Flow Traders « Terug naar discussie overzicht

Flow Traders 2018

7.074 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 ... 350 351 352 353 354 » | Laatste
2411phk
0
quote:

leon 55 schreef op 6 juli 2018 13:45:

Over 3 wkn 27 juli halfjr cijfers met Outlook van strategieën.
Volop potentie bij dit bedrijf en koers.
Inderdaad even geduld, het venijn zit in de staart. De aanloop naar de Q2 cijfers. Ik verwacht gewoon weer goede cijfers. De AEX is een stuiterbal. Daarna ook nog een mooi dividend van FT begin augustus, 1 euro per aandeel?

[verwijderd]
0
ik had wat geknetter verwacht maar ben in het geheel niet onder de indruk, WEL hebben de Chinezen teruggeslagen met tarieven op 34 miljard$ . Dat is het enige nieuwe en dat hadden ze ook wel gezegd. Maar pas als zulke zaken daadwerkelijk gebeuren begint het, hier voorlopig even niet.
Als China wat terugdoet komt Trump met nieuwe tarieven over 200 miljard $ : kom op dan maar ...
[verwijderd]
0
quote:

grizzly hobby schreef op 6 juli 2018 15:18:

ik had wat geknetter verwacht maar ben in het geheel niet onder de indruk, WEL hebben de Chinezen teruggeslagen met tarieven op 34 miljard$ . Dat is het enige nieuwe en dat hadden ze ook wel gezegd. Maar pas als zulke zaken daadwerkelijk gebeuren begint het, hier voorlopig even niet.
Als China wat terugdoet komt Trump met nieuwe tarieven over 200 miljard $ : kom op dan maar ...
Het macro-economische en politieke nieuws is voortdurend tweeslachtig.

Vandaag staat tegenover de verdere escalatie van de handelsoorlog een sterk banenrapport in de VS.

We zullen nog geduld moeten hebben.

Kaviaar
0
quote:

Föhn schreef op 6 juli 2018 12:40:

De wereld gelooft niet in een handelsoorlog, terwijl het onder hun neus gebeurt. Een groot deel van de mensen kijkt weg wanneer er wat te gebeuren staat wat ze niet kunnen bevatten, dat is inherent aan de menselijke psyche. Het sentiment is nog te positief en de signalen worden gewoon keihard genegeerd of gebagatelliseerd omdat het niet past bij wat men wil horen. Mensen met schulden openen vaak niet hun enveloppen met rekeningen. De kikkers zitten in de pan en het water begint langzaam te koken, maar eruit springen komt niet bij ze op. Stay low en FT komt er wel.
Föhn,

Het zijn bijna allemaal struisvogels! Kop in het zand, dan zie en hoor je niets.
Kaviaar
0
quote:

Kaviaar schreef op 6 juli 2018 20:49:

[...]

Föhn,

Het zijn bijna allemaal struisvogels! Kop in het zand, dan zie en hoor je niets.
Handelsoorlog

Na VS voert ook China importheffing in


Joost Pijpker

7 juli 2018

In een reactie op de Amerikaanse invoerheffingen op Chinese producten heeft de Chinese overheid vrijdag ook een importbelasting ingevoerd op Amerikaanse producten. Het gaat om een groep goederen ter waarde van 34 miljard dollar (bijna 29 miljard euro), waarover een heffing van 25 procent moet worden betaald. Tot die groep behoren onder meer sojabonen, varkensvlees en auto’s.

Dat China zou terugslaan met importheffingen is geen verrassing. Het land had al aangekondigd met vergelijkbare maatregelen te komen als de Verenigde Staten hun plannen zouden doorvoeren. De Amerikaanse heffingen, eveneens over 34 miljard dollar aan goederen, traden vrijdagochtend in werking.

Een handelsoorlog tussen de twee economische grootmachten is daarmee een flinke stap dichterbij gekomen. De Amerikaanse president Donald Trump kondigde eerder al aan dat hij bij een Chinese tegenmaatregel nog meer heffingen zou invoeren. Hij wil dan in eerste instantie nog eens 16 miljard dollar aan Chinese producten extra belasten. Uiteindelijk overweegt Trump zelfs zijn heffingen uit te breiden tot 450 miljard euro aan Chinese goederen, ongeveer evenveel als de totale jaarlijkse export van China naar de Verenigde Staten.

