Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

[verwijderd]
0
quote:

Lammetod schreef op 27 oktober 2017 23:46:

De Brent stijgt mooi door , bij deze koers is een kleine stijging in % al genoeg om richting de $ 61/ $ 62 te gaan , gaat goed zo richting de cijfers
De laatste cijfers van de EIA van afgelopen woensdag waren echt een "mixed bag". Je kunt er positieve en negatieve zaken in zien. Wat mij het meeste opvalt is dat de Amerikaanse crude export op stoom begint te komen. Ruim 1 mn barrels per dag meer dan een jaar geleden. Als je dat afzet tegen de produktieverlaging van de OPEC landen en "friends", dan is het substantieel.
b-bandit
0
Wat ik zei. 27 deze week acht ik realistisch. Daarna hangt het sterk van het sentiment en marktontwikkelingen af. Olie zou in 2018 weer schaarser gaan worden. Hopelijk voor die tijd nog een klein inzakkertje om bij te kopen. Hetgeen ik nu heb doe ik tussen de 27 en 28 weg denk ik. Dan krijg ik toch echt hoogtevrees...
jan van delft
0
meestal begint jasmits zo rond dit tijdstip te zaniken met zn quasi duitse nederlands...
[verwijderd]
0
quote:

jan van delft schreef op 30 oktober 2017 16:22:

meestal begint jasmits zo rond dit tijdstip te zaniken met zn quasi duitse nederlands...
Ja, hij is laat van de keer. Misschien een eindje gaan rijden in z'n nieuwe Nissan Leaf?
[verwijderd]
0
Aramco blijft aan de macht als het momenteel om de olie prijs gaat, zullen alles doen om hun IPO te ondersteunen, vandaag met olie trader gesproken, en dit is dus nu de realiteit!
Morgen ochtend BP, afwachten.... maar moet ook positief zijn t.o.v. vorig jaar.
(Olie prijs en kostenbesparingen versus slechte weer in q3 periode.)

Dan nog twee dagen naar Shell Q3 results. Hiervoor geld hetzelfde als alle olie giganten, mondiale spreiding is ruling waardoor "locale" tegenvallers worden opgevangen en.. (hogere olie prijs).

Spannende periode en hopelijk kunnen we allemaal profiteren.
Succes allen.

p.s. voor q4 lekker onderweg zo!!
[verwijderd]
0
Er werd mij onlangs gevraagd waarom ik feitelijk, ondermeer, beleg in Shell, dat is natuurlijk vanwege de mooie spreiding en track record van het bedrijf en dividend maar .... Nee, de hoofd reden is de prijs van Olie.

Laat me dat even uitleggen:
Als belegger moet je je huiswerk doen, en dat valt natuurlijk niet mee.
Als we bijvoorbeeld naar Gemalto anno 2017 kijken, dan is er plots weer een melding dat ze hun resultaten niet halen, en een aantal weken later is dat weer het geval met het gevolg giga dalingen.
Je bent aan de Goden overgeleverd.

Als we echter naar Shell kijken is er een duidelijke relatie met Olie, en daar Dames en Heren kunnen we ons voordeel uithalen.

Hoe doen we dat dan:
Kwartaal resultaten worden gepresenteerd ten opzichte van het jaar daarvoor. En het mooie is dat we de gemiddelde prijs van Olie in het voorgaande jaar simpel kunnen opzoeken, en dat kunnen we voor het voorgaande/lopende kwartaal ook makkelijk in kaart brengen. Dus q3 2016 versus q3 2017.
Als daar al een 17 procent stijging is te melden, dan zou Shell natuurlijk hiervan moeten kunnen profiteren, en dat doen ze ook!
Je kan in de keuken kijken van het bedrijf, hoe mooi is dat wel niet, dat is precies wat we willen.
Natuurlijk moeten we niet vergeten dat alle primaire zaken zoals management en bedrijfsvoering uitstekend in orde moet zijn, maar dat zit wel snor bij Shell.
Suces Allen!

