PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL februari 2018

2.429 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 118 119 120 121 122 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

boxer2 schreef op 2 februari 2018 17:39:

€ 3.90 nieuwe weerstand. Zal wel moeite gaan kosten om die te breken.
Steun bedoel je, blijft linke soep... want de beweging naar beneden is erg hard gegaan.

Als de indices volgende week nog een paar dagen op rij de weg naar beneden vervolgen dan wordt het wellicht toch wel vrij éénvoudig om ook koersen beneden de 3,90 euro op de borden te laten verschijnen.

PS. 20 Jaars rente inmiddels op 0,01% beland van de top op 1,16%... maar het begint er steeds meer op te lijken dat de problemen rondom het PostNL pensioenfonds door beleggers als een afgesloten hoofdstuk wordt beschouwd. Wellicht dat ze hierbij 1 ding over het hoofd zien, want PostNL heeft natuurlijk wel nog steeds een flinke post van pensioenverplichtingen op de balans staan en die gaat natuurlijk wel in een rap tempo slinken als de rentes verder gaan herstellen... en dit zou vervolgens de laatste onzekerheid kunnen wegnemen rondom de vraag of PostNL ook komende jaren in staat zal zijn/blijven om haar progressieve dividend beleid uit te voeren, etc.
[verwijderd]
0
quote:

Prop. schreef op 2 februari 2018 18:07:

Denk dat het een failliete bedrijf is daarom zijn we de afgelopen werkt link gezakt. Wat is er eigenlijk fundamenteel verandert om een daling zoals deze te kunnen verantwoorden? Wie het weet mag het zeggen?
Eigenlijk niets.

Het enige dat opvalt is dat de daling vanaf vorige week donderdag halverwege de middag is ingeleid vlak voordat de uitkomst van een rechtszaak bekend werd gemaakt - waarbij duidelijk is geworden dat PostNL volgens de rechter geen aanspraak mag maken op een extra kosten voor kleine bedrijven om hun post door PostNL te laten bezorgen (bovenop de vaste kosten die PostNL hiervoor rekent). Vanaf dat moment heeft de AMX overigens wel bijna -2% verloren, en de AEX ruim -2,5%... tegen PostNL dus -8,5% vanaf 4,28 euro die middag.
[verwijderd]
0
Op de dag van de Q3 cijfers lag de piek op 3,88 euro, duurde daarna nog bijna 1 maand voordat we daar voorlopig definitief doorheen gingen.

Wordt volgende spannend of we toch weer koersen beneden dat niveau gaan zien.

Zou in dat geval wel carnavaleske toestanden kunnen gaan opleveren in de verder aanloop naar de jaarcijfers op 26 februari; wordt wel zo'n beetje de laatste kans voor 'ome Jan' om alsnog afscheid te gaan nemen op een wijze met enige respect van de beleggers... kan me nog herinneren dat het besluit van Mona kwam 1 dag na de aankondiging van het vertrek van 'ome Jan', maar ook van dat effect is alle glans inmiddels dus verdwenen.

Begint steeds meer verdacht veel op doffe ellende rondom het aandeel PostNL te lijken... tenzij de jaarcijfers tot een relief-rally gaan leiden.

Ofschoon, je weet het nooit, wellicht dat we volgende week vrijdag alsnog kunnen concluderen dat deze week slechts even een terugval betreft ontstaan door een dip in het beurssentiment - was vandaag immers met afstand de meest rode dag van het jaar tot nu toe voor de indices, en overduidelijk ook de meest rode reeks van 2 dagen op rij in 2018.
Jackyl
0
Ik zit weer in POSTNL maar wellicht tegen beter weten in.
Ik heb namelijk NUL vertrouwen in Herna Verhagen !!
Exit en heel snel, misschien dat we dan een hogere koers gaan zien, maar niet zolang zij daar zit. Op 4,12 ingestapt 3 dagen geleden en zie waar we nu staan , bijna 5% lager !! Herna heeft alleen maar aandeelwaarde gekost en niets opgeleverd. Hoe blind kan men zijn om zo'n figuur als CEO aan te stellen. Raad van Comissarissen wordt wakker en stuur Herna de laan uit en wel zsm !
[verwijderd]
0
quote:

Eurowin schreef op 2 februari 2018 20:32:

Kijk die DOW dan, min 511
Zit me af te vragen of dit in 2017 überhaupt ooit is gebeurd.

