Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Tweede kamer verkiezingen 2017

19.154 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 ... 954 955 956 957 958 » | Laatste
rationeel
0
www.elsevier.nl/nederland/achtergrond...

Wilders: informateur Agema moet optie VVD, PVV, CDA onderzoeken

Als het aan PVV-leider Geert Wilders ligt, kiezen de grootste fracties in de Tweede Kamer – VVD, PVV en CDA – alle drie een eigen informateur. De drie partijen moeten samen tot een meerderheidskabinet komen, zegt Wilders.

Wilders volgde vanmorgen 50Plus-voorman Henk Krol, die als eerste op gesprek ging bij informateur Edith Schippers. De fractievoorzitters hebben vandaag de taak gekregen vooral duidelijk te zijn over mogelijke concessies, om zo de impasse te doorbreken.

Informateur Schippers: ‘Kom met compromis of accepteer minderheidskabinet’

‘Speelkwartier is voorbij’

De boodschap van Wilders aan Schippers is duidelijk. ‘Het speelkwartier is voorbij,’ schrijft de PVV-leider op Twitter. Hij wil dat de drie grootste partijen elk een informateur benoemen. Die informateurs moeten uitzoeken wat de mogelijkheden van de partij zijn, en welke concessies ze mogelijk wil doen.

Zelf selecteert hij zijn rechterhand en nummer twee op de lijst van de PVV – Fleur Agema.

Wilders hekelt de blokkades die partijen opwerpen. De SP wil niet met de VVD, en vrijwel alle partijen sluiten de PVV uit. Bovendien zijn er veel breekpunten: bepaalde partijen weigeren mee te regeren, tenzij ze het besluit mogen nemen over een centraal onderwerp.
rationeel
0
www.elsevier.nl/nederland/achtergrond...

Wilders: ‘Met PVV is formatie binnen een week geregeld’

Het is logisch dat partijen als de VVD en het CDA er niet uitkomen met GroenLinks over immigratie, zegt PVV-leider Geert Wilders. Als zijn partij wordt uitgenodigd mee te doen aan de formatiegesprekken, komen de partijen er volgens Wilders binnen enkele dagen uit.

‘Het is ongelooflijk dat men er twee maanden voor nodig heeft gehad om er achter te komen dat je geen immigratieafspraken kan maken met GroenLinks – de partij van de open grenzen,’ hekelt Wilders.

VVD en CDA duidelijk: geen gesprekken meer met Klaver. Maar D66?

VVD en CDA willen niet met PVV

Mark Rutte (VVD) en Sybrand Buma (CDA) weigeren met de PVV over een mogelijk kabinetsformatie te spreken, onder meer vanwege de slechte ervaringen tijdens Rutte-I en de ‘minder, minder’-uitspraken, waar Wilders nog steeds geen afstand van heeft genomen.

De PVV weigerde in eerste instantie samen te werken met Rutte, maar wilde nog wel met de VVD in zee. De PVV zegt nu verantwoordelijkheid te nemen, en open te staan voor een gesprek met de VVD en het CDA.

Nu GroenLinks niet meer onderhandelt met ‘het motorblok’ (VVD, CDA en D66), grijpt Wilders zijn kans. Maar Rutte heeft herhaaldelijk gezegd niet met de PVV te willen praten. Een coalitie met de PVV en D66 is overigens nog onwaarschijnlijker: de partij van Alexander Pechtold staat wat betreft immigratie dichter bij GroenLinks dan bij de PVV.

Formatie mislukt: wat zijn nu de mogelijkheden?

‘Volwaardige plek aan de tafel’

Het motorblok kijkt nu naar ChristenUnie, de SP en de PvdA. ‘Ze zijn allemaal hetzelfde, namelijk zwak over immigratie,’ aldus Wilders. ‘PVV is bij wijze van spreken opgericht om de immigratie te beperken.’

Het zou veel logischer zijn met de PVV om tafel te gaan, stelt Wilders. ‘Ik denk dat we het immigratiebeleid binnen een week, misschien wel binnen een dag, geregeld hebben.’ De PVV-leider ziet overigens weinig in een mogelijke steun- of gedoogconstructie. ‘We hebben een volwaardige plek aan de tafel verdiend. Dat is wat het volk wil,’ zegt Wilders.
[verwijderd]
0
Opvallend dat Schippers zoveel tijd heeft voor de (in)formatie(-spelletjes). Ik maar denken dat een minister tijd tekort komt, sjouwt met loodgieterstassen en geen privéleven over houdt. Ik vernam ook iets van een tekort in 's-Rijks financiën, althans tegenvaller, van één miljard euro, als ik het wel heb. Boosdoener: Volksgezondheid. Ligt dit allemaal aan de arme Van Rijn, of moet hij het maar oplossen, of doet Schippers er ook nog iets aan?

