AkzoNobel « Terug naar discussie overzicht

Akzo Nobel 2018

604 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 27 28 29 30 31 » | Laatste
VP 1958
0
quote:

Broer Konijn schreef op 12 april 2018 20:31:

Mooie analyse, Thanks Voda.
Akzo wil overigens niet overgenomen worden.
Nee maar het is : zelf eten of opgegeten worden
[verwijderd]
0
quote:

VP 1958 schreef op 12 april 2018 21:19:

[...] Nee maar het is : zelf eten of opgegeten worden
Klopt helemaal. En de pogingen om zelf wat te kopen tegen een prijs die geen waarde vernietigd zijn al jammerlijk mislukt. Wat blijft er dan nog over? Juist...
Broer Konijn
0
quote:

Accuboor schreef op 12 april 2018 21:55:

[...]
Klopt helemaal. En de pogingen om zelf wat te kopen tegen een prijs die geen waarde vernietigd zijn al jammerlijk mislukt. Wat blijft er dan nog over? Juist...
Of je gaat samen met Axalta en wordt beide niet opgegeten.....
Broer Konijn
0

Thomas, de eerste ceo van plasticfabrikant Covestro, vertrekt vroegtijdig

Patrick Thomas stapt vervroegd op als bestuursvoorzitter van de grote kunststoffenfabrikant Covestro CA91:€80,74+0,65% . Dat heeft het Duitse bedrijf vrijdagochtend bekendgemaakt. De 60-jarige Brit is sinds afgelopen jaar lid van de raad van commissarissen bij verfbedrijf AkzoNobel.

Patrick Thomas (links) en zijn opvolger Markus Steilemann
Patrick Thomas (links) en zijn opvolger Markus SteilemannFoto: Covestro

Covestro maakt onder meer isolatieschuim voor de bouw en plastics voor de auto-industrie. Thomas was sinds 2007 van het bedrijf, toen nog een divisie van Bayer.

Profiel

Zwaargewicht Thomas moet AkzoNobel in gareel houden
?
Thomas' termijn liep nog tot eind september, maar hij stapt eind volgende maand al op. De huidige commercieel directeur, Markus Steilemann, volgt hem op. Thomas gaf een jaar geleden al aan geen nieuwe termijn als bestuursvoorzitter te ambiëren.

Covestro geeft geen verklaring, waarom Thomas vervroegd opstapt. Het bedrijf zegt dat het vertrek met wederzijdse instemming plaatsvindt.

Bevrijding

Onder zijn leiding werd Covestro succesvol verzelfstandigd. Het chemiebedrijf boekt recordwinsten en het is op de beurs nu drie keer zoveel waard als bij de afsplitsing in 2015. Het aandeel maakt dankzij die opmars sinds kort ook deel uit van de DAX, de belangrijkste Duitse beursgraadmeter.

In een recent interview met het Duitse blad Wirtschaftswoche noemde hij de afsplitsing 'een moment van bevrijding'.
Broer Konijn
0
Vorige week vrijdag was een mooie AKZO dag met dat Amerikaanse rapport met hernieuwde speculatie. Vandaag weer zo'n mooie dag?
[verwijderd]
0
quote:

Broer Konijn schreef op 13 april 2018 11:13:

[...]

Of je gaat samen met Axalta en wordt beide niet opgegeten.....
Axalta heeft een hogere ebitda-multiple. Is al geprobeerd in okt/nov maar mislukt. En overbetalen krijgt het management geen toestemming meer voor met alle PPG en Elliott gebeurtenissen..
BASF en BAYER kopen
0
18-4-2018 09:16:27

JP Morgan Chase & Co verkleint belang in AkzoNobel

Kapitaalbelang teruggebracht tot anderhalf procent.

(ABM FN-Dow Jones) JP Morgan Chase & Co heeft een kleiner belang in AkzoNobel gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 13 april 2018.

JP Morgan Chase & Co meldde een kapitaalbelang van 1,50 procent met eenzelfde stemrecht. Dit belang wordt middelijk potentieel gehouden.