In een reactie op de Amerikaanse heffingen liet de Chinese premier Li Keqiang vrijdag tijdens een bijeenkomst in Bulgarije weten dat als „een partij zijn tarieven verhoogt China ook maatregelen zal nemen om zijn belangen te beschermen.” (NRC)

www.nrc.nl/nieuws/2018/07/07/handelso...

De handelsoorlog is een hard feit!
Kaviaar
0
quote:

AnalytischDenker schreef op 6 juli 2018 15:51:

[...]

Het macro-economische en politieke nieuws is voortdurend tweeslachtig.

Vandaag staat tegenover de verdere escalatie van de handelsoorlog een sterk banenrapport in de VS.

We zullen nog geduld moeten hebben.

Het sterke banenrapport is dit weekend weg geëbd. Maandag worden ze wakker en weten dan ook dat afgelopen vrijdag ook China de importheffingen ingevoerd heeft op Amerikaanse goederen en producten.

Verder begreep ik dat er vandaag het interview staat van de CEO van Flow Traders. Ik weet niet meer welke krant, ik dacht het FD.
Wil iemand dat stuk posten a.u.b.?

Je zou haast het vermoeden krijgen dat Flow wordt overgenomen. Het aandeel werd de laatste dagen rond de € 30 gehouden en sloot exact op
€ 30......+ overnamepremie van 40 a 50%....

Het zou mij totaal niet verbazen als het gebeurt.

Fartknock
3
fd.nl/beurs/1258745/een-hawaihemd-pri...

Deel 1:

'Een hawaïhemd? Prima, als je werk maar echt goed is'

Co-ceo's Dennis Dijkstra en Sjoerd Rietberg van Flow Traders over bonusplafonds, zichtbaarheid en de slag om toptalent. 'Het is hier leuker dan bij Booking.com.'
Co-ceo’s van het beursgenoteerde Flow Traders Dennis Dijkstra (links) en Sjoerd Rietberg: ‘We zijn extreem direct, heel Nederlands.’ ‘Een zes, zeven of acht is niet goed genoeg.’
Co-ceo’s van het beursgenoteerde Flow Traders Dennis Dijkstra (links) en Sjoerd Rietberg: ‘We zijn extreem direct, heel Nederlands.’ ‘Een zes, zeven of acht is niet goed genoeg.’Foto's: Peter Boer voor het FD

Dat de nieuwkomers uit Londen niet denken dat Nederlanders voor hen onderdoen qua toughness. Dennis Dijkstra: 'Het is bij ons bedrijf niet makkelijk. Je moet een zeker zelfvertrouwen hebben, anders is het best vervelend.'

'We zijn extreem direct, heel Nederlands', zegt Sjoerd Rietberg. 'Een zes, zeven of acht is niet goed genoeg. Er is een collectieve drive om voor die tien te gaan. We zijn heel veeleisend voor onszelf, en verwachten ook van anderen dat ze dat zijn.'

Welkom bij Flow Traders. Drie jaar geleden ging het bedrijf - omzet vorig jaar €166 mln, nettowinst bijna €40 mln - naar de Amsterdamse beurs. Dat is vrij uniek: Flow Traders is één van de twee high frequency traders in de wereld met een beursnotering. Deze handelaren, in het Nederlands bekend onder de door henzelf verfoeide term flitshandelaren, blijven het liefst in de luwte.

Maar dat valt niet mee als je stad uitgroeit tot de handelshotspot van Europa.
Van de City naar Amsterdam

Deze week bleek dat vier Londense handelshuizen zich in Amsterdam willen vestigen, om ook na brexit actief te kunnen blijven op Europese beurzen. Vijf flitshandelaren uit de City gingen hen vorig jaar al voor.

