AkzoNobel « Terug naar discussie overzicht

AKZO Nobel draadje 2017

7.801 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 ... 387 388 389 390 391 » | Laatste
[verwijderd]
0
Nederlandse politici graaien in de protectionistische gereedschapskist om hun bedrijven te beschermen.
Wel hypocriet als je het Akzo verhaal kent.

Akzo Nobel is ontstaan uit de overname in 1994 van het Zweedse Nobel door het Nederlandse Akzo.Vier jaar later volgde de overname van het Britse Courtaulds ,in 2007 lijfde het het eveneens Britse Imperial Chemical Industries (ICI) in.Het Akzo Nobel van vandaag is zelf het resultaat van buitenlandse strooptochten.

Lachwekkend is ook het argument dat het voor de werknemers beter is een zelfstandige koers te blijven varen.In 2007 verkocht de chemiegroep haar farmaceutische divisie Organon en maakte zo de weg vrij voor het schrappen van honderden jobs in de vestigingen van Organon Nederland.De verantwoordelijkheid voor dit bloedbad mag voor een stuk bij Akzo Nobel worden gelegd.

De AVA van afgelopen week is daarom niet meet dan een groot stuk hypocriet theater.

Van de werknemers die met bussen aangevoerd werden naar de AVA zullen na herstructurering als Akzo Nobel zelfstandig blijft vele honderden hun baan verliezen.

Hoe hypocriet kan je zijn !!!
Excelsi
0
zeer hypocriet, laten we de belgische historie eens bij nemen, Akzo heeft grosso modo 9 merken in de BE winkels : Herbol (komt van BASF overname), trimetal & Dekeyn komt van Nobel fusie , Levis komt van familie Levis overname (1985), Polyfilla, Xyladecor & Hammerite komen van ICI, Ook Dulux komt van ICI overname, ...alleen 1 merk van de 9 (sikkens-cetol) komt uit de origine stal van Akzo. WAT ALS akzo niet meer zelf als aasgieren gaat overnemen want het werkt in 2 richtingen hé
[verwijderd]
0
quote:

slei schreef op 29 april 2017 10:35:

www.beurs.nl/nieuws/binnenland/428594...

Veel NL'se beleggers tegen buitenlandse overnames ...
Ja en nu komt ING zeveren over werkgelegenheid die zou verdwijnen door buitenlandse overnames, om banen te schrappen zijn er gaan overnames nodig, dat hebben ze zelf bewezen...
[verwijderd]
0
De groep ontevreden aandeelhouders die eist dat Akzo gaat praten met PPG groeit t.co/JLvTvfschk t.co/MO5fpPPPdo

33 minuten geleden RTLZ Kan iemand dit open. dank u
eduardo3105
0
De groep aandeelhouders van AkzoNobel die publiekelijk z'n ontevredenheid uit over de weigering van de verffabrikant om in gesprek te gaan met het Amerikaanse PPG groeit. De druk op het bedrijf in de overnamestrijd groeit.

Akzo Nobel80.281.36%
Het Amerikaanse investeringsfonds Causeway Capital Management schrijft 'extreem teleurgesteld' te zijn over de weigering van AkzoNobel om een buitengewone aandeelhoudersvergadering bijeen te roepen. De activistische aandeelhouder Elliott Advisors wil de vergadering om president-commissaris Antony Burgmans te ontslaan. Eerder al sprak een ander Amerikaans investeringsfonds z'n steun uit voor zo'n vergadering.

Causeway snapt er niets van dat Akzo niet met PPG wil praten, volgens de Amerikanen levert het samenvoegen een "sterker bedrijf op met betere vooruitzichten voor alle belanghebbenden."

'Akzo, ga praten met PPG'
Ook het Britse pensioenfonds Universities Superannuation Scheme (USS) is van mening dat Akzo moet gaan praten met PPG. Het fonds beheert van 57 miljard pond aan pensioengelden van 375.000 spaarders. Het laatste voorstel van PPG is volgens USS genoeg om in ieder geval een 'betekenisvolle en constructieve' dialoog te beginnen.