PS. Postedomme... wellicht zijn we dan nu toch eindelijk getuige van het begin van de eerste echte correctie sinds 2016... en de oranje gleuvenvuller loopt meteen al weer vooraan in de meute. De druk loop flink op voor PostNL om nette cijfers te presenteren want als ze hun verwachtingen voor 2018 zouden moeten bijstellen dan denk ik dat het geduld wel eens definitief op zou kunnen raken bij de aandeelhouders want daarmee zou de beeldvorming dat het wellicht een 'onbelegbaar aandeel' is geworden opnieuw worden bevestigd.

(Ik zeg dit met de overtuiging dat ik in aanloop naar de cijfers zelf wel flink zal gaan rekenen en speculeren op keurige resultaten; hetgeen wat in mijn ogen bij de Q3 update wel ontbrak was het geven van concreet inzicht in hoe ze de verwachting voor 2018 + de jaren erna denken te kunnen realiseren... de jaarcijfers + de bijbehorende jaarlijkse presentatie voor investeerders lijkt nu HET moment om wat dat betreft niet langer verstoppertje te blijven spelen)
[verwijderd]
0
Gisteren maakte ik de opmerking zul je zien dat we met de jaarcijfers op € 3,93 staan en dan -10% gaan. Waarschijnlijk staan we voor de presentatie van de jaarcijfers al op € 3,55 als de daling in dit tempo doorgaat :-)
Porscheknakker
0
Deze daling heeft niets met PostNL te maken. Bijna alle aandelen dalen en velen meer dan PostNL. Is gewoon een neerwaartse correctie, die veroorzaakt wordt door de Amerikaanse beurs machthebbers. Deze hebben op hun computers de indexen gewoon wat lager ingesteld. Misschien volgende week weer een bijstelling naar de hoogste DOW-stand ooit. Wie weet.
keffertje
0
quote:

Martijn van M schreef op 2 februari 2018 13:41:

[...]

Blijkbaar ben jij kort van geheugen, want je post suggereert dat je dat punt van discussie al weer lijkt te zijn vergeten.

(Ik heb indertijd met een berekening aangetoond dat in de situatie na de Q2 cijfers zowel het geconsolideerde eigen vermogen als een enkelvoudige eigen vermogen per aandeel zou gaan dalen wanneer er eigen aandelen zouden worden ingekocht ... ook wanneer de aandelen zouden worden ingetrokken - met de kanttekening dat dit beeld wel anders zou worden wanneer er sprake was van een positief eigen vermogen. Bovendien heb ik er ook op gewezen dat de rapportage van PostNL in principe is gericht op het geconsolideerde eigen vermogen, ook weer een punt waar jij geen enkel begrip voor toonde)

PS. Ik heb er recent ook op gewezen dat eigenlijk wellicht gewoon geen goed plan is om eigen aandelen in te gaan kopen vlak voordat de politiek een beslissing gaat nemen over de toekomst van de postmarkt... om nog maar te zwijgen over het feit dat aandelenmarkten wellicht aan de vooravond staan van een flinke correctie.
Hoi Martijn,

Dat je weinig verstand hebt van boekhouden/verslaggeving blijkt wel uit onze vorige discussies en ook nu weer. je bent een bijzonder creatieve boekhouder als je het eigen vermogen per aandeel wilt laten dalen als het EV 6 is en de koers 4, maar ik gun je het forum weer.

Ook het feit dat men zicht focust op IFRS-EU in plaats van IFRS-VS is nu juist een punt van kritiek en feitelijk een vorm van (financieel) mismanagement.

