Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Draadje OT, bijzaken & geleuter in de marge!

3.327 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 ... 163 164 165 166 167 » | Laatste
aossa
0
Donderdagavond raakte bekend dat Rudi Mariën voor de helft van zijn belang – nog 7,8 procent groot – uit Biocartis BCART-6,92% stapt en het proces had opgestart om tot 2 miljoen aandelen te verkopen.

Intussen is de verkoop beklonken. De plaatsing van Mariëns aandelen gebeurde tegen 12,10 euro het stuk, wat een korting van 7 procent inhoudt tegenover de slotkoers van donderdag (13 euro). De operatie levert Mariën dus 24,2 miljoen euro op. Hij controleert nu nog 3,9 procent van Biocartis.

zie bericht www.tijd.be/ondernemen/farma-biotech/...

Steekt Rudy de opbrengst in Gala of Argen-X ?
voda
0
Resultaten AstraZeneca onder druk
Outlook gehandhaafd.

(ABM FN-Dow Jones) AstraZeneca heeft in het eerste kwartaal van 2018 de omzet en winst zien dalen. De outlook bleef evenwel gehandhaafd. Dit bleek vrijdag uit de kwartaalcijfers van het Britse farmaceutische bedrijf.

De omzet daalde met vier procent tot 5,18 miljard dollar. Het grootste deel daarvan, zo'n 5,0 miljard dollar, kwam voort uit de opbrengst van productverkopen. Deze opbrengst viel wel hoger uit op jaarbasis, met drie procent.

De winst voor belastingen kwam in het eerste kwartaal uit op 696 miljoen dollar, een daling van 24 procent op jaarbasis.

"De [producenten-] pijplijn van AstraZeneca blijft aanzienlijke voordelen opleveren voor patiënten, het meest recent met de uitgebreide Amerikaanse goedkeuring van Tagrisso voor longkanker en Lynparza voor borstkanker. Nu onze transformatie in de loop van het jaar een scherpere commerciële focus krijgt, vertrouwen we erop dat we onze doelstellingen waarmaken", aldus topman Pascal Soriot.

De onderneming handhaafde dan ook zijn outlook voor 2018. AstraZeneca voorziet een kernwinst per aandeel van 3,30 tot 3,50 dollar. Dat is evenwel ruim onder de 4,28 dollar per aandeel die in 2017 werd geboekt.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
BB Biotech verkleint belang in Probiodrug flink
Kapitaalbelang teruggebracht tot onder tien procent.

(ABM FN-Dow Jones) BB Biotech heeft een kleiner belang in Probiodrug gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 15 mei 2018.

BB Biotech meldde een kapitaalbelang van 9,50 procent met eenzelfde stemrecht.

Op 29 januari 2016 meldde BB Biotech nog een kapitaalbelang van 14,12 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
aossa
0
Marc Wouters uit Essen lijdt aan myelofibrose, een zeldzame en ongeneeslijke ziekte van het ruggenmerg. Afgelopen week kreeg hij het bericht dat zijn medicatie niet meer terugbetaald wordt door de ziekteverzekering. Marc’s dochters schreven een open brief aan minister van Volksgezondheid Maggie De Block.

De medicatie die Marc nodig heeft om de symptomen van de ziekte te behandelen, kost bijna 4000 euro per maand. Zonder de medicatie is Marc aan zijn bed gekluisterd. “Besparen mag, maar niet op gezondheid van de mensen en vooral niet op de gezondheid van mijn vader,” zegt Marc’s dochter, Pascale.
harvester
0
FDA Shame List: 40 Drug Makers That Try to Block Generic Drugs

Karl Utermohlen InvestorPlaceMay 18, 2018

The Food and Drug Administration (FDA) announced a shame list of companies that try to block generic drugs in order to ramp up profits.
FDA
FDA

Pharmaceutical companies argue that they spend billions of dollars to research and develop new drugs, which they don’t want competitors profiting from by making cheaper generic copies of these medicines. These companies often fight for patent extensions, seek new uses for old products and sometimes prevent generic drug companies from obtaining samples.

Here are the 40 companies that made the FDA’s list:

InvestorPlace - Stock Market News, Stock Advice & Trading Tips

Ranbaxy Laboratories
Sun Pharmaceutical Industries Limited
Galena Biopharma, Inc.
Roche Palo Alto, LLC
Bayer AG
Novartis AG (ADR) (NYSE:NVS)
Mylan NV (NASDAQ:MYL)
Acorda Therapeutics Inc (NASDAQ:ACOR)
AstraZeneca plc (ADR) (NYSE:AZN)
Teva Pharmaceutical Industries Ltd (ADR) ADR (NYSE:TEVA)
HLS Therapeutics, Inc
Orphan Europe SARL
King Pharmaceuticals Inc.
Cubist Pharmaceuticals
Jazz Pharmaceuticals PLC (NASDAQ:JAZZ)
Cephalon (MM)
ApoPharma Inc
Shire Plc
NPS Pharmaceuticals Inc
Boehringer Ingelheim GmbH
Questcor Pharmaceuticals Inc
Pharmacia & Upjohn Inc
Aegerion Pharmaceuticals Inc (NASDAQ:AEGR)
Corcept Therapeutics Incorporated (NASDAQ:CORT)
BioMarin Pharmaceutical Inc. (NASDAQ:BMRN)
Gilead Sciences, Inc. (NASDAQ:GILD)
Roxane Laboratories, Inc.
Danco Laboratories LLC
Meda Pharmaceuticals Inc
Actelion Ltd.
Swedish Orphan Biovitrum AB
Celgene Corporation (NASDAQ:CELG)
GlaxoSmithKline plc (ADR) (NYSE:GSK)
VIVUS, Inc. (NASDAQ:VVUS)
Hyperion Therapeutics Inc
H. Lundbeck A/S
Insys Therapeutics Inc (NASDAQ:INSY)
Biogen Inc (NASDAQ:BIIB)
Pfizer Inc. (NYSE:PFE)
Valeant Pharmaceuticals Intl Inc (NYSE:VRX)
voda
1
Topman: Galapagos moet onafhankelijk blijven

Gepubliceerd op 1 jun 2018 om 11:16 | Views: 2.949

Galapagos 16:17
87,00 +0,08 (+0,09%)

AMSTERDAM (AFN) - Het is belangrijk dat Galapagos onafhankelijk is en blijft. Dat heeft topman Onno van de Stolpe nog eens benadrukt op de IEX Beleggersdag.

