Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Tot hoever zakt de olie prijs?

5.447 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 ... 269 270 271 272 273 » | Laatste
voda
0
OPEC produceert meer in mei

Stijging resultaat van hogere productie in Libie, Nigeria en Irak.

(ABM FN-Dow Jones) De olieproductie van de aangesloten OPEC-landen is in mei gestegen. Dit meldde het oliekartel dinsdag.

De stijging werd gerealiseerd in de maand waarin het oliekartel juist besloot het akkoord omtrent de vermindering van de productie te verlengen en onderstreept daarmee de fragiele staat van de overeenkomst.

De output van de OPEC steeg in mei met 1 procent tot ruim 32,14 miljoen vaten per dag, met name door productiestijgingen in Libië, Nigeria en Irak, zo bleek uit het maandelijkse marktrapport van het kartel.

Sectoreconoom Energie Hans van Cleef van ABN AMRO wees er tegen ABM Financial News op dat Libië en Nigeria de overeenkomst voor het terugbrengen van de productie niet hebben ondertekend.

"De vraag is of andere OPEC landen nu meer moeten doen als deze stijging van Libië en Nigeria structureel blijkt te zijn", aldus de econoom. "Zeer waarschijnlijk niet, omdat de 1,2 miljoen productieverlaging bij de andere OPEC landen nog steeds stand houdt", voegde hij toe.

Het wordt volgens de econoom een ander verhaal als door de stijging van de productie in Libië en Nigeria de gezochte balans in de markt veel langer zal uitblijven. "Dat is niet iets wat OPEC verwacht", aldus Van Cleef. "En ik overigens ook niet."

Waar de stijging van de productie in Libië en Nigeria niet als een verassing komt, stemde Irak in december, en opnieuw in mei, in met één van de sterkste productieverlagingen van het kartel in tijden. Echter, in plaats van zich te houden aan het akkoord, steeg de productie in Irak met ruim 44.000 vaten tot meer dan 4,4 miljoen vaten per dag.

OPEC en tien landen buiten het kartel hebben afgesproken de productie te reduceren met circa 1,8 miljoen vaten per dag ten opzichte van de productieniveaus in oktober 2016. Het doel is de historisch hoge wereldwijde olievoorraden terug te brengen en zo de olieprijs een zet in de rug te geven.

Een vat West Texas Intermediate steeg dinsdagmiddag 0,2 procent in prijs naar 46,15 dollar. Een vat Brent werd 0,2 procent duurder op 48,37 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Olieprijs krabbelt op

Volgende richtpunt Amerikaanse voorradenrapporten.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs zakte dinsdag aanvankelijk weg na het maandrapport van de OPEC maar wist toch te herstellen richting de settlement. Een juli-future West Texas Intermediate eindigde uiteindelijk 0,38 dollar, of 0,8 procent, hoger op 46,46 dollar.

De output van de OPEC steeg in mei met 1 procent tot ruim 32,14 miljoen vaten per dag, met name doordat de output in landen als Libië, Nigeria en Irak werd opgevoerd, meldde het oliekartel in zijn maandrapport. En dat terwijl de OPEC in mei juist een akkoord bereikte om bestaande productieafspraken met een aantal landen buiten het kartel te verlengen.

Sectoreconoom Energie Hans van Cleef van ABN AMRO wees erop dat Libië en Nigeria de overeenkomst niet hebben ondertekend. "De vraag is of andere OPEC landen nu meer moeten doen als deze stijging van Libië en Nigeria structureel blijkt te zijn", aldus de econoom. "Zeer waarschijnlijk niet, omdat de 1,2 miljoen productieverlaging bij de andere OPEC landen nog steeds stand houdt", voegde hij toe.

Het wordt volgens de econoom een ander verhaal als door de stijging van de productie in Libië en Nigeria de gezochte balans in de markt veel langer zal uitblijven. "Dat is niet iets wat OPEC verwacht", aldus Van Cleef. "En ik overigens ook niet."

Opvallend aan de productie in mei was vooral de stijging in Irak, met ruim 44.000 vaten tot meer dan 4,4 miljoen vaten per dag. Irak stemde in mei wel in met de verlenging van de productie-inperking.

