PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL juli 2018 - Deal in de luwte?

2.372 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 ... 115 116 117 118 119 » | Laatste
[verwijderd]
0
Wat doet hij het lekker he mannen?! Nog heel even en dan gaat ie skyhigh als je de verhalen hier moet geloven :-)
Toekomstbeeld
1
In het kader van nietszeggende berichten

Toch lekker dat de overheidsbelastingen op elektra zwaar naar beneden aangepast gaan worden (ter compensatie vd belastingen op gas). En dit terwijl PostNL zo zwaar inzet op elektrische fietsen en auto's.

Ook lekker dat de olieprijs alweer 8 USD onderuit is gekelderd. Altijd mooi voor alles wat diesel of benzine gebruikt bij PostNL. Ook goed voor de innerlijke rust van Patrick D. die zich eerder nogal zorgen maakte over de stijgende olieprijs en de invloed daarvan op de kosten bij PostNL.
Toekomstbeeld
0
In het kader van veelzeggende berichten

In Q1 zagen we voor Internationaal dat de omzet daalde van 285 mln in Q1 2017 naar 270 mln in Q1 2018.

Een significant gedeelte van deze daling van 15 mln kwam voort uit Spring and Other, namelijk 6 mln uit currency effecten.

Nu doe ik de aanname dat dat de Amerikaanse USD moeten zijn geweest (Martijn, pin me er niet op vast!). Mijn aanname is dat de Spring business met name in USD afgerekend wordt.

Nu trek ik de conclusie dat we vanwege dezelfde USD positief verrast kunnen worden. Die heeft namelijk in Q2 (tov 31 maart) een omgekeerde trend ingezet en noteerde per 30 juni zelfs lager dan per 1 januari.

Misschien wel een miljoen of 8 positief op de omzetregel.
Geen idee in hoeverre PostNL deze currency exposure afdekt met forex instrumenten. Dus de impact op het resultaat is moeilijk in te schatten. Indien geen afdekking dan gaat het 1 op 1 het resultaat in. Indien wel afgedekt dan is het leuk voor de omzetregel maar hebben we er wat betreft resultaat niets aan.

Ter referentie de tekst vanuit de Q1 rapportage:
International revenue decreased by 5% to €270 million (Q1 2017: €285 million). Adjusted for FX effects (€6 million, fully attributable to Spring), revenue decreased by 3%. Underlying cash operating income was €(4) million (Q1 2017: €5 million).
Revenue in Spring and other decreased to €66 million. Adjusted for FX, we saw an increase to €72 million. Growth from global e-commerce customers continued. Mail volumes in Spring continue to decline. Given the competitive landscape, it was decided to postpone the implementation of rate increases to March. At the same time, the margin was negatively impacted by cost increases from other national postal operators.
Porscheknakker
0
quote:

Dividendkoning schreef op 19 juli 2018 11:03:

Wat doet hij het lekker he mannen?! Nog heel even en dan gaat ie skyhigh als je de verhalen hier moet geloven :-)
Bij TomTom/Wereldhave kun je met je achterhaalde negativiteit niet meer terecht. Dan maar eens proberen bij PostNL. Hahahaha, zal je ook niet lukken.
Welke forum ga je hierna lastig vallen ?
rationeel
0
Het gaat een beetje beter. Er staat een OSKS.
Wel 3,049 een gapje achter gelaten.

3,818 trekt:)
prinszicht
0
150 km binnen op de 4 daagse! Mbv PostNL. Ik zie de hele dag shorts. 50.000 stuks. Ik word er alleen maar gelukkig van. Thx HV voor het sponsoren van de 4 daagse. Proost want ik ga nu aan het bier. Day high sluiten......
Tordan
3
Ik kreeg net de update van Probeleggen( Jellema) inzake Postnl, met de titel:

"PostNL mogelijke impact postdialoog"

Ik zal daar, zoals beloofd, een samenvatting van maken voor de liefhebbers.
ErikG
0
quote:

lucky14 schreef op 19 juli 2018 17:01:

Ik kreeg net de update van Probeleggen( Jellema) inzake Postnl, met de titel:

"PostNL mogelijke impact postdialoog"

Ik zal daar, zoals beloofd, een samenvatting van maken voor de liefhebbers.
Graag!
Go Go Go !
0
quote:

lucky14 schreef op 19 juli 2018 17:01:

Ik kreeg net de update van Probeleggen( Jellema) inzake Postnl, met de titel:

"PostNL mogelijke impact postdialoog"

Ik zal daar, zoals beloofd, een samenvatting van maken voor de liefhebbers.
Top !

ErikG
0
Go Go Go !
0
Marshall Wace heeft haar shortpositie uitgebreid met 0,04 % van 1,26 % naar 1,30 %.