‘Na ons eerste kwartaal dachten beleggers: zo gaat het dus altijd. Merkwaardig’

Tegen wil en dank stond de sector eerder dit jaar zelfs vol in de schijnwerpers, toen minister van Financiën Wopke Hoekstra aankondigde dat hij de vrijstelling op het bonusplafond voor Flow Traders en zijn branchegenoten wil handhaven. Vanaf 2020 dreigen zij onder onder de strenge bonusregels te vallen en dat was nooit de bedoeling, betoogde de CDA'er. Hoekstra had één probleem: de Tweede Kamer veegde zijn voorstel van tafel.

De normaal vlot pratende co-ceo's van Flow Traders Dijkstra en Rietberg vallen stil als de politieke commotie ter sprake komt. Dijkstra: 'Het is voor ons heel moeilijk om daar nu iets over te zeggen, omdat de discussie nog loopt.'

Maar jullie hebben er natuurlijk wel een mening over.

Dijkstra: 'Een bonusplafond voor handelaren voor eigen rekening zou uniek zijn in de wereld. We blijven graag toelichten waarom ons beloningsmodel zo goed werkt: het is juist risicoverlagend. Onze vaste salarissen zijn laag. Als het bedrijf goed presteert, verdient het personeel meer en als het tegen zit minder, net als onze aandeelhouders. Dat is belangrijk, want we zijn afhankelijk van de beweeglijkheid van financiële markten. Verder is de beloning gebaseerd op teamprestaties, niet op wat jij individueel bijdraagt aan de winst.'
De onderste verdieping van het kantoor van Flow Traders in Amsterdam is ingericht met een bruine kroeg, een speelhal en een sportschool.
De onderste verdieping van het kantoor van Flow Traders in Amsterdam is ingericht met een bruine kroeg, een speelhal en een sportschool.

Britse partijen komen ondanks het dreigende bonusplafond wel naar Amsterdam. Maken zij zich niet druk? Of verhogen zij dan gewoon de vaste salarissen?

Rietberg: 'Wij lezen in de pers dat het vooralsnog gaat om een klein deel van hun bedrijf. Mogelijk verandert dat in de toekomst, maar dat is een belangrijk verschil met onze situatie.'

Het bonusplafond was niet de enige tegenvaller. De Nederlandsche Bank maakte in november bekend dat jullie sector voortaan onder strengere kapitaaleisen valt. Als jullie meer eigen vermogen zouden moeten aanhouden, kunnen jullie minder dividend uitkeren aan aandeelhouders en daalt het rendement. Prompt verloor jullie aandeel 8%.

Dijkstra: 'Die brief kwam volledig onverwacht. We wisten natuurlijk wel dat er in Engeland en Ierland werd gegromd, omdat ze daar vonden dat er door de Nederlandse kapitaalregels geen gelijk speelveld was. Maar dit was een donderslag bij heldere hemel. We wisten niet meteen wat de gevolgen waren. Dat duurde een paar maanden. Nu weten we dat de impact niet zo groot is. We voldoen ruimschoots aan de nieuwe eisen en kunnen gewoon dividend blijven uitkeren.'

Flow Traders is gespecialiseerd in de handel in indexfondsen, vaak afgekort als etf's. Deze fondsen volgen een index, zoals de AEX of de Dow Jones. Voordeel voor de belegger is dat hij zich niet druk hoeft te maken over de prestaties van individuele bedrijven. Indexfondsen zijn de afgelopen jaren aan een flinke opmars bezig, en Flow Traders groeit mee. Het bedrijf doet aan marketmaking: het koopt en verkoopt voortdurend indexfondsen, waarop het een kleine marge verdient.

Vorig jaar was het erg rustig op de beurs en zakt jullie aandeel weg omdat er weinig wordt gehandeld. Als de onrust uitbreekt, zoals in februari, schiet jullie koers weer omhoog. Dat lijkt op een overdreven reactie, want iedereen weet dat rust en onrust elkaar op de beurs afwisselen. Begrijpen beleggers jullie bedrijf eigenlijk wel?

Dijkstra: 'Ik denk dat er een verschil is tussen vorig jaar en dit jaar. In 2017 wist niemand hoe lang de droogte zou aanhouden. Dan beginnen wij ook bijna te twijfelen: is dit het nieuwe normaal? Gelukkig is dit jaar bewezen dat het ook anders kan, en dat het dan heel snel kan gaan. Je kan in een week meer verdienen dan anders in een jaar.'

