Accell Group « Terug naar discussie overzicht

Accel 2018

960 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 44 45 46 47 48 » | Laatste
keffertje
0
quote:

KleineVisGroteVis schreef op 16 mei 2018 10:12:

Worldquant heeft zijn shortpositie a 0,49% afgebouwd.Nu in totaal 0,64% aan gemelde shortposities. shortsell.nl/short/Accell/30
Dan nu even een zwieper omhoog geven, zodat de laatste shorters ook hun biezen pakken.
voda
0
Accell stelt omwisselverhouding dividend vast

Gepubliceerd op 16 mei 2018 om 17:55 | Views: 88

Accell 17:35
18,58 +0,24 (+1,31%)

HEERENVEEN (AFN) - Accell heeft dinsdag de omwisselverhouding van het stockdividend over 2017 bekendgemaakt. Het aantal dividendrechten dat recht geeft op een nieuw gewoon aandeel Accell van nominaal 0,01 euro is vastgesteld op 36,70.

De omwisselverhouding is gebaseerd op de gemiddelde beurskoers van Accell tussen 2 en 15 mei dit jaar. De waarde van het dividend in aandelen vertegenwoordigt een meerwaarde van 3 procent ten opzichte van het contante dividend van 0,50 euro per aandeel.

Accell bood aandeelhouders onlangs de keuze tussen dividend in contanten dan wel in aandelen. Uiteindelijk kozen aandeelhouders die 44 procent van het totale uitstaande aandelenkapitaal vertegenwoordigen voor stockdividend. Gebaseerd op de omwisselverhouding zal het totaal aantal uitstaande gewone aandelen met 314.480 stuks toenemen tot 26.597.354.
Pinkiesdevil
0
voda vraagje voor jou betreffende jouw laatste post:

begrijp ik de werking van het stock dividend goed?

voor elke 36,7 aandelen die men in bezit heeft krijgt men 1 extra aandeel erbij?

hoe komt men erbij dat er een meerwaarde is van 3% bij een stock dividend tegenover een contante dividend?

hartelijk dank voor de feedback
[verwijderd]
0
quote:

Pinkiesdevil schreef op 16 mei 2018 18:53:

voda vraagje voor jou betreffende jouw laatste post:

begrijp ik de werking van het stock dividend goed?

voor elke 36,7 aandelen die men in bezit heeft krijgt men 1 extra aandeel erbij?

hoe komt men erbij dat er een meerwaarde is van 3% bij een stock dividend tegenover een contante dividend?

hartelijk dank voor de feedback
Hallo PinkiesDevil,

Voda is onze vriendelijke nieuws van elk fonds in het desbetreffende forum plakker dus mogelijk reageert hij niet op jouw vraag, maar dat wil ik wel doen.

Als je 36.7 aandelen nodig hebt voor 1 nieuw aandeel dan is het dividend in aandelen dat je krijgt eigenlijk de formule : ( 1 : 36,7 ) * koers
Als je dat zou doen met de koers nu van 18.58 is dat ongeveer 0.506 en dus 1.2% meer dan het 50ct dividend.
De koers waar het persbericht aan refereert is dus iets hoger, ongeveer 18.9, want je krijgt dan meer koers voor het zelfde aantal aandelen en tegen een koers van 18.9 is de waarde die je krijgt per aandeel 51.5ct en dus 3% hoger dan het 50ct dividend.
maci
0
FD: Heiko Jessayan • Ondernemen

Fietsfabrikant Accell wijzigt eenzijdig dealercontracten
Accell, fabrikant van Batavus en Sparta, heeft het moeilijk en probeert een tandje bij te schakelen. Het dacht eenzijdig de contracten met zijn 1500 dealers in Nederland te kunnen wijzigen. Dat liep echter anders af, met een hoop trammelant als gevolg.

Zo moest een dealer die een fiets van het merk Batavus, Sparta of Koga wil verkopen een minimale winkeloppervlakte en jaaromzet hebben en beschikken over een door Accell goedgekeurde website en webshop, zo blijkt uit een vertrouwelijk document dat in bezit is van het FD.

