Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Philip Morris trapt over tien jaar laatste peuk uit

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 theo1 26 juli 2021 15:28
    Philip Morris trapt over tien jaar laatste peuk uit

    Ter nuancering: hij heeft het alleen over de Britse markt, niet over alle andere markten waar ze sigaretten verkopen. Je raadt het misschien al: in GB heeft Philip Morris maar een klein marktaandeel. Lekker makkelijk: lobbyen om het product van je concurrent te verbieden.

    Daarnaast heeft hij het alleen over gewone sigaretten, niet over e-sigaretten. Die moeten natuurlijk niet verboden worden. Die worden ook onder een andere merknaam verkocht, dus het beëindigen van Marlboro is vrij betekenisloos. Hij heeft het over het beëindigen van een merk dat in die markt vrij marginaal is en ook nog eens onder licentie door Imperial wordt verkocht, alleen om het te vervangen door een ander merk waarmee hij marktaandeel hoopt te winnen.

    Niettemin snap ik niet goed wat hij probeert te doen. Niemand zal Philip Morris nu ineens als de good guys gaan zien. En als hij lobbyt voor het verbieden van sigaretten in het ene land, maar tegelijk tegen het verbieden van sigaretten in andere landen is dat nogal ongeloofwaardig. Het lijkt me ook niet vanzelfsprekend dat sigaretten zomaar worden vervangen door e-sigaretten. Dit soort acties lijken goedkoop scoren, maar kunnen zich ook best wel tegen je keren.
  2. Warren Buff 26 juli 2021 18:46
    Verschrikkelijke onbenullen bij B & J. Zonder de “&” staat er acroniem met een seksueel getinte connotatie. Reeds daarom moet BJ verboden worden. Seksistisch. Onzin? Ja! Dezelfde onzin als die van BJ, stoppen met ijs verkoop in bezet gebied. Stoppen ze ook in Libanon als een Hamasser zich in een bus opblaast en en passant wat Israëlische kinderen mee naar de eeuwige jachtvelden neemt. Vermoedelijk hoor je BJ dan niet. Ongelooflijk dat Unilever dit laat gebeuren! Komt niet meer geld met Unilever. Zullen vanwege de onderdrukking van de Oeigoeren ook geen ijs meer willen verkopen in China. En als ze naar Bij1 luisteren ook geen ijs meer voor “de witte man”. Zo kunnen we nog ff doorgaan.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links