Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Voorsorteren op de volgende rally

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Elektrische auto's hebben nog steeds panne 65
  2. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 79
  3. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59

Reacties

359 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 18 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. The Entrepreneur 13 september 2017 16:26
    quote:

    ONN schreef op 13 september 2017 14:22:

    Leuk stukje Entrepreneur. Ik zou bijna denken dat je een insider bent. Maar op de beurs liepen natuurlijk ook genoeg mafkezen rond :)

    Je hebt een ABje verdiend. Wat deed jij vroeger ?
    Dankje Onno!
    Ik speelde vroeger in de zandbak en knikkerde veel. Later ook heel veel gesport (zwemmen, waterpolo, kickboxen, fietsen) en veel lol gehad, zoals iedereen denk ik ;-)

    Ik ben inderdaad een insider (mag dus ook alleen maar posten over wat ik dènk te weten en niet over wat ik weet), maar dan wel één die net te laat geboren werd. The next generation.
    Op het moment dat ik op de aandelenvloer had "mogen" staan, werd deze al electronisch gemaakt. Maar in deze tijd werkte ik nog in de Horeca met de fiducie (iemand gebruikte het woord eerder vandaag; vond ik leuk) dat ik daar mijn succes zou maken door een keten op te zetten à la Hilton met verschillende internationale noteringen.
    Sinds ongeveer 1995 ben ik met effecten bezig en een handelaar op de vloer stond voor mij op een zelfde voetstuk, als Marco van Basten of Patrick Kluivert destijds voor veel van mijn leeftijdsgenoten. Toen ik eindelijk besloten had dat Horeca niet mijn toekomst was en de beurs wel (opvoeding kan tunnelvisie veroorzaken :P ), bestond mijn droom niet meer. Tenminste,... Het beetje wat nog restte aan het Rokin wat nu het NRC-gebouw is, zat ook al in de planning om afgebouwd en geëlectroniseerd te worden.
    Ik ben wat dat betreft een "kind van de revolutie": groot geworden in een tijd van snelle veranderingen. Ik heb nog net het staartje van de "Oude Wereld" meegemaakt en zodoende daarin dus ook nog contacten opgedaan.
    Maar ik heb vooral meegemaakt hoe deze (in mijn ogen) fantastische en utopische wereld veranderde en vooral ter ziele ging. De feestjes, waarbij café's 's avonds nieuwe champagne moesten laten leveren en altijd lachend door de dagwinnaar werden betaald, zijn niet meer.
    Tegenwoordig is het vooral monitoren of de systemen goed werken, zorgen dat er hogere volumes verwerkt kunnen worden en zoveel mogelijk mensen (FTE's: als je er 3 bespaard hebt, wordt er gezegd dat je €300k hebt verdiend...) besparen. De revolutie is op zijn hoogtepunt (of dieptepunt) :(

    Toen ik eindelijk aan de bak kwam, was het weliswaar belangrijk dat je goed kunt rekenen, maar gehaaid hoefde je niet meer te zijn. Als je maar goed Quake of Armageddon kon spelen, want dan was je reactie-tempo groot genoeg.
    Gek genoeg was van der Moolen het meest kritisch in hun sollicitaties. Daar vroegen ze zelfs diploma's en ervaring. Dat deed geen enkel ander handelsbedrijf. Enkele jaren later was van der Moolen er niet meer. En het was niet het eerste en ook niet het laatste handelshuis wat de revolutie niet bij kon benen.

    Nou ja, beetje lang antwoord op je vraag, maar in het kader van transparantie een volledig antwoord ;-)

    ps. En inderdaad liepen er ook toen op de vloer een hoop mafkezen rond. Die kunnen dus ook simpelweg niet eens achter een bureau werken.

  2. The Entrepreneur 13 september 2017 16:29
    quote:

    Daxwatcher schreef op 13 september 2017 14:18:

    [...]
    Ik vind het een (meer dan) aardig stukje en zonder daar lijfelijk bij aanwezig te zijn geweest, kan ik me er zeker iets bij voorstellen.

    Elkaar een oor aannaaien op de vloer of in de pit en het later weer goedmaken bij een borrel, zelfde als advocaten die elkaar de haren uittrekken in de rechtszaal en daarna in de bar iets gaan drinken etc etc. Hoort erbij, hoort bij professioneel met elkaar omgaan en soms is het nog gemeende broederschap ook. En nostalgie smaakt haast altijd lekker...En ja zo'n (plastieken of metalen) pasje en zo'n kostuumpje (toga, jockey) schept om één of andere bizarre reden een band. Als het zaakje naar de buitenwereld nog wat aanzien heeft en je op de galadiners van de sekte beroepsgroep eens lekker kunt uitpakken met wie heeft de grootste en wie heeft de mooiste (aan zijn zijde) wordt het helemaal leuk. Des mensens...

    Kan er uren in wegdromen of met de oude rotten over lullen hoor. Gek genoeg is het ook wel goed dat niet alles voor eeuwig is.

    Heb overigens nog wel zo'n jasje, maar dat is meer een collectors-item dan dat ik m ooit voor mn werk heb moeten dragen. Zowieso zijn in NL die jasjes maar enkele jaren gebruikt.
  3. [verwijderd] 13 september 2017 16:31
    quote:

    'd Aandelen schreef op 13 september 2017 16:24:

    Ook Ahold in een spurtje omhoog, net als Galapagos en andere, lijkt wel een rallye :-)
    yep, is duidelijk nu... na 16uur door de 528 heen... extra koop impulsjes

    omzetten geven je te denken, los van de yanks die niks doen.

    Morgen meer...
  4. The Entrepreneur 13 september 2017 16:33
    quote:

    Broke Even schreef op 13 september 2017 14:29:

    Dat 80% hier niet eens belegt, dat lijkt me sterk. Eerder 20%.
    Ik weet het niet joh. Ik weet alleen dat de helft van alle kroegpraat gelul en opschepperij is. Dan moet dat percentage hier op zo'n anoniem forum helemaal hoog zijn ;-)
359 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 18 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links