USS is al sinds 2010 aandeelhouder van Akzo en heeft naar eigen zeggen een belang van 1,28 procent in het bedrijf. Daarmee hoort USS bij de tien grootste aandeelhouders.

Impasse in overnamestrijd
De strijd rond Akzo verkeert op dit moment in een impasse. PPG verhoogde op 24 april voor de tweede keer het bod op de verf- en chemiegigant. Dat deed het bedrijf een dag voor de aandeelhoudersvergadering van Akzo. In tegenstelling tot de vorige twee biedingen van PPG heeft Akzo niet meteen 'nee' gezegd tegen het laatste bod.

Op de vergadering 25 april ging ceo Ton Büchner verder in op het afsplitsen van de Specialty Chemicals-tak en het uitkeren van 1,6 miljard extra dividend, het plan waarmee Akzo beleggers hoopt te overtuigen dat het best zelfstandig door kan gaan.

Bron • RTL Z / ANP
Edhvvvvv
0
Er zal vast wat gesteggel heen en weer zijn. Maar met als uitkomst dat ze gaan praten. Vervolgens komt er een bericht dat Akzo en PPG er onder voorwaarden zijn uitgekomen. De koers nu wordt gebruikt voor 'her'positioneren van belangen.
[verwijderd]
0
Overnamepogingen PPG op AKZO werpt het licht op verlies werkgelegenheid, Strengere bankregels ( Dijsselbloem o.a en Knot o.a. ) levert duizenden banen verlies op bij ABN, Rabo en ING,
Waar was Kamp toen? Daarbij werd gedoogd dat werknemers dmv employment en andere oplossingsmogelijkheden geholpen zouden worden door de banken. Ditzelfde kan toch gelden bij EVENTUEEL banenverlies bij AKZO.? Alles bij PPG- AKZO wordt bepaald door ad hoc gedachten van onze poltiek.
Edhvvvvv
0
Ik denk dat we er in de algemeenheid aan moeten 'wennen' dat de werkgelegenheid in NL niet ligt in de producerende industrie maar nog meer dan voorheen in de ontwikkeling (en dienstverlening). Een verplaatsing van productie van bijv. een producent als akzo valt binnen dat verhaal. De kennis van de mensen werkzaam binnen die kaders kan imo worden toegepast in nieuwe werkzaamheden/functies.
baloub1
0
Burgmans moet de belangen van aandeelhouders behartigen. Dat doet hij op het ogenblik niet. Mocht hij weer weigeren te praten met PPG dan kan hij binnen een week gesommeerd worden door de aandeelhouders om dit wel te doen. Hij lijkt de belangen van AKZO te behartigen en dat is zijn rol niet. Ook het gezamenlijk optrekken van de voorzitter van de Raad van Commissarissen en Raad van Bestuur is fout. Juridisch gebeuren hier dingen die door elke rechter afgeschoten worden.
opa uil
0
Ik heb een onderbuikgevoel dat de Dollar binnen afzienbare tijd behoorlijk gaat devalueren. Dat is niet gek natuurlijk als de VS steeds maar Dollars blijft drukken. Als ik dat gevoel heb zullen anderen die veel dichter op het vuur zitten dat al lang weten. Amerikaanse bedrijven drijven in de Dollars en willen hier zo snel mogelijk vanaf. Wat kan je dan beter doen dan deze Dollars zo snel mogelijk elders investeren. Dan zitten anderen met de straks waardeloze Dollars opgescheept. Dit is wat er gebeurt met Akzo Nobel. Het wordt tot op het bot leeg gehaald. Denk aan Organon. Wat dit allemaal voor gevolgen zal hebben op de AEX en andere beurzen en valuta en hoe je je geld op waarde kan houden, heb ik geen idee van.
[verwijderd]
0
Als de overheid het zo belangrijk vindt dat Akzo Nobel in Nederlandse handen blijft moet ze er ook maar iets financieel voor over hebben.
Als ik belastingvrij in een Nederlands bedrijf kan beleggen, bied ik mijn aandelen misschien minder snel aan.
deodaat
2
Treffende metafoor

AKZO management moet ontslagen worden

Het verf- en chemieconcern staat al een tijdje in de belangstelling bij PPG. Het Amerikaanse bedrijf heeft inmiddels al een derde bod uitgebracht (EUR 96,75 per aandeel), maar het AKZO management weigert zelfs in gesprek te gaan met PPG. Dit is ronduit schandelijk en laakbaar gedrag. Het verweer van AKZO bevestigt verder ook dat het AKZO managementteam heeft lopen slapen.