[verwijderd]
0
Olieconcern BP verdubbelt winst

Gepubliceerd op 31 okt 2017 om 09:04

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Britse olie- en gasconcern BP heeft in het derde kwartaal de winst verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder, toen het bedrijf een grote afschrijving in de boeken moest zetten. BP kondigde verder aan eigen aandelen in te gaan kopen.
De onderliggende winst steeg naar bijna 1,9 miljard dollar, van 933 miljoen dollar een jaar geleden. Daarmee kwam de winst hoger uit dan analisten hadden verwacht. De productie van olie en gas klom met 14 procent naar het equivalent van gemiddeld 3,6 miljoen vaten per dag, geholpen door het opstarten van nieuwe projecten.
Lammetod
0
Het wordt steeds spannender waar Shell mee komt donderdag , hopelijk valt het niet tegen voor de analisten , want die weten altijd wat , maar vaak handelen mensen daarop , maar denk dat de cijfers goed zijn als je kijkt naar de andere , daar waar Shell al voor ligt op hun bezuinigingen . Hoe mijn sprinters lekker aan
b-bandit
0
Jup, ben benieuwd, 27 vandaag al of morgen pas. Winst wordt verwacht dat hij is verdubbeld, tegenvaller kan inderdaad weer druk op de koers zetten, zou erg jammer zijn. Maar goed, heb een bescheiden portefeuille, verwacht morgen procentje erbij en dan ben ik allang tevreden.
Sustainable
0
Belangrijk, denk ik, is wat RDS met het scrip dividend programma gaat doen. Nu verwaterd de winst door deze uitgifte van aandelen. Op dit moment is de cashflow meer dan dekkend en is de maatregel dus niet meer nodig. RDS zal naar de financiele markten vertrouwen in de toekomst uitstralen door hiermee te stoppen.
Tsipisch
0
Te vroeg uitstappen moet je accepteren, maar het doet dan toch wel een beetje pijn als je de koers richting (en mogelijk voorbij) de 27 ziet schieten..
Wiemaa
0
quote:

Tsipisch schreef op 31 oktober 2017 11:30:

Te vroeg uitstappen moet je accepteren, maar het doet dan toch wel een beetje pijn als je de koers richting (en mogelijk voorbij) de 27 ziet schieten..
Dat is niet fijn want wij gaan gewoon up.
Adek 2001
0
quote:

Tsipisch schreef op 31 oktober 2017 11:30:

Te vroeg uitstappen moet je accepteren, maar het doet dan toch wel een beetje pijn als je de koers richting (en mogelijk voorbij) de 27 ziet schieten..
Beter te vroeg dan te laat. Geld is geld, ik kijk nooit terug. Ik wacht op nieuwe kansen, die komen altijd weer met RDS.
Bir
0
Er uit op 26,90. Ik ben tevreden met mijn winst en wacht idd op nieuwe instapkans.

Succes allemaal, als de cijfers donderdag ok zijn, laat ik vast een beetje winst liggen, maar dat geeft niks.

Grtz Bir
Lammetod
0
Tsipisch
0
quote:

Adek 2001 schreef op 31 oktober 2017 13:56:

[...] Beter te vroeg dan te laat. Geld is geld, ik kijk nooit terug. Ik wacht op nieuwe kansen, die komen altijd weer met RDS.
Is zo, verwacht dat dit (overdreven?) positieve sentiment toch gauw tot een einde komt. Ik laat tzt hier wel weer weten wanneer ik instap.
Bir
0
Koersen gaan nooit in een rechte lijn omhoog of omlaag. En wat cijfers betreft is er ook een gouden regel: “buy the rumours, sell the facts”.

Kijkend naar de koersstijging zou even afkoelen geen kwaad kunnen, maar je weet nooit of er niet eerst nog een euro bij komt. Beetje voorzichtigheid kan geen kwaad, maar het onderliggend sentiment is echt wel positief.

Grt Bir
ischav2
0
2 rechtszaken lopen er tegen Shell :
- Corruptiezaak Shell in Nigeria nadert climax (FD gisteren)
- Vandaag : Nigerianen willen compensatie Shell voor lek'
200.031 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1144 1145 1146 1147 1148 1149 1150 1151 1152 1153 1154 ... 9998 9999 10000 10001 10002 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 17:39
Koers 34,040
Verschil +0,025 (+0,07%)
Hoog 34,270
Laag 33,845
Volume 5.672.494
Volume gemiddeld 7.597.398
Volume gisteren 5.309.503