Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Het rommelt in Frankrijk

2.164 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 ... 105 106 107 108 109 » | Laatste
voda
0
Correctie: Franse industrie groeit minder hard

(ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de Franse industrie is in juni minder hard gegroeid, terwijl er bij de dienstensector sprake was van een groeiversnelling. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex voor de industrie daalde van 54,4 in mei naar 53,1 deze maand. Dit is de laagste stand in 16 maanden.

In de dienstensector was er sprake van een groeiversnelling. Deze index steeg van 54,3 naar 56,4, het hoogste niveau in twee maanden.

De samengestelde inkoopmanagersindex, voor zowel de industrie en dienstensector, noteerde op 55,6. Dit was een maand eerder nog 54,2.

Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

Correctie: vanwege deelindex dienstensector.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Groeitempo Franse economie omlaag

(ABM FN) De Franse economie is in het eerste kwartaal van 2018 minder had gegroeid dan in het vierde kwartaal. Dit bleek vrijdag uit een tweede raming van het Franse statistiekbureau Insee.

Het bruto binnenlands product van Frankrijk steeg met 0,2 procent in het eerste kwartaal, waar in een eerste raming nog een groei van 0,3 procent werd gemeten.

In het vierde kwartaal bedroeg de groei van het bbp nog 0,7 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Franse consumentenprijzen stijgen iets harder

(ABM FN-Dow Jones) De Franse consumentenprijzen zijn in juni iets harder gestegen dan in mei. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van het Franse statistiekbureau Insee.

Het prijspeil steeg in juni ten opzichte van een jaar terug met 2,1 procent. In mei was de inflatie 2,0 procent.

Op maandbasis was er sprake van een stijging van 0,1 procent in juni, ten opzichte van 0,4 procent in mei.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Inflatie Frankrijk stijgt

Gepubliceerd op 29 jun 2018 om 09:45 | Views: 581

PARIJS (AFN) - De inflatie in Frankrijk is in juni gestegen naar 2,1 procent op jaarbasis, van 2 procent in mei. Dat meldde het Franse statistiekbureau op basis van voorlopige ramingen.

De stijging was conform de verwachtingen van economen. Op basis van de geharmoniseerde Europese meetmethode bedroeg de inflatie 2,4 procent, tegen 2,3 procent een maand eerder.

Verder werd bekendgemaakt dat de uitgaven van Franse consumenten in mei met 0,2 procent zijn gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Economen gingen gemiddeld uit van een minieme stijging met 0,1 procent. De producentenprijzen lagen in Frankrijk vorige maand 0,6 procent hoger dan in april.
voda
0
Activiteit Franse industrie groeit minder hard

(ABM FN) De activiteit in de Franse industrie is in juni gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dit maakte onderzoeksbureau Markit Economics maandag bekend.

De inkoopmanagersindex voor de industrie daalde van 54,4 in mei naar 52,5 afgelopen maand. Dit markeerde het laagste niveau in zestien maanden.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Groeitempo Franse dienstensector versneld licht

(ABM FN-Dow Jones) De activiteit in de Franse dienstensector is in juni ten opzichte van de voorgaande maand gestegen. Dit bleek woensdag uit cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex voor de Franse dienstensector steeg van 54,3 in mei naar 55,9 afgelopen maand. Er was een stijging naar 55,0 verwacht.

Eerder werd al bekend dat de inkoopmanagersindex voor de industrie daalde van 54,4 in mei naar 52,5 in juni.

Dit bracht de samengestelde index op 55,0 tegenover 54,2 in mei.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Omzetdruk bij Sodexo

(ABM FN-Dow Jones) Sodexo heeft in de eerste negen maanden van het lopende gebroken boekjaar de omzet onder druk zien staan, maar de resultaten waren wel conform de recent neerwaarts bijgestelde verwachtingen. Dit bleek uit de cijfers die het Franse catering- en schoonmaakbedrijf donderdag voorbeurs bekendmaakte.

In de afgelopen negen maanden, eindigend op 31 mei, daalde de omzet met krap drie procent tot 15,5 miljard euro. Op autonome basis groeide de omzet evenwel met 1,6 procent. Wisselkoersen drukten met 6,6 procent op de omzet. Vooral bij het segment Educatie was er sprake van omzetdruk met een krimp van ruim 11 procent, terwijl bij Business & Administrations de omzet juist met krap drie procent aantrok. De omzet uit Health Care and Seniors daalde met 5,5 procent.

