Air France - KLM « Terug naar discussie overzicht

Sectornieuws

2.433 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 ... 118 119 120 121 122 » | Laatste
voda
0
Lufthansa vervoert recordaantal passagiers

(ABM FN-Dow Jones) Lufthansa heeft in het afgelopen halfjaar een recordaantal passagiers vervoerd, maar er bleef wel sprake van een vlakke omzet- en winstontwikkeling. Dit bleek dinsdag uit de resultaten van de Duitse luchtvaartmaatschappij.

In het afgelopen halfjaar steeg de omzet met 5,2 procent, exclusief de impact van de invoering van de IFRS 15-boekhoudregels. Inclusief deze impact kwam de omzet uit op 16,9 miljard euro, hetgeen volgens Lufthansa in lijn lag met de omzet een jaar eerder.

Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBIT), een belangrijke maatstaf voor de winstontwikkeling bij Lufthansa, kwam met 1.008 miljoen euro grofweg stabiel uit ten opzichte van een jaar eerder. De EBIT-marge daalde fractioneel tot 6,0 procent.

Onder de streep restte een nettowinst van 667 miljoen euro tegenover 672 miljoen euro een jaar eerder. Lufthansa had te kampen met hogere brandstofkosten, maar wist de impact hiervan deels te beperkten door kostenverlagingen. De brandstofkosten stegen met 216 miljoen euro tot 2,8 miljard euro. Bovendien waren er integratiekosten in verband met Eurowings en gestegen kosten door vertragingen en de annuleringen van vluchten.

In het afgelopen halfjaar vervoerde Lufthansa 67 miljoen passagiers, hetgeen niet eerder gebeurde in de eerste zes maanden van een jaar. De capaciteit en stoelbezetting kwamen ook op recordniveaus uit, aldus de luchtvaartmaatschappij.

Lufthansa handhaafde grofweg de verwachtingen voor 2018, maar verwacht wel dat de capaciteit dit jaar vermoedelijk met circa 8 procent zal stijgen. Eerder werd nog uitgegaan van een groei met 8,5 procent. De brandstofkosten zullen dit jaar vermoedelijk 850 miljoen euro hoger liggen dan in 2017. Lufthansa verwacht nu wel een lichte stijging van de omzet per eenheid. De luchtvaartmaatschappij houdt vast aan een aangepaste EBIT voor 2018 die slechts iets lager uitvalt dan in het recordjaar 2017.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Nederlandse piloten Ryanair willen staken

Gepubliceerd op 31 jul 2018 om 13:41 | Views: 388

Air France-KLM 14:54
7,86 +0,27 (+3,61%)

AMSTERDAM (AFN) - De brede onrust bij Ryanair door opstandig personeel laait ook op in Nederland. De in Nederland werkzame piloten van de prijsvechter leggen het werk neer als Ryanair niet met betere voorstellen komt voor hun arbeidsvoorwaarden. Pilotenvakbond VNV, die een raadpleging hield onder leden, spreekt van een laatste kans voor de maatschappij.

Later op dinsdag wordt een laatste ultimatum verstuurd naar het Ierse bedrijf. De collega's die zijn aangesloten bij de vakbond VC in Duitsland, waar ook veel Nederlanders vliegen, stemden eerder ook al met ruime meerderheid in met acties. Daarbij kreeg Ryanair tot 7 augustus de tijd om met voorstellen te komen.

Volgens een woordvoerder van VNV lijken acties onafwendbaar omdat een een knieval van de prijsvechter niet waarschijnlijk is. De Nederlandse piloten sluiten aan bij Europese collega's die hun roep om betere arbeidsvoorwaarden al langer kracht bijzetten met werkonderbrekingen. Deze acties raakten al vluchten van en naar bestemmingen in Nederland.

Vluchten annuleren

Stakingen door in Nederland werkzame piloten zullen naar verwachting 24 uur van tevoren worden aangekondigd, waar volgens VNV een wettelijke termijn bestaat van 12 uur. Dit om gedupeerde vakantiegangers enigszins tegemoet te komen. Ryanair biedt in Nederland vluchten aan vanaf Eindhoven, Amsterdam en Maastricht.

Linksom of rechtsom betekenen stakingen dat Ryanair, dat al kampt met een krap pilotenbestand, vluchten moet annuleren. Mocht de prijsvechter besluiten om van elders piloten in te vliegen om vluchten uit te voeren, betekent dit vrijwel zeker elders een gat in het rooster en dus annuleringen. Vakantiegangers zouden als gevolg van stakingen langer op hun vakantiebestemming moeten vertoeven. De extra kosten die daarmee zijn gemoeid, zijn volgens VNV voor rekening van Ryanair.