Op het evenement voor beleggers werd de biotechbaas onder meer gevraagd wat hij zou doen als partner Gilead Sciences met een overnamebod van bijvoorbeeld 150 euro per aandeel zou komen. Van de Stolpes antwoord was helder: ,,Afwijzen’’.

Hij wees erop dat het voor beleggers ook niet interessant zou zijn. ,,Je krijgt dan wel een overnamepremie, maar dat is echt kortetermijnvisie. Als we jaren terug voor een tientje overgenomen waren dan had je grote koersstijging van het aandeel daarna gemist.’’

Voldoende middelen

Galapagos denkt zelf voldoende middelen in huis te hebben om verder te gaan met zijn onderzoekswerk. Eerder deze week werden weer bemoedigende studieresultaten gemeld. Als onderdeel van een groter farmaconcern zou dit onderzoekswerk wel eens lastiger kunnen zijn dan nu, aldus Van de Stolpe.

Wel staat Galapagos open voor een strategische aandeelhouder die net als partner Gilead een belang van 10 procent of meer wil nemen, om een algehele overname door een andere partij lastiger te maken. Dat zou dan kunnen dienen als een soort beschermingsconstructie. Een echte beschermingsconstructie is bij de Belgische beurs, waar Galapagos ook een notering heeft, niet toegestaan.

Onderzoek naar Ruconest

Ook topman Sijmen de Vries van biotechbedrijf Pharming was op de IEX Beleggersdag van de partij. Hij zou voor zijn bedrijf ook liever niet geconfronteerd worden met een overnamebod. ,,Dan zou ik me ernstig achter de oren krabben. We willen het liever zelf doen’’, stelde De Vries.

Pharming ziet nog veel kansen in onderzoek naar de werking van Ruconest, het al naar de markt gebrachte middel tegen de genetische aandoening angio-oedeem. Ook heeft het bedrijf het onderzoek naar de ziekte van Pompe weer opgepakt. Die studie gaat volgend jaar in de eerste klinische fase. Pharming hoopt op termijn een medicijn tegen deze spierziekte op de markt te brengen.

De Vries wees er verder op dat er bij Pharming momenteel geen plannen klaarliggen om bijvoorbeeld extra aandelen uit te geven of een notering aan de Nasdaq in New York aan te vragen. ,,Als zich bij een volgend product opeens een mogelijkheid voordoet, dan kan het altijd dat we nog geld op willen halen. Maar van een emissie is voorlopig geen sprake'', aldus de topman.

www.iex.nl/Nieuws/ANP-010618-080/Topm...
voda
0
Goedemorgen Pharming-volgers,

Bijgaand het bericht dat we zonet hebben verspreid met daarin de agenda voor onze Capital Markets Briefing op 21 juni in New York. Deze wordt ook via een live webcast uitgezonden. De link zal die dag op onze website te vinden zijn. De briefing zal met hulp van erkende specialisten in bepaalde ziektebeelden een inkijk geven in de toekomst van Pharming, zowel voor wat betreft de bredere inzet van RUCONEST bij HAE, als bij andere nieuwe (omvangrijke) indicaties, en geheel nieuwe therapieën voor de ziekten van Pompe en Fabry.

Met vriendelijke groet,

Sijmen de Vries, CEO Pharming Group

-------------------------------
Pharming publiceert agenda voor de Capital Markets Briefing op 21 juni 2018 in New York

• Nieuwe toedieningsvormen RUCONEST® bij erfelijk angio-oedeem
• Uitbreiding klinische ontwikkeling rhC1INH bij pre-eclampsie (zwangerschapsvergiftiging), contrast-geïnduceerde nefropathie en andere potentiële grote indicaties
• Klinische ontwikkeling eiwit vervangende producten bij de ziekten van Pompe en Fabry

Leiden, 5 juni 2018 - Pharming Group NV ("Pharming" of "de Onderneming") (Euronext Amsterdam: PHARM), publiceert de agenda voor haar Capital Markets Briefing op 21 juni 2018 in New York van 08:00 tot 10:30 EST / 14:00 - 16:30 uur CET, welke ook via live webcast wordt uitgezonden. De link naar deze webcast en de opname ervan zullen beschikbaar zijn op de homepage van de Pharming-website en onder de sectie ‘News’.
Tijdens de Capital Markets Briefing zal Pharming de lopende activiteiten en de strategie voor zijn in omvang toenemende onderzoeks- en ontwikkelingspijplijn bespreken, zowel voor de recombinante humane C1-esteraseremmer (rhC1INH) als voor nieuwe eiwitvervangingsproducten. De briefing is bedoeld om aandeelhouders, potentiële investeerders en andere geïnteresseerde partijen te informeren over de huidige en geplande activiteiten van Pharming op het gebied van:

• De nieuwe ontwikkeling van het belangrijkste product RUCONEST® (rhC1INH) binnen het erfelijk angio-oedeem (HAE)-domein, waarmee tegemoet kan worden gekomen aan de behoeften van patiënten;
• De nieuwe ontwikkeling van rhC1INH buiten het HAE-domein voor de aanpak van andere belangrijke onvervulde medische behoeften waarvoor momenteel geen goedgekeurde of effectieve therapieën bestaan; en
• De klinische ontwikkeling van nieuwe producten voor eiwitvervanging die significante tekortkomingen van bestaande therapieën aanpakken.