Advies Schippers in de formatie zou nu kunnen zijn: schrijf maar concept-regeerakkoord Rutte, gestoeld op het motorblok, en zie:
1. of iedere motorblok-partij het wil steunen;
2. of nog een andere partij wil aanhaken voor een meerderheidskabinet.

Huidig kabinet verdedigt nog de niet zo spannende begroting 2018. Nieuw kabinet kan in oktober aantreden. Per saldo niet veel veranderd. Aan de ene kant is rechts wat groter geworden, vooral als je de Buma-verrechtsing meeneemt en het PvdA-echec. Aan de andere kant heeft Klaver succes geboekt. Rutte blijft de baas van het spul, is rekkelijk naar alle kanten en kan met heel veel, zo niet alles, wegkomen.
objectief
0
Weer een conservatief verhaaltje in De Telegraaf (leuk voor hun aanhang):
Pechtold van D66 wordt als grote boosdoener afgeschilderd.
Sinds wanneer mag een partij geen eigen standpunten meer hebben en hierin volharden!! Wel of niet nieuw kabinet: het maakt niets uit...het huidige kabinet met PvdA was een groot succes en een nieuw kabinet komt in een gespreid bedje. Het beleid verandert totaal niet..evt. minder lasten voor grote bedrijven ...maar moeten we hier blij mee zijn???

(dat verhaal over 1 milj. tegenvaller op VWS is onzin dit was door partijen afgesproken en heet gaat om 200 milj. volgend jaar...peanuts in deze sector.)
DeZwarteRidder
0
quote:

fred12345 schreef op 27 mei 2017 09:04:

Weer een conservatief verhaaltje in De Telegraaf (leuk voor hun aanhang):
Pechtold van D66 wordt als grote boosdoener afgeschilderd.
Sinds wanneer mag een partij geen eigen standpunten meer hebben en hierin volharden!! Wel of niet nieuw kabinet: het maakt niets uit...het huidige kabinet met PvdA was een groot succes en een nieuw kabinet komt in een gespreid bedje. Het beleid verandert totaal niet..evt. minder lasten voor grote bedrijven ...maar moeten we hier blij mee zijn???

(dat verhaal over 1 milj. tegenvaller op VWS is onzin dit was door partijen afgesproken en heet gaat om 200 milj. volgend jaar...peanuts in deze sector.)
Geen enkele partij kan vasthouden aan al z'n standpunten; dat is de prijs van democratie.
De verloren stemmen op Wilders zorgen ervoor dat Nederland bijna onregeerbaar wordt.
BASF en BAYER kopen
0
Alsof dit 'D66-kopstuk' zelf al voorsorteert op het einde van haar stage
Ruben Koops
Ruben Koops © Wesley van Zuthpen

DOOR: RUBEN KOOPS 27 MEI 2017, 08:00
Het valt te hopen dat D66-leider Alexander Pechtold deze column niet leest. Want als zijn partij dadelijk deelneemt aan een nieuwe coalitie moet hij een handvol partijgenoten selecteren voor het kabinet.

Na drie jaar wordt in de wandelgangen van het stadhuis vurig gehoopt dat D66-wethouder Kajsa Ollongren (economie en drukte) daarbij zit en dat is natuurlijk geen aanbeveling.

Het leek zo'n goed idee, toen in 2014 de 'rechterhand van Rutte' bereid bleek wethouder te worden van D66 in Amsterdam. Maar tegenwoordig wordt Ollon­gren in de wandelgangen gniffelend 'de stagiaire', genoemd, die in hoofdstad vlieguren moet draaien voordat zij landelijk aan de slag mag.

Een stagiaire is tegelijk iemand die je niet al te serieus hoeft te nemen. Steeds minder Stoperabewoners doen dat dan ook.

Het was voor het eerst dat een wethouder klop kreeg via de krant, hoogst ongebruikelijk

Burgemeester Van der Laan begon. In een lovend profiel over Ollongren dat begin 2016 in NRC verscheen was hij de kritische noot.

