Arcelor Mittal « Terug naar discussie overzicht

Arcelor Mittal November 2017

1.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... 82 83 84 85 86 » | Laatste
[verwijderd]
0
Zelf zit ik flink in AM. Wat mij verbaasd is dat bij meevallende cijfers vrijdag het aandeel toch zo volatiel is. Tussen de hoogste en laagste koers vrijdag zit maar liefst 1 euro. Persoonlijk geloof ik in dit aandeel omdat de koers-winst verhouding mijns inziens laag is. Wel schrijf ik korte calls. Stijgt de koers flink dan moet ik volgende week leveren maar pak ik wel zeker winst en de premie. Dalen ze dan hoef ik niet te leveren. Het lukt niet altijd maar vaak wel
Dicall69
0
quote:

Jack Talks.. schreef op 11 november 2017 16:33:

Zelf zit ik flink in AM. Wat mij verbaasd is dat bij meevallende cijfers vrijdag het aandeel toch zo volatiel is. Tussen de hoogste en laagste koers vrijdag zit maar liefst 1 euro. Persoonlijk geloof ik in dit aandeel omdat de koers-winst verhouding mijns inziens laag is. Wel schrijf ik korte calls. Stijgt de koers flink dan moet ik volgende week leveren maar pak ik wel zeker winst en de premie. Dalen ze dan hoef ik niet te leveren. Het lukt niet altijd maar vaak wel
Koers werd door het algemeen sentiment beïnvloed, men had gedacht dat de beurzen/ indexen in de loop van de dag aanzienlijk gingen inleveren en nu dit niet is gebeurt zal de koers bij een beter sentiment zeker nog een opgaande koers gaan laten zien, natuurlijk bij stijgende indexen/ beurzen of op zijn minst stabilisatie in het algemeen !!!
rene l
0
quote:

Kerncentrale schreef op 11 november 2017 13:38:

Zo teleurstellend, je denkt: kandidaten hebben lang gewacht om zich op te geven, dus dan moet het toch knallen!? Nou eerlijk gezegd, ik ben teleurgesteld. Eerlijk waar. Komt misschien nog wel maar ja wanneer? Kijk het programma is als blinkend metaal, scherp gesneden met een mooie weerspiegeling van de hedendaagse tijd.

Ik ben het deels wel met je eens Kerncentrale.
Zelf kijk ik niet meer naar dit soort bagger, je ziet er alleen maar nazingende apen die een hoog keeltje opzetten, zelf kunnen ze blijkbaar niets bedenken, het is werkelijk te triest voor woorden dat het brave volk met zoiets vermaakt moet worden.

De juryleden zijn net analisten, je zag vroeger wel eens een man die verdacht veel op Jos Versteeg leek, of Ali Baba, wat palingvissers, en de nodige dames en heren die in het grijze verleden zelf één keer een hit gescoord hebben en daarna nooit meer maar wel denken dat ze verstand van zaken hebben.

Ik heb ergens wel medelijden met de voornamelijk wat jongere kandidaten, ze worden door pa, maar meestal door ma gek gemaakt, de teleurstelling is groot als ze snel uitvallen en zelfs nog groter als blijkt dat ze na het winnen vastzitten aan een wurgcontract en als slaven moeten acteren.
Eén ding is zeker, ze worden vast klaargestoomd voor een toekomstige burn-out.
De lat komt voor de huidige generatie steeds hoger en hoger te liggen, ze moeten hooggespannen verwachtingen waarmaken, en ik vergelijk het wel eens met een stuk elastiek, je kunt het uitrekken, totdat het onverwacht knapt.

De hedendaagse muziek op de radio is ook twee keer niks, je hoort altijd maar hetzelfde nagenoeg ééntonige deuntje, er zit totaal geen ziel meer in en echte muziek wordt niet meer gemaakt.

