uitstellen vanwege de economische impact van nieuwe lockdowns in Australië. De RBA rekent er echter op dat de economie snel zal herstellen van de laatste coronagolf.

Het Britse pond noteerde dinsdagochtend licht hoger ten opzichte van de euro en dollar op respectievelijk 0,8543 en 1,3910. Later deze week komt de Bank of England met zijn rentebesluit. Vuurwerk wordt hier niet verwacht.

"De leden van het monetaire beleidscomité lijken nog steeds verdeeld over de aard van de recente inflatiepiek, en met de zorgen rond de deltavariant op de achtergrond zullen we waarschijnlijk tot de vergadering van september op beleidsmededelingen van enige betekenis moeten wachten", volgens marktkenners van Ebury.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: euro lager na bijstelling inkoopmanagersindex
Zwitserse frank sterkt aan.

(ABM FN-Dow Jones) De euro staat woensdag lager, nadat de inkoopmanagersindex voor de dienstensector in de eurozone in juli neerwaarts werd bijgesteld door IHS Markit.

De index ging in juli van een eerste raming van 60,4 naar een definitieve 59,8. Dit was nog altijd een stijging ten opzichte van de 58,3 in juni en ruim boven het niveau van 50 dat de scheidslijn markeert tussen groei en krimp.

De groei was "iets minder sterk" dan eerder was ingeschat, door zorgen over de snelle verspreiding van de deltavariant van het coronavirus, zei econoom Chris Williamson van Markit. Hij verwacht dat de economie in de eurozone in het derde kwartaal een groeiversnelling zal laten zien dankzij een versoepeling van de coronamaatregelen.

De euro/dollar stond op 1,1844, tegen 1,1878 op dinsdag. Volgens technisch analisten zakte de munt daarmee onder een steunniveau op 1,1855.

De euro stond 0,1 procent hoger ten opzichte van de Zwitserse frank op 1,0736, maar bereikte eerder op de dag zijn laagste niveau sinds november op 1,0719.

De recente koersstijging van de Zwitserse frank tegenover de euro is te danken aan de houding van de Europese Centrale Bank, om het monetaire beleid nog langer ruim te houden, volgens Commerzbank. "Na de laatste ECB vergadering neigt de markt sterker naar de aanname dat het monetaire beleid in de eurozone nog lang ruim blijft, zelfs na de coronapandemie. Dat drukt op de koers van de euro ten opzichte van de Zwitserse frank", aldus Thu Lan Nguyen van de Duitse bank.

In de euro/dollar komt dit niet tot uitdrukking, omdat ook de opstelling van de Federal Reserve ruimte laat voor een verlengd verruimend beleid. Als de pandemie afneemt, zal de Zwitserse frank, die als veilige haven geldt, mogelijk dalen, maar die daling kan beperkt zijn, volgens Nguyen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: sterke arbeidsmarkt VS ijlt na
Verrassend banenrapport wijzigt rentepad VS.

(ABM FN-Dow Jones) De stemming op de valutamarkt wordt maandag nog beheerst door het verrassend sterke rapport over de Amerikaanse arbeidsmarkt van afgelopen vrijdag, die de euro flink liet zakken tegenover de dollar.

De eenheidsmunt stond maandag op 1,1757, wat het laagste niveau is in ruim vier maanden. Vorige week donderdag koerste de munt nog ruim boven 1,18.

Er kwamen in juli ruim 940.000 banen bij in de Verenigde Staten, waar economen vooraf op 865.000 rekenden en de markt mogelijk juist een tegenvallend cijfer verwachtte na een zwaar tegenvallend banenrapport van ADP eerder vorige week.

Een oplopend uurloon voorspelt stijgende inflatie en mede door opwaartse bijstellingen over de voorgaande maanden zakte ook het werkloosheidspercentage snel, van 5,9 naar 5,4 procent.

"In dat tempo wordt de evenwichtswerkloosheid snel bereikt", zei marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank. En daarmee zou weer een argument wegvallen voor de Federal Reserve om te wachten met het afbouwen van monetaire verruiming en een renteverhoging.

De verandering in het verwachte rentepad verklaart de sterkere dollar, zei Mevissen. Ook zei Fed-bestuurder Kaplan dat de Fed "eerder eerder dan later" begint met het afbouwen van zijn balans.

Het Britse pond sterkte aan tegenover de euro na het rentebesluit van de Bank of England vorige week. De centrale bank verraste door aan te kondigen de balans al te willen gaan afbouwen bij een beleidsrente van 0,5 procent, terwijl dat eerder pas bij 1,5 procent zou gebeuren.

"Dat heeft de koers onder 0,85 geduwd", zei Mevissen. Dit gebeurde donderdag. De euro stond maandag nog steeds op 0,8473 tegenover het pond.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: euro blijft onder druk na zwakke ZEW
Forse daling economisch sentiment Duitsland.