Op 11 april dit jaar meldde JP Morgan Chase & Co nog een kapitaalbelang van 3,12 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
ff_relativeren
0
Staalgrid met asbest ook bij AkzoNobel. De Overheidspublicatie (namen van bedrijven zijn alfabetisch gerangschikt) is hier te downloaden ;

www.rijksoverheid.nl/documenten/wob-v... .

Broer Konijn
0

PITTSBURGH (AFN) - De Amerikaanse verfreus PPG Industries, die lange tijd aasde op branchegenoot AkzoNobel, heeft de winst in het eerste kwartaal zien groeien. Ook de opbrengsten namen toe, zo bleek donderdag.

PPG zette een kwartaalwinst van 353 miljoen dollar in de boeken. Dat was een jaar eerder nog 334 miljoen dollar. De omzet dikte met 8,6 procent aan, van bijna 3,5 miljard dollar vorig jaar tot circa 3,8 miljard dollar.

Het concern profiteerde naar eigen zeggen goed van betere verkopen en kostenbesparingen. Naar de kostenstructuur wordt momenteel verder onderzoek gedaan, zo stond in een verklaring. Het concern herhaalde dit jaar voor minimaal 2,4 miljard dollar aan overnames en aandeleninkopen uit te geven. In het eerste kwartaal werd voor circa 600 miljoen dollar aan eigen aandelen ingekocht.

PPG kreeg bij het afronden van zijn kwartaalbericht overigens de melding van potentiële boekhoudkundige overtredingen. Zo is er 1,4 miljoen dollar onterecht niet in het eerste kwartaal geboekt. Van 5 miljoen dollar aan ongespecificeerde uitgaven wordt de boekhoudkundige verwerking nog onderzocht. Dat gebeurt door een intern onderzoekscomité van PPG, met hulp van een extern bureau.

Community trend
voda
0
'Blik op koers Akzo na splitsing'

Gepubliceerd op 20 apr 2018 om 11:40 | Views: 1.215

Akzo Nobel 14:44
78,38 +0,12 (+0,15%)

AMSTERDAM (AFN) - Bij de presentatie van de resultaten van verfbedrijf AkzoNobel zal de aandacht dinsdagmorgen vooral uitgaan naar mogelijke geluiden over de te varen koers, nu de verkoop van de divisie Specialty Chemicals een feit is. Akzo kan zich na de splitsing volledig richten op het stroomlijnen van de verfdivisie.

Akzo besloot vorig jaar al om zijn speciaalchemietak af te splitsen. Zo hoopte het bedrijf zijn aandeelhouders tevreden te stellen nadat een mogelijk lucratieve overname van het gehele bedrijf door branchegenoot PPG Industries vorig jaar niet doorging. De deal moet voor het einde van het jaar volledig zijn afgerond.

Het bedrijf waarschuwde eerder al dat hogere prijzen voor ruwe materialen de prestaties begin dit jaar in de weg kunnen zitten. Ook wisselkoerseffecten spelen Akzo naar verwachting parten. Akzo zei vooral vertrouwen te hebben in de prestaties van de divisies voor decoratieve verven en coatings. Bij Marine en Protective Coatings sprak het bedrijf van de nodige uitdagingen.

Kenners

De lezing van Akzo wordt door kenners gedeeld. Hogere inkoopprijzen en lagere marges in opkomende markten zouden bij Decorative Paints weer gecompenseerd moeten worden door groeiende volumes en hogere verkoopprijzen. Qua volumegroei zullen regio's uiteenlopend hebben gepresteerd. Zwakkere prestaties in Europa worden daarbij naar verwachting gecompenseerd door groei in Azië en Latijns-Amerika.

Akzo zal het eerste kwartaal van het jaar afgesloten hebben met een lagere winst op een omzet die nagenoeg gelijk is aan die van het eerste kwartaal van 2017, zo blijkt uit een analistenconsensus die op de website van Akzo is gepubliceerd. De omzet komt volgens de marktkenners uit op iets meer dan 3,3 miljard euro. Het bedrijfsresultaat bedraagt 259 miljoen euro en de aangepaste nettowinst daalt tot 195 miljoen euro.
voda
1
Beursblik: resultaten AkzoNobel licht lager
Zowel omzet als winstgevendheid onder druk.