Rietberg: 'We vertellen al een aantal jaren consistent hetzelfde verhaal. We zitten in de booming markt van etf's, we groeien goed, en we proberen onze technologie ook in te zetten door in andere producten te handelen, zoals obligaties en valuta's. Tegelijkertijd zeiden we steeds: als de koersen weer flink gaan bewegen profiteren we. In het eerste kwartaal van dit jaar hebben we laten zien dat dat ook echt zo is. Grappig genoeg was ons eerste kwartaal als beursgenoteerd bedrijf, in 2015, vergelijkbaar: we hadden meteen een geweldig kwartaal. Beleggers dachten: zo gaat het dus altijd. Dat was wel merkwaardig.'

De marktomstandigheden zijn dit jaar beter dan in 2017. Hebben jullie nu dus weer een gemakkelijker verhaal richting de aandeelhouders?

Dijkstra: 'Kijk, wij moeten de lange termijn bewaken. We hebben allerlei nieuwe ideeën en projecten. Hoe veranderen de valuta- en obligatiemarkten, en geloof je dat wij daarvan kunnen profiteren? Dat soort discussies heb je bijna niet met beleggers. Hun gaat het niet om de potentie van een markt, maar alleen maar over wat het dit kwartaal oplevert.'

Hebben jullie vorig jaar wel eens gedacht: de koers staat nu zo laag, we bellen een investeringsmaatschappij en halen het bedrijf van de beurs?

Dijkstra: 'Die hoef je niet te bellen, die bellen vanzelf wel. Zeker als je koers omlaag gaat. Maar we hebben geen kapitaal nodig, doen geen acquisities. Dus wat is de toegevoegde waarde van een andere aandeelhouder?'
Fartknock
2
Deel 2:

Wat heeft de beursnotering jullie gebracht?

Dijkstra: 'Zichtbaarheid. Het helpt het in het zaken doen met de tegenpartijen. Met name in de VS en Azië kennen ze ons niet, als kleine partij in een land ver weg, dus het helpt als je beursgenoteerd bent en een marktwaarde hebt van €1,6 mrd. En het heeft voordelen bij het aantrekken van talent, met name iets meer ervaren mensen. Best veel medewerkers van grote, gerenommeerde bedrijven willen bij ons komen werken.'

Goed personeel vinden is in jullie sector altijd een knelpunt geweest. Hoe lukt dat nu?

Dijkstra: 'De economie helpt niet. Ik denk dat het wel ingewikkelder is geworden. Mensen die algoritmes bouwen kunnen ook naar Facebook, Adyen of Booking. Als je bij Booking werkt, hangt daar een aura van reizen en leasure omheen, terwijl je ook gewoon aan het coderen bent als je daar op kantoor zit. Ik denk dat er geen verschil zit of je daar zit of hier. Dan wil ik mensen graag overtuigen dat het hier net zo leuk is, zo niet leuker.'

Dat leuke aspect blijkt bijvoorbeeld op de onderste verdieping van het kantoor van Flow in de Amsterdamse Czaar Peterbuurt, die is ingericht met een bruine kroeg, een speelhal en een sportschool. Daar hangt de tussenstand van een wedstrijd wie in veertig minuten de grootste afstand kan afleggen op een spinningfiets. Dijkstra staat met 25,7 kilometer tweede.

Dijkstra: 'We doen veel voor de mensen die hier komen werken. Dat begint ermee dat ze op Schiphol worden opgehaald, dat we helpen met huisvesting en dat de partners een beetje kunnen integreren als die thuiszitten, want je komt hier niet om acht of negen uur binnen en gaat om vijf uur weer naar huis. Je kunt hier ontbijten en we sporten veel met elkaar. Een beetje zoals de Philips Sport Vereniging. We hebben hockeyteams en doen aan wielrennen en kickboksen.'

Rietberg: 'Ik vind het heerlijk om hard te lopen. Dennis is van het fietsen en kickboksen.'

Wordt er tijdens het kickboksen echt uitgedeeld?

Dijkstra: 'Echt sparren geeft brokken. Maar ze vinden het wel mooi om even tegenover de baas te staan. Dan houden ze niet in. En ik ook niet.'

