Van Lanschot « Terug naar discussie overzicht

Nieuws Van Lanschot

620 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 27 28 29 30 31 » | Laatste
Forecast2006
0
Van Lanschot Kempen: voortgang inkoopprogramma van eigen aandelen 15 augustus 2017 - 21 augustus 2017

's-Hertogenbosch, 22 augustus 2017
In de periode van 15 augustus 2017 tot en met 21 augustus 2017 heeft Van Lanschot Kempen 18.780 eigen aandelen ingekocht. De aandelen zijn ingekocht tegen een gemiddelde prijs van € 26,59 per aandeel voor een totaalbedrag van € 499.451.
Deze inkopen zijn onderdeel van het inkoopprogramma om maximaal 150.000 eigen aandelen in te kopen, dat op 7 juni 2017 is aangekondigd. Inmiddels zijn in totaal 84.130 eigen aandelen ingekocht.
Meer informatie, waaronder het gedetailleerde overzicht van de inkooptransacties verricht onder dit inkoopprogramma, is beschikbaar op www.vanlanschotkempen.com/inkoopaande...
Forecast2006
0
Slechts een ‘paar procent’ van de zeer vermogende particulieren en families heeft zijn rekening opgezegd bij de vermogensbeheertak van UBS Nederland, nadat ze begin juni hadden gehoord dat die wordt overgenomen door private bank Van Lanschot Kempen. Eindverantwoordelijke Pieter de Gelder noemt dat 'boven verwachting'.

Van Lanschot bank.
Van Lanschot bank.Foto: Harold Versteeg/Hollandse Hoogte

Als alles volgens plan loopt mag Van Lanschot zich vanaf vandaag eigenaar noemen van de exclusieve vermogensbeheerder voor het kleine groepje Nederlandse ultrarijke particulieren en families. Hoeveel klanten de club van De Gelder heeft, wil hij noch Van Lanschot kwijt, maar het zijn er 'geen honderden'. Het toevertrouwd vermogen bedraagt circa €2,6 mrd.

Behoud eigen adviseur

De komende tijd moet blijken of er meer vertrekken. Alle klanten worden persoonlijk geïnformeerd, in november worden de rekeningen overgezet. Stuk voor stuk nieuwe beslismomenten. Van Lanschot-bestuurder Richard Bruens heeft er vertrouwen in. 'In dit soort situaties telt een drietal zaken. Klanten willen hun adviseur houden, dezelfde producten houden en niet méér moeten betalen voor de dienstverlening.' Maar ze zijn in deze eerste fase met een nieuwe eigenaar extra kritisch op je prestaties, vult De Gelder aan. 'Daar zijn we ons zeer van bewust.'

Uniek platform

Bruens is in zijn nopjes met de nieuwe aanwinst, een jaar nadat collega-private bank Staal Bankiers is aangekocht. Niet alleen vanwege de nieuwe doelgroep, de onderzoeksrapporten , maar vooral vanwege het zelf ontwikkelde model voor geconsolideerde vermogensrapportages. 'Dit type klant heeft meestal zes tot acht banken. Het platform van UBS Nederland geeft een totaalbeeld van alle beleggingen van de klant bij al zijn banken en maakt dat niet alleen inzichtelijk. Het geeft ook inzicht in risico's en doet investeringssuggesties. Niemand in Nederland heeft dat. En ook binnen UBS is het uniek.'

Schaalbaar

Maar waarom wilde de Zwitserse bank zoiets unieks dan kwijt? De Gelder: ‘UBS gaat werken met een beperkt aantal expertisecentra, wat betekent dat de landen niet zelf meer boetseren, met eigen systemen en adviesmodellen werken. Ze hebben gekeken of ons model te kopiëren was naar andere landen, maar door de per land verschillende regelgeving, vooral de uiteenlopende belastingregimes is dit bijna ondoenlijk. Daarom waren ze bereid afscheid te nemen.'

Bij Van Lanschot denken ze dat het model wel schaalbaar is. Bruens droomt al over een 'light'-versie voor de rijkere particuliere klanten van Van Lanschot, die bij twee of drie instellingen bankieren en ten minste een aantal miljoenen aan bezittingen hebben.