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel zal dinsdag voorbeurs naar verwachting licht lagere resultaten over de eerste drie maanden van 2018 rapporteren. Dit blijkt uit een door Vara Research samengestelde consensus.

Tijdens de presentatie van de jaarresultaten gaf het verf- en chemieconcern geen specifieke outlook voor 2018 af. Het bedrijf herbevestigde destijds wel op koers te liggen om de doelstellingen voor 2020 te halen. AkzoNobel mikt op een rendement op de omzet bij de divisie Paints en Coatings van meer dan 15 procent en een rendement op de investeringen bij deze divisie van 25 procent.

Eind maart maakte AkzoNobel tevens bekend zijn Specialty Chemicals divisie voor 10,1 miljard euro te verkopen aan The Carlyle Group en GIC, waarbij een groot deel van de netto opbrengsten worden uitgekeerd aan aandeelhouders. De netto opbrengst zal circa 7,5 miljard euro bedragen.

Acht vooraf door Vara Research geraadpleegde analisten rekenen op een omzet uit voortgezette activiteiten van 2,3 miljard euro, tegenover krap 2,4 miljard euro in dezelfde periode een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) zal naar verwachting 259 miljoen euro bedragen, tegenover 281 miljoen euro een jaar eerder, terwijl de EBIT, exclusief eenmalige lasten, waarschijnlijk op 186,0 miljoen euro uitkomt, in vergelijking tot 208 miljoen euro vorig jaar.

De nettowinst, inclusief beëindigde bedrijfsactiviteiten, zal volgens vijf analisten naar verwachting 195 miljoen euro, tegenover 240 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2017.

Analist Wim Hoste van KBC Securities voorziet dat het eerste kwartaal een weinig inspirerend kwartaal is geweest, waarbij de resultaten werden gedrukt door stijgende grondstofprijzen, wisselkoerseffecten, de slechte weersomstandigheden en aanhoudend moeilijke marktomstandigheden bij de divisie Marine. "Na de recente aangekondigde verkoop van Specialty chemicals zien we weinig opwaarts potentieel qua waardering." KBC Securities heeft een Houden advies met een koersdoel van 80,00 euro.

UBS zei te verwachten dat 2018 opnieuw een uitdagend jaar wordt voor het Nederlandse verf- en chemieconcern, met een verdere stijging van de grondstofprijzen, valutaire tegenwind en vraagdruk in enkele markten. UBS hanteert een koersdoel van 81,00 euro met een Neutraal advies.