Een volgend richtpunt voor de oliemarkt is het maandrapport van het Internationaal Energieagentschap dat woensdag verschijnt en de wekelijkse Amerikaanse olievoorraden. Dinsdagavond laat kunnen beleggers al aan de slag met het voorradenrapport van industriegroep American Petroleum Institute. Dit rapport wordt veelal gezien als voorbode op de officiële voorradendata van de Energie Information Administration die woensdagmiddag verschijnen. Er wordt door de markt een daling van de Amerikaanse voorraden verwacht van tussen de 2 miljoen en 3 miljoen vaten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
ff_relativeren
0
quote:

edje5 schreef op 14 juni 2017 18:15:

Waar komt de (voor mij onverwachtse) olie donderslag vandaan?
@ edje5,

de olievoorraden waren veel minder afgenomen dan er gisteren verwacht werd.
bron : www.cnbc.com/2017/06/13/oil-prices-fa... .

En non-OPEC landen doen er nog een schepje bovenop :
bron : www.cnbc.com/2017/06/14/non-opec-outp... .
voda
0
IEA: voorlopig geen einde aan overaanbod olie

Gepubliceerd op 14 jun 2017 om 11:22 | Views: 965

New York WTI spot 13 jun
46,46 +0,38 (+0,82%)

PARIJS (AFN) - De internationale oliemarkt kan nog tot diep in 2018 putten uit aanzienlijke voorraden die wereldwijd in opslagtanks zitten. De effecten van een gecoördineerde productieverlaging door de leden van de OPEC en Rusland worden tenietgedaan doordat in landen buiten dat kartel meer olie wordt opgepompt.

Dat verwacht het Internationaal Energie Agentschap (IEA). Door een hardnekkig overaanbod staan de olieprijzen al geruime tijd sterk onder druk. Door samen met de Russen de productie te beperken hoopt de OPEC een afname te bewerkstelligen van de mondiale voorraden. In plaats daarvan lijken de overschotten vooralsnog verder op te lopen.

Volgens het IEA komt dit doordat de olievraag in met name Europa en China langzamer toeneemt dan eerder het geval was. Ook speelt mee dat bijvoorbeeld in de Verenigde Staten de productie sterk wordt opgevoerd. Voor de OPEC en Rusland was dat vorige maand al aanleiding om hun productieafspraken met negen maanden te verlengen.

Overigens bleek eerder deze week dat ook de OPEC-landen zelf in mei meer hebben geproduceerd dan een maand eerder. Dat komt door toenames in Nigeria en Libië. Die twee landen zijn vrijgesteld van de productieafspraken. Als zij hun productie blijven verhogen, zal dat de effectiviteit van het pact volgens het IEA verder ondermijnen.
voda
0
Amerikaanse olievoorraden dalen

Benzine- en stookolievoorraden wel omhoog.

(ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Energy Information Administration.

In de week eindigend op 9 juni daalden de olievoorraden met circa 1,7 miljoen vaten tot 511,5 miljoen vaten.

De benzinevoorraden liepen evenwel op met 2,1 miljoen vaten tot een totaal van 242,4 miljoen vaten, terwijl de voorraden stookolie en andere distillaten met 0,3 miljoen vaten stegen tot 151,4 miljoen vaten.

De capaciteitsbenutting van raffinaderijen steeg afgelopen week van 94,1 naar 94,4 procent.

De olieprijs noteerde woensdag rond het verschijnen van het voorradenrapport lager. De juli-future op een vat West Texas Intermediate daalde 0,8 procent op 46,10 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Geduld noodzakelijk voor balans op oliemarkt - IEA

Voorraden nog lang niet op gewenste niveau.

(ABM FN-Dow Jones) Het zal nog wel even duren voordat de oliemarkt in balans is, ondanks dat OPEC zijn productiebeperkend akkoord recentelijk heeft verlengd. Dit concludeerde het Internationale Energie Agentschap woensdag in een rapport.

