Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Draadje OT, bijzaken & geleuter in de marge!

3.327 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 ... 163 164 165 166 167 » | Laatste
harvester
0

Pain Therapeutics' stock plummets 70% after FDA advisory panel vote disappoints
By Tomi Kilgore

Published: June 27, 2018 7:27 a.m. ET

Shares of Pain Therapeutics Inc. PTIE, -69.75% plummeted 70% toward a record low in premarket trade Wednesday, after a Food and Drug Administration advisory committee voted against the approval of Remoxy ER for the treatment of severe pain. The development and commercialization of Remoxy ER are held by Pain Therapeutics, under a license from Durect Corp. DRRX, -8.91% Durect's stock tumbled 14%. Late Tuesday, the committee voted 14 to 3, against Remoxy ER, oxycodone extended-release capsules, for the management of pain severe enough to require daily, around-the-clock long-term opioid treatment and for which alternative treatment options are inadequate. Pain Therapeutics' stock had more than doubled year to date (up 113%) through Tuesday, while Durect shares had soared 89%, the iShares Nasdaq Biotechnology ETF IBB, -0.24% had gained 2.6% and the S&P 500 SPX, +0.46% had tacked on 1.9%.
Time (EDT)10:0011:0012:001:002:003:004:00
US:PTIE
US:DRRX
US:IBB

------
Ben benieuwd wanneer wij van Galapagos iets horen op het bestrijden van pijn. Galapagos is al een tijdje stil over haar onderzoeken op dit gebied sinds de nieuwjaars receptie.
voda
0
Studie Galapagos toont werkzaamheid middel tegen taaislijmziekte

(ABM FN-Dow Jones) Galapagos heeft positieve resultaten geboekt met een studie naar de werkzaamheid van zijn middel GLPG2737 bij patiënten met cystic fibrose of taaislijmziekte, die behandeld worden met het reeds goedgekeurde geneesmiddel Orkambi. Dat maakte het biotechbedrijf donderdag nabeurs bekend.

Het middel GLPG2737, een C2 corrector, werd goed verdragen door patiënten en bleek ook effectief: de concentratie van zweetchloride nam significant af.

Verdere details worden later op een conferentie gepresenteerd.

Galapagos wil nu patiënten blootstellen aan hogere doses om mogelijke synergetische effecten op een combinatie van twee andere Galapagos-middelen beter te begrijpen. De eerste tussentijdse resultaten van die studie worden in het derde kwartaal van dit jaar verwacht.

Partner Abbvie gaat niet verder met een andere drievoudige therapie. Galapagos is de toekomst van haar samenwerking met AbbVie op het gebied van CF aan het heroverwegen, besluit het bedrijf.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Novartis bereidt spin off en aandeleninkoop voor

(ABM FN-Dow Jones) Novartis is in voorbereiding van een beursgang van zijn divisie voor oogzorg en een aandeleninkoopprogramma. Dit bleek vrijdag uit een conference call waarin CEO Vasant Narasimhan van de Zwitserse farmaceut dit aangaf.

Alcon kende in 2017 volgens de topman een omzet van 7 miljard dollar. Hij gaf geen indicatie voor de waardering van de divisie. Mike Ball wordt per 1 juli van dit jaar voorzitter van Alcon. Hij is nu nog CEO van deze Novartis-tak. Deze post wordt per 1 juli overgenomen door David Endicott.

De beursgang van Alcon kan naar verwachting in de eerste helft van 2019 worden afgerond.

De aandeleninkoop heeft een waarde van maximaal 5 miljard dollar, uit voeren aan het eind van het volgend jaar en wordt gefinancierd met de opbrengst van de verkoop van zijn joint venture in de gezondheidsproducten voor consumenten.

Narasimham sprak van een snel veranderende technische wereld, waardoor Novartis gedwongen is zich te concentreren op de besteding van zijn geld aan digitale technologie voor de ontwikkeling van geavanceerde medicijnen.

Het bedrijf gaat door met zijn beleid het dividend te laten groeien en blijft zich ook richten op aanvullende overnames.

Zijn woorden vielen in een fase waarin Novartis die joint venture met GlaxoSmithKline, waar het een belang van omgerekend 13 miljard dollar in heeft, aan verkopen is, terwijl in april AveXis voor 8,7 miljard dollar werd ingelijfd. AveXis is een ontwikkelaar van gen-vervangende therapieën, zoals bijvoorbeeld voor de spierziekte SMA.