Met De Gelder heeft Bruens lang gesproken over hoe diens afdeling van 35 gespecialiseerde bankiers het beste kan worden geïntegreerd. De groep blijft fysiek bij elkaar, maar een deel wordt toegevoegd aan de private bank, terwijl een ander deel de gelederen van Kempen Capital zal versterken. Zij zullen zich toeleggen op fondsmanagement en advies aan kleine en middelgrote bedrijven in onder meer biotechnologie en vastgoed.

Verdrinken

Het perspectief dat de groep bij elkaar zou blijven, niet zou verdrinken in een hele grote organisatie en onderdeel zou worden van een gespecialiseerde vermogensbeheerder zoals Van Lanschot was voor De Gelder een belangrijke reden om enthousiast te zijn over het nieuwe ‘huis’ en als collectief over te stappen. Voor verkoper UBS was dat ook een reden met Van Lanschot in zee te gaan.

De transactie met UBS krijgt mogelijk een vervolg. Van Lanschot heeft nu toegang tot UBS-research, voorlopig een jaar en mogelijk langer. Bruens zou ook graag een aantal beleggingsproducten die UBS exclusief voor zijn vermogende klanten heeft, toevoegen aan het eigen schap. 'Op die manier hebben zij ook een distributiekanaal in Nederland. Voor beide partijen een win-win dus.'
Forecast2006
0
Van Lanschot Kempen rondt overname van de wealth management-activiteiten van UBS in Nederland af


's-Hertogenbosch, 25 augustus 2017

Van Lanschot Kempen en UBS maken vandaag bekend dat zij de overname van de wealth managementactiviteiten van UBS in Nederland door Van Lanschot Kempen met succes hebben afgerond.

De combinatie van de wealth managementactiviteiten van UBS met het aanbod van Van Lanschot Kempen resulteert in een sterke en onderscheidende propositie voor family offices, verenigingen & stichtingen en zeer vermogende particulieren.
Karl Guha, bestuursvoorzitter van Van Lanschot Kempen: 'We heten de wealth managementklanten van UBS van harte welkom. Met deze acquisitie zetten we een belangrijke stap in onze positionering en ons profiel aan de bovenkant van de markt voor wealth management. Dat wij 35 hooggekwalificeerde professionals van UBS als nieuwe collega's kunnen verwelkomen, versterkt onze positie als onderscheidende wealth manager. Samen zullen wij hard werken aan een ijzersterk product- en dienstenaanbod waarmee we voor onze (potentiële) klanten waarde toevoegen.'
René Mottas, hoofd Wealth Management Luxemburg bij UBS, na de ondertekening van de overeenkomst: "We hebben in Van Lanschot Kempen een leidende Nederlandse wealth manager gevonden voor de advisering en begeleiding van de klanten van UBS Nederland. UBS blijft toegewijd aan de Nederlandse offshore wealth managementmarkt, en wij blijven ook in de toekomst onze cross-border klanten vanuit de key hubs in Luxemburg en Zwitserland bedienen. Deze transactie is niet van invloed op onze investment banking- en asset managementactiviteiten in Nederland.
Van Lanschot Kempen neemt de klantrelaties en werknemers over van de wealth managementactiviteiten van UBS in Nederland, onderdeel van UBS Europe SE, met circa € 2,6 miljard beheerd vermogen. De producten en diensten van de Nederlandse tak van UBS Europe SE vormen eveneens onderdeel van de transactie. Van Lanschot Kempen en UBS zijn daarnaast een samenwerkingsovereenkomst aangegaan waardoor geselecteerde UBS-diensten en -producten en UBS wealth management research beschikbaar worden voor klanten van Van Lanschot Kempen.