Is zo’n extra 185.000 aandelen.

wins
0
Ja na de cijfers komt waarschijnlijk de grote afstort vandaar de verhoogde shortposities van grote partijen
pietje-2005
0
Ja, en let vooral op het woord "waarschijnlijk" ;-)
We gaan het zien over een dikke twee weken.
Succes
Tordan
2
Zowel Jellema als Tehupuring onlangs in Postnl gestapt. Jellema heeft recent bijgekocht.Hij begint de update van vadaag zo: "Een maand geleden verhoogde ik de weging in aandelen PostNL naar 7.5% van mijn portefeuille. De uitkomst van de postdialoog door de overheid maakt mij positiever over de winstvooruitzichten voor PostNL. In deze dialoog vond er overleg plaats tussen alle relevante marktspelers in de traditionele brievenmarkt en de overheid. De uitkomsten van de dialoog werden vastgelegd in een uitgebreide brief die vervolgens naar de 2e kamer is gestuurd.". Vervolgens:
Wat betekent dit voor PostNL?
Op de hele korte termijn nog niks. Het duurt even voor dit resulteert in concrete actie.
Enkele scenario’s die mogelijk zijn:

1) Fusie tussen PostNL en Sandd. Om de traditionele brievenbuspost betaalbaar te houden een logische oplossing. In de onderstaande tabel ziet u de balans en winst en verliesrekening van Sandd. Alleen 2016 is nu beschikbaar. Hieruit blijkt dat Sandd een negatief eigen vermogen heeft van EUR 9 miljoen en in totaal EUR 53 miljoen schuld.
Uit de winst en verliesrekening komt naar voren dat Sandd EUR 133,5 miljoen omzet boekte en aan kosten EUR 121,7 miljoen wat resulteert in een operationele winst van EUR 11,8 miljoen. De synergie effecten bij een fusie zullen enorm zijn. Van de kosten kan PostNL wellicht 50% a 80% wegsnijden. Dit zou de operationele winst van ‘Sandd’ ophogen naar EUR72 miljoen tot EUR 108 miljoen.
Dit is echter niet reeel aangezien het de bedoeling is dat de post betaalbaar blijft en een gedeelte van deze effecten wellicht bij de consument valt en niet bij PostNL of Sandd. De aandeelhouders en schuldeisers van Sandd staan denk ik positief ten opzichte van een overname. Zo rooskleurig ziet het er namelijk niet uit.

2) Lagere impact openstellen netwerk – EUR 70 miljoen.

De overheid wilde in het verleden het netwerk van PostNL openstellen om concurrentie te bevorderen. Dit resulteert erin dat concurrenten zich focussen op de krenten uit de pap. Dit gaat niet (volledig) gebeuren. PostNL schatte de impact van deze maatregel op EUR 70 miljoen. Ik denk dat de impact een stuk kleiner gaat worden op basis van de brief naar de 2e kamer. De impact kan maar zo EUR 30 miljoen tot EUR 50 miljoen kleiner worden. Op een verwachte operationele winst dit jaar van EUR 175 kan dit een majeure impact hebben in de komende jaren.

De conclusie die hij trekt:

Conclusie!
De uitkomst van de postdialoog verlaagt het risicoprofiel voor de postdivisie van PostNL. Een fusie met Sandd zou de homerun betekenen voor PostNL in mijn ogen. De brief biedt vele mogelijkheden om de kosten te verlagen en de winstgevendheid stevig te verbeteren. De aandelen handelen nu op een dividendrendement van 7%. Dit lijkt een stuk zekerder naar de toekomst toe. Ik zet mijn eerste koersdoel op 4,20 euro (28% boven de laatste koers). Het dividendrendement ligt dan op 5,5%. Dit kan omhoog als blijkt dat een fusie serieus tot de mogelijkheden gaat behoren. Hoe de 2e kwartaalcijfers er uit gaan zien durf ik niet te zeggen. Ik verwacht niet een al te optimistische CEO, want het is nu wel zaak niet te positief te zijn richting de politiek….
[verwijderd]
0
quote:

Go Go Go ! schreef op 19 juli 2018 17:49:

Marshall Wace heeft haar shortpositie uitgebreid met 0,04 % van 1,26 % naar 1,30 %.

Is zo’n extra 185.000 aandelen.

Kleine correctie, uitbreiding betreft het dubbele: 0,08%.

(De shortende partijen beginnen zo langzamerhand steeds meer te lijken op het 'koekie-monster': het betreft een eindeloze vreet-bui, zonder er buikpijn van te krijgen)
ronald64
0
Dan doet “onze” CEO het nog netjes.

Baas Royal Mail heeft wat uit te leggen
Rico Back, de nieuwe baas van Royal Mail, is verwikkeld in een salarisrel. Back woont in Zwitserland en gaat vanuit Zürich heen en weer vliegen naar Londen om de Britse posterijen aan te sturen. Zijn jaarloon: £640.000.
Dat is £100.000 meer dan zijn voorganger Moya Greene. Back, een Duitser van 64, krijgt ook nog een welkomstbonus van £6 mln. Hij werkte bij General Logistics Systems, het onderdeel van Royal Mail dat Europese pakketverzendingen afhandelde. En al blijft hij wonen in Zürich, de topman zal belastingplichtig zijn in Engeland, aldus het bedrijf in een verklaring.