Bod

PPG begon met een bod op EUR 82 per aandeel, dat AKZO resoluut afwees. Gelijk kwam ook de weigering om met PPG het gesprek aan te gaan. In den beginne, leek het erop dat dit puur het spelletje playing hard to get was, maar dat bleek al snel onjuist. Waar Kraft Heinz hun “bod” gelijk introk door de lauwe reactie van Unilever, besloot PPG er dus een schepje bovenop te doen; EUR 8 per aandeel om precies te zijn. Dat bleek ook niet voldoende voor een gesprek met AKZO dus kwam het recent met het derde bod van EUR 96,75.

Eigenaar

Stel u bent de eigenaar van een vakantiewoning. U bent er echter weinig en heeft het huis ook gekocht met het doel het later tegen een betere prijs te verkopen. Daarom hebt u een caretaker aangesteld die uw woning goed moet onderhouden, netjes de rekeningen betaalt en eventuele kopers een mooie tour geeft en zo verder. Om er zeker van te zijn dat de caretaker goed zijn werk doet, heeft u ook nog een controleur ingehuurd die periodiek de boel komt checken of alles in orde is. Op een dag loopt er een Texaan langs uw vakantiewoning en die zegt tegen zijn PA (personal assistant) “Doll, buy me that house. With a lick of paint, new furniture and and open BBQ and a big porch, it will be worth 50% more than it currently is”.

Multiple choice test

De PA doet wat haar is opgedragen en benadert zowel de caretaker alsmede de controleur, maar die weigeren het gesprek aan te gaan. Bent u als eigenaar dan: a) blij of b) geïrriteerd? Dan doet de Texaan in persona een nog hoger bod bij de caretaker en de controleur, maar nog weigeren beiden het gesprek voor u aan te gaan. Bent u dan a) geïrriteerd of b) extreem pissig? Dan komt er een derde bod, wat iets van 50% boven de marktwaarde van uw vakantiewoning ligt, maar wederom weigeren de caretaker en de controleur voor u het gesprek aan te gaan. Bent u dan: a) gelukkigste man op aard, of b) op bezoek bij uw cardioloog?

Bekentenis van onkunde

De caretaker, met goedkeuren van de controleur, komen dan met een plan om de vakantiewoning meer waard te laten worden. Ze erkennen hiermee dat de plannen die de Texaan had om de waarde van dit vastgoed te doen stijgen, wel degelijk hout sneden. Ze hebben dan niet exact dezelfde plannen als de Texaan, maar hebben dus wel een manier gevonden om de waarde te doen stijgen. Bent u dan: a) blij b) verbaasd dat ze dit niet eerder bedacht hadden? En gelooft u dat beiden in afzienbare tijd meer dan die 50 procent waardestijging zelf kunnen bewerkstelligen? a) ja, b) nee.

Wat betekent eigendom?

U begrijpt het, dit verhaal is het AKZO verhaal, waar het management de caretaker en de Raad van Commissarissen de controleur is. U als aandeelhouder (eigenaar!) wordt dus vernacheld (vijf keer antwoord B). Sterker nog, de burgemeester van het dorp waarin uw vakantiewoning staat bemoeit zich er ook mee, want hij wil geen Amerikanen in zijn dorp. En het timmerbedrijf dat af en toe wat aan de woning komt verspijkeren, wil u ook de verkoop van uw woning laten verbieden. De werkster heeft zo haar bedenkingen om voor een Texaan te werken, dus die wil u ook belemmeren in de verkoop van uw woning. Kortom, u staat in uw hemdje.