De prijsvechter dreigde, bij monde van topman Michael O'Leary, om meer banen naar Polen te verplaatsen bij aanhoudende werkonderbrekingen. De Ieren vliegen momenteel op 86 luchthavens verdeeld over 37 landen. Vorig jaar stapten 130 miljoen passagiers aan boord bij Ryanair.
voda
0
Passagiersvervoer Ryanair stijgt

(ABM FN-Dow Jones) Ryanair heeft in juli meer passagiers vervoerd, terwijl de bezettingsgraad een pas op de plaats maakte. Dit maakte de Ierse luchtvaartmaatschappij donderdag bekend.

Ryanair vervoerde in juli 13,1 miljoen passagiers. Dat is 4 procent meer dan in juli een jaar geleden. De bezettingsgraad bleef onveranderd op 97 procent.

In juli dit jaar liepen bijna 200.000 passagiers hun vlucht mis. Enerzijds was dit als gevolg van stakingen door luchtverkeersleiders, maar anderzijds ook door te weinig personeel aan de kant van Ryanair zelf, waar piloten en cabinepersoneel "onnodig" staakten.

In de afgelopen 12 maanden steeg het aantal door Ryanair vervoerde passagiers met 7 procent tot 133,5 miljoen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Emirates gaat extra vliegen op Nederland

Gepubliceerd op 2 aug 2018 om 10:42 | Views: 841

Air France-KLM 14:19
8,34 +0,20 (+2,51%)

AMSTERDAM (AFN) - Emirates gaat extra vliegen op Schiphol vanwege een sterke vraag vanuit de markt. De luchtvaartmaatschappij uit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) voegt vijf extra vluchten per week toe tussen Dubai en Amsterdam. Het gaat om een aanvulling op de al bestaande dubbele dagelijkse vlucht.

De Arabieren zetten voor de extra vluchten overigens niet hun grote 'dubbeldekker' Airbus A380 in. De nieuwe diensten wordt uitgevoerd door een toestel van het type Boeing 777. Vier van de extra wekelijkse vluchten staan vanaf 1 december in de dienstregeling. De vijfde extra vlucht tussen Dubai en Amsterdam vertrekt met ingang van 1 januari volgend jaar. Voor de al bestaande twee dagelijkse vluchten blijft de maatschappij wel met A380s vliegen.

Emirates is de grootste van de zogenoemde Golfmaatschappijen. Het staatsbedrijf is inmiddels uitgegroeid tot 's werelds grootste aanbieder van intercontinentale vluchten. Die opmars is mede ten koste gegaan van Europese concurrenten als Air France-KLM en Lufthansa.
Bertussie
0
Air France KLM and Air Europa plan joint venture

3 Aug 2018 by Mark Caswell

Air France KLM and Air Europa have announced plans for a joint venture on routes between Europe and Central and South America.

The two companies currently codeshare on around 40 routes within Europe, mainly between and beyond the respective bases at Paris, Amsterdam and Madrid.

In a statement the carriers said that they were “currently conducting an integral analysis of a deeper and expanded cooperation, aiming at a joint venture agreement between Air France-KLM and Air Europa between Europe and Central/South America to strengthen the joint offer to customers”.

The companies said that the complementary nature of their respective networks to and from Central and South America “will provide significant additional benefits for customers in the form of better connectivity, increased seat availability and a basis to launch new routes and direct flights between the two continents”.

Air France, KLM and Air Europa are all members of the Skyteam airline alliance.

Commenting on the news Frédéric Gagey, Chief Executive Officer and Chief Financial Officer, Air France-KLM, said:

“The deepening of our cooperation with Air Europa through a joint venture will provide a strong foundation for us to work even closer together in order to enhance our offer on routes between Europe and Central / South America.

“We are striving to even increase and improve our current leading role on these markets and offer our joint customers more benefits together with our long term partner Air Europa.”

www.businesstraveller.com/business-tr...
voda
0
EasyJet vervoerde meer passagiers in juli

(ABM FN-Dow Jones) Luchtvaartmaatschappij EasyJet heeft in juli van dit jaar meer passagiers vervoerd dan een jaar eerder. Dit bleek maandag uit de maandelijkse vervoerscijfers van de Britse prijsvechter.