Het aandeel AkzoNobel noteerde maandag op een groen Damrak 0,6 procent lager op 78,06 euro. De onderneming opent dinsdag voorbeurs de boeken.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Broer Konijn
0
47 min Hans Verbraeken • Ondernemen
AkzoNobel boekt kwart lager resultaat
Verf- en coatingsconcern AKZA€78,00-- is het jaar slecht begonnen. De omzet zakte in het eerste kwartaal met 8% ten opzichte van de vergelijkbare periode in 2017, waarvan 3% volumedaling. Zonder valuta-effecten ging de omzet met 1% omlaag. Het bruto bedrijfsresultaat daalde zelfs met 28%.
Hogere grondstofprijzen en lagere volumes
De vorig jaar geopende verffabriek van AkzoNobel in het Britse Ashington.
De vorig jaar geopende verffabriek van AkzoNobel in het Britse Ashington.Foto: AkzoNobel
Het resultaat werd gedrukt door hogere grondstofprijzen, lagere afzetvolumes en negatieve valutaontwikkelingen. Dat effect was sterker dan de voordelen van prijsverhogingen en van de doorgevoerde kostenbeheersing, aldus AkzoNobel dinsdag in een persbericht. Akzo had te maken met 'aanhoudende negatieve marktomstandigheden in de scheepvaartsector en de olie- en gasindustrie', waaraan het zijn beschermende coatings levert.
AkzoNobel produceert na de recentelijke verkoop van zijn chemietak — een derde van zijn oorspronkelijke omzet — alleen nog verven en lakken. De daadwerkelijke overdracht van de chemietak aan de Amerikaanse private-equitypartij staat gepland voor later dit jaar. Akzo produceert verfmerken als Flexa, Sikkens en DuLux (op de Britse markt).
De resultaten waren slechter dan analisten hadden geraamd. De omzet bedroeg over het eerste kwartaal €2,2 mrd, terwijl de consensus van de analisten op €2,3 mrd uitkwam. Hetzelfde geldt voor het bruto bedrijfsresultaat na afschrijvingen en afboeking van goodwill (ebit). Die bedroeg €149 mln tegen een consensusraming van €186 mln.
Winstmarge flink gedaald
De winstmarge als percentage van de omzet (ebit) is flink verslechterd. Tegenover een kengetal van 8,8% in het eerste kwartaal van afgelopen jaar stond nu een score van 6,8%. Over het afgelopen jaar daalde de winstmarge voor de verven en lakken ook al, van 9,8% tot 9,4%. Dat is een tegenvaller met het oog op de onlangs geformuleerde doelstellingen van het concern. Voor de 'Paints & Coatings' wil AkzoNobel in 2020 een niveau van 15% hebben bereikt. Bij de presentatie van die doelen in april vorig jaar werd Akzo belaagd door het Amerikaanse PPG, dat uiteindelijk in juni afhaakte.
Ook de chemietak deed het minder
Ook de chemietak boekte een lagere omzet en bedrijfsresultaat. Hier waren de lagere cijfers volledig te wijten aan de wisselkoerseffecten. Het verkoopcijfer daalde met 3% tot €1,3 mrd. Zonder valuta-effecten steeg de omzet met 4%. Het bedrijfsresultaat (ebit) daalde met 10% tot €150 mln.
Vooruitzichten blijven gedrukt
De vooruitzichten van het verfconcern voor het hele jaar blijven matig. 'Hogere grondstofprijzen en negatieve valuta-effecten zullen naar verwachting in 2018 voortduren, in het bijzonder aan het begin van het jaar', aldus AkzoNobel. De trends voor Performance Coatings, een van de twee divisies van Akzo, zijn in de meeste regio's en segmenten 'positief', stelt het bedrijf. Daarbij blijven de omstandigheden voor Marine en Protective Coatings 'uitdagend'. De Deco Paints-divisie zullen 'positieve ontwikkelingen' laten zien.
[verwijderd]
0
Verleden jaar toen PPG op hun huid zat was alles rozengeur en maneschijn,nu gaat het plotseling een heel stuk minder,net nu de economie goed draait.Burgmans bolt het nu af en de andere hoofdtenoren zijn met ziekteverlof.En de Akzo aandeelhouder blijft verweest achter.Mooi hoe die grote jongens de aandeelhouder veel geld door de neus geboord hebben.Ze gingen meerwaarde creëren,niks van te merken !
[verwijderd]
0
quote:

simi500 schreef op 24 april 2018 08:35:

Verleden jaar toen PPG op hun huid zat was alles rozengeur en maneschijn,nu gaat het plotseling een heel stuk minder,net nu de economie goed draait.Burgmans bolt het nu af en de andere hoofdtenoren zijn met ziekteverlof.En de Akzo aandeelhouder blijft verweest achter.Mooi hoe die grote jongens de aandeelhouder veel geld door de neus geboord hebben.Ze gingen meerwaarde creëren,niks van te merken !
Zie ze nog staan....bij de ijskraam.
Alle medewerkers een ijsje....we zijn verlost van PPG.
Hebben we dat even goed gedaan......

[verwijderd]
0
[Modbreak IEX: Gelieve niet zonder enige onderbouwing beschuldigingen van illegale activiteiten te plaatsen, bericht is bij dezen verwijderd.]
Broer Konijn
0
quote:

Accuboor schreef op 23 april 2018 20:42:

Donderdag laatste werkdag Burgermans...
Veel beloven weinig geven doet de Burgvrouw in vreugde leven......
604 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 27 28 29 30 31 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 66,100
Verschil +0,400 (+0,61%)
Hoog 66,400
Laag 65,720
Volume 512.038
Volume gemiddeld 363.690
Volume gisteren 512.027