Unilever « Terug naar discussie overzicht

Diverse nieuws items

894 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 » | Laatste
voda
0
Unilever koopt vijf miljoen eigen aandelen in
In kader van aangekondigde miljardeninkoop.

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft de afgelopen week in het kader van het lopende aandeleninkoopprogramma ruim 5 miljoen eigen stukken gekocht van UBS in Londen. Dat maakte het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern dinsdag nabeurs bekend.

Er werd voor ongeveer 241 miljoen euro in totaal 5,09 miljoen aandelen ingekocht voor een gemiddelde koers van 47,32 euro per aandeel.

De inkoop is onderdeel van het aandeleninkoopprogramma ter waarde van 6 miljard euro dat Unilever vorige maand aankondigde.

Het aandeel Unilever sloot dinsdag op 47,43 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Cao-akkoord verkochte margarinetak Unilever

Gepubliceerd op 18 mei 2018 om 11:35 | Views: 444

Unilever Cert. 16:11
47,83 +0,38 (+0,79%)

ROTTERDAM (AFN) - Werknemers van de inmiddels verkochte margarinedivisie van Unilever zijn dicht bij een loonsverhoging. De vakbonden FNV en CNV bereikten een akkoord met de werkgever over een nieuwe cao en een sociaal plan voor drie jaar. De leden moeten nog instemmen met het akkoord.

Het sociaal plan is belangrijk, omdat Unilever bezig is met de verkoop van zijn margarinetak. Zo'n driehonderd van de medewerkers verhuizen mee naar de nieuwe eigenaar, investeringsmaatschappij KKR. De bonden maakten zich rond de bekendmaking van de verkoop zorgen over de arbeidsvoorwaarden van de werknemers.

Volgens FNV krijgen de medewerkers met het bereikte akkoord meer zekerheid en een ,,fatsoenlijke" loonsverhoging van meer dan 7 procent voor drie jaar. Ook blijft hun pensioenvoorziening op peil. Het sociaal plan blijft het eerste jaar na afronding van de verkoop op hetzelfde niveau als bij Unilever.
voda
0
Fitch positiever over vooruitzicht Unilever

Gepubliceerd op 18 mei 2018 om 18:48 | Views: 26

Unilever Cert. 17:35
47,83 +0,38 (+0,80%)

LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Fitch is positiever geworden over de vooruitzichten voor was- en levensmiddelenproducent Unilever. De outlook werd verhoogd van negatief naar stabiel. Het kredietoordeel wordt gehandhaafd op A+.

Fitch wijst op de verbeterde capaciteit voor autonome groei bij Unilever, de sterkere operationele winstgevendheid en de gezonde kasstroom die de komende jaren wordt verwacht bij het bedrijf. Daarnaast denkt Fitch dat er mogelijk hogere kapitaaluitkeringen aan aandeelhouders kunnen komen vanaf 2019 of grote overnamedeals.
voda
0
Topman Unilever ziet liefst interne opvolging

Gepubliceerd op 31 mei 2018 om 13:15 | Views: 569

Unilever Cert. 17:04
47,82 -0,57 (-1,18%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Topman Paul Polman van Unilever ziet het liefst dat zijn opvolger intern wordt gevonden. Dat heeft hij gezegd op een bijeenkomst die vorige week was georganiseerd door zakenbank Bernstein.

,,We hebben zeer goede mensen die mij kunnen opvolgen'', aldus Polman. Hij gaf daarbij aan dat je dat moet doen op een juist moment met het oog op voortzetting van beleid. In november vorig jaar in Britse media werd nog gemeld dat Unilever een headhunter had ingeschakeld om een vervanger voor Polman te zoeken. De Nederlander staat sinds 2009 aan het roer van het Brits-Nederlandse bedrijf.
Witpen
0
Wat is dat toch met die slotveiling? tot 17:29:55 zijn er 3.8 miljoen stukken verhandeld en na de slotveiling ineens 14 miljoen. Doen ze even een half miljard euro in de slothandel. Moet niet gekker worden.
Witpen
0
Resume: In Brazilie staken ze (wanneer niet) en we gaan uit de FTSE en komen groter in de Eurostocks index. Omzetdoelen blijven overeind. Klinkt als een overdreven reactie van de koers vandaag.
voda
0
Unilever verwacht geen notering in FTSE

(ABM FN-Dow Jones) Unilever noemt het "extreem onwaarschijnlijk" dat het bedrijf genoteerd blijft in de Britse FTSE-index na het opheffen van de duale juridische structuur. Dit meldde het voedingsmiddelenconcern donderdag in een presentatie.