De briefing omvat onder andere presentaties van opinieleiders in de belangrijkste voor Pharming relevante indicaties. Een van de presentaties wordt verzorgd door professor Marc Riedl, hoogleraar geneeskunde aan de Universiteit van Californië, San Diego en klinisch directeur van het US HAEA Angioedema Center. Hij is een wereldwijd gerespecteerd deskundige op het gebied van de diagnose, behandeling en etiologie van erfelijk angio-oedeem. Daarnaast zal professor Gustaaf Dekker van de School of Obstetrics and Gynaecology aan de Universiteit van Adelaide presenteren. Hij is een mondiaal erkend deskundige op het gebied van de etiologie en behandeling van pre-eclampsie (zwangerschapsvergiftiging).

De agenda voor de Capital Market Briefing ziet er als volgt uit:
• Inleiding - Dr Sijmen de Vries, Chief Executive Officer;
• Overzicht HAE-geneesmiddelen (indicaties voor acuut en profylaxe) – Professor Marc Riedl, US HAEA Angioedema Center, UCSD;
• HAE VS-marktoverzicht - Stephen Toor, Pharming US General Manager;
• Ontwikkeling van de RUCONEST®-franchise - Professor Bruno Giannetti, Chief Operating Officer;
• rhC1INH-ontwikkeling voor de behandeling/preventie van pre-eclampsie - Professor Gustaaf Dekker, University of Adelaide;
• Contrast-geïnduceerde nefropathie en cardiale bescherming - professor Bruno Giannetti;
• Eiwitvervangende therapieën bij de ziekten van Pompe en Fabry - Professor Bruno Giannetti;
• De nieuwe commerciële potentie van Pharming - Robin Wright, Chief Financial Officer;
• Samenvatting – CEO Dr Sijmen de Vries.

In het onderdeel ‘HAE-therapeutics’ zal Professor Riedl zijn visie geven op ontwikkelingen in behandelingsopties voor HAE-patiënten.

Het overzicht van de Amerikaanse HAE-markt zal zich vanuit het perspectief van Pharming richten op waarom Pharming denkt zeer goed gepositioneerd te zullen zijn om de concurrentie in de toekomst aan te kunnen gaan.

In het onderdeel over de ontwikkeling van de RUCONEST®-franchise wordt ingegaan op de nieuwe toedieningsvormen van RUCONEST®, inclusief klein-volume subcutane (onder de huid) en intramusculaire (in de spier) versies, alsmede een nieuwe, eenvoudig toe te passen pijnloze intradermale (in de huid) toedieningsmethode. In dit onderdeel wordt ook ingegaan op de plannen van Pharming voor het ontwikkelen van voldoende capaciteit om aan de vraag naar rhC1INH in de nieuwe indicaties te kunnen voldoen.

Professor Dekker zal de nieuwste wetenschappelijke visies op het gebied van de ontwikkeling van pre-eclampsie (zwangerschapsvergiftiging) schetsen, alsmede de ratio voor de verwachting dat een therapeutische interventie met C1-esteraseremmer daarbij een positief therapeutisch effect zou kunnen hebben.

Het onderdeel over contrast-geïnduceerde nefropathie schetst de eindpunten en mogelijke relevantie voor verdere klinische ontwikkeling, van een Fase II dubbelblind placebogecontroleerde door de onderzoekers gefinancierde nog lopende studie in Basel, Zwitserland.

In het onderdeel over de eiwit vervangende therapieën zal de thans verwachte voordelen van Pharmings twee nieuwe gepatenteerde recombinante producten toelichten: a-glucosidase en a-galactosidase. a-glucosidase is een enzymvervangingstherapie voor de ziekte van Pompe, een zeldzame lysosomale stapelingsdeficiëntie. a-galactosidase, is een enzymvervangingstherapie voor de ziekte van Fabry, eveneens een zeldzame lysosomale stapelingsziekte. Er zal een tijdpad voor het klinische ontwikkelingsprogramma voor a-glucosidase worden geschetst.

Het onderdeel 'Commercieel potentieel' geeft een overzicht van de markten voor de belangrijkste indicaties waarvoor de Onderneming van plan is om nu en in de nabije toekomst rhC1INH te ontwikkelen, alsmede wat dit zou kunnen betekenen voor Pharmings toekomstige commerciële ontwikkelingspotentieel.

De presentaties en de opname van de webcast van de briefing zijn beschikbaar op de homepage van Pharmings website en in de ‘News’-sectie.

Neem voor registratie voor aanwezigheid bij het evenement contact op met Mike Biega van Solebury Trout: mbiega@troutgroup.com. Registratie vooraf is vereist, aangezien er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is.

Raad van Bestuur
Sijmen de Vries, CEO
Bruno Giannetti, COO
Robin Wright, CFO

PS: Geplaatst door Sijmen de Vries himself! :-) (doet hij vaker) (tijd 07.01)

www.iex.nl/Forum/Topic/1352476/17/Pha...
voda
0
Onderdeel J&J voor miljarden naar Fortive

Gepubliceerd op 7 jun 2018 om 07:30 | Views: 956

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse industrietoeleverancier Fortive koopt de medische desinfecteertak van het eveneens Amerikaanse medische bedrijf Johnson & Johnson (J&J). Daar betaalt het bedrijf 2,7 miljard dollar voor, zo werd donderdag bekend.

Voor J&J is de verkoop van de tak die steriliserings- en desinfecteermaterialen verkoopt een volgende stap in het stroomlijnen van het bedrijf. Eerder stootte de onderneming al medicijnen zonder recept, diabeteszorgproducten en sommige medische apparaten af.