IEA concludeert dat 2018 nog ver weg is, terwijl de energiemarkten momenteel erg volatiel zijn en er veel kan gebeuren, zoals de recente spanningen in het Midden-Oosten rondom Qatar. De olieprijzen worden nu flink gedrukt door zorgen over de hoge voorraden wereldwijd en de prijzen zijn daarmee weer op niveau teruggekomen van vorig jaar november toen OPEC samen met een aantal olierijke landen die geen deel uitmaken van het kartel een akkoord bereikte om de productie te beperken.

Dit akkoord werd vorige maand verlengd met negen maanden tot eind maart 2018. IEA denkt echter dat de olievoorraden pas tot het gewenste niveau zullen zijn afgenomen vlak voordat de overeenkomst volgend jaar afloopt. Hierbij gaan de marktvolgers ervan uit dat de landen zich zullen houden aan de gemaakte afspraken.

Het agentschap wees er echter op dat niet alle olieproducenten volledig meewerken. Irak loopt achter en heeft dit jaar tot nu toe slechts iets meer dan de helft bereikt van de ten doel gestelde beperkingen. Ook Venezuela en de Verenigde Arabische Emiraten hebben achterstand opgelopen. Daar komt bij dat twee leden die niet mee deden met de deal, Libië en Nigeria, hun productie juist hebben opgevoerd.

Olie werd woensdagochtend goedkoper. Een juli-future op een vat West Texas Intermediate daalde 1,3 procent naar 45,85 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Olieprijs fors lager gesloten

Wekelijks olievoorradenrapport stelt teleur.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag fors lager gesloten, nadat uit de meest recente cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek dat de ruwe olievoorraden weliswaar zijn gedaald, maar de benzinevooraden en de voorraden stookolie en andere distillaten zijn gestegen.

Uit de cijfers van het agentschap bleek dat de olievoorraden in de week eindigend op 9 juni met circa 1,7 miljoen vaten zijn gedaald tot 511,5 miljoen vaten. Vooraf geraadpleegde economen hadden gerekend op een sterkere daling. De benzinevoorraden liepen evenwel op met 2,1 miljoen vaten tot een totaal van 242,4 miljoen vaten, terwijl de voorraden stookolie en andere distillaten met 0,3 miljoen vaten stegen tot 151,4 miljoen vaten. De capaciteitsbenutting van raffinaderijen steeg afgelopen week van 94,1 naar 94,4 procent.

De prijs voor een vat ruwe olie stond woensdag reeds onder druk nadat uit cijfers van het Internationaal Energie Agentschap (IEA) bleek dat de voorraden ruwe olie in geïndustrialiseerde landen - een proxy voor de wereldwijde voorraad - in april is gestegen met 18,6 miljoen vaten. De inventarissen waren 292 miljoen vaten hoger dan het gemiddelde in de afgelopen vijf jaar, meldde het agentschap.

De stijging ontstond ondanks inspanningen van OPEC en een aantal andere grote producent, waaronder Rusland, om de wereldwijde voorraden onder dit vijfjarig gemiddelde te krijgen door een verlaging van de productie met 1,8 miljoen vaten per maand tot maart 2018.

"Het was een zeer negatief rapport", zei analist Eugen Weinberg van Commerzbank. "OPEC zou zijn strategie om de prijzen verbaal en kunstmatig te stimuleren moeten heroverwegen, omdat het resultaat van deze strategie een zeer veerkrachtige Amerikaanse productie tot gevolg heeft", voegde hij toe.

De teleurstellende data van het IEA kwamen niet als een verrassing. Het American Petroleum Institute meldde dinsdag dat de Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week zijn gestegen met 2,8 miljoen vaten, terwijl de benzinevoorraden met 1,8 miljoen vaten stegen.

Het IEA verwacht dat de wereldwijde vraag naar olie in 2018 met 1,4 miljoen vaten per dag zal stijgen, hoewel de productie van alleen al niet-OPEC-leden naar verwachting met 1,5 miljoen zal stijgen.

"Mocht de OPEC in staat blijken dit jaar het overaanbod te reduceren, dan komt het volgend jaar terug", aldus Weinberg. "De opties zijn in ieder geval beperkt", voegde hij toe.