Accell wilde dat de dealers uiterlijk 15 mei een nieuw tussentijds contract zouden tekenen met een duur tot december 2018. Daarna zouden zij nieuwe contracten aangeboden krijgen.

Alarm geslagen
Maar Bovag, die als brancheorganisatie optreedt, werd door de fietsdealers gealarmeerd. In aller ijl nam Bovag contact op met de Accell-directie. Die verschoof de deadline naar 1 juni. 'Normaal gesproken worden wij van te voren geraadpleegd', bevestigt de woordvoerder van Bovag. 'Dat is nu niet gebeurd.'

De handelwijze van Accel illustreert dat de fietsfabrikant onder druk staat. De afgelopen jaren verloor Accell steeds meer terrein aan concurrenten, onder meer doordat het laat anticipeerde op digitale verkoop van nieuwkomers. In 2017 werd 28% van de fietsen online besteld. Ton Anbeek, die in november aantrad als nieuwe ceo, is bezig de stofkam door de organisatie en het dealernetwerk te halen en lijkt nu tempo te willen maken.

'Mes op de keel'
Sommige fietsvakhandels ervaren de handelwijze van Accell als 'een overval', alsof de dealers 'het mes op de keel' wordt gezet. 'Zo zou je het kunnen interpreteren', zo laat de woordvoerder van Bovag weten. 'Het is niet voor niks dat wij hals over kop aan de bel hebben getrokken.'
Bovag belegde vorige week in Bunnik een informatiebijeenkomst voor leden en niet-leden. Dealers konden hun zorgen uiten over de nieuwe eisen die Accell hun wilde opleggen.

Volgens Sten van der Ham, regiodirecteur van Accell Benelux, was het 'geen bewuste keuze' Bovag niet bij de wijzigingen te betrekken. 'Sinds afgelopen woensdag zijn we weer met Bovag in gesprek gegaan.'

Transparant
Van der Ham stelt dat Accell altijd transparant is geweest naar zijn dealers. Zo heeft Accell tijdens een landelijke dealerbijeenkomst in maart aangegeven dat er veranderingen op til zijn. 'We willen de verschillende merken in één distributiesysteem onderbrengen, het merkimago versterken om te zorgen dat meer van onze fietsen op de weg krijgen', aldus Van der Ham. 'Daar hebben we dealers voor nodig die aan specifieke, kwalitatieve eisen voldoen.'

Volgens een zogeheten 'selectief distributiemodel' wordt dealers verboden fietsen aan niet-dealers te verkopen. Dealerpersoneel moet speciale Accell-trainingen volgen. Bij overdracht of wijzigingen van het dealerbedrijf is vooraf toestemming van Accell nodig. Bovag is nu bezig een Accell-dealervereniging op te richten.

Afgelopen pinksterweekeinde is 'na intensief overleg' tussen Accell en Bovag alsnog een akkoord gesloten over 'essentiële aanpassingen in de nieuwe dealercontracten', stellen de twee partijen. De details hiervan zijn niet publiek gemaakt.
'Ook in de autobranche worden dealercontracten opgezegd, soms in heel Europa, omdat de fabrikant zij dealernetwerk wil herstructureren', aldus de Bovag-woordvoerder. 'Maar dat gebeurt dan wel tijdig en wij worden vaak gevraagd de voorwaarden te beoordelen, omdat wij daar veel ervaring mee hebben. Uiteindelijk is het aan de dealer om te beslissen of deze instemt met de nieuwe voorwaarden. Dat hoeft niet altijd slecht te zijn, maar in veel gevallen is het slikken.'

Kargicak
0
maci
0
23-5-2018 09:58:03

Beursblik: maatregelen Accell goed voor lange termijn
NIBC rekent op betere verkooptrends en minder concurrentie.

(ABM FN-Dow Jones) Accell heeft met het winnen van een rechtszaak tegen Fietsenwinkel.nl een belangrijke stap gezet in het terugwinnen van het vertrouwen van zowel klanten als beleggers en het doorvoeren van nieuwe distributiecontracten is een logische volgende en belangrijke stap. Dit schreef analist John David Roeg van NIBC woensdag.