Op de beurs is het eigenlijk ook niet anders, ze willen de mensen steeds meer dingen uit handen nemen, allemaal aan de ETF's en zelf niet meer nadenken.
En ik denk dan, totdat er een onvervalste beurscrash komt, en wat dan.
Van de cijfers van Mittal werd ik ook niet echt opgewonden afgelopen vrijdag, ze waren op zich wel redelijk, maar ook niet meer dan dat.
Ze vielen ook in een lakse beursstemming en ik moet eerlijk zeggen, wil Mittal fors stijgen dan zal de winst de komende periode ook flink omhoog moeten, maar ja, waar moet dat in vredesnaam vandaan komen.

Er zit volgens mij niet veel muziek in voor de komende tijd.
Zelf kom ik nog uit het tijdperk dat ik opgegroeid ben met echte muziek, Top Pop, Frits Spits met de Avondspits, Alfred Lagarde met het Betonuur, het Weeshuis van de Hits met de Slag bij Nieuwpoort en je had het Duitse programma Monsters of Rock.

Of de beurzen voor de muziek zijn uitgelopen zal de komende periode moeten blijken, bedrijven draaien over het algemeen prima winsten maar de waarderingen zijn wel zodanig dat ze rekening houden met nog meer.
Ik moet het eerst nog maar eens zien, wel blijft het een feit dat Mittal nog steeds één van de goedkoopste fondsen op de Aisniks is, je zou dus ook kunnen zeggen dat de meeste andere fondsen dan juist flink aan de prijs zijn.

Ik zet maar eens een muziekje op, een nummer van één van de allereerste LP's die ik kocht met het geld dat ik verdiende met mij krantenwijk.

Het nummer hoor je bijna nooit meer, ik word er altijd vrolijk van, het maakt niet uit in welke stemming ik ben.

www.youtube.com/watch?v=i5txwFv-zYM
gpjf
0
03har
6
Even een stukje Arcelor, ook leuk op dit draadje,
Beetje alles wat
meest belangrijke is 13 november de goed keuring (of afkeuring) van de maatregelen die zijn voorgesteld om EC tevreden te stellen.

Il Ministro dello Sviluppo Economico Carlo Calenda ha firmato il decreto che autorizza i Commissari straordinari del Gruppo Ilva, in amministrazione straordinaria, a procedere all'aggiudicazione dei complessi aziendali del gruppo Ilva S.p.A. ad Am Investco Italy S.r.l., il cui capitale sociale è detenuto da ArcelorMittal Italy Holding S.r.l. (51%), ArcelorMittal S.A. (34%) e Marcegaglia Carbon Steel S.p.A. (15%).

Minister Carlo Caballero Economische zaken en ontwikkeling tekende het decreet welke de Ilva groep machtigd om de buitengewone commissarissen, onder buitengewone administratieve regelingen, om door te gaan met de arbitrage van complexe omzetting van (men omschrijft dit als beheer!!) ondernemingsgroep:
Ilva S.p.A. naar Am Investco Italy S.r.l.
Samuele Pasi (ex. JP Morgan), has been appointed general manager of ArcelorMittal, and chief financial officer of AM Investco and head of institutional relationships, Italy, effective immediately. He will report to Matthieu Jehl. Toekomstig CEO AM Investco Italy.

ArcelorMittal Investco Italy S.r.l. waarin kapitaal van:
- ArcelorMittal Italy Holding S.r.l. (51%)
- ArcelorMittal S.A. (34%)
- Marcegaglia S.p.A. 15%.

Drie zaken liggen nu nog open voor definitieve overgang.

Milieu:
AM Investco Italy S.r.l. heeft op 5-7-2017 een aanvraag gedaan voor een milieu vergunning, met in de aanvraag het verbeter plan.
Tot 5 september 2017 kon hiervoor bezwaar worden ingediend.
Knelpunt ligt natuurlijk op het isoleren van het terrein v.w.b. water, grond lucht en geluid (regio eisen) Zwaar is ingezet op de UA delen, waarschijnlijk de erts opslagen en mengvelden, begin van de site met hier de opslagen en b.v. cokesfabrieken (asbest-Pak stoffen) slakkenpan handelingen en vaak ook de locatie waar buitenfirma-s opereren, die vaak minder aandacht hebben voor milieu (AM France Florance, zoutzuur incident!! ).
AM heeft hier heel secuur zwaar vervuilde terrein delen buiten hun beheer gelaten en ILVA (wat rest) het beheer laten houden!!
Goedkeuring is gegeven mits uitvoering gereed is voor 1-12-2023.