Het aandeel Novartis noteerde vrijdag 3,3 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
1
Beursblik: weglopen AbbVie zet vraagtekens bij Galapagos

(ABM FN-Dow Jones) Het weglopen van AbbVie uit een onderzoek samen met Galapagos roept vragen op. Dit schreef analist Peter Welford van Jefferies vrijdag.

AbbVie heeft besloten niet verder te gaan met de initieel geplande tweede drievoudige combinatietherapie, bestaande uit dezelfde C1- en C2-componenten gecombineerd met potentiator GLPG3067, zo meldde Galapagos donderdagavond, eraan toevoegend dat het biotechbedrijf de toekomst van haar Cystic Fibrosis (taaislijmziekte) samenwerking met AbbVie aan het heroverwegen is.

"We voorzien koersdruk", aldus Welford, die denkt dat het nieuws de verwachtingen voor het taaislijmziekteprogramma van Galapagos zal "resetten". De analist merkte echter ook op dat het terugwinnen van alle rechten op taaislijmziekte op termijn juist waarde kan toevoegen.

Jefferies heeft een koopadvies op Galapagos met een koersdoel van 115,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
harvester
0
miskleun ABBVIE:

1. AbbVie's Rova-T

In June 2016, AbbVie doled out $5.8 billion to acquire Stemcentrx for its cancer stem-cell therapy called Rova-T (rovalpituzumab tesirine) as a possible game-changing treatment for small-cell lung cancer. Immediately thereafter, analysts chimed in to name Rova-T as one of the most valuable experimental therapies in the clinic at the time. EvaluateGroup, for example, had the therapy's peak sales coming in at a staggering $8.3 billion by 2023, which would have propelled it into the top five best-selling pharma products in the world.

What a difference two years make. After posting dismal midstage trial results for third-line small-cell lung cancer last March, AbbVie revealed at the recent American Society for Clinical Oncology meeting that Rova-T's ongoing trials are showing little sign of efficacy, and poor side-effect profiles to boot. The point being that Rova-T went from a shining star to a potential complete dud in a year's time. As a result, EvaluateGroup downgraded its outlook for the drug's peak sales to a mere $193 million by 2024. That's a stunning 98% drop from where the drug stood in terms of market value back in 2017.
voda
0
Beursblik: Goldman verlaagt koersdoel Galapagos

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft het koersdoel voor Galapagos verlaagd van 104,00 naar 95,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling.

Tot de koersdoelverlaging werd besloten nadat Galapagos besloot om de samenwerking met AbbVie op het vlak van taaislijmziekte te heroverwegen.

AbbVie besloot eind juni om niet verder te gaan met de initieel geplande tweede drievoudige combinatietherapie, bestaande uit dezelfde C1- en C2-componenten gecombineerd met potentiator GLPG3067. Dit was het signaal voor Galapagos om vraagtekens te zetten bij de samenwerking met de Amerikaanse biofarmaceut.

Vanwege de situatie besloten de analisten van Goldman Sachs om de bijdrage uit taaislijmziekte, ofwel cystic fibrosis, volledig uit de taxaties te halen.

De zakenbank meent echter dat de markt de waarde van de brede R&D-pijplijn van Galapagos onderschat. Aanjagers voor de tweede jaarhelft zijn volgens de analisten nieuwe onderzoeksresultaten met filgotinib in reumatoïde artritis en de Ziekte van Bechterew.

Woensdagmiddag werd het aandeel Galapagos 0,8 procent lager verhandeld op 79,28 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Onno & consorten mogen wel oppassen! :-)

'Beleggers kritischer over beloningsbeleid'

Gepubliceerd op 6 jul 2018 om 09:45 | Views: 1.065

AMSTERDAM (AFN) - Beleggers zijn steeds kritischer over beloningsvoorstellen voor bestuurders. Op aandeelhoudersvergaderingen stemden dit jaar aanzienlijk meer beleggers tegen de voorgestelde salariëring en bonussen voor de top van beursgenoteerde bedrijven, becijfert beleggersorganisatie Eumedion.