(ABM FN-Dow Jones) De euro stond dinsdagochtend licht onder druk ten opzichte van de dollar en noteerde op 1,1728, na een zwakke ZEW index uit Duitsland.

De index voor het economisch sentiment daalde van 63,3 in juli naar 40,4 deze maand. Er werd door economen een stand van 57,5 voorzien.

Volgens valutastrategen van ING is de verslechtering vooral te verklaren door de zorgen over de snelle verspreiding van de deltavariant van het coronavirus.

Ondertussen doet de Europese Centrale Bank volgens ING weinig om de euro te ondersteunen en twijfelen de valutamarkten over een soepel economisch herstel in de eurozone.

De euro staat al sinds voor het weekend onder druk ten opzichte van de dollar, na een sterk banenrapport uit de Verenigde Staten op vrijdagmiddag. De valutastrategen van ING wezen op uitspraken van Fed-beleidsmakers Raphael Bostic en Eric Rosengren die suggereren dat de Federal Reserve mogelijk al in het najaar kan beginnen met 'taperen'.

"Ze lijken de voorkeur te geven aan een snelle aanpak, waarbij op zijn vroegst al in september wordt begonnen met taperen wanneer banendata blijvend laten zien dat oververhitting van de economie dreigt", aldus ING. Dat vooruitzicht biedt steun aan de dollar, volgens de marktkenners.

Het volgende richtpunt voor de valutamarkten zijn Amerikaanse inflatiedata die woensdag verschijnen. Er wordt in juli een inflatie van 5,3 procent voorspeld, een lichte afname ten opzichte van de 5,4 procent in juni.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: euro krabbelt richting 1,1750 dollar
Risico's voor Europese munt volgens Ebury nog altijd aan de onderkant.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde donderdag rond de 1,1750 in afwachting van de Amerikaanse producentenprijzen en de wekelijkse steunaanvragen in een nog altijd dunne markt, waardoor uitslagen net even iets groter kunnen uitvallen dan buiten de vakantieperiodes om.

"Wij denken dat de euro nog altijd meer kans maakt onder de 1,17 dollar te duiken dan de 1,18 dollar te passeren", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "De Amerikaanse consumentenprijzen bleken woensdag in juli geen grote verrassingen te herbergen, maar daarmee ook niet met een lager dan verwacht stijgingspercentage te verrassen. Wij verwachten dat de inflatiedynamiek in de Verenigde Staten voorlopig reden genoeg geeft om vast te houden aan de verwachting dat de Federal Reserve eerder dan in 2024 tapert en vervolgens de rente verhoogt", aldus Van der Meer.

Van der Meer wees donderdag naast de sterke dollar ook op de daling van de goudprijs, een duidelijk signaal dat de markt minder benauwd is voor risico's.

De industriële productie van het Verenigd Koninkrijk daalde in juni met 0,7 procent meer dan de verwachte 0,1 procent. Over het tweede kwartaal maakten de Britten vervolgens de voorlopige groei over het tweede kwartaal bekend en die kwam uit op 4,8 procent.

De industriële productie van de eurozone kwam over juni onverwacht lager uit en daalde met 0,3 procent, waar een stijging met 0,2 procent was ingecalculeerd.

In de Verenigde Staten staan vanmiddag de producentenprijzen over juli en de wekelijkse steunaanvragen op de agenda. Voor de prijzen wordt op maandbasis een stijging met 0,6 procent verwacht tegen een plus van 1,0 procent in juni, voor de steunaanvragen geldt een verwacht aantal van 375.000 tegen 385.000 een week eerder.

Na donderdag kan het volgens Van der Meer in het valutaspeelveld even rustig blijven, waarna volgende week dinsdag de aandacht kan worden getrokken door de Amerikaanse detailhandelsverkopen.

De euro noteerde donderdag vlak op 1,1744 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent hoger op 0,8472 Britse pond. Het Britse pond daalde donderdag 0,1 procent en noteerde op 1,3861 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: euro voorlopig stabiel
Fed blijft bepalend voor belangrijkste valuta.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde vrijdag stabiel ten opzichte van de dollar en de verwachting voor de komende dagen is dat dit zo blijft.

"De Amerikaanse producentenprijzen van donderdag veranderden niets aan het beeld", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO vrijdag tegen ABM Financial News. "Veel is afhankelijk van hetgeen van de Federal Reserve wordt verwacht. De huidige koers weerspiegelt een renteverhoging in 2023 in de Verenigde Staten. Als die verwachting verschuift naar 2022 dan kan de dollar verder omhoog en goud verder omlaag. Die verwachtingen zie je ook wel terug in de lange rente van de VS die nu op 1,36 noteert en van 1,17 op 2 augustus afkomstig is," aldus Boele.

