bpost « Terug naar discussie overzicht

Forum bpost geopend

10.770 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 535 536 537 538 539 » | Laatste
luuk4
0
quote:

Naz-T schreef op 12 juli 2018 12:45:

[...]
Balen? Ik hoop dat dit voor te lachen is? o_-

Ja gaat nu weer goed Hoop dat 12.30 de bodem is....
selurga
0
ben even de posts van februari-maart terug gaan lezen....
verbijsterend om te zien dat we toen dachten dat het niet meer slechter kon gaan.
Ook mijn eigen post is aan een update toe, toen zaten we met een latent verlies van 1 mld, inmiddels is dit dus zo'n 2,5 mld geworden.... Belgische staat dient m.i. hier in te grijpen, aangezien ze 51% bezitten.... of er is (weer eens) wat meer aan de hand... Van Gerven is een ex Fortis (nu BNP) adept, BNP dewelke nog steeds nauw verbonden is met Bpost.... net zoals in het voetbal laten de Belgen zich in de zak zetten door de Fransen. België is trouwens al lang het 'wingewest' voor Frank-rijk. En als is bedoel dat de Belgische staat moet ingrijpen, bedoel ik : zet Van Gerven op straat, haal Karel De Boeck binnen (jawel ook die De Boeck van ex-Fortis), in mijn ogen één van de weinigen CEO's die Bpost nog kan redden en oh ja, verminder dan ook het belang van de Belgische staat naar zo'n 10%, dat is meer dan genoeg.
Vavli
0
Bpost is momenteel slachtoffer van pure speculatie. Met een dividend van 10 procent is en blijft Bpost een sterk aandeel en de koers zal ongetwijfeld terug richting 20 / 25 euro gaan. Die koersstijging, plus het dividend, maakt van Bpost nu een echt koopje. Buy the dip!
Vavli
0
Het lijkt me geen goed plan om het aandeel van de Belgische staat terug te brengen naar 10 procent. Momenteel zou dat de Belgische belastingsbetaler veel geld kosten en de staat mist dan elk jaar een stevig dividend.
Bovendien zou de koers nog een fors kunnen dalen als al die aandelen nu op de markt komen.
[verwijderd]
0
quote:

Vavli schreef op 12 juli 2018 14:18:

Het lijkt me geen goed plan om het aandeel van de Belgische staat terug te brengen naar 10 procent. Momenteel zou dat de Belgische belastingsbetaler veel geld kosten en de staat mist dan elk jaar een stevig dividend.
Bovendien zou de koers nog een fors kunnen dalen als al die aandelen nu op de markt komen.
Lijkt me nu ook helemaal geen goed idee, gezien de huidige koers. Een optie zou kunnen zijn om hun belang te doen dalen tot 40% zodat een overnamebod door een privéspeler mogelijk is. Om zeker te zijn dat de Belgische staat het dividend niet mist zou bpost winstbewijzen of aandelen zonder stemrecht kunnen uitgeven en verkopen aan de Belgische staat. We kunnen er over speculeren maar zolang De Croo of Van Gerven geen drastische maatregelen nemen blijven we zakken, denk ik.
leo36
0
quote:
leo36 schreef op 4 jul 2018 om 12:43:

Voor mij geldt hetzelfde. (voor IEDEREEN trouwens).
Ben vorige week voor het eerst ingestapt (op € 14,01), want de koers was nog NOOIT zo laag geweest.
En wat blijkt: het kan nog lager.....

quote:

Naz-T schreef op 4 juli 2018 13:19:

[...]
Ben er vrij gerust in dat jij nog dit jaar met winst kan verkopen.
Ik zal daarentegen nog een tijdje geduld moeten hebben, want zit er in aan 18 gemiddeld.
Moest de rest van mijn portefeuille het verlies kunnen goedmaken, stap ik misschien vroeger uit.
Bijkopen is ook een optie, maar enkel als iemand mij kan garanderen dat de koers alleen nog maar omhoog zal gaan. Iemand? :)
Elke dag vanaf 25/06 is slotkoers lager dan de vorige dag (uitzondering 05/07) en nog steeds is dat het geval. Ook nog weer bijgekocht op 11/07 om mijn positie te middelen, maar opleving zit er (nog) niet in.
Twijfel of ik moet wachten tot december voor het dividend van 1,31...……..
[verwijderd]
0
Net nog een paar duizend bij aangekocht! Voila !! Vroeg of laat moet dit aandeel omhoog . Veel te veel afgestraft. Bovendien een rating A voor hun obligaties … Die krijg je niet zomaar! Zelfs een Belgisch staatsaandeel niet zonder fundamenteel- financieel gewaarborgd risicoprofiel
Vavli
0
Als ik nog geld had, kocht ik per direct nog bij. Als de resultaten van het tweede kwartaal bekend worden en dan blijkt dat het dividend van 1,3 aangehouden kan worden, knalt dit aandeel snel terug naar ergens rond de 20 euro. Reken uw winst maar uit...
dividend december
0
Vavli
0
In het voorjaar is al een deel dividend uitbetaald. Op jaarbasis is het bruto 1,3 Die 27 procent taks betaal je op elk dividend. Dat is dus, in vgl met de meeste andere aandelen, een zeer goeie score, toch?
Bonni
0
Geweldige deal een dividend 1,3 euro bruto en een koersvelies van 16 euro op 6 maanden tijd. De Croo en open VLD wordt wakker verkoop radial voor wat je krijgen kunt en gooi Van Gerven over boord, wachten op wat toch zal moeten komen betekent alleen meer verlies.
Karpoff
0
Ik overweeg ook een beperkte positie (max. € 5.000), maar wel voor de wat langere termijn, zie ook het realistische verhaal van Crum over Bpost.