Het Financieele Dagblad meldde dat Accell de nodige weerstand ondervindt bij het doorvoeren van eenzijdige contractwijzigingen met zijn 1.500 dealers. Afgelopen weekend werd volgens de krant echter een akkoord bereikt met brancheorganisatie Bovag.

Accell stelde volgens het FD onder meer eisen aan winkeloppervlakte, omzet en website.

Dat er weerstand van de dealers is, verraste Roeg niet. "Maar op de lange termijn zou dit moeten resulteren in betere omzettrends voor Accell in Nederland en minder online concurrentie voor de dealers", meent de analist.

NIBC heeft een koopadvies op Accell met een koersdoel van 26,00 euro. Mocht Pon Holdings nog terugkomen bij Accell met een overnamebod, dan zou dit volgens Roeg tenminste de eerder genoemde 33,00 euro per aandeel moeten evenaren als het aandeelhouders van Accell over de streep wil trekken. Deze aandeelhouders willen volgens NIBC namelijk meedelen in de verwachte synergievoordelen na de fusie.

Het aandeel Accell daalde woensdag 0,6 procent naar 18,10 euro.

Door: ABM Financial News.

Rikky007
0
Hoi Beursspeculant, ik was je nog een antwoord schuldig.

Ik kwam erop door het tijdstip en een paar andere dingen. De woorden hingen nog in de lucht tijdens de AVA of het artikel was er al. Dit was dus prima voorbereid. Ik heb Heiko gezien, hij heeft dit dus geplaatst in de zaal na een paar antwoorden gehoord te hebben. Waarom een link en niet de inhoud waar een forum juist handig voor is? Met bronvermelding natuurlijk. Nu moet je inloggen en iedereen die een abbo heeft, heeft ook die melding ingesteld. Dus geen toegevoegde waarde.

Maar goed ik heb het mis blijkbaar.

Gr. Rikky
Rikky007
0
Gesloten onder de 18 euro. Komende weken verder naar de 17 euro. Handel droogt op en spanningen nemen toe.

Prettig weekend.

Gr. Rikky
hjs64
0
Ja de rust lijkt wedergekeerd in Accell, geen hoge omzetten meer en die 50k blokken heb ik ook al een tijdje niet meer gezien. Ik neem aan dat er een groep particulieren is die aangekeken heeft of er iets zou gebeuren, maar nee, en nu afscheid genomen heeft. Zegt overigens niets, als ik een grote partij zou zijn met overnameplannen zou ik ook denken, laat de rust maar even wederkeren, rustig wat laten dalen en stukkies schrapen. We zullen het wel zien.
hjs64
1
Niet dat ik weet, maar in maart en april waren de omzetten nogal fors in Accell en werden er diverse keren 50k blokken verhandeld. Hoeft niets te betekenen maar misschien speelde er wat. Maar goed de rust is wedergekeerd.
[verwijderd]
0
www.google.nl/amp/s/www.nu.nl/onderne...

Artikeltje op nu.nl op basis van rapport van abn amro over de fietsensector. Heb het rapport zelf niet gelezen, maar in het artikel valt te lezen dat abn een 10% groei van elektrische fietsen verwacht, en stabilisatie bij de normale fietsen. Verder weinig dat we nog niet wisten.
Starbuck
0
Zou kunnen, maar denk dat mensen nu ook de koers koopwaardig achten ivm de afstraffing van afgelopen maanden. Je kunt zelf even nagaan of het volume aan toenemen is.
objectief
0
Ja, die koper komt er wel maar wanneer is de vraag. Gezien de concurrentie in deze markt is dit een overnameprooi.
hjs64
0
Ik heb het even nagekeken, gisteren is er vlak voor sluiting weer eens een blok van 40k verhandeld, met oplopende koers. Vandaag een mooie stijging met mooi volume (voor dit tijdstip). Ziet er toch naar uit dat er een partij is met een stevige trek in Accell.
960 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 44 45 46 47 48 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 aug 2022 17:35
Koers 57,550
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0