De belangenvereniging voor institutionele beleggers nam aandeelhoudersvergaderingen van alle Nederlandse bedrijven met een notering aan de beurs van Amsterdam onder de loep. Uitschieters waren de vergaderingen bij Van Lanschot Kempen, Unilever, Curetis en SBM Offshore. Uiteindelijk werden bij alle aandeelhoudersvergaderingen de beloningsvoorstellen wel goedgekeurd.

Wel trok een aantal bedrijven kort voor de aandeelhoudersvergadering een controversieel beloningsvoorstel in. Het bekendste voorbeeld was de beoogde salarisverhoging van 50 procent voor ING-topman Ralph Hamers, die onder druk van de publieke opinie werd geschrapt. Ook bouwbedrijf Heijmans haalde vijf dagen voor zijn aandeelhoudersvergadering een omstreden salarisverhoging van de agenda.

Aandeelhouders lijken ook over het algemeen sterker betrokken te zijn bij de gang van zaken van beursbedrijven, zo concludeert Eumedion. Tijdens de aandeelhoudersvergaderingen van bedrijven uit de AEX brachten aandeelhouders een recordaantal stemmen uit. Die waren die goed voor 72,4 procent van alle aandelen met stemrecht.
pardon
0
Onno beloond zich gewoon met warrants winst is belastingvrij. Over de rest is belasting verschuldigd.
de tuinman
2
KOPENHAGEN (AFN) - Investeerder Aat van Herk heeft een aandelenbelang en stemrecht opgebouwd van 6,38 procent in de Deense biotechnoloog Zealand Pharma. Dat liet Zealand Pharma weten op de eigen website.
Het biotechbedrijf uit Kopenhagen houdt zich onder meer bezig met kandidaat-medicijnen tegen ziektes bij de spijsvertering. Met de investering in Zealand Pharma breidt Van Herk zijn portfolio in de biotechsector verder uit. Zo is Van Herk ook een grote aandeelhouder van het in Amsterdam genoteerde Galapagos.
voda
0
Meer omzet voor Eli Lilly

(ABM FN-Dow Jones) Eli Lilly heeft in het tweede kwartaal de omzet zien oplopen maar boekte een verlies als gevolg van diverse voorzieningen. Dit maakte de Amerikaanse farmaceut dinsdag bekend.

De omzet van de onderneming uit Indianapolis steeg 9,0 procent naar 6.355 miljoen dollar, door een sterkere vraag naar nieuwe producten, terwijl de operationele kosten omlaag konden worden gebracht.

Het verlies per aandeel over de verslagperiode kwam uit 0,25 dollar. De diverse voorzieningen voor het tweede kwartaal kwam uit 74,4 miljoen dollar.

De aangepaste winst per aandeel steeg naar 1,50 dollar tegen 1,11 dollar een jaar eerder. Het is dit cijfer waar analisten het bedrijf op afrekenen. Hiervoor was door analisten gemiddeld volgens FactSet Research Systems 1,30 dollar verwacht.

Het bedrijf meldde verder dat het onderdeel Elanco Animal Health voor een minderheidsbelang een beursnotering zal krijgen, die naar verwachting nog dit jaar wordt afgerond.

Eli Lilly stelde zijn outlook voor dit jaar opwaarts bij. Het bedrijf verwacht nu een omzet die uitkomt tussen de 24,0 en 24,5 miljard dollar. Eerder rekende het nog op een omzet tussen de 23,7 miljard en 24,2 miljard dollar.

De verwachte gerapporteerde brutomarge gaat naar 73,5 procent, waar eerder nog werd gemikt op 73 procent.

De verwachte belastingdruk loopt op van 17,0 procent naar 22,5 procent, door overnames.

De verwachte nettowinst per aandeel krijgt een lagere range: 3,19 tot 3,29 dollar tegen 4,52 tot 4,62 dollar in een eerdere verwachting. Voor de aangepaste winst per aandeel gaat de bandbreedte juist omhoog, van 5,10 tot 5,20 naar 5,40 tot 5,50 dollar per aandeel.

Het aandeel Eli Lilly noteerde dinsdag in de elektronische handel voorbeurs 5,2 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
GlaxoSmithKline verhoogt outlook 2018

(ABM FN-Dow Jones) GlaxoSmithKline heeft woensdag zijn verwachtingen voor het hele boekjaar opwaarts bijgesteld en presenteerde tevens een nieuw onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma. Dit meldde de farmaceut tijdens de presentatie van de resultaten over het tweede kwartaal.