CEO Denis Machuel stelde dat er stappen worden genomen om de prestaties op de korte termijn te verbeteren en de groei voor de lange termijn aan te jagen. De topman bleef dan ook achter de recente neerwaarts bijgestelde outlook staan.

Daarmee mikt Sodexo op een autonome omzetgroei van 1,0 tot 1,5 procent, exclusief de impact van een extra week dit jaar. De onderliggende operationele winstmarge zal exclusief wisselkoerseffecten uitkomen rond 5,7 procent.

Het aandeel Sodexo daalde woensdag 3,1 procent tot 82,88 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Bouygues voert druk op Altice Europe op

Gepubliceerd op 5 jul 2018 om 08:02 | Views: 1.854

ALTICE EUROPE N.V. 16:16
3,19 +0,02 (+0,47%)

Bouygues 16:16
37,61 +0,31 (+0,83%)

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse telecomaanbieder Bouygues Telecom is klaar om een overname te doen. Daarvoor moeten er alleen wel partijen bereid te zijn te verkopen, heeft topman Olivier Roussat op een Franse radiozender gezegd. Bouygues aast naar verluidt al enige tijd op Altice Europe-dochter SFR.

Altice liet deze week nog eens weten geen plannen te hebben om SFR te verkopen. Topman Alain Weill gaf daarbij wel aan dat er een consolidatieslag aan zit te komen in de Franse telecommarkt. Volgens Weill staat SFR er echter goed voor en trok het meer nieuwe klanten dan de concurrentie.
voda
0
Meer omzet voor Remy Cointreau

(ABM FN-Dow Jones) Rémy Cointreau heeft in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar weer meer omzet geboekt. Dit liet de Franse drankenproducent vrijdag weten.

In totaal behaalde Rémy Cointreau in het eerste kwartaal dat eindigde op 30 juni, een omzet van 241,5 miljoen euro, tegenover 240,2 miljoen in het fiscale eerste kwartaal een jaar eerder. Dat betekende een omzetgroei van 0,5 procent en 5,9 procent op een autonome basis.

De divisie House of Rémy Martin zag de omzet op jaarbasis stijgen van 156,6 miljoen euro naar 163,5 miljoen euro. Bij deze tak werden twee vestigingen geopend door Louis XIII. De tak profiteerde vooral van China en de reisindustrie.

Bij de partnermerken daalde de omzet echter autonoom met bijna 20 procent van 25,0 miljoen naar 20,2 miljoen euro na beëindiging van diverse distributiecontracten. Deze omstandigheid verhulde de goede gang van zaken in Rusland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Liqueurs & Sprits liet op een autonome basis een plus zien van 2,8 procent naar 57,8 miljoen euro.

Regionaal tekende zich volgens het Franse bedrijf een 'robuuste' groeitrend af in China, Japan en Singapore. Prijsstijgingen in de beide Amerika's zorgden voor vertraging in de tendens, maar de verwachting is dat daarin zich de komende kwartalen een normalisering aftekent.

De onderneming houdt vast aan de verwachting dat het operationeel resultaat in het lopende fiscale boekjaar 2018/2019 tegen constante valutakoersen groeit.

Het aandeel Remy Cointreau noteerde vrijdag 2,5 procent hoger op 118,50 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Tassen Hermès vinden gretig aftrek in Azië

Gepubliceerd op 20 jul 2018 om 10:15 | Views: 732

PARIJS (AFN) - Het Franse luxemerk Hermès heeft de eerste helft van het jaar goede zaken gedaan. Met name in Azië vonden de parfums, sjaaltjes, dassen en tassen van merken als Birkin en Kelly gretig aftrek. Al met al resulteerde dit in een stevige omzetgroei.

Hermès behaalde een omzet van bijna 2,9 miljard euro. Dat betekende een stijging van 5 procent ten opzichte van een jaar eerder. Op basis van gelijke wisselkoersen was de groei 11 procent. Winstcijfers meldde het bedrijf niet.

De verkopen in China en andere landen in Azië stegen in de periode met 15 procent, vooruit geholpen door nieuwe winkels in Hongkong en China. In Japan was sprake van een groei met 7 procent. Ook in de Verenigde Staten en in Europa sleet Hermès meer van zijn waren. Voor het hele jaar houden de Fransen rekening met verdere groei. Half september publiceert het bedrijf meer gedetailleerde halfjaarresultaten.
voda
0
Miljardenovername in technologiesector

(ABM FN-Dow Jones) Atos staat op het punt de Amerikaanse branchegenoot Syntel over te nemen. Dit maakte het
Franse adviesbureau en IT-bedrijf zondagavond bekend.