Op staande voet

Nu kan iemand zeggen dat deze mensen ook recht van spreken hebben (ik zeg overigens van niet), maar dan zouden zij het gesprek juist aan moeten gaan en hun bezwaren op tafel moeten leggen bij de Texaan, die dan wellicht de zorgen weg kan nemen met allerlei garanties. Het feit dat de caretaker en de controleur het gesprek weigeren aan te gaan en impliciet toegeven dat ze hebben zitten te slapen achter het stuur (te weinig waarde gecreëerd), is naar mijn mening genoeg reden voor ontslag op staande voet.

Bron: Tradeidee Alexander Sassen Elsloo
[verwijderd]
0
Helemaal mee eens
Weg met dit Management stelletje eigenheimers
Ze willen enkel en alleen hun eigen zetel behouden met megaloon en bonussen
Jarenlang geen waardecreaatie geleverd en nu ineens kan alles wel
Nepperig bedriegerig en ronduit schandalig
Management ga praten zo niet PPG doe een 100 Euro KNOCK-OUT BOD en stem het hele Management weg door een ware aandeelhoudersrevolte
Figuren op dit forum die zich scharen achter dit Manegement, Kamp, de Politiek en die hele verdere zwerm maak jezelf niet belachelijk
We beleggen om te verdienen niet om ons zorgen te maken over het Management van Akzo met al die ingehuurde figuren tijdens de aandeelhoudersvergadering SCHANDALIGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG
wat een fake gebeuren was dat, ik heb alles kunnen volgen via het internet:
sjaaltjes hoedjes oude werknemers zelfs de tv wordt erbij gehaald
PPG IK ADVISEER DOE EEN VIJANDIG KNOCK-OUT BOD van 100 EURO en neem dat hele hok over
brokkenpiloot
0
Het management heeft gefaald. Ze kunnen hun fouten uit het verleden nog goedmaken door zich o.a. sterk te maken voor behoud van werkgelegenheid. Uiteraard voor zover dat nog niet is toegezegd door PPG. Wanneer 2x een bod wordt afgewezen omdat het o.a. te laag was, dan weet men toch al lang wat de reële waarde is? En pas als je met PPG gesprekken hebt gevoerd over alle andere zaken, kun je een gezonde afweging maken. Dus directie waar wachten jullie op?
[verwijderd]
0
Zou het nog interessant zijn in te stappen bij Akzo? Iemand daar een mening over?
[verwijderd]
0
Eerste gedeelte uit Mercurius Vermogensbeheer nieuwsbrief
Op 19 april gaf Akzo een presentatie over haar strategische plannen. Het bedrijf dat een vijandig bod heeft ontvangen van haar Amerikaanse concurrent PPG, staat onder zware druk van haar aandeelhouders na de weigering om zelfs maar met PPG in gesprek te gaan. De strategie update had de druk van de ketel kunnen halen. Eerder kondigde het bedrijf al aan haar chemie divisie van de hand te zullen doen. Het met de opbrengst van deze verkoop kopen van concurrent Axalta, was een goede defensieve strategie tegen de ongewenste avances van PPG. Vooruitlopend hierop namen we een kleine positie in Axalta in onze defensieve portefeuilles. De strategie van Akzo bleek anders te zijn, een verhoging van het dividend en inkoop eigen aandelen. Is dit genoeg om PPG buiten de deur te houden?
De strategie van Akzo…
Akzo presenteerde een weinig verrassende en evenmin overtuigende strategie. Het bedrijf neemt 12 maanden de tijd om de chemie divisie te verkopen of apart naar de beurs te brengen. De ruime tijd en keuzemogelijkheid doet ons vermoeden dat Akzo nog niet in verregaand gesprek is met serieuze kopers. Om aandeelhouders verder te paaien, verhoogt Akzo het reguliere dividend met 50% naar € 2,50 en zal het bedrijf in november een super dividend uitkeren van € 1 miljard. Op diezelfde 19 april publiceerde de verfproducent beter dan verwachte kwartaalcijfers. Al met al weinig indrukwekkend en een strategie die PPG niet op andere gedachten zal brengen…
[verwijderd]
0
2e