Unilever maakte half maart bekend definitief te kiezen voor Nederland als enige vestigingsplaats, wat betekent dat het hoofdkantoor van het levensmiddelenconcern in Rotterdam komt en de aandelen die in London worden verhandeld worden omgezet in nv-aandelen. Dit zal vermoedelijk betekenen dat de notering in de Britse FTSE-wordt opgeschort. "Hier werd al voor gevreesd aan de andere kant van de Noordzee, maar Unilever bevestigt het nu zelf ook", aldus analist Jauke de Jong van AFS.

Het concern zei tevens dat Unilever waarschijnlijk een hogere weging zal krijgen in de EuroStoxx.

Daarnaast herhaalde het concern de outlook voor het hele boekjaar. Unilever voorziet een onderliggende omzetgroei variërend van 3 tot 5 procent en een aanhoudende verbetering van de onderliggende operationele marge tot 20 procent.

Het aandeel Unilever noteerde donderdagochtend op een rood Damrak 0,1 procent lager op 47,40 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Impact Brazilië op Unilever lijkt groot'

Gepubliceerd op 14 jun 2018 om 11:38 | Views: 1.997

Unilever Cert. 16:34
46,47 -1,00 (-2,10%)

AMSTERDAM (AFN) - Unilever waarschuwde donderdag dat de omzetgroei over de eerste helft van het jaar waarschijnlijk onder de bandbreedte van 3 procent tot 5 procent, die het concern voor het hele jaar hanteert, zal uitkomen. Dat komt onder meer door de negatieve effecten van stakingen in Brazilië. Die lijken wel erg groot, aldus kenners van RBC.

De stakingen in het Zuid-Amerikaanse land hebben een negatief effect van 150 miljoen euro op de omzet van Unilever in het tweede kwartaal. Brazilië is verantwoordelijk voor circa 4 procent van de jaaromzet van Unilever, aldus de marktvorsers. Dan komt de 150 miljoen euro neer op circa een kwart van de tweedekwartaalomzet. Analist James Edwardes Jones vraagt zich dan ook af of er niet meer aan de hand is, aangezien hij een transportstaking van 11 dagen als ,,business as usual'' ziet voor een conglomeraat als Unilever.

RBC hanteert een underperform-advies op Unilever, dat donderdag omstreeks 11.25 uur 3,6 procent lager staat op 45,73 euro.
voda
0
Beursblik: Societe Generale herhaalt koopadvies Unilever na reuring

(ABM FN-Dow Jones) Societe Generale heeft vrijdag het koopadvies op Unilever herhaald met een koersdoel van 53,00 euro.

Donderdag koerste het aandeel nog 2,5 procent lager naar 46,66 euro, nadat het concern aangaf dat het "extreem onwaarschijnlijk" is dat het bedrijf genoteerd blijft in de Britse FTSE-index, na het opheffen van de duale juridische structuur. Daarnaast herhaalde het concern de outlook voor het hele boekjaar, alhoewel stakingen in Brazilië de verwachtingen enigszins temperen.

De Franse bank beschouwt Brazilië evenwel als een "kortetermijnkwestie". De volatiliteit in de opkomende markten neemt weliswaar toe, maar de analisten benadrukten ook dat het levensmiddelenconcern in deze markten meer groei kan realiseren dan in de ontwikkelde markten.

Volgens de bank zijn daarnaast ongeveer 10 procent van de in Londen genoteerde aandelen in handen van index-trackers is die louter in het Verenigd Koninkrijk mogen beleggen. De verwachte verkoopgolf, na het verliezen van de notering in de FTSE-index, wordt evenwel deels opgevangen door het aangekondigde aandeleninkoopprogramma van Unilever ter waarde van zes miljard euro. Voor de helft van het bedrag worden aandelen in Londen teruggekocht.