Bpost: Slecht verhaal

BEURS VANDAAG, UPDATE
door Martin Crum
gepubliceerd 26 jun 2018 om 09:00
Bpost: Slecht verhaal
Een snelle blik op de koersgrafiek van Bpost maakt pijnlijk duidelijk dat het voormalige beurslievelingetje van veel, voornamelijk particuliere, beleggers van zijn voetstuk is gevallen. Het aandeel is sinds februari van dit jaar toen er koersen van boven de €28 op het bord noteerden, ruwweg gehalveerd. Omgerekend is er circa €2,5 miljard (!) aan beurswaarde verdampt.

Nu komen koersdalingen van 50% vaker voor, maar dan toch vooral in sterk-cyclische sectoren als bijvoorbeeld de chipsector en niet een relatief defensief fonds als Bpost. En dat betekent dat hier iets bijzonders aan de hand is: in dit geval een faliekant mislukte overname.

Bpost leek het, na de mislukte vrijage met PostNL, een goed idee dan maar een grote overname in de VS te doen. Het kocht voor ruim $800 miljoen Radial, een Amerikaanse logistieke dienstverlener dat via een 24 tal distributiecentra in de VS ruim 300 miljoen pakjes bezorgt.

Pakjes bezorgen doet Bpost ook, maar daar houden de overeenkomsten wel op. De vraag waarom de top van Bpost denkt dat zij dat ook in de VS moet doen en de concurrentie aan kan met bijvoorbeeld een Amazon.com is nog niet beantwoord.

Sombere vooruitzichten
Inmiddels is duidelijk gebleken dat Bpost een kat in de zak heeft gekocht. Niet echt verrassend: diverse marktvorsers hebben hier op voorhand duidelijk voor gewaarschuwd en niet ten onrechte. Ten tijde van de overname stelde topman Koen van Gerven dat Radial "een ruime voorsprong op de concurrentie heeft." Waarvan akte.

Los van de zeperd in de VS kampt Bpost ook met een terugloop van de brievenpost, iets dat PostNL beleggers ongetwijfeld bekend zal voorkomen. De e-commercetak doet het beter, maar kan niet in zijn eentje de tegenslagen elders compenseren.

Lang verhaal kort: Bpost is groeifonds af en daar hoort dan ook een andere waardering bij. Begin mei werd de taxatie voor de winst per aandeel door de Beleggersdesk al drastisch neerwaarts herzien, en de onlangs gehouden Capital Markets Day van het bedrijf geeft geen aanleiding daaraan te sleutelen.

Dividendverlaging
Dat betekent dat Bpost afstevent op een wpa van circa €1,20. Een stevige daling en de vraag is of het bedrijf het dividend op peil kan houden. Bpost zelf stelt er alles aan te willen doen om dat intact te houden, maar gezien de vele problemen waar het bedrijf mee kampt is een dividenduitkering van €1,30 p/a, volstrekt onhoudbaar.

Beleggers doen er goed aan om er rekening mee te houden dat dit zal worden verlaagd tot €1. Dat levert nog steeds een fraai dividendrendement op van circa 7%, maar geldt als bescheiden doekje voor het bloeden.

De markt is duidelijk te optimistisch geweest in de verwachtingen rond Bpost, maar lijkt nu enigszins door te slaan de andere kant op. Het is nog afwachten hoe snel de top erin zal slagen Radial weer op het juiste spoor te krijgen. Enige scepsis is absoluut op zijn plaats.

Bpost staat volgens topman Van Gerven op een "brandend platform." Daarbij vergeet hij echter wel te melden dat hij zelf de zaak in de brand heeft gestoken met een ongewis Amerikaans avontuur.

De snelste manier om het vertrouwen in Bpost weer te herstellen, is Radial van de hand te doen en weer te focussen op de core business in België. De balans kan het onvermijdelijke boekverlies dat daaruit voort zal vloeien wel hebben. Zoniet, dan kunnen aandeelhouders uitgaan van enkele jaren van stagnerende winsten: verbetering ziet de top pas ergens in 2022.

Disclaimer: Crum heeft een longpositie in bovenvermeld fonds.
Montaplus
0
Het negatieve wordt altijd uitvergroot waardoor het positieve in de verdrukking komt.
Als je belegd moet je alles lezen en dan nog eens lezen en dan pas besluiten
[verwijderd]
0
quote:

Montaplus schreef op 15 juli 2018 12:37:

Het negatieve wordt altijd uitvergroot waardoor het positieve in de verdrukking komt.
Als je belegd moet je alles lezen en dan nog eens lezen en dan pas besluiten
En mijn besluit is kopen want dit aandeel is te sterk gedaald. Radial is trouwens nu al winstgevend maar minder dan gehoopt. De adviezen van alle analisten zijn veel hoger dan de huidige lage koers. Overdreven afgestraft aandeel.