De julifuture op een vat West Texas Intermediate olie sloot woensdag 3,7 procent, ofwel 1,73 dollar, lager op 44,73 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Olieprijs sluit hoger

Op weekbasis dalen de olieprijzen al vier weken achter elkaar.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag hoger gesloten, al werd op weekbasis voor de vierde week op rij verlies geboekt.

De juli-future voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 0,28 dollar hoger, of 0,6 procent, op 44,74 dollar. De winst bleek niet genoeg om op weekbasis in positief terrein te komen.

Op donderdag sloot de olieprijs nog op het laagste niveau sinds november vorig jaar, vanwege de aanhoudende zorgen omtrent het overaanbod olie op de markt. Eerder deze week werd bekend dat de Amerikaanse olie- en gasproductie blijft stijgen, waarbij een zwakke vraag in de Verenigde Staten voor een druk op de prijzen zorgt.

"Doordat Amerikaanse producenten van schalie-olie en -gas blijven doorpompen ontstaat het gevaar dat de zwakte in olieprijzen zal aanhouden", aldus analist Lukman Otunuga van FXTM.

Een toegenomen Amerikaanse productie belemmert de pogingen van de OPEC en andere grote olieproducerende landen om de olievoorraden terug te brengen naar een vijfjaarsgemiddelde. Productiebeperkingen, die in januari van dit jaar zijn ingevoerd, zorgden er vooralsnog niet voor dat dit doel werd bereikt. Als gevolg werden de productieafspraken verlengd tot eind maart volgend jaar. Sommige analisten verwachten dat zelfs volgend jaar de voorraden nog boven de doelstelling van de OPEC zullen liggen.

Baker Hughes maakte vrijdag bekend dat het aantal actieve olieplatformen in Amerika in de afgelopen week is gestegen met 6 tot 747. Het was de tweeentwintigste opeenvolgende week dat er sprake was van een toename. De olieprijzen reageerden hier nauwelijks op.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Olieprijs sluit toch weer lager

Opleving van vrijdag niet voorgezet.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is maandag toch weer lager gesloten, waarmee de vrijdag gestarte klim omhoog in de tweede helft van maandag werd afgebroken.

De juli-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 0,54 dollar ofwel 1,2 procent lager op 44,20 dollar.

Een structurele verthgoing van de olieprijs zit er niet in, zolang de productie in de Verenigde Staten blijft stijgen, menen analisten van JBC Energy. "De meedogenloze stijging van het aantal actieve Amerikaanse boorinstallaties is vorige week voor de 22e week op rij voortgezet. In de afgelopen week zijn er weer zes installaties toegevoegd", schreven de analisten van JBC Energy maandag in een rapport. Het gaat inmiddels om 747 actieve boorinstallaties.

"Maar uit de tellingen blijkt ook dat de groei de afgelopen vier weken afvlakte in kernregio's als het Permian Bekken, Eagle Ford en Oklahoma", voegden ze toe.

De oliemarkten kunnen binnenkort waarschijnlijk ook weer grote voorraden vanuit Libië en Nigeria tegemoet zien.

De productiebeperking van de OPEC en andere olie producerende landen houdt op dit moment 1,8 miljoen vaten olie van de markt, maar het afnemend geloof in de effectiviteit van de overeenkomst heeft de olieprijzen dit jaar al met 17 procent doen dalen.

Recent afgesloten optiecontracten laten zien dat handelaren hedgen op het potentieel dat de olieprijs de komende maanden tot beneden 41 dollar per vat kunnen dalen, meldde hoofd energiestrategie Chris Kettenmann van Macro Risk Advisors uit New York.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Olieprijs bereikt nieuw dieptepunt

Zorgen over aanhoudend mondiaal overaanbod duurt voort.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie heeft dinsdag een nieuw dieptepunt in 2017 bereikt, omdat beleggers sceptisch blijven over de inspanningen van OPEC om het wereldwijde overaanbod terug te dringen.

Een augustus-future West Texas Intermediate daalde dinsdag 1,8 procent tot 43,40 dollar, terwijl een Brent-future 1,7 procent goedkoper werd op 46,16 dollar.

