Aegon « Terug naar discussie overzicht

Aegon juli 2018

844 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 39 40 41 42 43 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

japio,o schreef op 1 juli 2018 20:54:

Nee want de winst van gisteren en vandaag geeft geen garantie voor bet succes van morgen.
Er staat nog ongeveer .70€ per aandeel klaar in overtollig kapitaal @ Helvan'18 jouw 'analyse' is er eentje om op te rollen.
'K heb twee gevoelige snaren, technische analyse, en Aegon, geraakt zeker?..

Eric_sh
0
quote:

zwabbertje schreef op 1 juli 2018 22:23:

Trump gooit weer olie op het vuur de Europeanen zijn erger dan de Chinezen .
Zal dat weer er uitwerking op de koersen hebben morgen.
Vermeld svp een bron als u een bijdrage levert die gebaseerd is op iets wat u gelezen, dan wel gehoord heeft.
Wilbar
0
quote:

cees-10 schreef op 2 juli 2018 07:20:

[...]

Vermeld svp een bron als u een bijdrage levert die gebaseerd is op iets wat u gelezen, dan wel gehoord heeft.
In principe heeft U gelijk maar in dit geval staat op vele nieuws sites dat Trump de EU erger vindt dan de Chinezen. Daar hoeft geen linkje voor te worden geleverd. Of heb je het nieuws gemist?

Voor uw gemoedsrust: www.businessinsider.nl/trump-handelsb...
Diegy
0
Vanuit het Witte Huis nog even geen milde toon inzake internationale handel ;
"Europa ongeveer net zo erg als China, maar dan in het klein .."

bron : nos.nl/artikel/2239397-trump-noemt-eu... .

Deze week dan maar weer even afkoeling op de beurzen ?
Eric_sh
0
quote:

Wilbar schreef op 2 juli 2018 08:17:

[...]In principe heeft U gelijk maar in dit geval staat op vele nieuws sites dat Trump de EU erger vindt dan de Chinezen. Daar hoeft geen linkje voor te worden geleverd. Of heb je het nieuws gemist?
Het lijkt mij gewoon een standaard iets, maakt het voor andere lezers allemaal wat makkelijker te verifieren wat nieuws is en wat uit uw eigen, ongetwijfeld heldere, koker komt. Anders blijft het gissen. Dank.
DNFTT
0
Iedere vorm van onzekerheid op het wereldtoneel stuurde de beleggers in het verleden toch richting verzekeraars?
Er is kennelijk teveel geld in omloop en de onzekerheid nog ver te zoeken.
homesecuur
0
quote:

zwabbertje schreef op 1 juli 2018 22:23:

Trump gooit weer olie op het vuur de Europeanen zijn erger dan de Chinezen .
Zal dat weer er uitwerking op de koersen hebben morgen.
Misschien kan Rutte nog bijten als hij op schoot zit.

Louis7
0
quote:

FairValue schreef op 19 juni 2018 17:18:

En dat er financiële stabiliteit is etc. etc.

Maar waar is Rene32? Ben benieuwd naar zijn visie..
Rene32 hebben ze gelukkig verwijderd van IEX.nl, werd eens tijd..
Louis7
0
quote:

Louis7 schreef op 25 juni 2018 20:41:

Telkens wanneer de internationale aandelenbeurzen herstellende zijn, zoals afgelopen vrijdag, komt Trump weer met een of andere nieuwe maatregel of nieuwe importheffingen waardoor alle aandeelbeurzen weer in elkaar storten of dalen.
Die Trump wilt gewoon geen herstel. Let maar eens op, wanneer alle beurzen weer herstellen komt hij weer met wat anders aan, zodat hij weer goedkoop kan instappen..
Dit bedoel ik dus, vorige week vrijdag waren de aandelenbeurzen alweer aan het herstellen..
[verwijderd]
0
quote:

Louis7 schreef op 2 juli 2018 09:51:

[...]
Dit bedoel ik dus, vorige week vrijdag waren de aandelenbeurzen alweer aan het herstellen..
Ja, dat is al een tijdje bekend. Voorkennis van Trump?? Als hij in het weekend iets negatiefs in het nieuws brengt gaat hij vanzelf ook short. Als Wallstreet woensdag op "Independence Day"gesloten is gaat Europa omhoog. Let maar op. We laten ons veels te veel beinvloeden door die narcist.
Olie=Business
0
Alexander Wynaendts is mee met Rutte naar Trump
, wellicht zit er wat in voor Aegon...?
DNFTT
0
quote:

Bas senior schreef op 2 juli 2018 10:21:

[...]We laten ons veels te veel beinvloeden door die narcist.
Aan de diagnose alleen hebben we niets, maar gelukkig zijn er handleidingen te over hoe er mee om te gaan.

Louis7
0
Trump ontvangt Mark en zijn zakenvrienden: you have an hour, shoot!

'Eén ding hebben Donald Trump en Mark Rutte alvast gemeen, zegt Amerika-kenner (Clingendael) Willem Post. Ze zijn allebei fan van John Wayne. Rutte gebruikte twee weken geleden in zijn grote Europa-toespraak in Straatsburg een beeld uit zijn herinnering toen hij 'als jongen naar John Wayne-westerns keek', dat echter niet snel door Trump zal worden gebruikt.

Het ging om het belang van internationale samenwerking en vrije handel, volgens Rutte vergelijkbaar met de samenwerkingsgedachte achter de karavanen van de pioniers die in westernfilms met Wayne gezamenlijk westwaarts trokken, daarover onderlinge afspraken maakten en bij het vallen van de avond of bij gevaar hun wagens in een cirkel plaatsten. 'Hun eenheid gaf hen kracht, stabiliteit en veiligheid'.

All American Hero

Trumps John Wayne is daarentegen de 'all American hero', de lonesome cowboy die in zijn eentje 'doet wat hij moet doen' en zich daarbij van niets en niemand iets aantrekt. Maandagmiddag Amerikaanse tijd ontmoeten ze elkaar voor het eerst persoonlijk, de premier en de president, twee wereldbeelden die steeds verder uiteen lijken te lopen.

Toch denkt Post dat er zaken zijn te doen, Trumps favoriete bezigheid. 'Hij heeft over Nederland niet veel te klagen als het over handel of investeringen gaat', zegt Post. 'Daar moet Rutte gebruik van maken. Hij moet erop wijzen dat Nederland een van de rijkste landen ter wereld is, de oudste bondgenoot van de VS, dat Nederlandse bedrijven goed zijn voor 825.000 Amerikaanse banen' en dat we een handelstekort hebben'.

Handelsbalans

Nederland heeft een handelstekort van $30 mrd met de VS. De Amerikanen exporteerden vorig jaar zo'n $60 mrd aan goederen en diensten naar Nederland en importeerden circa $30 mrd.

De Amerikanen exporteerden vorig jaar voor bijna $60 mrd aan goederen en diensten naar Nederland en importeerden voor circa $30 mrd. Dat resulteerde in een overschot van $30 mrd. Alleen met Hongkong, net als Nederland de poort van de veel grotere achterliggende markt, is het Amerikaanse overschot groter.

Vanuit die voorbeeldige positie van Nederland kan Rutte er volgens Post bij Trump ook op wijzen dat het 'dan wel heel jammer is dat Tata Steel in IJmuiden wordt bestraft' voor het Amerikaanse handelstekort. Hij kan dat goed, verwacht Post. 'Hij heeft veel ervaring inmiddels en Trump wordt heus wel ingefluisterd dat Rutte een goede kans maakt om Donald Tusk op te volgen als president van de Europese Raad'.

Kunst van de deal

De nadruk die Den Haag in het bezoek aan het Witte Huis op de kunst van de deal legt, blijkt uit de agenda. Natuurlijk zullen de grote wereldproblemen even aan de orde zijn. MH17 komt ook zeker voorbij — of Trump in zijn ontmoeting met Vladimir Poetin over twee weken in Helsinki wil blijven benadrukken dat hij moet meewerken aan berechting van de daders.