Societe Generale benadrukte ook dat tijdens de presentatie van gisteren de CFO zijn vertrouwen uitsprak in het bereiken van de marge doelstellingen van 20 procent tegen 2020. De financiële topman verstrekte overtuigende informatie over het vermogen van de groep om deze doelstellingen te bereiken, aldus de Franse bank.

De analisten zijn in het algemeen nog altijd te spreken over Unilever. Het bedrijf is een van de meest flexibele en goed gepositioneerde 'staples' bedrijven; levensmiddelenconcerns die essentiële benodigdheden produceren zoals voedselproducten en huishoudelijke items. Deze producten zullen consumenten niet snel laten staan, ongeacht hun financiële situatie en zijn dus ook niet erg onderhevig aan economische cycli.

Societe Generale benadrukte tot slot niet te verwachten dat kleine, lokale spelers in staat zijn om een serieuze bres te slaan in de wereldwijde marktposities van Unilever.

Unilever koerste vrijdag, kort na de beursgong, op een nipt hoger Damrak 0,9 procent hoger naar 47,15 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Unilever uit kritiek op reclamereus WPP

Gepubliceerd op 18 jun 2018 om 16:29 | Views: 208

Unilever Cert. 16:36
46,53 -0,45 (-0,95%)

CANNES (AFN) - Het systeem van veel verschillende reclamebureaus onder de vlag van moederbedrijf WPP, werkt niet meer. Dat heeft Unilevers marketingdirecteur Keith Weed gezegd. Unilever is een van de grootste klanten van het Britse WPP.

WPP verkeert in een moeilijke periode na het opstappen van topman Martin Sorrell, die van misbruik en wangedrag werd beschuldigd. Onder Sorrells leiding groeide WPP uit tot een enorm bedrijf dat bestond uit honderden reclamebureaus. Die concurreerden soms met elkaar in plaats van samen te werken, meent Weed. ,,Voor mij werkt dat systeem niet echt. Daar moeten ze aan werken.''

Unilever besteedt jaarlijks zo'n 7 miljard euro aan reclame-uitingen. Weed zegt het bestuur van WPP aan te hebben gesproken over de strategie.

De marketingdirecteur van Unilever zei ook dat het levens- en verzorgingsmiddelenbedrijf strenger gaat kijken naar zogeheten influencers op sociale media. Als die volgers gekocht hebben, verbreekt Unilever de banden met ze.
voda
0
Unilever ontziet houders Britse aandelen

Gepubliceerd op 18 jun 2018 om 20:11 | Views: 0

Unilever Cert. 17:36
46,56 -0,42 (-0,88%)

ROTTERDAM (AFN) - Levensmiddelenconcern Unilever ontziet de houders van de Britse aandelen, nu het bedrijf er voor heeft gekozen om de huidige duale structuur te wijzigen. Tot het moment dat in Nederland de dividendbelasting wordt geschrapt, zal Unilever de houders van Britse stukken uit eigen zak terugbetalen in plaats van dividend uit te keren. Zodoende hoeft door hen geen belasting te worden afgedragen.

RTL Z kwam met nieuws naar buiten over een vermeende constructie van Unilever die de Nederlandse NV-aandelen en Britse PLC-aandelen gaat combineren. Een woordvoerster van het bedrijf zei dat er geen sprake is van een slimmigheidje. ,,Een uitkering in de vorm van kapitaalteruggave in plaats van een uitkering in dividend is volgens de regels", benadrukte ze. ,,Daar zijn we ook altijd open in geweest."

Momenteel heeft Unilever nu nog twee hoofdkantoren en twee soorten aandelen. Eigenaren van Britse aandelen hoeven nu geen dividendtaks te betalen. Houders van Nederlandse stukken wel. Tegen het einde van het jaar moet de versimpeling van de structuur bij Unilever zijn doorgevoerd.
voda
0
Ook Unilever omzeilt dividendbelasting met aparte constructie - media

(ABM FN-Dow Jones) Naast Shell omzeilt ook Unilever de dividendbelasting met een aparte constructie. Dit meldde RTLZ dinsdag.

Met een dergelijke constructie zag Shell in 2005 kans te voorkomen dat Britse aandeelhouders niet ineens dividendbelasting moesten gaan betalen, toen dat jaar de Britse en Nederlandse tak fuseerden.