Ik laat het erbij en verzoek je vriendelijk mijn gedachten niet meer fout weer te geven. Dat je je niet door deskundigen laat overtuigen, is mijn zaak dan weer niet.
prinszicht
0
Bijna 7 procent en dicht bij Wereldhave die hiervoor haar dividend moest aanpassen. En Altice met 50 miljard schuld. Tis een fraaie positie om in te nemen vanuit het niets. En de indices zijn vandaag pas aan het rammelen en wij de hele week. Ik zeg wel eens de schaamte voorbij. Dat is gevoed door frustratie en onbegrip. Het eerste kan niemand wat aan doen. Ik maak mijn eigen keuzes. Maar het 2de is toch echt het resultaat van het gemak waarmee we in moordend tempo afkoersen richting de helft van het bod van de Belgen. Met al de laagste kw van de industrie. Het zijn halve waarheden verstopt achter een rookgordijn van politieke afhankelijkheid. Maar niet in buurt van de toezeggingen die we nu ruim een jaar geleden hebben ontvangen uit de mond van de ceo. Die vervolgens of stilzwijgt of met onheilspellende berichten komt. Koren op de molen van de shorters. Die deze week genoeg schade hebben aangericht om voor een aanstaande correctie comfortabel in de zetel zitten. Mijn schrijven van vandaag aan IR zal wel weer beantwoord worden met de bekende lockup qoute.
[verwijderd]
0
quote:

keffertje schreef op 2 februari 2018 22:46:

[...]

Hoi Martijn,

Dat je weinig verstand hebt van boekhouden/verslaggeving blijkt wel uit onze vorige discussies en ook nu weer. je bent een bijzonder creatieve boekhouder als je het eigen vermogen per aandeel wilt laten dalen als het EV 6 is en de koers 4, maar ik gun je het forum weer.

Ook het feit dat men zicht focust op IFRS-EU in plaats van IFRS-VS is nu juist een punt van kritiek en feitelijk een vorm van (financieel) mismanagement.

Ik laat het erbij en verzoek je vriendelijk mijn gedachten niet meer fout weer te geven. Dat je je niet door deskundigen laat overtuigen, is mijn zaak dan weer niet.
Beste Keffertje,

Je suggestie dat ik jou input 'fout' zou hebben weergegeven blijkt geenszins uit bovenstaande.

Overigens, hierboven suggereer je eigenlijk gewoon doodleuk dat PostNL het in jouw ogen helemaal verkeerd ziet... maar als ik bedenk dat juist jij je enkele maanden terug nog druk maakte over de prestaties van het PostNL pensioenfonds, dan is het eigenlijk onbegrijpelijk dat jij eigenlijk voorstelt om alleen maar naar het enkelvoudige eigen vermogen te kijken - want alleen bij het geconsolideerde balans is het effect van de pensioenvoorziening (verplichting) zichtbaar op de balans, vandaar dus ook dat PostNL in haar rapportages vooral de aandacht vestigt op het geconsolideerde eigen vermogen; echter, daarnaast wel ook inzicht geeft in het enkelvoudige eigen vermogen waarbij de pensioenvoorziening buiten beschouwing wordt gelaten - beseffende dat de pensioenverplichting eigenlijk slechts een boekhoudkundige kwestie betreft.

Voor mij is het onbegrijpelijk dat je bezwaar maakt tegen deze logische en heldere benadering die PostNL reeds jaren gebruikt... want met jouw voorstel wek je bij mij de indruk dat je op het eerste gezicht eigenlijk voorstelt om een europees postbedrijf een Amerikaanse boekhoudkundige benadering te laten gebruiken waarbij je eigenlijk de indruk wekt dat PostNL zich gewoon niets hoeft aan te trekken van de plicht om de pensioenvoorziening op de balans te vermelden. Immers, in het enkelvoudige eigen vermogen is de pensioenverplichting natuurlijk helemaal niet verwerkt terwijl PostNL sinds 2013 wel verplicht is om deze op de balans te vermelden.

Overigens, je gebruikt het woord 'mismanagement' zonder enige uitleg te geven waarom hiervan in jouw ogen sprake is.

Je geeft op dit punt denk ik daarom een te eenvoudige voorstelling van zaken, want jij denkt blijkbaar enkel in termen van eigen vermogen per aandeel... maar je ziet volgens mij opnieuw volledig over het hoofd dat de omvang van het eigen vermogen toch echt sowieso gaat dalen wanneer er cash wordt gebruikt om eigen aandelen in te kopen, en door het schrappen van de aandelen kun je met dat vermogen überhaupt eigenlijk helemaal niets doen wat een bijdrage levert aan de bedrijfsvoering van PostNL - wat erg pijnlijk zou worden als de aandelen uiteindelijk om wat voor reden dan ook hun waarde alsnog zouden verminderen.