[verwijderd]
0
Hier gaan nog tranen vloeien als ik de reacties zo lees. Het is niet omdat een aandeel sterk gedaald is, dat het een koopje is of dat het niet verder kan dalen. Wat velen blijkbaar ontgaat is de flinke schuldgraad van bpost versus een twijfelachtig operationeel toekomstperspectief. Maw, die Amerikaanse flop werd met schuld gekocht, de core business brokkelt af en de pakjesboom zal snel pieken of heeft reeds gepiekt. Gegeven de situatie, het toekomstperspectief, het "Fortis-like" management, is dit aandeel nog steeds een pak te duur. In de regio van 6-8 EUR wordt het pas aanvaardbaar om long te zitten. Failliet gaan zullen ze niet, never. Daarvoor ligt het politiek veel te gevoelig. Verwatering, dat is het risico op lange termijn. En de zakken van de Belgische Staat zijn per definitie erg diep.
[verwijderd]
0
quote:

nanotrader schreef op 16 juli 2018 12:16:

Hier gaan nog tranen vloeien als ik de reacties zo lees. Het is niet omdat een aandeel sterk gedaald is, dat het een koopje is of dat het niet verder kan dalen. Wat velen blijkbaar ontgaat is de flinke schuldgraad van bpost versus een twijfelachtig operationeel toekomstperspectief. Maw, die Amerikaanse flop werd met schuld gekocht, de core business brokkelt af en de pakjesboom zal snel pieken of heeft reeds gepiekt. Gegeven de situatie, het toekomstperspectief, het "Fortis-like" management, is dit aandeel nog steeds een pak te duur. In de regio van 6-8 EUR wordt het pas aanvaardbaar om long te zitten. Failliet gaan zullen ze niet, never. Daarvoor ligt het politiek veel te gevoelig. Verwatering, dat is het risico op lange termijn. En de zakken van de Belgische Staat zijn per definitie erg diep.
De aankoop van Radial hebben ze aan mooie voorwaarden kunnen financieren. Vergeet ook niet dat de Belgische staat voor meer dan de helft aandeelhouder is en die gaan aan deze koers niet verkopen. We zitten dus op de bodem and the only way is UP.
Oops!
0
De bodem is nog niet bereikt, vrees ik. Ik had het liever anders gezien, want ik ben ingestapt op een moment waarop volgens mij, toen, de bodem was bereikt.

Never catch a falling knife, ook niet als het grotendeels in overheidshanden is.

Zolang de CEO en Radial niet worden aangepakt, en er een LT oplossing komt voor het dalende postverkeer, zie ik eerder de 10 dan de 15 verschijnen.

In het bedrijfsleven worden bijna geen pakjes met BPost verstuurd omdat ze gewoon duurder zijn en minder flexibel (halen niet op, wat andere diensten wel doen). De motivatie bij de medewerkers om hier een kentering te maken is (bijna) onbestaand.
Let wel, dit zijn enkel mijn eigen ervaringen.

g.raaier
0
quote:

Oops! schreef op 16 juli 2018 13:25:

De bodem is nog niet bereikt, vrees ik. Ik had het liever anders gezien, want ik ben ingestapt op een moment waarop volgens mij, toen, de bodem was bereikt.

Never catch a falling knife, ook niet als het grotendeels in overheidshanden is.

Zolang de CEO en Radial niet worden aangepakt, en er een LT oplossing komt voor het dalende postverkeer, zie ik eerder de 10 dan de 15 verschijnen.

In het bedrijfsleven worden bijna geen pakjes met BPost verstuurd omdat ze gewoon duurder zijn en minder flexibel (halen niet op, wat andere diensten wel doen). De motivatie bij de medewerkers om hier een kentering te maken is (bijna) onbestaand.
Let wel, dit zijn enkel mijn eigen ervaringen.

Mbt pakketten is B2b is ook geen markt waar men zich (nog) op richt, dit past eigenlijk ook (nog) niet heel goed binnen het netwerk. B2C daarentegen heeft men vrijwel het monopolie. POSTNL krijgt maar moeilijk voet aan de grond (ook omdat BPOST koste wat het kost vasthoudt aan bestaande business) en DHL is al gestopt met het b2c netwerk in eigen beheer. GLS en DPD richten zich daarentegen op b2b en zijn niet op zoek naar significante 2c business daar dit niet binnen hun netwerk past. België loopt tav buurlanden fors achter als het gaat om het aantal webshops. De verwachting is dan ook dat dit de komende jaren fors zal blijven groeien als ook het aantal pakketten. De deal met DHL voor de pakketten België helpt daarbij ook.
10.770 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 535 536 537 538 539 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 17:35
Koers 3,720
Verschil -0,030 (-0,80%)
Hoog 3,790
Laag 3,715
Volume 174.903
Volume gemiddeld 235.363
Volume gisteren 285.704