Los van het sporten, hoe zorg je dat er een goede cultuur heerst?

Dijkstra: 'We hebben een Flow Academy. Iedereen die hier begint krijgt een serie colleges van interne mensen. Over de markten, maar ook over de cultuur. Dat je ongezouten feedback zal krijgen, en ook vragen moet stellen als je beter wilt worden. Er zijn duizend mensen die zien hoe het beter moet, maar ik wil mensen die het daadwerkelijk aanpakken.'

‘Echt sparren geeft brokken, maar het is mooi om tegenover de baas te staan’

Rietberg: 'Wij zeggen nooit nee tegen een goed idee. Ook als niet direct duidelijk is wat de uitkomst zal zijn. Geef feedback, laat weten hoe het was, maar doe het wel zelf.'

Jullie zijn opgegroeid binnen dit bedrijf. Was het in 2005 gemakkelijker de cultuur te bewaken dan nu?

Rietberg: 'Het is wel lastiger om iets over te brengen op een club van vijfhonderd man dan op tien mensen. Als iemand van techniek bij handel wil kijken, neem hem dan mee en laat zien dat die handelaren niet bijten. Het geeft zoveel meer inzicht als je weet wat de business doet. Want als je met compliance, legal of finance bezig bent is de handel best ver weg.'

Jullie noemen de cultuur van Flow Traders extreem direct. Hoe ziet dat er in praktijk uit?

Rietberg: 'Het is geen agressieve cultuur. Wel direct, in de zin van: wat jij nu zegt slaat nergens op, om deze redenen. Dus gaaf dat je een mooie powerpointpresentatie hebt gemaakt, maar ik heb liever dat de feiten kloppen op een lelijk handgeschreven blaadje. Uiteindelijk is de kern van ons bedrijf handel. Dat kun je heel simpel terugbrengen tot: we doen een transactie of niet, en die levert geld op of niet. Het is vrij binair. Daar kun je niet een kwartier over debatteren. Je moet dán die keuze maken, en dat levert geld op of niet. Zo simpel is het. En dat is prettig.'

Dijkstra: 'We zijn veeleisend, maar geven ook veel terug. Het is wel in balans. Ik denk dat de situatie bij veel andere snel groeiende technologiebedrijven hetzelfde is. Het is zo'n race om de grootste te worden, schaal is zo immens belangrijk, dat alles moet kloppen.'
Onderbouwer
0
quote:

Kaviaar schreef op 7 juli 2018 06:16:

[...]

Het sterke banenrapport is dit weekend weg geëbd. Maandag worden ze wakker en weten dan ook dat afgelopen vrijdag ook China de importheffingen ingevoerd heeft op Amerikaanse goederen en producten.

Verder begreep ik dat er vandaag het interview staat van de CEO van Flow Traders. Ik weet niet meer welke krant, ik dacht het FD.
Wil iemand dat stuk posten a.u.b.?

Je zou haast het vermoeden krijgen dat Flow wordt overgenomen. Het aandeel werd de laatste dagen rond de € 30 gehouden en sloot exact op
€ 30......+ overnamepremie van 40 a 50%....

Het zou mij totaal niet verbazen als het gebeurt.

Ik dacht er stiekem ook aan. Echter, in de realiteit gebeurd het meestal niet, ongeacht de rare koerssprongen.

Wellicht is het beter als men eerst goed settelt in China, Japan en de crypto's. Dan kan het basisinkomen ook wat meer bijdragen in de koers.
Onderbouwer
0
quote:

Kaviaar schreef op 7 juli 2018 06:10:

[...]

Handelsoorlog

Na VS voert ook China importheffing in


Joost Pijpker

7 juli 2018

In een reactie op de Amerikaanse invoerheffingen op Chinese producten heeft de Chinese overheid vrijdag ook een importbelasting ingevoerd op Amerikaanse producten. Het gaat om een groep goederen ter waarde van 34 miljard dollar (bijna 29 miljard euro), waarover een heffing van 25 procent moet worden betaald. Tot die groep behoren onder meer sojabonen, varkensvlees en auto’s.