Europeese Commissie.
Problemen liggen bij het beklede deel van ILVA waardoor met name Marcegaglia (AM investCo partner) teveel invloed zou krijgen, AM heeft hiervoor een alternatief aangeboden, hierover komt 13 November uitslag na het uitstel van 25 Okt.

The EC will analyse the proposed changes to see whether they are viable, and are sufficient to eliminate concerns about competition. If the remedies are accepted, they will become binding on the purchasing companies and an independent trustee will be appointed to supervise compliance with the commitments.
The original deadline for the ruling was October 26.

Vakbonden:
Bonden blijven tegenwerken =niet meewerken i.v.m. ontslagen, argument AM is bezetting is uitgelegd voor een productie van 8,5 milj. ton staal, wordt/is nu 6 milj. dus overbezetting!!!!
Kort geleden nog stakingen in Genua. Huidige status is mij niet helemaal duidelijk doch uit kranten bespeur ik dat de overheid zegt ‘niet zeuren’ voorwaarden aannemen. Vakbonden hebben salaris eisen op tafel gelegd (this is Italy).

Kortom 13 November = as maandag kan wel weer eens een belangrijke dag worden in het ILVA-Am verhaal. Uit wat ik vond-las denk ik wel dat AM een aceptabele oplossing heeft gevonden.

Tot zover even een warrig stukje met veel zin mogelijk onzin maar in ieder geval maandag een EU beslissing (of niet)

Har.
miniature
0
Alles wijst er nu op dat we de maandag/dinsdag en ook woensdag weer terug gaan vallen, en de € 23.85 komt dan ook eindelijk nu inzicht, en misschien nog wel een tikkie lager ook.
Porscheknakker
2
quote:

A.B.(C) schreef op 11 november 2017 16:04:

[...]

Och bent u beledigt? U stelt zelf dat de koers van het aandeel zo heftig op en neer gaat "vanwege het feit dat we nu met veel meer aandelen opgezadeld zitten ivm de claimemissie". Zie uw post van.... 22.58 van gisteren.

De feiten, aantal uitstaande aandelen:
- Voor de claim emissie: circa 1,7 miljard
- Na de claim emissie: crica 3 miljard
- Na de RS: circa 1 miljard.

Wie zit hier nou te lullen?
Beste medeforumlid, dat wat je hier mij probeert aan te praten, zeg ik niet. Lees eens goed en reageer dan op een volwassen manier. Overigens ben ik niet beledigd (met een d) omdat ik mij objectief baseer op feiten. Mij gaat het niet om getallen, mij gaat het om wat zich achter een koersdaling c.q. koersstijging afspeelt. Feit is wel dat er meer aandelen omloop zijn voordat de rs zich heeft afgespeeld en later wordt er een omrekening gemaakt. Het is uiteraard logisch dat er dan minder aandelen in het spel zijn. Dus beste ABC, je lult uit je nek.
Porscheknakker
0
[Modbreak IEX]: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
5&60+
0
quote:

matBel schreef op 10 november 2017 15:17:

Iemand wilde weten wat onze tactiek is. Dit is mijn strategie.
Ik ben 10 maanden geleden begonnen met AM en heb 10k ingelegd.
Telkens als ik meer dan 10% had zou ik dat dan afromen. Dit alles met weinig succes. 7% gescoord tot nu toe. Nu Room ik af bij 5% en hoop dat vandaag voor de tweede keer te doen op 26.1.
Als ik tussentijds vind dat de koers te hoog of te laag is wil ik wel eens wat verkopen of kopen, maar dat was tot dusver geen groot succes.
Voilà
Mat
@matBel zie ook :
www.iex.nl/Forum/Topic/1347723/7/Arce...