Unilever kent nu nog twee hoofdkantoren en twee soorten aandelen. Het bedrijf heeft daarmee volgens de televisiezender eenzelfde probleem met deze belasting als destijds Shell. Unilever wil over naar één hoofdkantoor in Nederland. Nu betalen de houders van de Britse aandelen geen dividendbelasting, houders van de Nederlandse aandelen wel. Met één hoofdkantoor komt het privilege voor de houders van de Britse aandelen te vervallen en dat is wat Unilever volgens RTLZ niet wil.

Daartoe biedt het bedrijf de houders van de Britse aandelen een uitweg: in plaats van dividend, wordt er een 'uitkering in de vorm van kapitaalteruggave' gedaan. En die wordt betaald zonder dividendbelasting. Volgens Unilever is dit in overeenstemming met de wet op de dividendbelasting.

Deze mogelijkheid geldt tot het moment waarop de Nederlandse overheid de dividendbelasting heeft afgeschaft, zo geeft Unilever volgens RTLZ expliciet aan.

Het aandeel Unilever sloot maandag 0,9 procent lager op 46,55 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Goedkeuring deal Unilever in Zuid-Afrika

Gepubliceerd op 22 jun 2018 om 10:47 | Views: 685

Unilever Cert. 16:19
47,47 +0,58 (+1,23%)

JOHANNESBURG (AFN) - De Zuid-Afrikaanse autoriteiten hebben goedkeuring gegeven aan de verkoop van het Zuid-Afrikaanse deel van de spreads-portfolio van Unilever aan investeringsmaatschappij Remgro. Unilever kondigde de verkoop in september vorig jaar aan.

In ruil daarvoor krijgt Unilever het belang van 25,75 procent van Remgro in Unilever South Africa Holdings en een bedrag van 4,9 miljard Zuid-Afrikaanse rand. Daardoor vangt Unilever in totaal omgerekend zo'n 753 miljoen euro voor de bedrijfstak. Er is met de autoriteiten wel afgesproken dat er geen banen verloren mogen gaan als gevolg van de transactie. De deal moet per 2 juli afgerond worden.

Remgro verkreeg het belang in de Zuid-Afrikaanse tak van Unilever in 2007 na een fusie. Het bedrijf van miljardair Johann Rupert denkt echter meer geld te kunnen verdienen met een volledig eigenaarschap van de merken uit het spreads-portfolio als Flora, Rama en Stork, dan als aandeelhouder van een deel van de lokale tak van Unilever.
voda
0
Unilever koopt Italiaans verzorgingsmerk

Gepubliceerd op 25 jun 2018 om 15:37 | Views: 266

Unilever Cert. 16:32
47,47 -0,11 (-0,23%)

ROTTERDAM (AFN) - Unilever heeft een akkoord bereikt over de overname van Equilibra, een Italiaans bedrijf in producten voor persoonlijke verzorging en voedingssupplementen. Het Brits-Nederlandse concern koopt 75 procent van de aandelen van het bedrijf, zo werd maandag bekendgemaakt zonder vermelding van financiële details.

Equilibra blijft na de overname, die nog moet worden goedgekeurd, bestaan als zelfstandig bedrijf. Ook blijft het huidige bestuur in functie en blijft oprichter Franco Bianco als erevoorzitter bij het bedrijf betrokken.

Equilibra zegt met behulp van Unilever uit te willen breiden naar het buitenland. Daarnaast zou de overname het bedrijf helpen zijn positie op de Italiaanse markt te versterken.
voda
0
Unilever rondt eerste deel aandeleninkoop af

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft het eerste deel van het aandeleninkoopprogramma afgerond ter waarde van 3 miljard euro. Dat maakte Brits-Nederlandse concern vrijdag voorbeurs bekend.

In totaal wil Unilever voor 6 miljard aan eigen aandelen terugkopen. Het terugkoopprogramma werd in april bekendgemaakt bij de presentatie van de eerstekwartaalcijfers. Unilever wilde onder meer hiermee ontevreden aandeelhouders tegemoet komen.

Het programma moet voor het eind van het jaar worden voltooid. Unilever is inmiddels gestart met het tweede deel van het inkoopprogramma.