(Ik vermoed dat het EV van 6 euro ook geenszins overeenkomt met de UFRS-VS die je noemt)

U speelt eigenlijk gewoon voor Sinterklaas!
[verwijderd]
0
quote:

prinszicht schreef op 2 februari 2018 23:21:

Bijna 7 procent en dicht bij Wereldhave die hiervoor haar dividend moest aanpassen. En Altice met 50 miljard schuld. Tis een fraaie positie om in te nemen vanuit het niets. En de indices zijn vandaag pas aan het rammelen en wij de hele week. Ik zeg wel eens de schaamte voorbij. Dat is gevoed door frustratie en onbegrip. Het eerste kan niemand wat aan doen. Ik maak mijn eigen keuzes. Maar het 2de is toch echt het resultaat van het gemak waarmee we in moordend tempo afkoersen richting de helft van het bod van de Belgen. Met al de laagste kw van de industrie. Het zijn halve waarheden verstopt achter een rookgordijn van politieke afhankelijkheid. Maar niet in buurt van de toezeggingen die we nu ruim een jaar geleden hebben ontvangen uit de mond van de ceo. Die vervolgens of stilzwijgt of met onheilspellende berichten komt. Koren op de molen van de shorters. Die deze week genoeg schade hebben aangericht om voor een aanstaande correctie comfortabel in de zetel zitten. Mijn schrijven van vandaag aan IR zal wel weer beantwoord worden met de bekende lockup qoute.
LOL... het begint deze week weer heerlijk te spoken op dit forum!!!

(Tsja, ondertussen klinkt inmiddels gewoon weer het oude liedje: de politiek zit PostNL nog steeds dwars via de ACM die er immers voor heeft gezorgd dat de door PostNL al jaren verstuurde rekeningen niet te hoeven worden betaald - met de kanttekening dat de rechter het oordeel van de ACM vorige week heeft bezegeld. En ondertussen lijkt de ACM in 2018 nog geen enkele stap te hebben ondernomen om Sandd onder druk te zetten om zich aan de 80% wet te conformeren. Bovendien, van de inval van de ACM bij PostNL afgelopen zomer hebben we ook helemaal niets meer gehoord... waarmee de ACM - lees: de politiek - die kwestie ook boven de markt laat sudderen. Er is nog maar 1 uitweg: PostNL moet gewoon puike, glasheldere resultaten gaan publiceren waarmee de markt definitief wordt overtuigd... ook t.a.v. de bespiegelingen voor komende jaren t/m 2020)
aandeelofoptie
0
Het inkopen van eigen aandelen bood / biedt juist uitstekende perspectieven ( alleen al door signaal af te geven en shorters een halt toe te roepen )
Zeker wanneer je de beloftes van HV er naast legt ( waardecreatie en op eigen kracht naar een koers boven het bod van euro 5,60 )
Veel hogere winst per aandeel trekt beleggers altijd en overal ; reken maar eens uit ... de winst verdelen over 450 of 360 miljoen aandelen

Zal iets meer zijn dan euro 0,10 en op basis van een K/W 10 euro 1,00 in koers
prinszicht
0
www.telegraaf.nl/financieel/1624347/m...

Hoe zit het met de beschermingsconstructie van PostNL? De laatste keer is het bod afgewezen zonder overleg met de aandeelhouders. Dit tot onvrede van ongeveer 20 procent plus van de aandeelhouders. Kamp kwam daarna met een wetsvoorstel voor een jaar bedenktijd. Die wet is er nog niet. Maar in het geval van Post zit er wel al ruim een jaar op. Zonder resultaat. Ofwel. We hebben nog geen steeds geen zicht op het plan van Herna om het uitgesproken doel te realiseren.
prinszicht
0
quote:

aandeelofoptie schreef op 3 februari 2018 08:49:

Het inkopen van eigen aandelen bood / biedt juist uitstekende perspectieven ( alleen al door signaal af te geven en shorters een halt toe te roepen )
Zeker wanneer je de beloftes van HV er naast legt ( waardecreatie en op eigen kracht naar een koers boven het bod van euro 5,60 )
Veel hogere winst per aandeel trekt beleggers altijd en overal ; reken maar eens uit ... de winst verdelen over 450 of 360 miljoen aandelen

Zal iets meer zijn dan euro 0,10 en op basis van een K/W 10 euro 1,00 in koers
Goed idee! Of anders. We hebben niets aan extra dividend aandelen zo lang er nog onzekerheid bestaat over de Outlook. De hogere winsten moeten zonder voorbehoud bestendigd worden. En dan kan een extra inkoopprogramma dubbel effect sorteren. Hogere winsten over minder aandelen. In dit geval kan de omvang van het programma beperkt blijven. Het gaat dan om het signaal.
[verwijderd]
0
quote:

prinszicht schreef op 3 februari 2018 10:17:

[...]

Goed idee! Of anders. We hebben niets aan extra dividend aandelen zo lang er nog onzekerheid bestaat over de Outlook. De hogere winsten moeten zonder voorbehoud bestendigd worden. En dan kan een extra inkoopprogramma dubbel effect sorteren. Hogere winsten over minder aandelen. In dit geval kan de omvang van het programma beperkt blijven. Het gaat dan om het signaal.
Ik denk dat inkoop van eigen aandelen alleen functioneel zou kunnen zijn om stock dividend uit te keren, om te voorkomen dat de winst langzaam verder verwatert.

(Als je aandelen gaat inkopen enkel om ze in te trekken, dan kost dit gewoon bakken vol geld, en met het voorstel van aandeelofoptie ter waarde van ongeveer 350 miljoen zou je komende jaren ook nog steeds tegen een negatief eigen vermogen aan kijken. Grootaandeelhouders zitten daar wellicht ook niet echt op te wachten want in principe wordt de onderneming dan gewoon 350 miljoen minder waard... dus in zekere zin komt dit neer op geld door het toilet spoelen, en dit lijkt me behoorlijk risicovol met het oog op het besluit t.a.v. de toekomst van de postmarkt later dit jaar - immers, we kunnen niet uitsluiten dat de kans aanwezig is dat er volgend jaar een nieuwe reorganisatieplan op tafel moeten komen m.b.t. de nieuwe toekomst van de postmarkt... en met het voorstel van aandeelofoptie blijft er op dit moment in de kas nog geen 200 miljoen over)
Jeliazkov
0
quote:

Martijn van M schreef op 3 februari 2018 10:42:

[...]

Ik denk dat inkoop van eigen aandelen alleen functioneel zou kunnen zijn om stock dividend uit te keren, om te voorkomen dat de winst langzaam verder verwatert.

(Als je aandelen gaat inkopen enkel om ze in te trekken, dan kost dit gewoon bakken vol geld, en met het voorstel van aandeelofoptie ter waarde van ongeveer 350 miljoen zou je komende jaren ook nog steeds tegen een negatief eigen vermogen aan kijken. Grootaandeelhouders zitten daar wellicht ook niet echt op te wachten want in principe wordt de onderneming dan gewoon 350 miljoen minder waard... dus in zekere zin komt dit neer op geld door het toilet spoelen, en dit lijkt me behoorlijk risicovol met het oog op het besluit t.a.v. de toekomst van de postmarkt later dit jaar - immers, we kunnen niet uitsluiten dat de kans aanwezig is dat er volgend jaar een nieuwe reorganisatieplan op tafel moeten komen m.b.t. de nieuwe toekomst van de postmarkt... en met het voorstel van aandeelofoptie blijft er op dit moment in de kas nog geen 200 miljoen over)
Het vernietigen van een groot aantal aandelen zal uitgesmeerd kunnen en moeten worden over meerdere jaren. Wanneer PNL eens stopt met stockdividend en een inkoopprogramma start voor een bescheiden aantal (reservering daarvoor) , dan is dat een mooi begin, zeker als signaal naar de markt.