Ik vind jouw 7% als resultaat in die tijdspanne zeker niet slecht ,
deed dat gemiddeld over alle jaren heen echt niet .
Met 7% per jaar verdubbelt je startkapitaal elke 10 jaar .
heb je een beleggingshorizon van 30 jaar , dan dus ver-8-voudigen .
Over de tactiek :

Uitstappen met X % verschil , is m.i.een soort handelen via T(echnische) A(nalyse) .
Terwijl terugkijkend in verleden vaak aangeeft dat een fonds er "'reuze geschikt voor was "
blijkt plots bij het daadwerkelijk instappen dat er zich een ander scenario ontrolt !!
(welkom in de wereld van beleggen , begin er maar nooit aan ?:-):-) )
-1- Dus het instappunt is wel degelijk belangrijk , maar hoe bepaal je dat ?

Dan moet je ook over vervolg nadenken , wat met -1- weer te maken heeft ,
er kunnen zich 3 situaties voordoen , maar ook alledrie in willekeurige volgorde
--A-- de koers gaat alsmaar op en neer , maar genoeg om die % te pakken ?
--B-- de koers daalt langzaam (of snel)
--C-- (je raadt het :-) ) de koers stijgt langzaam (of snel)

A is makkelijk , je loopt binnen
B , dat gaat mis , is er een verlies-neem-punt ingecalculeerd ?
C , dat gaat goed maar slechts 1 keer want wanneer stap je weer in ?
Als koers onder oude uitstap zit , kan niet als C aanhoudt
5 % onder je uitstap ?? , of zelfs boven je uitstap ??
Je komt dus weer terug bij punt -1- wanneer stap je in ?
Zelf vind ik dat heel lastig ......

Inmiddels heb je dat ook gemerkt , (zoals bij mij bijna altijd)
aantal maanden voor en ook na je instap was beter geweest .
GEEN advies , (je zal zien dan stijgt AM direkt) maar :
misschien een idee , stap met een deel uit , bijv 1/3 .
kan dit NIET op aankoop koers ,
leg dan de verkoop voor een andere 1/3 dat verschil hoger .
Nu heb je 2/3 in AM zitten en 1/3 vrij , bij dipje koopmogelijkheid .
2 andere ideeën :
Afstanden korter nemen of iets aan het mogelijke verdienmodel toevoegen
(opties , eerst wel degelijk daar over nadenken .......)

Toch kom je altijd weer op -1- terug , denk ik .
Ik vroeg er ook naar ,
er was iemand die handelde tussen 22 en 23 € , steeds met 10 cent verschil .
(dacht Octavianus of Kogovus maar zette Kogelvis neer , hoop niet dat die ontstemd is daardoor )
Dat is mooi , ik dacht er nog aan , als AM uitbreekt omhoog ,
zoals op 13 Okt , wat doe je dan ?
Zoek je een nieuw trajekt ? 24-25 -26 en zo ja op basis waarvan ??
(Uitbreken naar onder was duidelijk , dat werd destijds gepost )

Nu wat ik zelf deed , met 10 k .
Iemand vroeg mij wat kan ik met 10 k en AM , we/ik hebben toen een opzetje gemaakt .
Daadwerkelijk gehandeld ook , alleen mijn instappunt was op 7 (21 nu ) dus lager , dan bij jou ,
maar niet voor het volle bedrag !!
Omdat ik -1- erg lastig vind , bovendien A B en C ook (-:)-:) excuus , die ook )
probeer ik dat op andere manier te tekkelen .
Wil eigenlijk ook geen verliezen nemen, daar héééél slechte ervaringen mee
(en waar ik het NIET deed , had ik het beter WEL gedaan .....welkom in de wereld van beleggen etc )

Dus een opzet waar wat flexibiliteit inzit .

10 k was uitgangspunt ,
- met 1/3 deel AM gekocht , 7 (21 )
- voor 1/3 in de bestelling gedaan (ver) onder niveau aankoop middels opties
- 1/3 aanhouden in cash voor geval er een crash komt . (wat is dat , over nadenken van te voren )
Steeg AM , dan (een deel van die) 1/3 direkt verkopen of in de aanbieding doen middels opties .

Dit leek me/ons goed te kunnen werken ingeval A en
ten opzichte van 100 % instappen ook de langzame versies van B en C .