Dat China zou terugslaan met importheffingen is geen verrassing. Het land had al aangekondigd met vergelijkbare maatregelen te komen als de Verenigde Staten hun plannen zouden doorvoeren. De Amerikaanse heffingen, eveneens over 34 miljard dollar aan goederen, traden vrijdagochtend in werking.

Een handelsoorlog tussen de twee economische grootmachten is daarmee een flinke stap dichterbij gekomen. De Amerikaanse president Donald Trump kondigde eerder al aan dat hij bij een Chinese tegenmaatregel nog meer heffingen zou invoeren. Hij wil dan in eerste instantie nog eens 16 miljard dollar aan Chinese producten extra belasten. Uiteindelijk overweegt Trump zelfs zijn heffingen uit te breiden tot 450 miljard euro aan Chinese goederen, ongeveer evenveel als de totale jaarlijkse export van China naar de Verenigde Staten.

In een reactie op de Amerikaanse heffingen liet de Chinese premier Li Keqiang vrijdag tijdens een bijeenkomst in Bulgarije weten dat als „een partij zijn tarieven verhoogt China ook maatregelen zal nemen om zijn belangen te beschermen.” (NRC)

www.nrc.nl/nieuws/2018/07/07/handelso...

De handelsoorlog is een hard feit!

Als we gaan dalen gaat het hard! Nog een indicatie: De als maar stijgende shortposities!

Helaas maar waar: Shorters hebben 99 van de 100 keer gelijk.
DeZwarteRidder
0
quote:

Onderbouwer schreef op 7 juli 2018 10:55:

[...]Als we gaan dalen gaat het hard! Nog een indicatie: De als maar stijgende shortposities!
Helaas maar waar: Shorters hebben 99 van de 100 keer gelijk.
Grote onzin!
Shortfondsen doen het al jarenlang slechter dan de index.

Verder zijn er geen statistieken, dus jouw bewering is nergens op gebaseerd.
Onderbouwer
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 7 juli 2018 11:05:

[...]
Grote onzin!
Shortfondsen doen het al jarenlang slechter dan de index.

Verder zijn er geen statistieken, dus jouw bewering is nergens op gebaseerd.
Ik volg die shorters behoorlijk, en ik sta er elke keer weer van te kijken hoe ze het flikken dat die koers toch weer zo laag komt dat ze er weer uit kunnen. (zie fugro, aperam, Besi) En zeker aperam en besi die er toch behoorlijk goed voor stonden/staan.
Onderbouwer
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 7 juli 2018 11:05:

[...]
Grote onzin!
Shortfondsen doen het al jarenlang slechter dan de index.

Verder zijn er geen statistieken, dus jouw bewering is nergens op gebaseerd.
En dat shorters het momenteel wat slechter doen is volkomen logisch! De indexen zijn nog behoorlijk bullish. Maar wat als je de statistieken van de laatste 15 jaar pakt? Dan weet ik zeker dat zij het erg goed gedaan hebben.

Als het de indexen dit jaar 10 a 20% dalen zullen wij de statistieken er dan nog een keer bijpakken over de afgelopen 3 jaar?

DeZwarteRidder
0
quote:

Onderbouwer schreef op 7 juli 2018 11:15:

[...]En dat shorters het momenteel wat slechter doen is volkomen logisch! De indexen zijn nog behoorlijk bullish. Maar wat als je de statistieken van de laatste 15 jaar pakt? Dan weet ik zeker dat zij het erg goed gedaan hebben.
Ik geloof daar niks van, bewijs het maar eens.
Onderbouwer
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 7 juli 2018 11:17:

[...]
Ik geloof daar niks van, bewijs het maar eens.
Jij zegt dat je statistieken heb!
DeZwarteRidder
0
quote:

Onderbouwer schreef op 7 juli 2018 11:25:

[...]Jij zegt dat je statistieken heb!
Heb je dit zelf verzonnen: "Shorters hebben 99 van de 100 keer gelijk"....??
7.074 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 ... 350 351 352 353 354 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 17:29
Koers 19,950
Verschil +0,440 (+2,26%)
Hoog 20,780
Laag 19,730
Volume 877.242
Volume gemiddeld 213.238
Volume gisteren 266.041