Op 24 april volgde de formele reactie van PPG dat haar bod voor de derde keer verhoogde en Akzo voor de laatste maal uitnodigde voor gesprekken over het voorstel. In haar brief refereerde PPG aan de lauwe koersreactie van beleggers op de plannen van Akzo en ontvouwde PPG haar plannen met Akzo. Om haar vertrouwen in een goede afloop te onderstrepen, stelde PPG aandeelhouders van Akzo een forse breakup-fee in het vooruitzicht, doorgaans een sterk signaal.  Daarnaast adresseert PPG veel van de bezwaren die Akzo had opgeworpen tegen de overname. Het lijkt daarmee Buchner en Brugmans een zetje over de drempel te willen geven.
…met een verhoogd bod.
PPG verhoogde het bod naar € 96,75 waarvan € 61,50 in contanten en 0,357 aandeel PPG per aandeel Akzo. Het verhoogde bod en de laatste uitnodiging om tot een gesprek te komen zijn door Akzo in beraad genomen. Op de aandeelhoudersvergadering van 25 april werden vragen rondom het bod afgewimpeld met de mededeling dat het bod bestudeerd wordt en er derhalve geen commentaar op mag worden gegeven. Akzo speelt hoog spel als zij het bod nu opnieuw naast zich neerlegt. Een relatief groot deel van de beleggers gaf geen decharge aan het bestuur van Akzo, een teken van ontevredenheid over de handelswijze rondom het bod.
We verwachten dan ook dat Akzo in gesprek zal gaan met PPG en dat dit de opmaat zal zijn tot het accepteren van het verbeterde bod of mogelijk nog een lichte verbetering weet te ontfutselen. Tom Buchner zal dan de geschiedenis in gaan als een goede onderhandelaar…
[verwijderd]
0
Ik verwacht dat Akzo het 3e bod van PPG ook gaat afwijzen. Bij de eerdere afwijzingen werd, naast een te laag bod, ook aangevoerd dat een overname niet in het belang is van het bedrijf en dat er mededingingsproblemen zullen ontstaan. Waarom zou het bestuur deze 2 argumenten opeens niet meer laten wegen? Die zijn dan toch nog steeds van toepassing, ondanks het hogere bod? Dat de argumenten geen hout snijden is in dezen dan niet relevant. Het zou inconsistent zijn van het bestuur om nu wel te gaan praten en deze eerdere argumenten te negeren.

Het plan om superdividenden uit te keren is voor aandeelhouders waardeloos. Immers, de koers daalt even hard mee en bovendien moet je ook nog eens 15% dividend belasting betalen. Je mag dit dan wel verrekenen met de inkomstenbelasting, maar dan betaal je nog altijd minimaal zo'n 7% netto. Stel dat op een koers van 80 euro er 30 euro superdividend wordt uitgekeerd, dan ben je sowieso 7% netto kwijt, dus ruim 2 euro aan belasting. Op een koers van 80 euro, is dat de 2,5% verlies. De koers daalt ex dividend naar 50 euro en je houdt van die 30 euro er nog geen 28 over. Het is een sigaar uit eigen doos, die geen enkele waarde toevoegt. Sterker nog, het verzwakt de positie van het bedrijf. Waarom denkt het bestuur dat de aandeelhouder hier blij van wordt en dat dit de koers opdrijft?

Weet iemand overigens hoe PPG de betaling in aandelen gaat doen? Ik neem aan met een emissie? Dat leidt toch tot verwatering van het aandeel en daarmee dus ook van de overnameprijs? De overname leidt bovendien tot meer goodwill op de balans van PPG. Akzo heeft zelf al bijna 4,5 miljard aan goodwill staan. De vraag is daarom hoe inflatoir het aandeel PPG wordt na overname betaald met deels aandelen?
7.801 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 ... 387 388 389 390 391 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:07
Koers 62,740
Verschil -4,180 (-6,25%)
Hoog 68,340
Laag 62,200
Volume 1.297.128
Volume gemiddeld 375.395
Volume gisteren 493.105