EQ140
0
Morgen de halfjaarcijfers van Van landschot Kempen. Met hun inkoopprogramma heeft Van Landschot vertrouwen in de toekomst. Ze hebben sterk ingezet op vermogende particulieren en families. Deze hebben door de lage rente er veel baat bij om hun kapitaal bij Van Landschot Kempen te beleggen, hiermee zal de omzet verhoogd gaan worden. Beleggers houden hun kruid nog droog, op de cijfers van morgen?
Forecast2006
0
Published: 07:30 CEST 29-08-2017 /GlobeNewswire /Source: Van Lanschot Kempen / : VLK /ISIN: NL0000302636
Van Lanschot Kempen: sterk resultaat en voorstel kapitaalteruggave

• Aanzienlijke stijging nettowinst naar € 62,3 miljoen (H1 2016: € 31,5 miljoen)
• Onderliggend nettoresultaat stijgt naar € 69,6 miljoen (H1 2016: € 37,7 miljoen)
• Netto-instroom AuM en positieve koerseffecten zorgen voor toename client assets naar € 72,0 miljard (ultimo 2016: € 69,4 miljard)
• Kapitaalpositie nog sterker: CET I-ratio[i] op 19,6% (ultimo 2016: 18,6%)
• Voorstel kapitaalteruggave aan aandeelhouders van € 1 per aandeel
's-Hertogenbosch, 29 augustus 2017
Van Lanschot Kempen presenteert vandaag de cijfers over het eerste halfjaar van 2017. Karl Guha, bestuursvoorzitter: 'In de eerste zes maanden van dit jaar heeft onze wealth managementstrategie geleid tot een sterk resultaat. Onze focus op de opbouw en het behoud van vermogen van particuliere en institutionele klanten leidt tot een toename van assets under management (AuM) en een 13%-stijging van provisie-inkomsten. We zijn blij met de vorige week afgeronde overname van de wealth managementactiviteiten van UBS in Nederland, die onze positie bij family offices, verenigingen & stichtingen en vermogende particulieren verder versterkt.
De nettowinst is met € 62,3 miljoen het sterkste halfjaarresultaat sinds jaren. Het onderliggend nettoresultaat stijgt naar € 69,6 miljoen. Het resultaat stijgt mede door de verkoopopbrengst van een deelneming uit onze participatieportefeuille en de verkoopopbrengsten van belangen in onze beleggingsfondsen.
Dankzij deze resultaten en onze zeer sterke kapitaalbasis kunnen wij een kapitaalteruggave voorstellen van € 1 per aandeel. Hiermee zetten we een volgende stap in de uitvoering van onze ambitie om ten minste € 250 miljoen uit te keren aan onze aandeelhouders voor eind 2020.
De client assets stijgen van € 69,4 miljard naar € 72,0 miljard. Zowel Private Banking, Evi als Asset Management dragen bij aan de toename van AuM van € 57,5 miljard naar € 60,1 miljard. Deze AuM-groei is gerealiseerd door € 1,6 miljard netto-instroom en € 0,9 miljard positieve koerseffecten. Per saldo zien we een netto-instroom van € 1,3 miljard bij Asset Management en € 0,3 miljard bij Private Banking.
Evi blijft investeren in het optimaliseren van de dienstverlening. Evi-klanten kiezen in toenemende mate voor beleggen in plaats van sparen. Merchant Banking heeft een beter resultaat dan vorig jaar dankzij een aantal succesvolle transacties in het tweede kwartaal. De Corporate Bankingportefeuille is conform plan verder afgebouwd met bijna € 250 miljoen. Dit draagt bij aan de versterking van onze CET I-ratioi naar 19,6% (ultimo 2016: 18,6%).
De kosten liggen op een vergelijkbaar niveau als vorig jaar, ondanks de extra kosten voortkomend uit de acquisitie van Staalbankiers. De kwaliteit van onze kredietportefeuille is verder verbeterd dankzij het positieve economisch klimaat. Dit resulteert in een netto vrijval van de kredietvoorzieningen van € 1,9 miljoen.'



FINANCIEEL VERSLAG / PRESENTATIE / WEBCAST
Een uitgebreide toelichting op de resultaten en de balans van Van Lanschot Kempen NV kunt u lezen in het financieel verslag en de presentatie over de halfjaarcijfers 2017 op vanlanschotkempen.com/resultaten. Op 29 augustus om 09:00 uur lichten we onze halfjaarcijfers 2017 voor analisten toe in een conference call. Deze conference call kan live worden gevolgd via vanlanschotkempen.com/resultaten en kan ook op een later moment worden teruggeluisterd.

ADDITIONELE INFORMATIE
Additionele informatie is beschikbaar op www.vanlanschotkempen.com/financieel.