Helaas gooide de RS roet in het eten ,
de 10 k moest eigenlijk om aan uitgangspunten te kunnen vasthouden ,
ook ver-3-voudigd worden naar 30 k .
Daar was mijn vraagsteller niet blij mee , beter nog , dat kon niet .
toch werd er een oplossing gevonden , en het opzetje loopt nog steeds .

Duidelijk kan zijn dat kans op maximale (snelle) winst , bij (snel) stijgen ,
ingeruild wordt voor beperken verlies bij dalen .
Moet er ook geen wonderen van verwachten ,
(je kan veel beter een visie op de koers hebben die uitkomt (dan in 1 dag klaar ))
wel meer rust (zo ervaar ik dat :-)) .

Over het rendement wil ik wel posten ,
( is momenteel minder dan Buy op 7 € (21) en Hold (nu 25 ) strategie )
maar dit is mij zelfs beetje lang :-) , dus eerst (ook) een vraagje erom /vervolg .
5&60+
1
[quote alias=03har id=10410190 date=201711111833]
Even een stukje Arcelor, ook leuk op dit draadje,
[..................}
AM heeft hier heel secuur zwaar vervuilde terrein delen buiten hun beheer gelaten en ILVA (wat rest) het beheer laten houden!!
Goedkeuring is gegeven mits uitvoering gereed is voor 1-12-2023.


dat is ook lekker uitgekookt :-) ,
je ziet mi terug hoe een CEO zijn (familie)bedrijf bestiert .
wellicht met een ,(niet per se ongeinterresseerde), ambtenaar tegenover hem
Ongetwijfeld zal er voor dat zwaar vervuilde terrein ook een oplossing moeten komen , maar is zo niet op voorhand een zwaar onzekere factor .


Tot zover even een warrig stukje met veel zin mogelijk onzin maar in ieder geval maandag een EU beslissing (of niet)

Har.

[quote]
hou het maar op zin , (as usual van oe :-) )een AB !
mooie inkijk in lopend proces , met positieve insteek wat mij betreft
03har
1
Gister begonnen met een leeg a4tje en een volle fles Nebbiolo, gaande weg raakte het a4tje vol en de fles Nebbiolo leeg. Ik had/heb een ervaring zoals Rene begin deze week beschreef!
Hierdoor miste ik een belangrijk aspect, n.l. het volgende uitstel van de Ec met betrekking tot de overname. Namelijk het uitstel.

vertaling:
Brussel heeft nu 90 werkdagen, dan tot 23 maart 2018, een besluit vast te stellen die niet ondergaat de uitkomst van de procedure.

10 november La Repubblica: Met betrekking tot de arbeidsovereenkomsten en vakbonden het volgende, er wordt geadviseerd de voorgestelde overeenkomst te accepteren. Dit is salaris vermindering, ontslagen bij de staalmaker doch, de ontslagenen worden ingezet bij de saneringsactiviteiten. Tevens wordt bij voltooing van de sanering op 23 augustus 2023 de 3e hoogoven aangestoken om tot de 8 milj ton staal of meer te komen waardoor er weer vacatures (10.000) ontstaan die zullen worden op gevuld door onder anderen de 4000 ontslagenen.

Ten aanzien van de terrein saneringen, ik ga ervan uit de betreffende terreinen de werkgebieden zijn van de b.v. ondersteunende buiten firma’s. Zij dragen in deze natuurlijk een eigen verantwoordelijkheid. Hoewel ILVA falliet is, zullen deze firma’s natuurlijk flink geprofiteerd hebben, en zullen dan ook terecht hun bijdrage moeten leveren aan de voorgestelde sanering.
Denk bijvoorbeeld in IJmuiden aan de kunstmest fabriek (mekog) cement fabriek, amoniak fabriek ketenpark Schrootverwerker enz.

De weerstand tegen Marcegaglia (EC punt) komt voornamelijk voort uit de angst van prijsverhoging bij kleine gebruikers. Marcegaglia is een bekleder/service center met een uitgebreid distributienet.

voorlopig tot zover,
har.