Het bedrijf wil 41 dollar betalen voor een aandeel Syntel. Met de overname krijgt Atos toegang tot het klantenbestand van Syntel. Dat bestaat vooral uit grote financiële dienstverleners als American Express, State Street Bank en FedEx. De deal vertegenwoordigt een waarde van 3,4 miljard dollar.

Volgens Thierry Breton, bestuursvoorzitter van Atos, is Syntel vooral sterk op het gebied van sociale media, analyse en automatisering.

Atos is ongeveer vijf keer groter dan Syntel en heeft een beurswaarde rond de 13 miljard dollar. Waar Atos zich concentreert op projecten met een looptijd van tussen de vijf en zeven jaar, kiest Syntel over het algemeen juist voor voor korter lopende projecten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Sterke euro drukt omzet Michelin

(ABM FN) Michelin heeft in de eerste zes maanden van dit jaar minder omzet geboekt door de dure euro, terwijl de verkoop van autobanden stabiel bleef. Dit maakte de Franse bandenfabrikant bekend.

De kwartaalomzet daalde in de afgelopen zes maanden van 11,1 miljard tot 10,6 miljard euro. De volumegroei bleef stabiel, maar groeide in het tweede kwartaal wel sneller dan in het eerste kwartaal. Michelin sprak van een moeilijke vergelijkingsbasis ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Vooral de verkopen van autobanden voor grotere auto's steeg met 14 procent aanzienlijk.

Michelin genoot van een positieve impact van 264 miljoen euro uit een gunstige prijs/mix-aanbod en grondstofkosten. Negatieve wisselkoerseffecten drukten evenwel voor 218 miljoen euro op het resultaat. Het bedrijf verkoopt veel banden in Amerikaanse dollars.

Onder de streep restte een nettowinst van 917 miljoen euro, hetgeen meer was dan de 863 miljoen euro een jaar eerder. De nettoschuld liep flink op van 1,7 miljard tot 3,8 miljard euro, mede vanwege de uitbetaling van dividend en het inkopen van eigen aandelen. Bovendien deed Michelin een tweetal overnames.

Michelin verwacht onverminderd dat de terugkerende operationele inkomsten tegen constante wisselkoerseffecten dit jaar hoger zullen uitvallen dan een jaar eerder. Bovendien wil Michelin een vrije kasstroom aanhouden van meer dan 1.100 miljoen euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Franse industrie groeit harder

(ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de Franse industrie is in juli harder gegroeid, terwijl er bij de dienstensector sprake was van een groeivertraging. Dit bleek dinsdag uit voorlopige cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex voor de industrie steeg van 52,5 in juni naar 53,1 deze maand. Dit is de hoogste stand in twee maanden.

In de dienstensector was er evenwel sprake van een groeivertraging. Deze index daalde van 55,9 naar 55,3, het laagste niveau in twee maanden.

De samengestelde inkoopmanagersindex, voor zowel de industrie en dienstensector, noteerde op 54,5. Dit was een maand eerder nog 55,0.

Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Vertrouwen Franse ondernemers daalt licht

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van Franse ondernemers in de economie is in juli licht gedaald. Dit meldde statistiekbureau Insee dinsdagochtend.

De index voor het ondernemersklimaat daalde in juli ten opzichte van juni van 109 naar 108. Dat was ruimschoots boven het langjarig gemiddelde van 100, maar iets lager dan gemiddelde verwachting van 110.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Peugeot boekt spectaculaire omzetstijging

(ABM FN-Dow Jones) Peugeot heeft in de eerste helft van 2018 de omzet en winst fors zien oplopen. Dit bleek dinsdag voorbeurs tijdens de publicatie van de halfjaarcijfers van de Franse autofabrikant.

Peugeot boekte in de eerste helft van dit jaar op jaarbasis een omzetsprong van maar liefst 40,1 procent naar 38,6 miljard euro.

Volgens topman Carlos Tavares is de groep al een aantal jaar goed op weg om de "wereldwijde winstgevendheid, efficiëntie en volumes te verhogen", waarbij onder meer de Opel Vauxhall divisie goede resultaten begint te leveren.

Het operationele resultaat steeg van 1.925 miljoen naar 2.267 miljoen euro. Dit bleek goed voor een terugkerende operationele winstmarge van 7,8 procent, hetgeen 0,4 procentpunt meer was ten opzichte van de marge een jaar eerder.