FINANCIËLE AGENDA 2017
11 oktober Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders
3 november Publicatie trading update derde kwartaal 2017
Forecast2006
0
Published: 07:45 CEST 29-08-2017 /GlobeNewswire /Source: Van Lanschot Kempen / : VLK /ISIN: NL0000302636
Van Lanschot Kempen: aankondiging BAVA in verband met voorgestelde kapitaalteruggave van € 1 per aandeel

's-Hertogenbosch, 29 augustus 2017
Op 11 oktober 2017 zal Van Lanschot Kempen een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) houden in verband met de voorgestelde kapitaalteruggave van € 1 per aandeel. Het voorstel tot kapitaalteruggave is vandaag aangekondigd bij de presentatie van de halfjaarcijfers van Van Lanschot Kempen.
Van Lanschot Kempen wil een bedrag van € 1 per geplaatst gewoon aandeel A (in totaal ruim € 41 miljoen) aan aandeelhouders teruggeven. De Nederlandsche Bank heeft bevestigd geen bezwaar te hebben tegen dit voorstel.
Karl Guha, bestuursvoorzitter: 'We zijn zeer verheugd dat we dit voorstel kunnen doen aan onze aandeelhouders. De voorgenomen kapitaalteruggave is de volgende stap in de uitvoering van onze kapitaalstrategie. Het is onze ambitie om, onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouder, voor de periode tot en met 2020 ten minste € 250 miljoen terug te geven aan onze aandeelhouders.'
Het voorstel tot kapitaalteruggave en de voorstellen tot wijziging van de statuten in verband met de kapitaalteruggave zullen ter stemming worden gebracht op de BAVA die wordt gehouden op 11 oktober 2017 om 10.00 uur in 's-Hertogenbosch. Het oproepingsbericht, de agenda met toelichting en de voorstellen tot wijziging van de statuten zijn beschikbaar op www.vanlanschotkempen.com/bava.
Als de aandeelhouders het voorstel goedkeuren zal de teruggave in beginsel plaatsvinden in december 2017. De kapitaalteruggave wordt gedaan ten laste van de vrij beschikbare agioreserve, waarmee deze teruggave is vrijgesteld van dividendbelasting. Het totaal aantal uitstaande aandelen blijft ongewijzigd. De CET I-ratio blijft ook na deze kapitaalteruggave ruim boven onze kapitaaldoelstelling van 15 - 17%.
Forecast2006
0
Published: 08:30 CEST 29-08-2017 /GlobeNewswire /Source: Van Lanschot Kempen / : VLK /ISIN: NL0000302636
Van Lanschot Kempen: verhoging inkoopprogramma van eigen aandelen en update voortgang 22 augustus 2017 - 28 augustus 2017

's-Hertogenbosch, 29 augustus 2017
Van Lanschot Kempen verhoogt op 29 augustus 2017 het aandeleninkoopprogramma met 150.000 eigen aandelen (certificaten van gewone aandelen A). Hiermee komt het aantal aandelen dat ingekocht zal worden onder het inkoopprogramma uit op maximaal 300.000.
Het inkoopprogramma wordt uitgevoerd ter afdekking van de toe te kennen certificaten van aandelen aan medewerkers in het kader van het bestaande beloningsbeleid en het aandelenplan. Op de slotkoers van maandag 28 augustus 2017 heeft het inkoopprogramma inclusief verhoging een omvang van maximaal € 7,7 miljoen. Het inkoopprogramma eindigt op de dag voor de publicatie van de jaarcijfers 2017, of eerder als het maximum aantal aandelen is ingekocht.
In de periode van 22 augustus 2017 tot en met 28 augustus 2017 heeft Van Lanschot Kempen 18.500 eigen aandelen ingekocht. De aandelen zijn ingekocht tegen een gemiddelde prijs van
€ 25,75 per aandeel voor een totaalbedrag van € 476.413. Inmiddels zijn in totaal 102.630 eigen aandelen ingekocht onder het inkoopprogramma.
Van Lanschot Kempen heeft de uitvoering van het inkoopprogramma gemandateerd aan ING, die haar handelsbeslissingen onafhankelijk van Van Lanschot Kempen neemt.
Meer informatie, waaronder het gedetailleerde overzicht van de inkooptransacties verricht onder dit inkoopprogramma, is beschikbaar op www.vanlanschotkempen.com/inkoopaande...
[verwijderd]
0
Prachtige cijfers, inkoop aandelen wordt verdubbeld (dus nog 198K in te kopen), uitkering van Euro 1 en nog heel veel meer in de toekomst. Koers wordt vandaag tegen gehouden door een slecht sentiment in de markt en er zitten veel computer-traders in.
Toch is dit voor de toekomst een ongekende parel !!
EQ140
0
Ik ben het met je eens, maar de hele beurs is in mineur door de onzekerheid over de dreiging van Noord-Korea. het is onvoorspelbaar wat er gaat gebeuren, Kim jong un is een ongeleide projectiel en zijn raketten ook. In verhouding met de rest van de beurs doet Van Landchot het nog niet zo slecht.
[verwijderd]
0
Mooi artikel in het FD morgen bij rubriek Bartjens:

"In sommige kringen geeft het status, afrekenen met de goud-bruine wereldpas van Van Lanschot BankiersVLK€26,40+2,70%. Vroeger had je minstens een half miljoen euro nodig om bij de club te mogen horen. Die ondergrens is al jaren geleden afgeschaft, maar een private bank als Van Lanschot Kempen is nog steeds alleen al vanwege de kosten enkel weggelegd voor vermogenden.
Eigen goud-bruine automaten voor de statusgevoelige pinner heeft Van Lanschot Kempen niet, maar voor beleggers begint het aandeel wel een flappentap te lijken. Vorig jaar werd het dividend plots fors verhoogd en nu krijgen beleggers €1 per aandeel extra uitgekeerd. Vast staat dat er nog veel meer valt uit te halen. Want tot eind 2020 heeft de bank naar eigen zeggen ten minste €250 mln aan kapitaal over.
Van Lanschot Kempen is niet de enige Nederlandse bank bij wie de spaarpot volloopt. Op een enkeling na zoals Rabobank loopt het buffermogen (het kernvermogen gedeeld door de risicogewogen activa, uitgedrukt in de Core Equity Tier 1) inmiddels zo hoog op dat het de rendementen op het eigen vermogen drukt.
Uitkeren aan de aandeelhouders ligt voor de hand, maar tot nu toe durfde niemand dat. Want het is nog steeds wachten op nieuwe kapitaaleisen met de naam Basel 4. Als die er komen is het aannemelijk dat vooral hypotheken straks een hogere risicoweging krijgen. Hoe hoog weet niemand, wel dat het de CET1-ratio’s zal drukken. Beter maar even wachten, is dus het devies van de meeste banken.
Van Lanschot Kempen wacht niet. Is dat moedig? Dat valt mee. Ten eerste zet de private bank niet zoals de andere banken in op hypotheekverstrekking en bedrijfskredieten. Sterker nog, die laatste categorie wordt helemaal afgebouwd en dat drukt de risicogewogen activa.
Stel dus dat in een gitzwart scenario de risicoweging van de hypotheekportefeuille straks van de huidige €1 mrd moet worden verdubbeld. Dan wordt dat opgevangen door de €900 mln aan bedrijfsleningen die nog worden afgebouwd. De noemer in de CET 1-breuk blijft dan dus mooi constant.
De teller daarentegen, het buffervermogen, loopt door ingehouden winst tot eind 2020 wel op. Nu al heeft de bank op basis van de huidige ratio van 19,6% en de eigen doelstelling van 15%-17% een kussen van €140 - €250 mln aan kapitaal. Daar komt tot eind 2020 alleen nog maar meer bij doordat de bank naar verwachting jaarlijks €70 mln aan winst maakt.
Het maakt Van Lanschot voor beleggers een interessante spaarpot. Er zijn er in Nederland nog twee in dat genre, NIBC en De Volksbank. Het wordt boeiend om te zien wat een nieuw kabinet als enig aandeelhouder van De Volksbank straks na Basel 4 gaat doen. Gunt het zijn bank een flinke buffer, of gaat het afromen?"
EQ140
0
Van Landschot heeft het oud bollige familiebedrijf achter zich gelaten en onder leiding van karl Guha zijn ze duidelijk op de goede weg. Mijn Rabo ledencertificaten heb ik omgeruild voor aandelen Van Landschot kempen. De koers zal verder gaan oplopen gezien de winst en dividend boven verwachting is uitgekomen.
ronald64
0
Dat maken we niet vaak mee, een shortpositie in Van Lanschot.
Er komen in mijn ogen wel wat andere bedrijven daarvoor in aanmerking.
29 aug: BlueCrest Cap.Mnt. rapporteert een nieuwe short positie in Van Lanschot Kempen van 0.53% #VanLanschotKempen
EQ140
0
Met deze klinkende halfjaar cijfers van Van Landschot komen we met de jaarcijfers al snel op een K/W van 10 en met een rendementsuitkering van 8% over 2017 , mits er groen licht komt op de buitengewone vergadering op 11 oktober. De Nederlandse bank heeft toestemming gegeven, dus daarvan komt geen kink in de kabel. Ing gaat gelijk krijgen met haar koersdoel van 29 euro.
EQ140
0
Mooie beursdag vandaag, Van Landschot Kempen gaat met de stroom mee. de koers heeft op 27,45 gestaan, ook op 8 mei j.l. stond de koers hierop. Het is niet de vraag of we naar de 29 euro gaan maar wanneer. Naar mijn idee binnen 5 weken. ( voor de BVA datum )
EQ140
0
Van landschot doet vandaag een stapje terug, beleggers twijfelen gezien de perikelen rond Noord-Korea. Toch gaan de beurzen hun eigen gang en dat is omhoog.
BASF en BAYER kopen
0
Dit verklaart de koersdruk de afgelopen periode:

Rabobank verkoopt aandelen Van Lanschot Kempen

Belang van 9,74 verkocht voor 25,10 euro per aandeel.

(ABM FN-Dow Jones) Rabobank heeft het belang in Van Lanschot Kempen verkocht, na een sterke stijging van de aandelenkoers. Dit meldde Rabobank dinsdag, wijzend op het succes waarmee Van Lanschot Kempen haar strategische agenda uitvoerde.

Er werden via een maandag gelanceerde veilingprocedure 4,01 miljoen aandelen Van Lanschot Kempen geplaatst bij institutionele beleggers, wat overeenkomt met 9,74 procent van het uitstaande aandelenkapitaal, voor een prijs van 25,10 euro per aandeel.

De verkoopprijs betekent een korting van 4,6 procent op de slotkoers van maandag van 26,30 euro.

De aandelen Van Lanschot Kempen waren geen bewuste investering, maar kwamen in handen van Rabobank toen de coöperatieve bank in 2012 de veel kleinere Friesland Bank overnam, om het voortbestaan van de Friese bank te garanderen. De verkoop van het belang is in lijn met Rabobanks strategie om de balans te optimaliseren, onder andere door de verkoop van niet-kernactiviteiten.

Eerder verkocht Rabobank al een belang van 2,3 procent in Van Lanschot Kempen, omdat de kapitaaleisen hierdoor minder zwaar drukten.

Door: ABM Financial News.
[verwijderd]
0
BEURSBLIK: FREE FLOAT VAN LANSCHOT KEMPEN STIJGT
ABM Financial News - 09:54
(ABM FN-Dow Jones) De verkoop door Rabobank van het resterende belang in Van Lanschot Kempen is gunstig voor het aandeel, omdat het percentage vrij verhandelbare aandelen, de zogenoemde free float, hierdoor toeneemt, terwijl de 'overhang' in het aandeel juist afneemt. Dit stelde ING dinsdag in een rapport.

ING heeft een koopadvies en koersdoel van 29,00 euro op het aandeel van de Bossche private bank met zijn Amsterdamse zakenbankdivisie.

Rabobank verkocht het aandelenbelang van 9,7 procent voor 25,10 euro, ofwel een korting van 4,6 procent ten opzichte van de slotkoers van maandag van 26,30 euro.

De impact van de verkoop door Rabobank op de koers bleef beperkt. Het aandeel Van Lanschot Kempen noteerde dinsdag 1,4 procent lager op 25,92 euro.

620 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 27 28 29 30 31 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:38
Koers 32,300
Verschil -0,100 (-0,31%)
Hoog 32,450
Laag 32,000
Volume 41.507
Volume gemiddeld 87.161
Volume gisteren 45.279