De olieprijzen staan inmiddels al bijna een maand onder druk, nadat OPEC en diverse andere grote olieproducenten, waaronder Rusland, besloten om hun akkoord over een productieverlaging te verlengen. Het akkoord voorziet in een reductie van de wereldwijde productie met 2 procent. OPEC streeft met het akkoord naar een vermindering van het overaanbod om zo een stijging van de olieprijs te bewerkstelligen. Vooralsnog blijven de voorraden echter onverminderd hoog.

De pogingen van OPEC worden ondermijnd door de stijgende productie in andere landen, waaronder die van schalie-olie Verenigde Staten. Uit de meest recente data van oliedienstverlener Baker Hughes bleek dat het aantal operationele boorinstallaties in de Verenigde Staten vorige week is gestegen met zes tot een totaal van 747 boorinstallaties, het hoogste niveau in 26 maanden.

Libië, lid van oliekartel OPEC, maar vrijgesteld van de productieverlaging, heeft zijn productie verhoogd en inmiddels zijn korte termijn doelstelling van 900.000 vaten per dag bijna bereikt, zo meldden analisten van Commerzbank.

Later op de dag verschijnen de meest recente voorradendata van het American Petroleum Institute. Vooraf door S&P Global Platts geraadpleegde analisten rekenen op een daling van de Amerikaanse voorraden ruwe olie met 2 miljoen vaten en een daling van de benzinevoorraden met 750.000 vaten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Olieprijs sluit fors lager

Verkoopgolf houdt aan.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is dinsdag fors lager gesloten, waarbij beleggers onverminderd sceptisch blijven over de inspanningen van de OPEC om het wereldwijde overaanbod olie terug te dringen.

De juli-future voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange 0,97 dollar lager, of 2,2 procent, op 43,23 dollar.

De olieprijzen staan inmiddels al bijna een maand onder druk, nadat OPEC en diverse andere grote olieproducenten, waaronder Rusland, besloten om hun akkoord over een productieverlaging te verlengen. Het akkoord voorziet in een reductie van de wereldwijde productie met 2 procent. OPEC streeft met het akkoord naar een vermindering van het overaanbod om zo een stijging van de olieprijs te bewerkstelligen. Vooralsnog blijven de voorraden echter onverminderd hoog.

De pogingen van OPEC worden ondermijnd door de stijgende productie in andere landen, waaronder die van schalie-olie Verenigde Staten. Uit de meest recente data van oliedienstverlener Baker Hughes bleek dat het aantal operationele boorinstallaties in de Verenigde Staten vorige week is gestegen met zes tot een totaal van 747 boorinstallaties, het hoogste niveau in 26 maanden. Het was de tweeëntwintigste opeenvolgende week dat er sprake was van een toename.

Libië, lid van oliekartel OPEC, maar vrijgesteld van de productieverlaging, heeft zijn productie verhoogd en inmiddels zijn korte termijn doelstelling van 900.000 vaten per dag bijna bereikt, zo meldden analisten van Commerzbank.

Ook Nigeria is vrijgesteld van de gemaakte afspraken. "We zien signalen dat de productie uit deze landen aan het stijgen is", zo stelde marktanalist David Madden van CMC Markets. Verder merkte de analist op dat de Amerikaanse olievoorraden hoog blijven en dat het aantal actieve boorplatformen verder groeit. "Dat zet de huidige verkoopgolf in gang."

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Olieprijzen vertonen herstel

Wachten op olierapport.

(ABM FN) De olieprijzen zijn woensdagmiddag in positief terrein terecht gekomen, na mediaberichten dat oliekartel OPEC uitgebreidere productiebeperkingen overweegt.

Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 0,2 procent tot 43,62 dollar, terwijl een augustus-future Brent 0,1 procent hoger bewoog op 46,04 dollar. Eerder op de dag noteerden de olieprijzen nog lager.

Woensdag zei de minister van olie van Iran Bijan Zanganeh volgens persbureau Reuters dat OPEC verdergaande maatregelen overweegt om de productie van olie terug te dringen. Eerst zou echter de impact van de huidige maatregelen moeten worden afgewacht.

Oliehandelaren zijn verder met name in afwachting van het Amerikaanse voorradenrapport dat om 16.30 uur gepubliceerd wordt.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen daalde naar 94,0 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Energy Information Administration.

