Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Galapagos, Heineken, Binck of Accell?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bert.f 2 maart 2018 17:40
    Klopt tips geven is inderdaad niet je sterkste punt. Want heb niet echt het gevoel dat je je hebt verdiept in Heineken. Ten eerste is het niet de macht van de Fam Heineken de reden, dat er in de toekomst een over namen zal plaats vinden. Maar het is de clausule die Freddy voor zijn overlijden heeft laten bijschrijven, dat het voor Familie erfgenamen alleen mogelijk is aandelen te verkopen aan Heineken erfgenamen. Dus heeft hij met deze clausule duidelijk gemaakt, het bedrijf zal altijd in de Fam blijven. En de opmerking we blijven altijd bier drinken, is maar de vraag. En mocht het wel zo zijn, dan zijn er meer spelers op de markt. Die wel snappen dat bier een gevoel is, en niet een zakelijk speeltje. Maar natuurlijk heeft de Miljoenen CEO daar andere gedachtens over. Soms moet je wat dieper graven om het werkelijke plaatje te snappen. Hint 1. Ibecor 2. is de Fam en Heineken Aandeelhouders nog wel op de hoogte wat er zich werkelijk op de markt afspeeld. 3. Cijfers zijn misschien wel goed, maar wat als deze cijfers eigenlijk door luisterende CEO's nog veel hoger waren geweest. Kan dat ? Natuurlijk kan dat ! Maar who care's zolang de aandeeltjes maar plussen. Ik zeg eigen schuld aandeelhouders, jullie profit had een stuk hoger kunnen zijn, maar door jullie gebrek aan kennis is dit het max wat de meest betaalde CEO van Nederland jullie voorschotelt. Een schande
  2. Ronaldino 2 maart 2018 17:55
    Tip hoeft geen fonds te zijn. Mag ook waarschuwing inhouden of voorzichtige optietrade. Ik zou het aansturen op 'sterke speler voor bij gebleken herstel' . Kies dan zelf maar welke. (Ik ga voor ASML, AH of GLOBAL BLOCKCHAIN TECH als het om Europa moet gaan en voor MICROSEMI CORPORATION of Micron in de US). Spiek anders even bij de broeders van 'Premium'.
    Allemaal fondsen waarvoor je de onderbouwing snel vind als je even op Yahoo Finance zoekt.

    Succes,
  3. Mr Greenspan 3 maart 2018 00:43
    Galpagos is juist des te koopwaardiger onder de €67
    In 2020 komen ze met hun eerste medicijn de markt op en dan wordt het cashen en zal de koers zeer zeker veel hoger staan. Verder nog heel veel veelbelovende medicijnen in de pijplijn. Tussentijds kan de koers nog gekke sprongen maken maar als je vraagt wat een zekerheidje voor de LT is...
    Geen idee of er over 100 jaar nog bier gedronken wordt, waarschijnlijk wel maar de overheden zijn al langzaam bezig het alcohol terug te brengen omdat het zo veel ellende geeft. Een paar jaar geleden waren er ook in NL al plannen voor het ontmoedigen van alcohol, maar dat is nog even in de ijskast gegaan. Maar als het weer wat minder gaat en de ziektekosten blijven oplopen, wordt er wel werk van gemaakt. Heineken en de concurrentie zijn nu al fors aan het inspelen op alcoholvrij bier. Sommige bierbrouwers bewegen ook al richting andere sectoren omdat die de bui ook al zien hangen. Maar de sigarettenindustrie loopt ook nog steeds goed.
    Beter Bed zal richting de Q1 cijfers zeker gaan oplopen. De koers is extreem afgestraft. Eerst toen ze melden deden over die problemen bij de toeleverancier in de Duitstalige landen over gif in de matrassen (daar halen ze veruit de grootste deel van de winst). Consumenten bleven tot half december massaal weg. En mensen bestelden daarna een boxpsring ipv een matras maar die kon pas in 2018 geleverd worden dus al die omzet komt ten goede aan 2018
    Daarna een forse afstraffing bij de update over tussentijdse update in januari.
    En deze vrijdag dus nog een keer bij de definitieve cijfers over Q4 en geheel 2017.
    Afgelopen jaar hebben ze juist alles in het werk gesteld om de tegenvallende omzet in Duitsland te keren en daar gaan ze in 2018 volop van profiteren. Daarvoor zijn in 2017 veel kosten gemaakt die voor een deel tlv de winst kwamen.
  4. [verwijderd] 3 maart 2018 01:25
    quote:

    Mr Greenspan schreef op 3 maart 2018 00:43:

    "Geen idee of er over 100 jaar nog bier gedronken wordt, waarschijnlijk wel maar de overheden zijn al langzaam bezig het alcohol terug te brengen omdat het zo veel ellende geeft".
    Gewoon wiet aandelen kopen nu. Zal overal gelegaliseerd worden. Is nieuwste medicijn tegen veel kwalen. Alcohol zal en moet zeer zeker binnenkort verboden worden.
  5. Mr Greenspan 3 maart 2018 18:46
    quote:

    raarmaarwaar schreef op 3 maart 2018 01:25:

    [...]
    "Geen idee of er over 100 jaar nog bier gedronken wordt, waarschijnlijk wel maar de overheden zijn al langzaam bezig het alcohol terug te brengen omdat het zo veel ellende geeft".
    Gewoon wiet aandelen kopen nu. Zal overal gelegaliseerd worden. Is nieuwste medicijn tegen veel kwalen. Alcohol zal en moet zeer zeker binnenkort verboden worden.
    Er zijn inderdaad al bierfabrikanten aan het investeren in wiet.
    Zal zeker booming worden.
  6. forum rang 6 NewKidInTown 4 maart 2018 05:10
    "over honderd jaar drinken we waarschijnlijk ook nog wel bier"
    - dat is geen zekerheidje, in sommige culturen is alcohol verboden en rukken steeds verder op, begint hier ook al door te sijpelen ("Alcohol zal en moet zeer zeker binnenkort verboden worden").

    - tip: longposities (alles) afbouwen, shortposities opbouwen, bijvoorbeeld via puts of andere hefboomproducten -short
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links