Toekomstbeeld
0
quote:

03har schreef op 12 november 2017 10:36:

De weerstand tegen Marcegaglia (EC punt) komt voornamelijk voort uit de angst van prijsverhoging bij kleine gebruikers. Marcegaglia is een bekleder/service center met een uitgebreid distributienet.

voorlopig tot zover,
har.
Klopt, en vandaar dat men (Italiaanse overheid met name) bezig is om Marcegaglia te vervangen door CDP.....
03har
1
quote:

Toekomstbeeld schreef op 12 november 2017 11:20:

[...]

Klopt, en vandaar dat men (Italiaanse overheid met name) bezig is om Marcegaglia te vervangen door CDP.....
CDP is Cassa Depositi e Prestiti die tesamen met AcciaItalia en Jindal en Leonardo Del Vecchio, het andere bod op ILVA uitbracht en is afgewezen. In het voorjaar heeft Leonardo Del Vecchio (van Delfi), na afwijzing, Mr. Lakshmi Mittal aangeboden het Marcegaglia deel over te nemen voor 200 milj. waar CDP garant voor staat. Hij voelde destijds ongetwijfeld al de weerstand van de EC:

Op zich niet verkeerd ware het niet dat hierdoor het distributie7service netwerk van Marcegaglia uit de deal verdwijnt. Dit was voor Mr. Mittal, die hierop nogal brusk reageerde volgens de krant, een reden om naar andere oplossingen te kijken.
Hierdoor is deze deal tijdelijk uit het zicht verdwenen.
Nu Mw Vestager van de Europeese Commissie toch begint tegen te sputteren en wederom uitstel heeft gevraagd omdat in zuid Europa de kleine staalverwerkers zich roeren, moet er een alternatief worden bedacht en is dit oude voorstel weer opgepoetst. Moeilijk, want het mooie van Marcegaglia was zijn distributie netwerk en service centra, en die heeft mr. Mittal toch echt nodig! Afwachten wat voor oplossing er nu tevoorschijn komt. Mogelijk opgeven van b.v. Genua, veel verpakkingsstaal, maar opgeven zou passen in het 2020 plan namelijk centraliseren van beklede producten.

Har.

Dicall69
1
Bij groene indexen/ AEX, zie ik bij adviesverhogingen de koers morgen tegen en over de € 26,- noteren en mag ook wel de koers is afgelopen week niks opgeschoten, ondanks de zeer goede resultaten en vooruitzichten/ outlook !!!

ABN Amro: alle signalen op groen voor economie
Foto: ANP
Gepubliceerd: 08 november 2017 08:42
Laatste update: 08 november 2017 08:41

Vertrouwensindicatoren geven doorgaans een goed beeld van waar het met de economische groei heengaat. En volgens ABN Amro staan bijna alle signalen op groen.
Dat schrijft IEXProfs.nl. Chef-econoom Han de Jong van ABN Amro heeft voor beleggers niets dan goed nieuws. In zijn laatste weekrapport wijst hij op de verschillende vertrouwensindicatoren onder bedrijven en consumenten die overal in Europa en de Verenigde Staten op buitengewoon hoge niveaus staan. De inflatie vormt ondertussen geen enkele bedreiging.

De Jong voert een hele rij van vertrouwensmaatstaven op met als grootste uitsmijter de Duitse Ifo-index voor het ondernemersvertrouwen die in oktober het hoogste niveau sinds 1960 aantikte.

Alleen maar positief nieuws

Maar het is zeker niet de enige index die op een hoog niveau staat. De index voor het economisch sentiment van de Europese Commissie staat op het hoogste niveau sinds 2000. In Italië waren ondernemers niet meer zo positief sinds 2011.

En ook in de VS barsten ondernemers van vertrouwen. De inkoopmanagersindex PMI stond in oktober op een vergeljkbaar hoog niveau als in 2011, 2004 en 1994.

Voor de vertrouwensindex van de centrale bank van Dallas moet worden teruggegaan naar het jaar 2004 om een hoger niveau te vinden. Alleen de index voor de verwerkende industrie – de ISM – deed het in oktober wat minder.

Consumenten

De uitgaven van Amerikaanse consumenten liggen ondertussen op een hoog niveau, zonder dat het zorgwekkend is. De uitgaven kregen daarbij in oktober nog een extra boost door de orkanen die over het zuidoosten van de VS raasden.