GlaxoSmithKline zei een nieuwe richting in te slaan in onderzoek, volgend op de recente benoeming van Hal Barron als chief scientific officer en president in november 2017. Het bedrijf meldde zich te gaan concentreren op wetenschap met betrekking op het immuunsysteem, genetica en investeringen in geavanceerde technologieën.

Als onderdeel van deze nieuwe richting sloot het concern een vierjarige samenwerkingsovereenkomst met het genetisch testbedrijf 23andMe, bekend om zijn zogenaamde direct-to-consumer testkits.

Daarnaast meldde GlaxoSmithKline een herstructureringsprogramma gestart te zijn, waarmee het bedrijf per 2021 jaarlijks 400 miljoen pond zal besparen.

Het concern kondigde een interimdividend aan van 19 pence en verwacht over het gehele boekjaar nog steeds een dividend van 80 pence uit te kunnen keren.

GlaxoSmithKline boekte in het tweede kwartaal een winst voor belasting van 614 miljoen Britse pond, in vergelijking met een verlies van 178 miljoen pond in dezelfde periode een jaar eerder.

De aangepaste operationele winst steeg 1 procent tot 2,1 miljard pond, terwijl vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op 2,0 miljard pond.

De omzet daalde van 7,32 miljard pond in het tweede kwartaal van 2017 naar 7,31 miljard pond het afgelopen kwartaal. Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op 7,21 miljard pond.

GlaxoSmithKline voorziet voor het hele jaar een stijging van de aangepaste winst per aandeel variërend van 7 tot 10 procent, waarbij de farmaceut eerder nog uitging van een stijging van de aangepaste winst variërend van 4 tot 7 procent, mits er in de Verenigde Staten in 2018 geen generieke concurrent van zijn Advair-medicijn op de markt komt.

In het geval er wel een concurrerend middel wordt geïntroduceerd rekent de farmaceut op een stijging van de aangepaste winst van 4 tot 7 procent, waarbij eerder nog werd gerekend op een vlakke tot lagere aangepaste winst per aandeel.

Het aandeel GlaxoSmithKline noteerde woensdagmiddag in Londen 1,9 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Eerste halfjaarwinst ooit voor Pharming

Gepubliceerd op 26 jul 2018 om 07:35 | Views: 6.112

Pharming 09:11
1,40 +0,02 (+1,52%)

LEIDEN (AFN) - Pharming heeft voor het eerst in zijn historie een halfjaar met winst afgesloten. Het biotechnologiebedrijf plukt eindelijk echt de vruchten van zijn naar de markt gebrachte middel tegen de genetische aandoening angio-oedeem Ruconest. Dat geeft de onderneming vertrouwen en de benodigde financiële middelen voor zijn onderzoek om bijvoorbeeld weer nieuwe werkingen van Ruconest te ontdekken.

De inkomsten uit de verkoop van producten stegen op jaarbasis met 96 procent tot een record van 59,1 miljoen euro, waardoor de totale opbrengsten op 59,5 miljoen euro uitkwamen. Het bedrijfsresultaat verbeterde verder met 288 procent tot een operationele winst van 16,3 miljoen euro.

Onder de streep hield Pharming 6,4 miljoen euro over, waar in de eerste helft van 2017 nog een verlies van 30,2 miljoen euro in de boeken ging. Die verbetering is niet alleen te danken aan de sterke groei van de omzet maar ook aan het wegvallen van financiële kosten in verband met de herfinanciering van afgelopen jaar. De kaspositie bedroeg eind juni 66,9 miljoen euro.

Vooral in de Verenigde Staten is sprake van een ,,positief verkoopmomentum'', aldus de onderneming. Sinds Pharming in 2016 de Amerikaanse commerciële rechten voor Ruconest heeft terugkocht van Valeant is het aantal patiënten dat het middel regelmatig gebruikt er gestaag toegenomen. Af en toe is er zelfs een piek in de verkoop waar te nemen als gevolg van leveringsproblemen bij concurrenten van hun uit bloedplasma gewonnen producten.

