Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Trump doet schepje bovenop handelsdreigement

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 alexnr75 1 augustus 2018 08:20
    @Jopie
    Het is een wijdverbreid misverstand dat het voor de VS wat uitmaakt als, wie dan ook, zijn treasuries verkoopt. Ik denk dat de chinezen dan zelf gaan "piepen" omdat hun munt in waarde zal stijgen.
    In de wereld is er veel belangstelling om te investeren in deze treasuries. Het is het enige schuldpapier wat echt gegarandeerd is als het fout gaat in de wereld.
  2. forum rang 7 Thorgall 1 augustus 2018 13:10
    quote:

    alexnr75 schreef op 1 augustus 2018 08:20:

    @Jopie
    Het is een wijdverbreid misverstand dat het voor de VS wat uitmaakt als, wie dan ook, zijn treasuries verkoopt. Ik denk dat de chinezen dan zelf gaan "piepen" omdat hun munt in waarde zal stijgen.
    In de wereld is er veel belangstelling om te investeren in deze treasuries. Het is het enige schuldpapier wat echt gegarandeerd is als het fout gaat in de wereld.
    dat laatste valt wel mee. De dollar is meer eenoog in het land der blinden. Schuldpapier dat echt zekerheden bied zijn absoluut niet in dollars, maar in zwitserse francs.
  3. [verwijderd] 1 augustus 2018 16:32

    En wat velen al denken, slachtoffer zal Amerika zijn.
    Alleen de clown weet het nog niet.

    Morgan Stanley hijst stormbal
    Analisten van de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley hebben gewaarschuwd voor een aanstaande koersval op de aandelenbeurzen. "De uitverkoop is nog maar net begonnen, en deze correctie zal de ergste zijn sinds februari


    Hij geeft in zijn interview aan, dat de tariff strijdt slecht is voor Trump administratie en dat ze (amerikanen) de pijn zullen voelen.

    Okey, het is een bankier.... maar Trump heeft geen inzicht in hoe handel wordt gedreven en waarom er een begrotings tekort is.
    Hij wijst alleen naar onreglementair subsidies business en dat China de boel aan het dumpen is, maar vergeet dat hij en andere landen precies hetzelfde doen om de markt te beschermen.

    Clown moet kijken naar zijn eigen land (huizenprijzen schieten omhoog, schuld neemt toe, creditcard & american express uitgaven rijzen weer de pan uit, slechte infrastructuur etc...).

    Er zal veel geld worden verbrandt als de beurs in USA in elkaar klapt.
    China is geen Nederland, waar wij alles accepteren en de "b..ch" zijn van Amerika. Dit is ook weer een gegeven die bij Trump ontbreekt. Hij weet niet hoe de chinezen zijn (net als toen ze de oorlog zijn begonnen met VC en Iran). Er is meer schade gericht dan dat ze strijd hebben gewonnen.

    Handelsoorlog zal Amerika voelen en zullen de Amerikanen, tegen hogere prijzen, meer op de pof moeten leven om een eind product te kunnen kopen.

  4. [verwijderd] 2 augustus 2018 14:52
    quote:

    Thorgall schreef op 1 augustus 2018 15:53:

    [...]ken je cijfers. De VS heeft nog steeds een fors begrotingstekort.
    Maar het grote voordeel daar is , er wordt aan gewerkt Trump is niet zo'n slaper (zuiper) als Junker. Na het puinruimen krijgt de auto en staalindustrie een flinke oppepper. De olie industry is al meer dan self supporting
  5. [verwijderd] 15 augustus 2018 04:55
    quote:

    snuf13 schreef op 2 augustus 2018 23:33:

    De VS ( theoretisch failliet ) gaat een languit!!! Zal zo enorm dalen, dat de meesten het niet geloven....

    Tijd is de enige bron!!! Tijd!!!!
    Amerika was al de grootse economy onder de landsverrader Obama, maar Trump gaat de VS weer echt groot maken. Inmiddels heeft hij 3.9 miljoen baneb gegenereerd, als een beginnetje. De ecomomische groei wordt steeds naar boven bijgesteld, het omgekeerde is het geval met de E.U. De euro is alweer gedropt van 1.21 naar 1.13, en maar printen in Brussel!
  6. [verwijderd] 17 augustus 2018 08:00
    quote:

    fred12345 schreef op 15 augustus 2018 07:59:

    Trump hanteert sadistische maffia praktijken...de V.S. is de machtigste partij en hiervan maakt hij misbruik. De man is een schande in deze wereld.
    Hij is ook oerdom bezig....minder import, maar een hogere $...per saldo blijft daardoor het handelstekort hetzelfde.
    Trump is een uiterst bekwamen zaken man, Decenia's heeft he buitenland geprofiteerd van de ongelijke importtaxen. VS autos in Europa en china kosten 25% tax, omgekeerd rekende de VS 2.5%. Ook staal en aluminium hebben ongelijke invoerrechten. De import naar de VS nam verschrikkelijk toe, en de eigen productie viel sterk achteruit. Nu hebben ze een zakenman aan het hoofd die dit even recht gaat strijken. Wat is hier nu onredelijk aan ??
    Een hogere dollar maakt het verschil juist groter, de invoer wordt juist goedkoper voor hun, terwijl de uitvoer duurder(nog moeilijker) wordt
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links