Het mooiste voor beleggers is dat de kerninflatie ondertussen met 1,3 procent in de VS en 0,9 procent in de eurozone nog altijd ver onder het streefniveau van 2 procent ligt. Centrale banken hebben daarom weinig reden de monetaire teugels aan te halen.

Powell en Draghi

Dat geldt niet in de laatste plaats voor de Amerikaanse Fed die met de conservatieve Jerome Powell als opvolger van Janet Yellen een duif aan het roer krijgt en geen havik. Hij zit daarmee in hetzelfde kamp als Mario Draghi van de ECB.

Goed nieuws dus voor de economische groei, die in de eurozone al drie jaar op rij de potentiële groei overtreft. Voor de beurs lijkt daarmee slechts weinig een verdere stijging in de weg te staan, hoewel De Jong zich daar als macro-econoom niet over uitlaat. De Jong ziet alleen het vertrouwen in de Azië iets verslechteren.
aandeeltje!
0
quote:

Jack Talks.. schreef op 11 november 2017 16:33:

Zelf zit ik flink in AM. Wat mij verbaasd is dat bij meevallende cijfers vrijdag het aandeel toch zo volatiel is. Tussen de hoogste en laagste koers vrijdag zit maar liefst 1 euro. Persoonlijk geloof ik in dit aandeel omdat de koers-winst verhouding mijns inziens laag is. Wel schrijf ik korte calls. Stijgt de koers flink dan moet ik volgende week leveren maar pak ik wel zeker winst en de premie. Dalen ze dan hoef ik niet te leveren. Het lukt niet altijd maar vaak wel
Op wat langere termijn (bedoel ik niet de lange termijn zeg maar 1-2 jaar) loopt de koers op, dus koop ik gewoon Cals en daar hou ik het bij. Eerder schreef ik ook puts, maar nu hoe ik het simpel. Heb wel ff de tijd en het staat alweer goed plus.
mvliex 1
0
quote:

Dagelijkse Kost schreef op 10 november 2017 22:42:

[...]
Volgens mij zei ik dat 2 of 3 jaren geleden al.
Helaas hadden toen toch enkele forumleden moeite met mijn uitspraak.
Samen met GS heeft L. Mittal de koers mooi omlaag gemanipuleerd tot 2,65 euro om -wat nu blijkt- onder andere de emissie goed te kunnen volbrengen om vervolgens zeer goedkoop AM/MT-aandelen te kunnen inkopen. Uiteraard moesten de ertsprijzen omlaag gezet worden om dit te kunnen verantwoorden, maar ook daarin is GS meester, omdat ze de grondstoffenmarkt volledig beheersen. Nu staat de koers op € 8,38 omgerekend.
Een mooie winst van € 5,73 per aandeel of wel nu na r.s. € 17,19 per aandeel.
L.Mittal zal de Malediven reeds bezocht hebben.
Geen moeite, gewoon bullshit (niet van de positie trouwens).
;-)))))
mvliex 1
3
quote:

Dagelijkse Kost schreef op 12 november 2017 00:01:

[...]

Beste medeforumlid, dat wat je hier mij probeert aan te praten, zeg ik niet. Lees eens goed en reageer dan op een volwassen manier. Overigens ben ik niet beledigd (met een d) omdat ik mij objectief baseer op feiten. Mij gaat het niet om getallen, mij gaat het om wat zich achter een koersdaling c.q. koersstijging afspeelt. Feit is wel dat er meer aandelen in omloop zijn voordat de rs zich heeft afgespeeld en later wordt er een omrekening gemaakt. Het is uiteraard logisch dat er dan minder aandelen in het spel zijn. Dus beste ABC, je lult uit je nek.
Als je met een vinger naar een ander wijst wijzen er meer naar jezelf. ;-)))
1.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... 82 83 84 85 86 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 23,800
Verschil +0,290 (+1,23%)
Hoog 23,960
Laag 23,560
Volume 2.676.573
Volume gemiddeld 2.405.623
Volume gisteren 3.430.788