Fortive komt voort uit Danaher, een bedrijf dat medische en industriële zaken maakte. In 2016 werd de maker van instrumenten en andere technologieën voor industriële klanten op eigen benen gezet zodat het moederbedrijf zich kon richten op de medische en wetenschappelijke klanten.
voda
0
Uitgelicht: biotech in de spotlights

(ABM FN-Dow Jones) Farmabedrijven stonden deze week in de schijnwerpers. Het meest opvallend was de koerswinst van maar liefst 32,2 procent van Curetis.

Het Duitse diagnosticabedrijf kondigde de lancering van het Unyvero systeem en de bijhorende LRT applicatie cartridges in de Verenigde Staten aan, nadat de Amerikaanse toezichthouder Food & Drug Administration in april reeds toestemming gaf.

Goed nieuws voor Curetis, dat ernaar streeft om 40 tot 50 Unyvero Analyzers voor het jaareinde te hebben geplaatst, en 60 tot 80 stuks in de eerste 12 maanden. Het verkoopteam van het bedrijf is daar klaar voor. De Unyvero-diagnoseapparatuur van Curetis wordt gebruikt voor het snel kunnen vaststellen van infectieziektes.

Het is volgens het bedrijf de eerste keer dat de Amerikaanse FDA toestemming heeft verleend voor een geautomatiseerde moleculaire diagnostische test voor het atypische micro-organisme Legionella pneumoniae.

Dat Curetis daarin voorloopt en nu succes boekt in Amerika kan het bedrijf goed gebruiken. De onderneming uit Holzgerlingen draait namelijk nog altijd verlies en de kosten lopen op. In de eerste drie maanden van 2018 liepen de kosten op van 4,7 miljoen naar 6,1 miljoen euro en de omzet steeg slechts tot 500.000 euro. Bovendien kwam het nettoverlies uit op bijna 6 miljoen euro.

Positief is dat Curetis aardig bij kas zit. Eind maart 2018 had het bedrijf 11,4 miljoen euro op de plank liggen. Dat was wel minder dan aan het einde van 2017, maar Curetis haalde in de tussentijd vers kapitaal op met de uitgifte van nieuwe aandelen. Bovendien heeft Curetis toegang gekregen tot een een extra faciliteit ter waarde van 10 miljoen dollar van Global Corporate Finance. Curetis zei te verwachten extra groeikapitaal op te zullen halen in 2018, door middel van de uitgifte van aandelen of in de vorm van leningen.

Ook andere aan het Damrak genoteerde biofarmaceutische bedrijven waren deze week in het nieuws. Zo maakte Pharming bekend dat men hard werkt aan de ontwikkeling van zijn medicijn Ruconest voor andere aandoeningen, waaronder pre-eclampsie en contrast-geinduceerde nephropathie.

Vrijdagmiddag zei CEO Sijmen de Vries tijdens een beleggersdebat van Deaandeelhouder.nl in Bussum dat Pharming met een behandeling van de ziekte van Pompe het exclusieve terrein van Sanofi betreedt. En dit kan erg interessant zijn met een markt die zo'n 700 tot 800 miljoen dollar groot is. "We kunnen tegen de monopolist ingaan, maar wellicht is een gesprekje interessanter", zei de Vries. "Maar zelfstandig blijven geniet de voorkeur", voegde hij toe.

Overigens werkte Pharming in 2001 ook al aan een enzymvervangingstherapie voor de ziekte van Pompe, samen met Genzyme. Door financiële problemen moest Pharming toen afhaken, hoewel de onderzoeksresultaten op dat moment volgens De Vries buitengewoon hoopgevend waren.

Financieel timmert Pharming ondertussen aan de weg. In het eerste kwartaal van 2018 wist het Leidse biotechbedrijf voor het eerst in de geschiedenis onder de streep zwarte cijfers te schrijven. En de omzet verdubbelde bijna. Dat financiële succes vloeide voort uit het terugkrijgen van de commerciële rechten op Ruconest in Noord-Amerika vorig jaar. CEO Sijmen de Vries toonde zich bij de eerste kwartaalcijfers vorige maand bijzonder verheugd door de financiële stappen die Pharming heeft gezet en het allereerste netto winstgevende kwartaal. "Investeringen in ons commerciële team alsmede de aanhoudende onderliggende vraag naar Ruconest in de VS zijn de aanjagers voor deze groei", volgens de topman.

Voor beleggers in Pharming wordt 21 juni aanstaande een belangrijke dag. Dan zal het bedrijf in New York uitleggen waarom een middel zoals Ruconest gunstige therapeutische effecten kan hebben op pre-eclampsie, in het verleden ook zwangerschapsvergiftiging genoemd, volgens de nieuwste inzichten over de ontwikkeling van deze aandoening. En wat betreft de nieraandoening contrast-geinduceerde nephropatie, is Pharming al een fase II-studie aan het doen in het Zwitserse Basel.

Deze potentiële indicaties betreffen grote medische behoeften waarvoor momenteel nog geen goedgekeurde of effectieve behandelingen bestaan, volgens het bedrijf, dat op zijn beleggersdag op de 21e ook zal ingaan op de plannen om voldoende capaciteit te ontwikkelen om in de vraag naar Ruconest voor de nieuwe indicaties te kunnen voorzien.

Verder volgt er ook een update over de werking van het middel als behandeling voor aanvallen van erfelijk angio-oedeem en de ontwikkeling van proteïnevervangende producten voor de ziekte van Pompe en de ziekte van Fabry.

Over Kiadis Pharma, dat op weekbasis 1,4 procent aan beurswaarde won, was er deze week geen publiek nieuws. Wel gaf CEO Arthur Lahr voor de camera van ABM Financial News een update over ATIR101, een potentiële behandeling om beenmergtransplantaties veiliger te maken.