In de week eindigend op 16 juni daalden de olievoorraden met circa 2,5 miljoen vaten tot 509,1 miljoen vaten.

De benzinevoorraden liepen terug met 0,6 miljoen vaten tot een totaal van 241,9 miljoen vaten, terwijl de voorraden stookolie en andere distillaten met 1,1 miljoen vaten stegen tot 152,5 miljoen vaten.

De capaciteitsbenutting van raffinaderijen daalde afgelopen week van 94,4 naar 94,0 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Olieprijs lager gesloten

Prijs vat ruwe olie sluit op laagste niveau in meer dan tien maanden.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag lager gesloten, hoewel uit de meest recente cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek dat de voorraden ruwe olie vorige week in de Verenigde Staten zijn gedaald.

Daarmee sloot de prijs voor een vat ruwe olie op zijn laagste niveau in meer dan tien maanden.

Uit het wekelijkse voorradenrapport van de EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de week eindigend op 16 juni zijn gedaald met circa 2,5 miljoen vaten tot 509,1 miljoen vaten. De benzinevoorraden liepen terug met 0,6 miljoen vaten tot een totaal van 241,9 miljoen vaten, terwijl de voorraden stookolie en andere distillaten met 1,1 miljoen vaten stegen tot 152,5 miljoen vaten. De capaciteitsbenutting van raffinaderijen daalde afgelopen week van 94,4 naar 94,0 procent.

In aanloop naar het rapport noteerde de olieprijs weliswaar licht hoger, maar bleef tegen het dieptepunt van dinsdag aanhangen. Sinds OPEC en andere grote olieproducenten, waaronder Rusland, 25 mei besloten het productieverlagingsakkoord te verlengen staat de olieprijs onder druk.

OPEC streeft naar een reductie van de wereldwijde olieproductie met 2 procent, in een poging het mondiale overaanbod te verminderen en de prijs te verhogen.

Sinds januari is de Brent-prijs met 19,8 procent gedaald, terwijl WTI 21,8 procent lager noteert.

Analisten spreken van OPEC-moeheid, waardoor er niet meer wordt gereageerd op positieve marktsignalen, aangezien de 14 leden van het oliekartel op een niet-effectieve wijze de balans in de markt proberen te herstellen.

"Het OPEC-beleid heeft gefaald, omdat de lidstaten miljoen vaten ruwe olie uit hun eigen voorraad in de markt zetten, terwijl ze tegelijkertijd hun productie verlagen en de markt ervan proberen te verzekeren dat de markt zijn balans hervindt vanwege deze productieverlaging", aldus analisten van Energy Aspects. "De tweeledigheid van dit beleid heeft de geloofwaardigheid van de groep ondermijnd", voegden zij toe.

Bovendien ondermijnt de stijgende productie van lidstaten als Nigeria en Libië, die van het akkoord zijn vrijgesteld, het idee dat OPEC de prijs kan laten stijgen. De stijgende productie in de Verenigde Staten drukt tevens op de markt.

Het American Petroleum Institute meldde dinsdag in zijn wekelijkse rapport dat de Amerikaanse olievoorraden vorige week zijn gedaald met 2,7 miljoen vaten, terwijl de benzine voorraden met 346.000 stegen en de voorraden stookolie en andere distillaten met 1,8 miljoen vaten zijn gestegen.