De aandeelhouders hebben zich tegen deze salarisverhoging gekeerd. Op de jaarvergadering, donderdag, van Royal Mail heeft 70% van de aandeelhouders het beloningsvoorstel afgewezen. Voorzitter Peter Long van Royal Mail zei tegen de aanwezigen op de aandeelhoudersvergadering, dat het 'vaste loon' van Back 'exact hetzelfde' zou zijn als dat van Greene, vanwege een lagere pensioentoeslag.
Ondanks het verzet zal Back zijn salaris van £640.000 gaan ontvangen. De stemming was alleen 'adviserend' en niet bindend, dus het bestuur van het postbedrijf kan het voorstel doorvoeren.
Orna Ni-Chionna, voorzitter van het remuneratiecomité, zei begrip te hebben voor de aandeelhouders. 'We snappen waarom zij het gevoel hadden dat ze niet voor (het salarisvoorstel, red.) konden stemmen.' Volgens haar heeft Royal Mail al contact gehad met veel van de aandeelhouders, en zal het bedrijf bij de volgende overleg over het beloningsbeleid 'terugkomen op hun grootste zorgen'. Die bijeenkomst is deze herfst.
Royal Mail is in 2015 naar de beurs gebracht. Dit jaar is de koers fors geklommen, maar de laatste maand met 20% gedaald. Ten opzichte van de introductieprijs drie jaar geleden, staat Royal Mail op een bescheiden plus.
Pjedro
0
quote:

Go Go Go ! schreef op 19 juli 2018 17:49:

Marshall Wace heeft haar shortpositie uitgebreid met 0,04 % van 1,26 % naar 1,30 %.

Is zo’n extra 185.000 aandelen.

PostNL 6,66% +0,08%

Dat percentage voorspeld niet veel goeds :-)
[verwijderd]
0
quote:

Martijn van M schreef op 19 juli 2018 19:34:

[...]

Kleine correctie, uitbreiding betreft het dubbele: 0,08%.

(De shortende partijen beginnen zo langzamerhand steeds meer te lijken op het 'koekie-monster': het betreft een eindeloze vreet-bui, zonder er buikpijn van te krijgen)
Ik ben absoluut geen shorter maar ik begrijp ze wel goed. Het is voor 12 voor PostNL en het aandeel is nu erg hoog geprijsd. Ik heb het even opgezocht maar PostNL verloor bijna 20% na de vorige kwartaalcijfers en dit kan gewoon straks nog een keer gebeuren
[verwijderd]
0
quote:

Patrick D schreef op 19 juli 2018 21:40:

[...]

Ik ben absoluut geen shorter maar ik begrijp ze wel goed. Het is voor 12 voor PostNL en het aandeel is nu erg hoog geprijsd. Ik heb het even opgezocht maar PostNL verloor bijna 20% na de vorige kwartaalcijfers en dit kan gewoon straks nog een keer gebeuren
Je hebt overduidelijk last van hersenschimmen... of je bent gewoon niet goed wijs en roep je eigenlijk altijd maar wat, want de laatste kwartaalcijfers werden op 8 mei gepresenteerd en het aandeel sloot die dag toch echt enkele procenten hoger op 3,21 euro (nadat het de voorgaande dag nog op 3,12 euro was gesloten).

Maar laat je vooral niet van je stuk brengen door deze feedback - doe maar lekker je ding hoor, maar ik ga verder niet reageren op die eindeloze stroom van soortgelijk ongein & onzin in jouw posts.

PS. Nog even voor de duidelijkheid: de Q1 cijfers waren eigenlijk gewoon knap waardeloos, de koersreactie was aanvankelijk negatief vroeg in de ochtend... maar binnen een uur werd de draait gemaakt - sindsdien is het aandeel wel in een iets stabieler vaarwater beland (we staan nu immers hoger, en de tussentijdse dipjes onder de 3,00 euro duurden nooit meer langer dan 1 dag).
[verwijderd]
0
quote:

Martijn van M schreef op 19 juli 2018 21:46:

[...]

Je hebt overduidelijk last van hersenschimmen... of je bent gewoon niet goed wijs en roep je eigenlijk altijd maar wat, want de laatste kwartaalcijfers werden op 8 april gepresenteerd en het aandeel sloot die dag toch echt enkele procenten hoger op 3,21 euro (nadat het de voorgaande dag nog op 3,12 euro was gesloten).

Maar laat je vooral niet van je stuk brengen door deze feedback - doe maar lekker je ding hoor, maar ik ga verder niet reageren op die eindeloze stroom van soortgelijk ongein & onzin in jouw posts.
Ik bedoel na kwartaal 4 cijfers (eind feb) was de koers bijna 20% gekelderd
2.372 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 ... 115 116 117 118 119 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 12:03
Koers 1,243
Verschil +0,002 (+0,16%)
Hoog 1,245
Laag 1,237
Volume 332.928
Volume gemiddeld 2.208.942
Volume gisteren 949.579