"We zijn ver gevorderd met ons programma", aldus de topman. Lahr zei in het vierde kwartaal een positief advies van toezichthouder EMA te verwachten, waarna als het goed is de formele goedkeuring van de Europese Commissie in 2019 volgt en Kiadis in de tweede helft van volgend jaar het middel kan gaan verkopen in Europa.

Het doel van Kiadis is om het middel uiteindelijk ook in Amerika te lanceren. Daarom loopt in Amerika en Europa momenteel "een grote Fase 3 studie met meer dan 200 patiënten", aldus Lahr.

"Het bedrijf loopt erg goed", meent de topman. Anderhalf jaar geleden toen hij begon was de kaspositie "vrij beperkt", maar inmiddels is Kiadis goed gefinancierd, zei Lahr, die aangaf dat er voldoende geld in kas is tot het derde kwartaal van 2019.

In 2017 wist Kiadis de kaspositie aan te vullen door ruim 60 miljoen euro op te halen met een emissie. En in maart van dit jaar volgde opnieuw een emissie die ruim 23 miljoen euro opbracht. Aan het einde van het eerste kwartaal stond de kaspositie daardoor op 47,7 miljoen euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Lilly en AstraZeneca stoppen Alzheimer-middel

Gepubliceerd op 12 jun 2018 om 09:23 | Views: 1.129

AstraZeneca Plc 14:51
5.334,00 -34,00 (-0,63%)

Probiodrug 13:24
4,69 -0,07 (-1,47%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Eli Lilly en AstraZeneca stoppen met testen van een nieuw middel tegen de ziekte van Alzheimer omdat die geen resultaat opleverden. Dat lieten beide farmaciebedrijven weten in een verklaring. Het in Amsterdam genoteerde Duitse biotechnologiebedrijf Probiodrug werkt ook aan een middel tegen Alzheimer.

Het ging om het medicijn lanabecestat dat in een vergevorderd teststadium was. Een onafhankelijk monitoringspanel concludeerde dat de belangrijkste doelstellingen waarschijnlijk niet gehaald zouden worden. Daarbij ging het om behandeling van een vroeg stadium van Alzheimer en een milde vorm van dementie.

,,De complexiteit van Alzheimer is een van de moeilijkste medische uitdagingen van onze tijd en wij zijn zeer teleurgesteld voor de miljoenen mensen die lijden aan deze verwoestende ziekte'', aldus een topbestuurder van Eli Lilly in een reactie. Ook andere grote farmaceuten zoals Merck en Johnson & Johnson hebben testen met medicatie tegen Alzheimer stopgezet vanwege tegenvallende resultaten en veiligheidszorgen.
voda
0
`Niets kan de koers omhoog krijgen lijkt het wel!

Van Herk koopt voor bijna €60 mln Galapagos

De Rotterdamse ondernemer Aat van Herk heeft afgelopen maanden voor €58 mln aandelen Galapagos bijgekocht. Hij heeft nu een belang van net iets meer dan 10% in het Nederlands-Belgische biotechbedrijf .

Door de aankoop van 677.000 nieuwe stukken komt het totale bezit van Van Herk op 5.134.000 aandelen, zo blijkt uit een melding van de Amerikaanse toezichthouder SEC. Galapagos heeft beursnoteringen in Amsterdam, Brussel en in New York op de Nasdaq-beurs.

Koopmoment door koersdaling
De koers van Galapagos stond eerder dit jaar flink onder druk. Het aandeel daalde van ruim €95 in januari dit jaar tot onder de €75 eind april. Die koersdaling was voor Van Herk een koopmoment. 'Zo zagen we het wel', zegt Dharminder Chahal, de belangrijkste adviseur van Van Herk inzake biotech.
'Onze aankopen zijn ook ondersteunend', aldus Chahal. 'We zijn hartstikke enthousiast over het programma en het management van Galapagos.'

Afnemend enthousiasme over CF-programma
De koers van het Nederlands-Belgische biotechbedrijf stond afgelopen maand onder druk door afnemend enthousiasme over Galapagos' ontwikkelingsprogramma voor medicijnen tegen Cystic Fibrosis (CF). Sommige beleggers en analisten voorzien dat het grote en succesvolle Amerikaanse biotechbedrijf Vertex vrijwel de hele markt voor CF-medicijnen zal veroveren. Potentiële concurrenten hebben dan het nakijken.

Chahal denkt evenwel dat Galapagos met zijn CF-medicijn op langere termijn een marktaandeel van 30% of zelfs 40% kan veroveren. Het CF-programma gold lange tijd als het een-na-belangrijkste onderzoek van Galapagos, achter het ontwikkelingsprogramma van het medicijn filgotinib tegen reuma en andere ontstekingsziektes.

Van Herk is groot geworden als ondernemer in vooral het Rotterdamse vastgoed, maar is inmiddels ook een belangrijke investeerder in Nederlandse en Belgische biotechbedrijven. De Rotterdammer maakte begin dit jaar een grote klapper, toen het Franse farmabedrijf voor een recordbedrag het biotechbedrijf Ablynx overnam. Van Herk was grootaandeelhouder met een belang van ruim 10% in Ablynx.

fd.nl/beurs/1257939/van-herk-koopt-vo...
voda
0
Aat van Herk meldt groter belang in Eurocommercial Properties

(ABM FN-Dow Jones) Aat van Herk heeft een groter belang in Eurocommercial Properties gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 12 juni 2018.

Van Herk meldde een kapitaalbelang van 5,18 procent met een dito stemrecht.

Op 17 mei van dit jaar meldde Van Herk nog een kapitaalbelang van 3,11 procent met een eenzelfde stemrecht.

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Roche: 'De strijd om kankermedicijnen is nog niet gestreden'

Het grote Zwitserse farmaconcern Roche was lange tijd toonaangevend in kankermedicijnen, maar het bedrijf wordt nu links en rechts ingehaald door concurrenten. Roche heeft echter alles in huis om zijn leidende positie te 'heroveren', zo zegt topman Severin Schwan tijdens een bezoek aan Rotterdam.