Het aandeel Unilever sloot donderdag 2,4 procent hoger op 48,87 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0
Kwartaal-dividend Unilever Q2 2018
Dividend : € 0,3872

dividendinfo.nl/unilever-cert

ex-dividenddatum : do 02 aug 2018
betaalbaarstelling : wo 05 sept 2018
cash
voda
0
'Unilever belangrijk voor economie'

Gepubliceerd op 30 aug 2018 om 15:23 | Views: 195

Unilever Cert. 15:19
50,01 +0,01 (+0,02%)

WAGENINGEN (AFN) - Unilever is belangrijk voor de Nederlandse economie. Dat zei topman Paul Polman van het was- en levensmiddelenconcern donderdag tijdens een toespraak in Wageningen. Daar opende Unilever een innovatiecentrum.

De jaarlijkse investering in ons land is volgens de bestuurder meer dan 1 miljard euro. En daar profiteren ook heel veel kleinere bedrijven van, benadrukte hij. ,,Veel van die bedrijven zijn hier vertegenwoordigd. Het is de ruggengraat van de Nederlandse economie'', aldus de bestuurder.

De opmerkingen van Polman zijn opvallend, gezien de discussie over het afschaffen van de dividendbelasting. Die omstreden maatregel maakt het volgens het kabinet voor buitenlandse bedrijven aantrekkelijker om zich in Nederland te vestigen en voor Nederlandse bedrijven verdwijnt er dan veel administratief gedoe. Maar juist Unilever is een van de grote bedrijven die tijdens de kabinetsformatie druk heeft uitgeoefend op de onderhandelaars om de dividendbelasting te schrappen.
Senior 1936
0

Nieuw aandeel Unilever ziet licht op 24 december

(ABM FN-Dow Jones) Unilever vereenvoudigt zijn ondernemingsstructuur in het weekend van 22 en 23 december, door de huidige aandelen van de Britse en Nederlandse entiteit in te ruilen voor nieuwe aandelen Unilever. Dat blijkt dinsdag uit documenten op de website van het concern.

De oude aandelen kunnen op vrijdag 21 december voor het laatst worden verhandeld in Londen en Amsterdam. De handel in het nieuwe aandeel moet op 24 december van start gaan. De aandelen worden één op één ingewisseld en vertegenwoordigen een gelijkwaardig economisch belang.

Voor goedkeuring van de aandeel- en certificaathouders belegt Unilever NV een vergadering op 25 oktober in Rotterdam. Unilever PLC vergadert met zijn aandeelhouders op 26 oktober in Londen.

Het aandeel blijft verhandelbaar in Londen, Amsterdam en New York. Het zal waarschijnlijk geen deel meer uitmaken van de Britse FTSE100-index.

Door: ABM Financial News.

voda
0
Unilever negeerde kleine Britse beleggers - media

(ABM FN-Dow Jones) Unilever zou wel eens een fatale fout gemaakt kunnen hebben door kleine beleggers niet te betrekken in de toekomstplannen van het levensmiddelenconcern. Dat zegt zegt directeur Cliff Weight van Share Soc, een vereniging van particuliere beleggers uit Londen, donderdag in De Telegraaf.

Dit maakt het volgens Weight tot het einde spannend of het hoofdkantoor van Unilever naar Rotterdam verhuist en of de bedrijfsstructuur simpeler wordt door de huidige Britse en Nederlandse tak op te laten gaan in een nieuwe naamloze vennootschap.

Volgens Unilever heeft de top de afgelopen zes maanden zo’n 150 gesprekken gevoerd met vooral aandeelhouders van de Engelse tak van Unilever. De gesprekken moesten de aandeelhouders over de streep te trekken. 75 procent van die beleggers moeten op 26 oktober in Londen instemmen met de plannen van Unilever. Maar de Unilever-top sprak volgens Weight vooral met de grote jongens.

"De kleine beleggers zijn volledig genegeerd", zo zegt Weight. Had Unilever wel gesproken met de kleine beleggers, dan had Share Soc mogelijk een positieve aanbeveling kunnen doen. Dat gebeurt nu niet. "We zeggen geen ja en geen nee. De zaak is te ingewikkeld en uitgebalanceerd. Voor beiden valt iets te zeggen", aldus Weight.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
894 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:38
Koers 44,230
Verschil +0,360 (+0,82%)
Hoog 44,380
Laag 43,850
Volume 2.344.660
Volume gemiddeld 1.329.641
Volume gisteren 1.974.897