Pharming ziet de toekomst zonnig in en rekent erop ook de rest van het jaar met positieve kwartaalresultaten te komen. ,,Met vijf lopende studies of studies waarvan verwacht wordt dat ze de komende zes maanden van start gaan, verwachten we een significante versterking van onze pijplijn'', benadrukt topman Sijmen de Vries. De onderneming heeft tevens het onderzoek naar de ziekte van Pompe weer opgepakt. Hiervoor zal begin 2019 een aanvraag voor een studie in de eerste klinische fase worden ingediend.
voda
0
Botox-maker Allergan voert omzet verder op

Gepubliceerd op 26 jul 2018 om 13:20 | Views: 0

DUBLIN (AFN) - Farmaceut Allergan heeft in het tweede kwartaal van het jaar meer omzet in de boeken gezet in vergelijking met een jaar eerder. Met name de verkoop van Botox en andere schoonheidsproducten gaven de resultaten enige glans. Die compenseerden voor de prijsdruk op de wat oudere middelen uit de pijplijn van Allergan, waar het nu niet meer het alleenrecht op heeft.

De omzet van Allergan steeg met bijna 3 procent tot 4,1 miljard dollar. Het operationele verlies kwam uit op 467 miljoen dollar, tegen een tekort van 902 miljoen dollar in de periode een jaar eerder. Het bedrijf verhoogde zijn omzetverwachting voor het hele jaar en verwacht ook dat de aangepaste jaarwinst hoger zal uitvallen dan eerder geraamd.

De leiding van de farmaceut sprak van sterke resultaten. Daarbij werd ook gewezen op de strikte kostendiscipline die het bedrijf hanteert. Het bedrijf maakte onlangs nog bekend duizend banen schrappen. Verder houdt Allergan vertrouwen in de middelen die nog in de pijplijn zitten bij het bedrijf.

Allergan maakte verder bekend met een aandeleninkoopprogramma te beginnen. In de komende twaalf maanden wordt voor 2 miljard dollar aan aandelen ingekocht.
voda
0
Merck boekt meer omzet en nettowinst

(ABM FN-Dow Jones) Merck heeft in het tweede kwartaal van 2018 meer nettowinst geboekt op een hogere omzet. Dit bleek vrijdagmiddag uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse farmaceut.

De farmaceut boekte in het tweede kwartaal een aangepaste nettowinst van 2.854 miljoen dollar, tegenover 2.778 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De aangepaste winst bedroeg 1,06 dollar tegen 1,01 dollar per aandeel een jaar eerder.

Analisten die vooraf werden gepolst door FactSet Research Systems gingen uit van een winst per aandeel van 1,03 dollar.

De omzet steeg van 9.930 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2017 naar 10.465 miljoen dollar het afgelopen kwartaal.

Outlook

De farmaceut stelde de omzetverwachting voor 2018 bij. Merck voorziet nu een omzet tussen de 42,0 en 42,8 miljard dollar.

Het bedrijf voorzag eerst een omzet variërend van 41,8 miljard tot 43,0 miljard dollar.

Merck verhoogde de outlook voor de aangepaste winst per aandeel naar 4,22 dollar tot 4,30 dollar tegen eerder 4,16 dollar tot 4,28 dollar.

Het aandeel Merck noteerde vrijdag in de elektronische handel voorbeurs 0,5 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
AbbVie boekt meer omzet en winst

(ABM FN-Dow Jones) AbbVie heeft over het tweede kwartaal de omzet en de winstgevendheid zien toenemen. Dit maakte de Amerikaanse farmareus vrijdag bekend.

De omzet nam met 17,3 procent toe tot 8.258 miljoen dollar.

Onder de streep resteerde een nettowinst van 1.983 miljoen dollar tegen een winst van 1.915 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

De operationele marge kwam uit op 33,4 procent

De aangepaste winst per aandeel steeg 40,8 procent naar 2,00 dollar.

Analisten die vooraf werden gepolst door FactSet Research Systems gingen uit van een winst per aandeel van 1,97 dollar.

Outlook

AbbVie heeft de verwachtingen voor dit jaar opwaarts bijgesteld. Voor de aangepaste winst per aandeel wordt nu uitgegaan van een range van 7,76 dollar tot 7,86 dollar, 0,10 dollar meer dan in de eerdere raming.

AbbVie besloot eind vorige maand niet verder te gaan met de initieel geplande tweede drievoudige combinatietherapie mat Galapagos, bestaande uit dezelfde C1- en C2-componenten gecombineerd met potentiator GLPG3067.