De euro noteerde onlangs op het laagste punt van 2021 op 1,1704 dollar. "Technisch zou dit niveau op de korte termijn getest kunnen worden. Wij verwachten overigens geen scherpe daling van de euro ten opzichte van de dollar, ofschoon de markt nog altijd dun is en uitslagen iets robuuster kunnen uitvallen dan buiten de vakantieperiode om", aldus de valutaspecialist van ABN AMRO vrijdag.

Volgende week gaat de aandacht uit naar het rentebesluit van de centrale bank van Nieuw-Zeeland. "Dat is mogelijk de eerste centrale bank van de belangrijke valuta's die haar beleidsrente verhoogt en dit kan volgende week al het geval zijn. Beleggers houden daarnaast rekening met nog twee renteverhogingen van 25 basispunten later in het jaar. Dit vooruitzicht pakt positief uit voor de Nieuw-Zeelandse dollar. Wij denken dat de munt het ook in de komende maanden goed blijft doen."

Volgende week hebben beleggers aandacht voor belangrijke Amerikaanse cijfers, zoals de detailhandelsverkopen en de notulen van de Fed. Voor Europa kijken beleggers vooral naar de groei- en de inflatiecijfers.

Vandaag kwam Frankrijk met een bevestiging van een afnemende inflatie in juli. Verder was er een stijging van de export uit de eurozone in juni met 23,8 procent en een stijging van de import met 28,2 procent.

Voor vanmiddag staan in de Verenigde Staten de importprijzen over juli en het voorlopige consumentenvertrouwen over augustus zoals dat wordt gemeten door de Universiteit van Michigan op de agenda.

De euro noteerde vrijdag 0,1 procent hoger op 1,1742 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent hoger op 0,8505 Britse pond. Het Britse pond daalde vrijdag 0,1 procent en noteerde op 1,3806 dollar. De Nieuw-Zeelandse dollar noteerde 0,1 procent hoger op 0,7003 Amerikaanse dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: argwanende start van de week
Markt wacht op Jackson Hole.

(ABM FN-Dow Jones) De valutamarkt is maandag rustig gestart, enigszins verontrust over de vooruitzichten voor de economische groei en in afwachting van een update van het monetaire beleid door de Federal Reserve.

De euro noteerde maandag licht lager tegenover de dollar op 1,1784. Tegenover het Britse pond sterling stond de euro juist iets lager op 0,8502.

"We starten de week een beetje argwanend", zei analist Teeuwe Mevissen van Rabobank tegen ABM Financial News.

De kalender met macro-economische cijfers is nogal kaal, afgezien van cijfers uit Azië maandagochtend.

De markt is in afwachting van Jackson Hole, de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers aan het einde van deze maand. "Wat gaat er gezegd worden? De markt houdt een beetje zijn adem in."

Volgens Mevissen begint er meer kritiek te komen, ook inmiddels voorzichtig uit de politiek, op het langdurig ruime montaire beleid van de centrale banken, ook vanuit de politiek. "Al hebben de centrale banken zich daar tot nog toe weliswaar weinig van aangetrokken."

Persbureau Reuters meldde dat bij de bijeenkomst in Jackson Hole eind augustus voorzitter Christine Lagarde van de ECB niet aanwezig zal zijn, terwijl ook een woordvoerder van de Bank of England zou hebben laten weten dat de gastenlijst zich vooral beperkt tot Amerikanen, gezien de beperkingen die de coronaviruspandemie met zich meebrengt. Vorig jaar werd de jaarlijkse vergadering online gehouden vanwege het virus.

Volgens het persbureau neemt de speculatie toe dat voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse Federal Reserve de gelegenheid zal aangrijpen om een verkrapping van het monetaire beleid aan te kondigen. Deze week zal Powell ook spreken bij een vergadering en daar zullen de ogen dan ook op gericht zijn, dacht Mevissen.

Verder is de stemming op de beurs tamelijk 'risk off', zei Mevissen, na de recente maatregelen tegen het coronavirus in China. "Er is meer twijfel over het economisch herstel, en dat kan de verwachting over de inflatie drukken", zei Mevissen.

Aan de andere kant kunnen terugkerende verstoringen van de export uit China de prijzen ook weer structureel opdrijven, denkt de analist. Hij verwijst naar de haven van Guangdong, die voor een derde werd stilgelegd nadat er één besmetting met het virus was vastgesteld. "China is bereid om keihard in te grijpen. Als dat vaker gaat gebeuren, kunnen de verstoringen aan de aanbodkant de prijzen laten stijgen."

Op dit moment tellen de zorgen over tragere economische groei die de inflatie kan laten terugvallen nog wel zwaarder, volgens de analist. Dit zie je ook in de lagere grondstoffenprijzen, zoals de lagere olieprijs, die de grondstoffenmunten zoals de dollar en de Noorse kroon onder druk zet.