Severin Schwan (R), ceo van Roche bezoekt het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Hij wordt begeleid door Ernst Kuipers (L), bestuursvoorzitter van het Erasmus MC.Foto: Michel de Groot voor het FD

Het is een bekende wijsheid: de nummer één positie verwerven is lastig, maar de nummer één positie behouden is nog veel lastiger. Severin Schwan kan erover meepraten. Schwan is topman van Roche, een van de grootste farmabedrijven ter wereld en de wereldwijde marktleider in medicijnen tegen kanker. Die laatste positie staat onder druk, nu concurrenten met succes nieuwe kankermedicijnen introduceren.
Schwan gaat duidelijk niet zwaar gebukt onder de sterke concurrentie, zo bleek deze maand toen hij een bezoek aan Rotterdam bracht. De Roche-topman is optimistisch over de mogelijkheden om kanker te bestrijden, ook bij patiënten met uitgezaaide tumoren, en is ook optimistisch over de rol van Roche daarin. Volgens hem is het Zwitserse concern als geen andere in staat het voortouw te nemen bij de introductie van gepersonaliseerde medicijnen: medische behandelingen die sterk zijn afgestemd op individuele patiënten.

Hoge prijzen
Ook de hoge prijzen van Roche-medicijnen komen aan de orde in Rotterdam, waar Schwan te gast is bij het Erasmus Medisch Centrum, het grootste ziekenhuis van Nederland. Dat gevoelige punt wordt al meteen aangeroerd bij de ontvangst door gastheer Ernst Kuipers, de bestuursvoorzitter van het Erasmus MC, die met gepaste trots een maquette laat zien van het enorme ziekenhuis. Kuipers vertelt dat alle bouwactiviteiten €1,7 mrd hebben gekost en permitteert zich vervolgens een grapje: 'Zo'n bedrag is natuurlijk niets voor Roche.'

Het is een grapje met op zijn minst een kern van waarheid. Roche was vorig jaar goed voor een omzet van omgerekend €45,9 mrd en een winst van €16,4 mrd. Schwan laat de kwinkslag niet onweersproken en verzekert dat €1,7 mrd ook voor Roche veel geld is.

Severin Schwan (L), ceo van Roche bezoekt het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Hij wordt begeleid door Ernst Kuipers, bestuursvoorzitter van het Erasmus MC.Foto: Michel de Groot voor het FD

Roche-topman komt in vrede
Schwan komt in vrede. Hij bezoekt het Erasmus MC om zich te laten informeren over de nieuwste inzichten in een land waar innovatie volgens diezelfde Schwan op hoog niveau staat en waar Roche ook veel onderzoeken heeft lopen waarbij nieuwe medicijnen op patiënten worden getest.

De Roche-baas erkent in Rotterdam zonder veel omhaal van woorden dat zijn onderneming op achterstand is gezet bij de introductie van immunotherapieën, een nieuwe succesvolle klasse medicijnen die het menselijk afweersysteem in staat stelt kankercellen te herkennen en aan te vallen. De Amerikaanse farmaconcerns Bristol-Myers Squibb en Merck & Co zijn met hun medicijnen Opdivo en Keytruda in een strijd verwikkeld om de koppositie. Roche staat met zijn medicijn Tecentriq op een flinke achterstand en dat in een markt die naar verwachting goed zal zijn voor een jaaromzet van tientallen miljarden euro's.

'Het is waar dat Bristol-Myers Squibb en Merck & Co de leiding hebben genomen en met hun immunotherapieën aan kop gaan', zegt Schwan. 'We waren laat, maar de strijd is nog niet gestreden.' Roche kan volgens zijn topman weer aansluiting vinden als later dit jaar onderzoeksresultaten worden gepubliceerd naar combinatietherapieën. Als de resultaten met Keytruda tegenvallen, biedt dat vooral in combinatietherapieën nieuwe kansen voor Tecentriq van Roche.

Duur versus betaalbaar
'Enige tijd zijn de prijzen van nieuwe medicijnen hoog, dat is waar', zegt Severin Schwan tijdens zijn bezoek aan Rotterdam. Maar politici vergeten nogal eens, voegt de Roche-topman toe, dat diezelfde medicijnen na verloop van tijd uit patent lopen en dan voor altijd voor een lage prijs beschikbaar komen.
Het is voor Roche uitermate actueel. De drie belangrijkste medicijnen van het concern - Herceptin, Rituxan en Avastin, alle drie tegen kanker - hebben net grotendeels hun patentbescherming verloren.

Schwan zegt daar niet om te treuren. De prijsdaling van oudere medicijnen geeft financiële ruimte, die het mogelijk maakt nieuwe dure geneesmiddelen te vergoeden. Met als gevolg dat de relatieve kosten van geneesmiddelen, vergeleken met de totale zorgkosten, dalen. Schwan: 'Medicijnen zijn een goede deal.'
voda
0
Deel 2:

Het betoog van Schwan blijft niet onweersproken. 'Ik heb een enigszins andere mening', zegt Ernst Kuipers. De bestuursvoorzitter van het Erasmus MC erkent dat de kostenstijging van medicijnen tot nu toe per saldo meevalt, maar maakt zich vooral zorgen over de dure medicijnen die naar verwachting de komende jaren op de markt komen. 'Dat zal ons zelfs in rijke landen als Nederland voor grote uitdagingen stellen.'