De autoproducent streeft voor de periode 2016 tot en met 2018 naar een gemiddelde terugkerende operationele winstmarge van 4,5 procent. Per 2021 moet deze meer dan 6 procent bedragen.

Daarnaast heeft Peugeot zich ten doel gesteld per 2018 een omzetgroei te realiseren van 10 procent in vergelijking tot 2015, waarna het concern streeft naar een groei van de omzet met nog eens 15 procent per 2021.

Het aandeel Peugeot sloot maandag in Parijs 1,2 procent lager op 20,43 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Franse producentenprijzen stijgen

(ABM FN) De Franse producentenprijzen zijn in juni op jaarbasis in een hoger tempo gestegen dan een maand eerder. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Franse statistiekbureau Insee.

Vergeleken met een jaar eerder liepen de producentenprijzen afgelopen maand met 3,2 procent op. In mei steeg de producentenprijsindex met 2,5 procent.

Op maandbasis stegen de producentenprijzen afgelopen maand met 0,3 procent, terwijl er in mei sprake was van een toename van 0,6 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Stemming Franse consumenten stabiel

(ABM FN-Dow Jones) Franse consumenten bleven in juli licht sceptisch over de economie, meldde statistiekbureau Insee donderdagochtend.

De index voor het consumentenvertrouwen bleef staan op 97, gelijk aan de stand in juni.

In mei stond de index nog op 99 en in de drie maanden daarvoor stond het vertrouwen op het langjarige gemiddelde van 100.

Het oordeel over de persoonlijke financiële situatie in de nabije toekomst verbeterde licht in juli, met 2 punten, terwijl het oordeel over de huidige situatie gelijk bleef.

De Franse consument werd met name positiever over zijn vermogen om in de nabije toekomst te sparen. Hij werd iets minder positief over de vraag, hoe de huidige levensstandaard in Frankrijk is.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Groei Franse economie blijft onveranderd

Gepubliceerd op 27 jul 2018 om 08:26 | Views: 182

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse economie heeft in het tweede kwartaal een vergelijkbare groei laten zien als in de eerste drie maanden van dit jaar. Economen hadden juist gemiddeld verwacht dat de economie iets sterker zou groeien.

De groei bedroeg 0,2 procent in vergelijking met het eerste kwartaal. Toen ging de Franse economie ook met 0,2 procent vooruit. Economen hadden gedacht dat de groei zou uitkomen op 0,3 procent. Op jaarbasis was sprake van een economische vooruitgang met 1,7 procent, tegen 2,2 procent in het eerste kwartaal. Hier was gerekend op 1,9 procent.

Volgens het Franse statistiekbureau werd de groei geremd door zwakkere consumentenbestedingen en een reeks nationale stakingen, onder meer door spoorwerkers.
voda
0
Oplopende kosten zetten rem op winst Renault

Gepubliceerd op 27 jul 2018 om 08:47 | Views: 13

Renault 26 jul
73,21 0,00 (0,00%)

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse automaker Renault heeft de eerste helft van het jaar afgesloten met een lagere winst dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het bedrijf kampte met oplopende kosten voor materialen en grondstoffen terwijl ook wisselkoerseffecten negatief uitpakten. Verder zette de automaker geld opzij om een reorganisatie te bekostigen.

Renault sloot de periode af met een nettowinst van 2 miljard euro. Daarmee viel deze 16 procent lager uit dan in 2017, onder meer door een lagere bijdrage van zijn belang in partner Nissan. Qua winstmarges wist Renault de resultaten wel te verbeteren. De omzet van de automaker kwam uit op bijna 30 miljard euro.

Het bedrijf handhaafde zijn verwachtingen voor het hele boekjaar, waarbij het uitgaat van een hogere omzet en een verbetering van het rendement op de opbrengsten tot meer dan 6 procent.
voda
0
Franse consumentenprijzen stijgen 2,3 procent

(ABM FN-Dow Jones) De Franse consumentenprijzen zijn in juli harder gestegen dan in juni. Dit bleek dinsdag uit voorlopige cijfers van het Franse statistiekbureau Insee.

Het prijspeil steeg in juli ten opzichte van een jaar terug met 2,3 procent. In juni was de inflatie 2,0 procent, net als in mei.

Op maandbasis was er vermoedelijk sprake van een daling van 0,1 procent in juli, ten opzichte van een pas op de plaats in juni.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
2.164 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 ... 105 106 107 108 109 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.380,34 +0,04%
 EUR/USD 1,0644 -0,26%
 WTI 82,08 -0,16%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%