Het aandeel AbbVie noteerde vrijdag in de elektronische handel voorbeurs 0,1 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Pharming geeft aandelen uit

(ABM FN-Dow Jones) Pharming heeft heeft 6,2 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven na uitoefening van warrants door het management van het biotechtbedrijf. Dit meldde Pharming maandag voorbeurs.

In totaal werden 6.240.000 nieuwe aandelen uitgegeven, na de uitoefening van een gelijk aantal warrants. Daarmee is het belang van het management in het biotechbedrijf toegenomen met 26 procent.

Het aandeel Pharming is vrijdag op 1,36 euro gesloten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Pfizer boekt hogere nettowinst

(ABM FN-Dow Jones) Pfizer heeft in het tweede kwartaal een hogere nettowinst en omzet geboekt. Dit bleek dinsdag uit de cijfers van het Amerikaanse farmaceutische bedrijf.

De farmaceut stelde de winstverwachting voor het hele boekjaar opwaarts bij, maar verlaagde de omzetverwachting, vanwege negatieve valuta-effecten.

CEO Ian Read zei dat de inkomsten met name werden ondersteund door de groei van merken als Eliquis, Ibrance en Xeljanz en biosimilars in opkomende markten. "De prestaties van deze winstaanjagers compenseerde voor de verliezen van exclusieve medicijnen, vanwege het aflopen van patenten, een afname van bestaande gevestigde producten en aanhoudende bevoorradingsproblemen met Hospira.

Pfizer boekte in het tweede kwartaal een nettowinst van 3,9 miljard dollar, in vergelijking met 3,1 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De aangepaste winst per aandeel bedroeg 0,81 dollar per aandeel, versus 0,67 dollar per aandeel een jaar eerder.

De omzet steeg van 12,9 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2017 naar 13,5 miljard dollar het afgelopen kwartaal.

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste winst per aandeel van 0,74 dollar op een omzet van 13,3 miljard dollar.

Het concern verhoogde de verwachtingen voor de aangepaste winst per aandeel met 0,05 dollar tot een bandbreedte van 2,95 tot 3,05 dollar per aandeel. De farmaceut stelde daarentegen de omzetverwachting met 500 miljoen dollar neerwaarts bij. Pfizer voorziet nu een omzet variërend van 53,0 tot 55,0 miljard dollar, terwijl eerder nog werd gerekend op een omzet van 53,5 tot 55,5 miljard dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Sanofi boekt lagere winst en omzet

(ABM FN) Sanofi heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een lagere winst en omzet geboekt. Dit bleek dinsdag na publicatie van de kwartaalresultaten van de Franse farmaceut.

CEO Olivier Brandicourt benadrukte in het tweede kwartaal een aantal belangrijke mijlpalen behaald te hebben, onder ander bij de uitvoering van het verder vermarkten van Dupixent, een medicijn voor de behandeling van ernstig atopisch eczeem. "Terwijl de impact van het verlies van de exclusiviteit in de Verenigde Staten in het tweede kwartaal een piek bereikte, werd dit grotendeels gecompenseerd door de groei van onze gediversifieerde activiteiten", zei de bestuurder. "We kijken uit naar het realiseren van een nieuwe groeifase door onze toenemende focus op Specialty Care en onze leidende posities in opkomende markten en vaccins", aldus Brandicourt.

Sanofi boekte in het tweede kwartaal een operationeel resultaat van 961 miljoen euro, in vergelijking met 1,4 miljard euro in dezelfde periode een jaar eerder. De nettowinst daalde van 1,0 miljard euro in het tweede kwartaal van 2017 tot 762 miljoen euro het afgelopen kwartaal.

De omzet daalde van 8,7 miljard euro in het tweede kwartaal vorig jaar naar 8,2 miljard euro het afgelopen kwartaal.

De Franse farmaceut voorziet voor het hele boekjaar een groei van de winst per aandeel variërend van 3 tot 5 procent.

Het aandeel Sanofi sloot maandag 0,8 procent lager op 73,95 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
3.327 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 ... 163 164 165 166 167 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:35
Koers 27,560
Verschil +0,220 (+0,80%)
Hoog 27,600
Laag 27,180
Volume 52.063
Volume gemiddeld 80.180
Volume gisteren 66.099