Op iets langere termijn zal Roche volgens Schwan vrijwel zeker een comeback maken, omdat het concern zeer veel nieuwe kankermedicijnen in ontwikkeling heeft. 'We werken aan negentien nieuwe immuno-oncologiemiddelen. Dat is de breedste en meest ontwikkelde portfolio van de hele farmaceutische industrie, dat durf ik rustig te stellen. Niet al die middelen zullen slagen, maar onze ambitie is om leidend te zijn in kankermedicijnen en ook in immunotherapieën een koppositie te veroveren.'

Precisiemedicijnen
Bovendien is Roche, zo zegt Schwan, meer dan geneesmiddelen tegen kanker. Het Zwitserse bedrijf boekt momenteel bijvoorbeeld commerciële successen met medicijnen tegen multiple sclerose en tegen hemofilie. 'Onze strategie is niet om medicijnen in specifieke gebieden te lanceren, onze strategie is om daar te gaan waar de wetenschap ons brengt. Als we kansen zien voor een nieuw medicijn, gaan we die kant op, ongeacht het ziektegebied waar het om gaat.'

Welke kans de wetenschap nu op gaat, is voor Schwan ook klip en klaar. Dat is richting gepersonaliseerde medicijnen of precisiemedicijnen, afgestemd op individuele patiënten. Om die te ontwikkelen komen meer diagnosetechnieken beschikbaar, bijvoorbeeld om genetische kenmerken van patiënten uit te lezen. Tegelijkertijd stellen nieuwe automatiseringstechnieken bedrijven en wetenschappers in staat om grote hoeveelheden data te verzamelen, te analyseren en toegankelijk te maken. Roche wil daarin het voortouw nemen.

'De eerste stap is dat je definieert welke data je nodig hebt en die samenbrengt', zegt Schwan. 'Het wordt al snel overweldigend veel en dan zijn er gereedschappen nodig om met al die informatie iets nuttigs te doen. Het opwindende is dat die nu beschikbaar komen. Daardoor kunnen we patiëntengroepen op een gerichte manier selecteren. Wetenschappers zijn in staat nieuwe patronen te ontdekken. We kunnen verbanden leggen waarvan we niet hadden durven dromen. Dat is enorm waardevol en daar zullen patiënten veel baat bij hebben.'

Geboortegewicht is ook informatie
Het betoog van Schwan wordt enthousiast ontvangen door Ernst Kuipers. 'We staat pas aan het begin', verzekert de bestuursvoorzitter van Erasmus MC. 'Straks zullen we genetische informatie samenvoegen met gegevens over micro-organismen, de biocyclus en bijvoorbeeld het stressniveau van patiënten. Zo kunnen we echt gepersonaliseerde medicijnen maken.'

De bestuursvoorzitter van het Nederlandse ziekenhuis heeft ook een voorbeeld om te onderstrepen dat ogenschijnlijk onbelangrijke informatie heel waardevol kan zijn: medische specialisten in het Erasmus MC vragen oudere patiënten steeds vaker naar hun geboortegewicht. Schwan kijkt Kuipers met verbaasde ogen aan. Oudere patiënten naar hun geboortegewicht vragen? Zeker, zegt Kuipers, want een laag geboortegewicht blijkt op latere leeftijd vaak een voorbode voor het ontstaan van kanker of hart-en vaaktziektes. 'Werkelijk?', reageert Schwan. 'Daar had ik geen idee van.'

Severin Schwan (L), ceo van Roche bezoekt het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Hij wordt begeleid door Ernst Kuipers, bestuursvoorzitter van het Erasmus MC.Foto: Michel de Groot voor het FD

Thieu Vaessen

fd.nl/ondernemen/1257693/roche-de-str...
voda
0
PERSBERICHT: Transparantieverklaring

Mechelen, België; 14 juni 2018, 22:01 CET; gereglementeerde
informatie - Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) heeft een
kennisgeving van belangrijke deelneming ontvangen van Van Herk
Investments B.V.

Overeenkomstig de Belgische transparantiewetgeving([1] #_ftn1) heeft
Galapagos op 12 juni 2018 een kennisgeving van belangrijke deelneming
ontvangen van Van Herk Investments B.V., waarin staat dat zij 5.133.958
stemrechten in Galapagos bezit in de vorm van aandelen (4.272.653) en
American Depository Receipts (861.305). Dit vertegenwoordigt 10,02 % van
de 51.234.962 momenteel uitstaande Galapagos aandelen en is een toename
vergeleken met de vorige transparantieverklaring van Van Herk
Investments B.V. van 30 december 2013. Van Herk Investments B.V.
overschreed de 10% kennisgevingsdrempel van Galapagos' stemrechten door
bijkomende stemgerechtigde effecten te verwerven op 8 juni 2018. Van
Herk Investments B.V. wordt gecontroleerd door Adrianus van Herk. De
volledige transparantieverklaring kan op de website van Galapagos worden
geraadpleegd.

Over Galapagos

Galapagos (Euronext & NASDAQ: GLPG) is een biotechnologiebedrijf in de
klinische fase, gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van
geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Onze pijplijn bestaat uit
Fase 3 studies tot onderzoeksprogramma's in cystic fibrosis,
ontstekingsziekten, fibrose, artrose en andere ziekten. Ons target
discovery platform heeft drie nieuwe mechanismen opgeleverd die
veelbelovende resultaten tonen bij patiënten met ontstekingsziekten,
idiopathische longfibrose en atopische dermatitis. We richten ons op het
ontwikkelen en het commercialiseren van nieuwe medicijnen die
mensenlevens verbeteren. De Galapagos groep, met inbegrip van
fee-for-service dochter Fidelta, heeft ongeveer 640 medewerkers,
werkzaam in het hoofdkantoor in Mechelen, België en in de
vestigingen in Nederland, Frankrijk, Zwitserland, de Verenigde Staten en
Kroatië. Meer informatie op www.glpg.com.