Maar het gaat Rutte om handel en banen. In zijn gevolg zit niet minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken, maar Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel, vergezeld door ceo's Frans van Houten van Philips, Ben van Beurden van Shell, Alex Wynaendts van Aegon/TransAmerica, Dick Benschop van Schiphol en Richard Clemmer van NXP.

Kansen en bedreigingen in VS

Het bezoek van Rutte biedt hun de kans om tijdens het tête-à-tête met Trump te praten over wat ze nu al doen in de VS, welke kansen ze nog graag zouden krijgen en welke bedreigingen ze zien. Philips bijvoorbeeld, geeft de helft van zijn R&D-budget van €1,7 mrd uit in de VS, zet er €6 mrd om, heeft er 20.000 mensen aan het werk en maakt zich zorgen over de ontwikkeling in de wereldwijde verhoudingen, zegt een woordvoerder van Van Houten.

Het bedrijf is sterk afhankelijk van ongestoorde handelsstromen. 'We maken bijvoorbeeld onze MRI-scanner in Best, maar met magneten uit de VS en andere componenten uit China'. Het wordt moeilijk om dat allemaal aan de orde te stellen. Het grootste knelpunt van de ontmoeting met Rutte en corporate Nederland, is dat de president er maar een uurtje voor heeft uitgetrokken.'

fd.nl/economie-politiek/1260250/trump...
[verwijderd]
0
Het werkt even anders dan die cijfertjes van jullie… Het aandeel is slechts een getal, rond of niet, en daar kun je iets mee, of tenminste TA kan er iets mee..
buf
0
quote:

Helvan '18 schreef op 2 juli 2018 12:05:

Het werkt even anders dan die cijfertjes van jullie… Het aandeel is slechts een getal, rond of niet, en daar kun je iets mee, of tenminste TA kan er iets mee..
Jij bent ook een getal: een nul!!
2012 dewegomhoog
0
quote:

LNKJDX schreef op 1 juli 2018 20:38:

[...]
kunt u aangeven hoeveel uitstaande aandelen Aegon heeft?
Op iex.nl staat:
Aantal uitstaande aandelen (x 1000): 2.659.570,00 aandelen in 2017

1,8 miljard winst / 2,659.57 aandelen = 0,677
Maal een koers/winst van 8 a 9 wat bijzonder laag is.
Dan zit je al op 5,41 a 6,093.
Mee eens?
Niet mee eens uw aantal klopt niet , daar hebben we hier op het forum al diverse malen over gehad.
Leest u dat maar eens terug .
En dan komen we toch in de buurt van wat ik heb gepost.
FairValue
2
Van het weekend een reactie gekregen van Aegon op de vraag waarom het EV is afgenomen terwijl er wel een nettowinst gerapporteerd wordt.

De IFRS regels schrijven voor dat bepaalde waarde veranderingen pas in de nettowinst tot uiting mogen komen als ze van langere duur zijn of dat bij verkopen.

De negatieve verandering als gevolg van onder meer valutaverandering van 2 miljard in de jaarrekening kan er evengoed weer bijkomen als de dollar weer stijgt. En laat dit nu net het geval zijn!

Gegevens over de jaren heen ca.:

2007 17. mld
2014 28. mld
2017 24. mld

In 3 jaar tijd E.V. afgenomen met 4 mld waaronder ook dividend uitbetalingen. Maar in 10 jaar tijd ondanks de crisis toch het E.V. meer dan 7 mld. toegenomen. Ofwel 700 miljoen per jaar en dan wordt er ook nog dividend uitgekeerd.

Ik ga dit gegeven wel goed in de gaten houden bij de aankomende cijfers maar ik denk dat we net naast de nettowinst ook een positieve verandering zien in het E.V. Zo niet dan heroverweeg ik mijn positie.
844 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 39 40 41 42 43 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:37
Koers 5,522
Verschil -0,064 (-1,15%)
Hoog 5,540
Laag 5,390
Volume 8.098.027
Volume gemiddeld 6.787.970
Volume gisteren 7.585.195