De wethouder moest als portefeuillehouder Balans in de stad wat de burgemeester betreft zich meer gaan roeren in het druktedebat. Het was voor het eerst dat een wethouder klop kreeg via de krant, hoogst ongebruikelijk.

Het standje hielp ook niet. Tien maanden later, tijdens de presentatie van het jaarlijkse onderzoek Staat van de Stad, moest Van der Laan concluderen dat een echte oplossing tegen de toenemende drukte nog niet was gevonden.

De ideeën van Ollongren blijven soms hangen in het soort voorstellen dat van stagiaires kan worden verwacht. Grappig bedacht, maar een tikje naïef.

Wat te denken van het plan om rustgevende muziek rond het Oudekerksplein af te spelen, om zo de beschonken feestgangers te kalmeren. Nooit meer iets van gehoord. Heel ferm riep ze dat de cruiseterminal verplaatst moet worden. Op de uitwerking wordt nog steeds gewacht.

Maar als Ollongren dan eindelijk iets wil, heeft het weinig met de stad te maken

Ook buiten het stadhuis neemt de onvrede toe. Pas dit voorjaar, drie jaar na haar start, nodigde Ollongren de grote toeristische ondernemers uit voor een rondetafelsessie. Het was voor de meeste reders, diamantairs en touroperators de eerste keer dat zij 'hun' wethouder ontmoetten.

"Ik wil best meer rekening houden met de wensen van de gemeente. Maar het is me door Ollongren nooit gevraagd," stelt een zakenman die inmiddels terugverlangt naar de PvdA-jaren.

Wie dit hoort vraagt zich af of het bonusplafond de enige reden is dat Britse bankiers na de brexit Amsterdam zullen mijden, zoals Ollongren vorige week moest erkennen in het FD. Ondertussen onthulde accountantskantoor EY dat de stad dit jaar van de vijfde naar de achttiende plaats is geduikeld in de ranglijst van aantrekkelijk vestigingssteden voor nieuwe technologische bedrijven. Precies de bedrijfstak waar volgens Ollongren kansen lagen nu de bankiers de stad links laten liggen.

Een minister moet een organisatie ter grote van een oceaanstomer vier jaar op koers houden. In die omgeving is Ollongren, voorheen als secretaris-generaal van Algemene Zaken de machtigste vrouw van het Binnenhof, vast heel effectief. Maar het besturen van deze stad vergt ondernemende wethouders die problemen zien, verandering willen en daarvoor vechten. Schaefer, Aboutaleb, Wiebes.

Maar als Ollongren dan eindelijk iets wil, heeft het weinig met de stad te maken. Vorig weekend riep zij in twee verschillende talkshows dat haar partij landelijk geen coalitie zou moeten vormen met de ChristenUnie. Alsof dit 'D66-kopstuk' zoals de kranten haar inmiddels noemen, zelf al voorsorteert op het einde van haar stage.
Chiddix
0
Wanneer Roemer of Asscher gaat aanschuiven , zijn ze niet geloofwaardig meer. Rutte,Buma en Pechtold houden ook voet bij stuk. Geen PVV. Buma houdt ook vol ondanks zijn mooie praatjes , geen coalitie van CDA,SP,PvdA,D66,GL/CU of eventueel 50Plus/SGP.
objectief
0
Buma gaat zich niet belachelijk maken door in een coalitie met meerdere linkse partijen te stappen...kost hem de kop. Zijn stemmers zijn in meerderheid conservatief; dus is echt niet zo dom met SP etc. in zee te gaan.
Chiddix
0
Blijft over een minderheidskabinet of kenniskabinet(zakenkabinet). Dit laatste komt uit de koker van het FVD. Mij is niet zo duidelijk welk beleid ze dan gaan uitvoeren. Rutte zou ik premier maken van het zakenkabinet. Hij kan dan bekwame personen aantrekken uit de politiek en bedrijfsleven. Nu zegt Baudet, politieke kleur niet belangrijk.
Bewindspersonen worden aangetrokken om een bepaald beleid te gaan voeren. De grote lijnen. Ik zit nog met de vraag, welk beleid, van wie?
rationeel
0
Als je problemen wilt oplossen, wil je bekwaamheid.
Beleid is het kiezen van wat de problemen zijn, en welke je wilt oplossen..
Meerderheid van de bevolking acht immigratie. het nr 1 probleem. Daar is zoals Wilders terecht opmerkt een meerderheid voor in de kamer. Wees flexibel, en zoek de mensen die zich er intensief mee bezig hebben gehouden en misschien wel niet uit de politiek komen. En ga aan de slag.
objectief
0
Bekwaam zijn ze (bijna) allemaal...dat is het probleem niet. Intellectuelen zijn overgens zelden geschikt voor de politiek.
Immigratie is een populistisch thema..maar er komen minder immigranten naar Nederland dan vroeger toen niemand het er over had...waarom: omdat elk misdrijf van een immigrant duizendx uit vergroot wordt...maar intussen wordt er door de zgn. blanken veel meer misdrijven gepleegd.
objectief
0
quote:

rationeel schreef op 27 mei 2017 13:31:

Ja, we kennen je standpunten, en je bekwaamheden ook.
Met mijn bekwaamheden loop ik niet te koop dat is voor een groot deel erfelijk (en dus puur geluk)..kortom: geen reden om naast mijn schoenen te lopen.
objectief
0
quote:

Chiddix schreef op 27 mei 2017 11:12:

Blijft over een minderheidskabinet of kenniskabinet(zakenkabinet). Dit laatste komt uit de koker van het FVD. Mij is niet zo duidelijk welk beleid ze dan gaan uitvoeren. Rutte zou ik premier maken van het zakenkabinet. Hij kan dan bekwame personen aantrekken uit de politiek en bedrijfsleven. Nu zegt Baudet, politieke kleur niet belangrijk.
Bewindspersonen worden aangetrokken om een bepaald beleid te gaan voeren. De grote lijnen. Ik zit nog met de vraag, welk beleid, van wie?
Een minderheidskabinet kan altijd, maar ze zullen eerst tot het uiterste gaan om toch D66 over te halen. Tenslotte werkt 4 partijen veel gemakkelijker.

Naar de FVD (2 zetels) partij gaat niemand luisteren ...deze is te extreem.
Brievenbus
0
quote:

fred12345 schreef op 27 mei 2017 13:24:

Immigratie is een populistisch thema..maar er komen minder immigranten naar Nederland dan vroeger toen niemand het er over had...waarom: omdat elk misdrijf van een immigrant duizendx uit vergroot wordt...maar intussen wordt er door de zgn. blanken veel meer misdrijven gepleegd.

Waar haal je deze waanzin nu weer vandaan?
Je hebt al een hoop gekkigheid op IEX uitgekraamd maar dit slaat alles.

Er komen er veel meer dan vroeger en PROCENTUEEL gezien begaan de immigranten oneindig veel meer misdaad dan blanken.
Zie ook gewoon de eerlijke cijfers van de politie.

Ben je door de zon bevangen?
[verwijderd]
0
quote:

izdp schreef op 26 mei 2017 23:48:

[...]

Ach arme mineset het geitje, je hebt het sprookje van roodkapje en geert de boze wolf nooit voorgelezen gekregen?
Gelukkig zijn er nog hoeders met ervaring, die genoeg stenen voor hem hebben en in zijn pak blijven naaien.
izdpnix
(je vraagt erom met dat soort reacties heh .... dus nu niet meteen gaan janken ;-)
Chiddix
0
Procentueel staan allochtonen bovenaan wat kleine criminaliteit aangaat. Geen werk is een belangrijke factor. Vaak laaggeschoold. T is de realiteit. Niet iedereen vindt zijn weg in het bedrijvencircuit. Als je geen vak leert(geen diploma s) , heb je een probleem op de arbeidsmarkt.
Brievenbus
0
Kleine criminaliteit?
Gewelddadige overvallen, meestal door een (licht) gekleurd uiterlijk.....
19.154 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 ... 954 955 956 957 958 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
870,27  -3,75  -0,43%  25 apr
 Germany40^ 17.931,00 +0,08%
 BEL 20 3.857,94 -0,67%
 Europe50^ 4.952,68 +0,28%
 US30^ 38.124,13 0,00%
 Nasd100^ 17.428,55 0,00%
 US500^ 5.044,94 0,00%
 Japan225^ 37.725,14 0,00%
 Gold spot 2.332,40 +0,02%
 EUR/USD 1,0730 +0,30%
 WTI 83,75 +1,03%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,85%
RENEWI +4,68%
B&S Group SA +2,85%
Flow Traders +2,26%
Fugro +2,09%

Dalers

ADYEN NV -18,43%
VIVORYON THER... -8,38%
WDP -4,93%
Alfen N.V. -4,39%
CM.COM -3,66%