Contact

Investeerders:

Elizabeth Goodwin

VP IR & Corporate Communications

+1 781 460 1784

Paul van der Horst

Director IR & Business Development

+31 71 750 6707

ir@glpg.com

Media:

Evelyn Fox, Director Communications

+31 653 591 999, communications@glpg.com

([1] #_ftnref1) Wet van 2 mei 2007 betreffende de openbaarmaking van
belangrijke deelnemingen van emittenten waarvan aandelen zijn toegelaten
tot de verhandeling op een gereglementeerde markt.

Transparantieverklaring: hugin.info/133350/R/2199423/852835.pdf

This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf
of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely
responsible for the content, accuracy and originality of the information
contained therein.

Source: Galapagos NV via Globenewswire

www.glpg.com

(END) Dow Jones Newswires
aossa
0
Trends sprak met Rudi Mariën: Biotechinvesteerder Rudi Mariën:

Lees meer op: beursig.com/forum/viewtopic.php?f=4&a...

(tekst te lang om hier te plaatsen)
voda
0
Roche neemt Foundation Medicine over

(ABM FN-Dow Jones) De Zwitserse farmaceut Roche neemt Foundation Medicine over voor 137,00 dollar per aandeel in contanten. Dit meldde Roche maandag voorbeurs.

De twee bedrijven sloten dinsdag een definitie overeenkomst waarbij de Zwitserse farmaceut de uitstaande aandelen verwerft voor 137 dollar per aandeel met een totale transactiewaarde van 2,4 miljard dollar. Daarmee wordt Foundation Medicine gewaardeerd op 5,3 miljard dollar.

De prijs biedt een premie van 29 procent ten opzichte van de slotkoers van Foundation Medicine op 18 juni.

De fusieovereenkomst is goedgekeurd door een het bestuur van Roche en een speciaal comité van onafhankelijke bestuurders en de raad van bestuur van Foundation Medicine.

Het in het Amerikaanse Cambridge gevestigde Foundation Medicine is gespecialiseerd in het identificeren van moleculaire veranderingen in de kanker van een patiënt om vervolgens meer relevante gerichte therapieën, immunotherapie en klinische proeven te kunnen toepassen ter bestrijding van de ziekte.

De overname is onderhevig aan de goedkeuring van toezichthoudende instanties en zal naar verwachting in de tweede helft van 2018 afgerond worden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Shire zet nieuwe stap met medicijn

Gepubliceerd op 21 jun 2018 om 08:32 | Views: 4.624

Pharming 16:36
1,50 -0,08 (-4,78%)

DUBLIN (AFN) - Farmaceut Shire heeft een nieuwe stap gezet met zijn medicijn Cinryze. Het heeft een zogenoemde labeluitbreiding gekregen bij de Amerikaanse toezichthouder FDA, zo bleek donderdag.

Cinryze wordt gebruikt ter voorkoming van aanvallen bij patiënten met erfelijk angio-oedeem (HAE), waardoor onder meer acuut zwellingen kunnen ontstaan. Door de labeluitbreiding mag het medicijn nu ook in de Verenigde Staten gebruikt worden bij kinderen van zes jaar en ouder die last hebben van de erfelijke aandoening.

Shire wijst er op dat de eerste symptomen van de aandoening zich vaak in de kindertijd voordoen, rond het tiende levensjaar. In maart werd door de Europese Commissie al goedkeuring verleend om Cinryze te gebruiken als preventie bij kinderen van zes jaar en ouder met zware en terugkerende aanvallen.

Cinryze heeft de afgelopen jaren overigens wel enkele keren te maken gehad met leveringsproblemen. Daarvan profiteerde onder meer de Nederlandse biotechnoloog Pharming. Die heeft met zijn middel Ruconest een concurrerend middel. Overigens houdt Pharming donderdag in New York een beleggersdag.
voda
0
Beursblik: stevige koersdoelverhoging Pharming

(ABM FN-Dow Jones) H.C. Wainwright heeft vrijdag het koersdoel voor Pharming Group verhoogd van 2,10 naar 3,10 euro met een onveranderde koopaanbeveling.

De koersdoelverhoging was een reactie op de donderdag gehouden beleggersdag door Pharming in New York.

"Wij waren onder de indruk van de visibiliteit die de onderneming verstrekte", aldus analist Joseph Pantginias. Vooral de nieuwe initiatieven die Pharming presenteerde konden op goedkeuring van de analist rekenen. "Er worden meer zuigers aan de motor toegevoegd", oordeelde Pantginias.

Pharming legde in New York onder meer uit waarom een middel als Ruconest gunstige therapeutische effecten kan hebben op pre-eclampsie, zwangerschapsvergiftiging, volgens de nieuwste inzichten over de ontwikkeling van deze aandoening.

Op het vlak van contrast-geinduceerde nephropatie, een nieraandoening, is Pharming al een fase II-studie aan het doen in het Zwitserse Basel.

Ook gaf Pharming een update over de ontwikkeling van proteïnevervangende producten voor de ziekte van Pompe en de ziekte van Fabry. Deze producten zouden aanzienlijke beperkingen van bestaande behandelingsmethodes aanpakken.

Het aandeel Pharming handelde vrijdag 0,5 procent hoger op 1,51 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
harvester
0
Pfizer PFE announced disappointing overall survival (OS) results from the phase III PALOMA-3 study. The study showed that the combination of Ibranceand AstraZeneca’s AZN Faslodex (fulvestrant) failed to improve OS compared with Faslodex and placebo in women with hormone receptor-positive (HR+), human epidermal growth factor receptor 2-negative (HER2-) metastatic breast cancer whose disease has progressed after prior endocrine therapy.

Zacks Equity Research
,Zacks•June 26, 2018
3.327 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 ... 163 164 165 166 167 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:35
Koers 27,560
Verschil +0,220 (+0,80%)
Hoog 27,600
Laag 27,180
Volume 52.063
Volume gemiddeld 80.180
Volume gisteren 66.099