Een augustus-future West Texas Intermediate sloot woensdag 2,3 procent lager, ofwel 0,98 dollar, tot 42,53 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
[verwijderd]
0
Zo het is pijplijn olie versus tanker olie en niet de toekomst markt wat gokt op instabiliteit. Pijplijn olie heeft frak olie nodig voor verdunning en spoelen, en tanker olie heeft veel straten nodig met veel marine geweld. Kortom Canada versus Maduro van Venezuela. Als Maduro wint dan is er chronisch te veel aan frek-olie wat de voortbestaan van boortorens verbruik verminderd op het platteland van Amerika en als de Canadese schulden markt wint dan krijg je dat geval van aardbeving-gas in Groningen waar daar gewoon niet genoeg Moeder Aarde is om 'snel' genoeg te voorzien.
Lage frek-olie of tanker olie prijs is beide goed voor raffinaderij winst op kort en medium tijd maar frek-oile geo-technisch goed voor 2 jaar. Dan een zeestraat sluiten is geo-politiek in twee jaar ook mogelijk en niet vergeten de hercertificatie van brandblus apparaten.
De overdekkende spoel middel van alles is toch wel contant geld, niet uw plastiek-ja-pinnen-ja-graag vals geld en dat wordt gecontroleerd door brein cellen die niet verder kan denken dan 4 jaar minus de twee jaar zins eind 2014.
Dan weer frek-olie loopt al twee jaar achter en is op snelheid gebaseerd en dat geeft mij het gevoel van: ja u bent snel aangekomen maar niet op tijd want u bent te laat uit je nest gekomen.
Dus we kunnen aannemen dat volume echt geld zorgzaam te kort is. Hoeveel is er te kort? Factor van 10 hebben we en ik kan niet zien dat er 10 keer meer bijgedrukt kan worden om 100 keer duurder duurder te kunnen zijn.
Palladium prijzen doen het goed.


voda
0
Olieprijs krabbelt iets op

Beleggers blijven evenwel nerveus.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag wat opgekrabbeld na het forse verlies in de dagen ervoor. De augustus-future op een vat West Texas Intermediate steeg 0,21 dollar, of 0,5 procent, op een settlement van 42,74 dollar.

Woensdag daalde de olieprijs nog tot het laagste niveau in tien maanden en sinds de recente piek, is de prijs met zo'n 20 procent gedaald, waardoor sprake is van een zogenoemde bear market.

"Het sentiment is ontzettend negatief", volgens energie analist Paul Horsnell van Standard Chartered. "De markt splitst zich momenteel in beleggers die willen handelen op basis van de fundamenten van de markt en beleggers die juist handelen op basis van deze negatieve trend."

Beleggers maken zich zorgen over de impact van de productieafspraken van de OPEC en een aantal landen buiten het kartel, nu de Amerikaanse olieproductie toeneemt. Vorige week produceerde de Amerikaanse schalie industrie 9,35 miljoen vaten per dag, wat op jaarbasis een stijging was van 8 procent.

Vermogensbeheerder Tariq Zahir van Tyche Capital Advisors verwacht dat het herstel donderdag van korte duur is. De olieprijs kan nog verder omlaag, volgens de marktvorser.

Volgende richtpunt voor de oliemarkt is het wekelijkse rapport over het aantal actieve boorplatforms in Amerika van oliedienstverlener Baker Hughes dat vrijdag verschijnt.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Olieprijs hoger gesloten

Ondanks stijging prijs vat olie overheerst pessimisme.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag hoger gesloten, na een volatiele handelsweek, waarbij de zorgen over het aanhoudende wereldwijde overaanbod op de markt bleef drukken.

Tekenen dat OPEC en andere grote producenten zich houden aan de overeenkomst om de output te limiteren en aan het weer gerelateerde productie-uitdagingen in de Verenigde Staten ondersteunden vrijdag de olieprijs. De stijging volgt, na een volatiele handelsweek, waarbij de olieprijs op zijn laagste niveau in ruim tien maanden noteerde. Het wereldwijde overaanbod lijkt immuun voor de productieverlagingen van OPEC en andere grote producenten, waaronder Rusland.

Een commissie van OPEC-leden en andere grote producenten meldde dat de naleving van het productie-akkoord in mei 106 procent bedroeg, het hoogste niveau sinds de deal eind vorig jaar werd gesloten.

In de VS kan volgende week mogelijk een daling van de productie en de voorraden worden geregistreerd, omdat vanwege weersomstandigheden deze week in de Golf van Mexico een aantal olieplatforms zijn afgesloten, meldden analisten.

Eventuele tekenen van een daling van de Amerikaanse productie ondersteunen de markt, maar vooralsnog blijven veel analisten pessimistisch over de vooruitzichten voor de oliemarkt.

"Het is twijfelachtig of het einde van de neerwaarts spiraal inmiddels is bereikt", aldus analisten van Commerzbank. De Brent-prijs daalde de afgelopen vier weken met 17 procent, circa 9,00 dollar.