Rabobank heeft zelf zijn visie voor de eurodollar neerwaarts bijgesteld, tot een niveau 1,16 dollar over drie maanden.

Analisten van ING verwachten dat de euro op korte termijn aan de onderkant van de bandbreedte tussen 1,17 en 1,18 dollar gaat bewegen, omdat er geen positieve impulsen uit de eurozone worden verwacht, terwijl de neiging van de Federal Reserve om het beleid te verkrappen een steeds groter contrast vormt met de soepele houding van de ECB.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: euro stabiel in kalme markt
Amerikaanse detailhandelsverkopen in focus.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde dinsdag op een kalme handelsdag rond de 1,1780 dollar, gelijk aan het niveau van een etmaal eerder.

"Het wachten is op de Amerikaanse detailhandelsverkopen en de toespraak van de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve Jerome Powell vanavond om 19.30 uur", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "De verwikkelingen in en rondom Afghanistan lijken aan de valutamarkt vooralsnog voorbij te gaan", aldus Van der Meer.

De euro steeg naar circa 0,8530 Britse pond. "Op termijn verwachten wij dat de Britse munt zijn koers richting zijn natuurlijke niveau hervat op basis van het verwachte rentebeleid en de trend in de Britse economie, die er voorlopig beter uitziet dan verwacht", aldus de handelaar van Ebury dinsdag, die de euro op een langere termijn weer richting de 0,79 Britse pond ziet koersen.

De Britse werkloosheid kwam in juni uit op 4,7 procent.

De economie van de eurozone groeiden in het tweede kwartaal met 2,0 procent, zoals verwacht.

Vanmiddag wordt de aandacht van de markt getrokken door de detailhandelsverkopen en de bedrijfsvoorraden van de Verenigde Staten over juli en het vertrouwen van de Amerikaanse huizenbouwers over augustus.

De euro noteerde dinsdag vlak op 1,1773 dollar. De Europese munt noteerde 0,2 procent hoger op 0,8528 Britse pond. Het Britse pond daalde dinsdag 0,3 procent en noteerde op 1,3804 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: dollar flink in de lift
Tapering Fed kwestie van tijd.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde donderdag flink onder de 1,17 dollar nu de Federal Reserve in de notulen van de meest recente beleidsvergadering heeft laten vastleggen hoogstwaarschijnlijk nog dit jaar tot tapering over te gaan.

"Daarmee lijkt de euro in een nieuwe bandbreedte van 1,1650 tot 1,1750 dollar terecht te zijn gekomen", aldus valutahandelaar Stéphane van de Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Veel van het tapermoment zal afhangen van de ontwikkelingen in de Amerikaanse arbeidsmarkt. De beweging van de dollar valt overigens in een nog altijd 'lege' markt. Tegen de tijd dat de Fed in september voor een vergadering weer bijeen komt, is iedereen weer terug van vakantie en zullen koersverschillen ook minder scherp uitpakken", aldus Van der Meer.

Van der Meer schreef de stijging van de dollar donderdag volledig toe aan de Fed-notulen. Er zit geen 'safe haven-effect' in. "Kijk naar de goudprijs op 1.784 dollar; in roeriger tijden noteerde een troy ounce al snel 2.000 dollar", aldus de valutahandelaar van Ebury donderdag.

Voor vandaag zijn volgens Van der Meer de Amerikaanse steunaanvragen het belangrijkste richtpunt. "Het valt niet te verwachten dat hier een tegenvaller van bijvoorbeeld 400.000 aanvragen uit komt en daarmee zal het cijfer een bevestiging zijn van de sterke arbeidsmarkt van de Verenigde Staten, iets waar de Fed zijn beleid nadrukkelijk op heeft afgestemd", aldus Van der Meer.

Vanochtend vroeg bleken de export en import van Japan in juli het groeitempo van juni te hebben kunnen vasthouden.

In de Verenigde Staten staan voor vandaag naast de wekelijkse steunaanvragen alleen de leidende indicatoren op de agenda. Voor de aanvragen wordt rekening gehouden met een aantal van 365.000, 10.000 onder de 375.000 van een week eerder.

De euro noteerde donderdag 0,2 procent lager op 1,1686 dollar. De Europese munt noteerde 0,4 procent hoger op 0,8545 Britse pond. Het Britse pond daalde donderdag 0,6 procent en noteerde op 1,3674 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
2.459 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 ... 119 120 121 122 123 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18:05
 Germany40^ 17.806,30 +0,20%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.937,11 +0,47%
 US30^ 38.013,46 +0,76%
 Nasd100^ 17.548,80 +0,25%
 US500^ 5.049,25 +0,59%
 Japan225^ 38.001,71 +0,68%
 Gold spot 2.385,11 +1,02%
 EUR/USD 1,0661 -0,10%
 WTI 82,17 -0,05%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%