Overigens denk ik met jou dat dit niet gaat gebeuren, omdat er nu cash beschikbaar moet blijven voor overname / fusie met de Sanddmannetjes om verder te kunnen uitbouwen aan bestaanszekerheid en hogere winsten.
Wanneer dat gerealiseerd is, (2019 / 2020) dan aandeleninkoop voor bescheiden bedrag. Vergeet niet: er gaat al een fors percentage van de winst uitgekeerd worden als dividend. Voor inkoop eigen aandelen blijven er weinig middelen over.
Hansbeleg
0
Het inkopen van eigen aandelen lijkt me niet nodig. Stoppen met stockdividend lijkt me al meer dan genoeg, dan verwaterd het dividend niet. Dividend bepaalt de koers van PostNL, groei is er nog amper zolang de post nog zo groot aanwezig is en dalende. De aantrekkelijkheid moet nu uit het dividend komen en van wat uitzicht op toekomstige groei, zodra de pakketten het gaan winnen van de post.

Verder is er sinds vorige week niets veranderd (althans niet publiekelijk bekend) aan de haalbaarheid van de UCOI doelen en het daarbij behorende dividend. Zou het dividend naar beneden worden bijgesteld dan is er een gefundeerde reden voor een koersdaling.

Deze koersdaling lijkt nu ongefundeerd en wordt hopelijk ingehaald door herbevestiging van de UCOI/dividend doelen onder natuurlijk het voorbehoud dat de regelgeving geen stok tussen de spaken gaat steken.
Dat moet ze nu wel eens goed uit onderhandelen, de vorige keer bij het bpost bod heeft ze dat laten liggen.
Daar heeft ze 2x misgeschoten, geen overname, geen toezeggingen.

Van mij mag het slot dividend (400M x 0.15 = 60M?) ook gebruikt worden om Sandd over te nemen.
Daar kan ik wel mee leven, dat is het me wel waard voor een nieuw monopolie.
Of gebruik de lening ervoor.

Jeliazkov
0
quote:

Hansbeleg schreef op 3 februari 2018 12:38:

Het inkopen van eigen aandelen lijkt me niet nodig. Stoppen met stockdividend lijkt me al meer dan genoeg, dan verwaterd het dividend niet. Dividend bepaalt de koers van PostNL, groei is er nog amper zolang de post nog zo groot aanwezig is en dalende. De aantrekkelijkheid moet nu uit het dividend komen en van wat uitzicht op toekomstige groei, zodra de pakketten het gaan winnen van de post.

Verder is er sinds vorige week niets veranderd (althans niet publiekelijk bekend) aan de haalbaarheid van de UCOI doelen en het daarbij behorende dividend. Zou het dividend naar beneden worden bijgesteld dan is er een gefundeerde reden voor een koersdaling.

Deze koersdaling lijkt nu ongefundeerd en wordt hopelijk ingehaald door herbevestiging van de UCOI/dividend doelen onder natuurlijk het voorbehoud dat de regelgeving geen stok tussen de spaken gaat steken.
Dat moet ze nu wel eens goed uit onderhandelen, de vorige keer bij het bpost bod heeft ze dat laten liggen.
Daar heeft ze 2x misgeschoten, geen overname, geen toezeggingen.

Van mij mag het slot dividend (400M x 0.15 = 60M?) ook gebruikt worden om Sandd over te nemen.
Daar kan ik wel mee leven, dat is het me wel waard voor een nieuw monopolie.
Of gebruik de lening ervoor.

Daar gaat die lening voor gebruikt worden.
Slotdividend is minder dan het bedrag dat jij noemt. Ongeveer de helft zal uitgekeerd worden in stock (zeg ik uit het hoofd opv de cijfers van vorig jaar). Kom ik uit op zo'n 440M x .18 : 2 = uhhhhh.... 35 M of zo?

Ik denk dat PNL en Sandd al bezig zijn met goede gesprekken onder auspicien van de overheid. De voorstellen kunnen dan later dit jaar naar de Tweede Kamer.
2.429 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 118 119 120 121 122 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 17:35
Koers 1,204
Verschil -0,029 (-2,35%)
Hoog 1,239
Laag 1,195
Volume 1.803.919
Volume gemiddeld 2.175.390
Volume gisteren 1.157.272