Een augustus-future West Texas Intermediate sloot vrijdag 0,6 procent hoger, ofwel 0,27 dollar, tot 43,01 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Brent oil in de rebound

Door Nico Bakker op 23 jun 2017 om 11:30 | Views: 2.210

In de afgelopen weken stond Brent oil flink onder druk. In een tijdsbestek van slechts enkele weken is de koers met bijna 20% gedaald. De verkopende partijen roeren zich, de neerwaartse druk is groot, maar thans zijn er diverse indicaties dat een significante reboundbeweging aanstaande is.

Ik zal de weekgrafiek voor u duiden en aangeven waarom de chart er uitermate spannend bij ligt voor swingtraders. 

Overdreven sentiment

Brent Oil bevindt zich al enkele maanden in een brede trading range met 43,57/41,51 aan de onderkant als steunzone en 54,67/56,65 aan de bovenkant als weerstandzone. Vanaf de top op 54,67 hebben de beren zich geroerd. Met een serie forse zwarte candles hebben zij de koers in rap tempo teruggedrukt richting de onderkant van de bandbreedte.

Door de recente berentikken bevindt de RSI zich reeds op OS-terrein, hetgeen overdreven sentiment indiceert en daarmee bodemvorming aanwakkert. In het recente verleden werd tot tweemaal toe steun gevonden boven de groene strepen en thans ziet het er opnieuw naar uit dat de bulls de steunzone gaan gebruiken als springplank.

Als komende week een witte candle wordt gevormd, dan wordt bodemvorming bevestigd en kan opnieuw de aanval richting de bovenkant van de range worden ingezet. Zolang de koers boven de steunzone noteert, is het geschetste positieve scenario valide.
 
Wacht op wit

Mijn marktlens indiceert dat een reboundbeweging aanstaande is voor het zwarte goud. Als komende week een witte candle wordt gevormd boven de groene strepen, dan wordt bodemvorming onder in de bandbreedte bevestigd en dienen zich koopkansen aan voor swingtraders.

Zij kunnen dan met een mooie risk-reward ratio de verwachte upswing richting de bovenkant van de range meespelen. Succes!  
Klik op de grafiek voor een grotere weergave.

www.belegger.nl/Column/267936/Brent-o...
voda
0
Norway offers record number of blocks oil exploration in Arctic

Reuters reported that Norway offered a record number of blocks for oil and gas exploration in the Arctic Barents Sea, brushing off concerns about the risks of drilling in the remote, icy environment. The oil ministry proposed 102 blocks, comprising 93 in the Barents Sea and nine in the Norwegian Sea, despite calls from the Norway's Environment Agency to remove about 20 blocks near Bear Island, an important nesting site for Arctic birds. The ministry said that the application deadline for Norway's 24th Arctic licensing round is Nov. 30 and the aim is to announce awards during the first half of 2018.

The country's Petroleum Directorate, which regulates the industry, said drilling in the Barents Sea was Norway's best chance of making new oil and gas discoveries. The NPD said in a statement "Therefore it's important to facilitate acreage for exploration in this area. There's great interest, which also reflects the fact that 2017 is set to become a record year for exploration in the Barents Sea."

The latest offer drew sharp criticism from environmentalists, who said Western Europe's top oil and gas producer was ignoring the 2015 Paris climate agreement.

Mr Truls Gulowsen, head of Greenpeace Norway, said that "This is an attack on the environment. It's a confirmation that the Norwegian government doesn't take their own climate commitments from Paris seriously."

The Paris Agreement sets a goal of limiting the rise in global temperatures to well below 2 degrees Celsius (3.6 Fahrenheit), ideally 1.5 (2.7F), above pre-industrial levels. Temperatures have already risen about 1 degree (1.8F). Norway's petroleum sector contributes about 28 of the country's total emissions, which have to be limited according to the Paris Agreement.

Source : Reuters
5.447 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 ... 269 270 271 272 273 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  0,00  0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.646,40 -1,07%
 BEL 20 3.826,58 0,00%
 Europe50^ 4.888,40 -0,98%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.382,91 +0,15%
 EUR/USD 1,0637 -0,06%
 WTI 83,39 +1,60%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%