Vergeleken met juli 2017 steeg het passagiersvervoer van de prijsvechter met 4,5 procent naar 8,5 miljoen passagiers. De capaciteit nam met 4,4 procent toe en de bezettingsgraad liep op maandbasis met 0,1 procentpunt op naar 96,9 procent.

Het passagiersvervoer steeg in de twaalf maanden tot en met juli met 6,2 procent en kwam daarmee zo uit boven de 83 miljoen passagiers, stelde EasyJet.

EasyJet stelde bovendien afgelopen maand te zijn gestart met de rekrutering van meer dan 1.200 nieuwe permanente en tijdelijke posities bij het cabinepersoneel. Meer dan de helft van deze posities is in het Verenigd Koninkrijk, de rest is verspreid over de diverse Europese bases van easyJet.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Luchtvrachtvervoer minder sterk gegroeid

(ABM FN-Dow Jones) Het mondiale vrachtvervoer van luchtvaartmaatschappijen is in juni op jaarbasis gestegen, maar de groei kwam lager uit dan de gemiddelde groei in het afgelopen halfjaar. Dit bleek woensdag uit cijfers van de wereldluchtvaartorganisatie IATA.

Het luchtvrachtvervoer groeide, gemeten in tonnage vracht en gerekend naar het aantal kilometers, in juni met 2,7 procent. De groei ligt lager dan de gemiddelde groei in het afgelopen halfjaar, die uitkwam op 4,7 procent. De halfjaargroei is dan weer minder dan de helft van de groei uit de eerste zes maanden van vorig jaar. In mei groeide het vrachtvervoer nog met 3,8 procent.

De ingezette capaciteit groeide met 4,1 procent, waardoor de benuttingsgraad evenwel met 0,6 procentpunt daalde naar 44,3 procent.

De afname van het groeitempo van het luchtvrachtvervoer correspondeert met de afgenomen stijging van het aantal nieuwe exportorders, zo merkte IATA op.

Met name luchtvrachtvervoerders uit Latijns-Amerika profiteerden van een groei, met een toename van 5,9 procent. Bij maatschappijen uit Europa en het Midden-Oosten bedroeg de groei respectievelijk 3,3 en 3,8 procent. Noord-Amerika en Azië/Pacific realiseerden tussen de anderhalf en vier procent groei. Afrika was de enige regio met krimp. Luchtvaartmaatschappijen uit dat continent vervoerden 8,5 procent minder vracht.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Duitse piloten Ryanair kondigen staking aan

Gepubliceerd op 8 aug 2018 om 11:32 | Views: 663

Air France-KLM 15:00
8,93 +0,13 (+1,50%)

FRANKFURT (AFN/RTR) - Duitse piloten van Ryanair leggen vrijdag voor 24 uur het werk neer. Dat meldde de Duitse vakbond VC woensdag. Met de acties willen de vliegers hun roep om betere arbeidsvoorwaarden bij de Ierse prijsvechter kracht bijzetten.

Als gevolg van de acties gaan 250 vluchten in Duitsland niet door, zo meldde Ryanair. Reizigers kunnen vluchten gratis omboeken of krijgen hun geld terug. Ook in Zweden, België en Ierland wordt vrijdag gestaakt. In België worden om die reden 104 vluchten geschrapt, waarvan 82 via het ook bij Nederlandse reizigers populaire Brussels South Charleroi Airport.

Eerder waren al werkonderbrekingen in Italië, Ierland, Portugal, Spanje en België. Het conflict met Ryanair draait vooral om de 'cultuur' binnen de budgetmaatschappij.

De in Nederland actieve piloten van Ryanair houden hun kruit vooralsnog droog. Pilotenvakbond VNV liet desgevraagd weten nog geen besluit te hebben genomen over acties. Of en wanneer de Nederlandse piloten het werk neerleggen laten ze zeker twaalf uur, en zo mogelijk zelfs 24 uur, van tevoren weten.
voda
0
Ryanair wil via rechter staking voorkomen

(ABM FN-Dow Jones) Ryanair heeft De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers in een kort geding gedagvaard, met als inzet een stakingsverbod dit zomerseizoen. Dit maakte de VNV woensdag bekend.

De vereniging zei verrast te zijn door de stap van Ryanair. "Nergens anders in Europa heeft Ryanair recent een staking van haar piloten via de rechter proberen tegen te houden", aldus VNV, die de stap van de Ierse prijsvechter ook voorbarig noemde. De VNV heeft naar eigen zeggen namelijk nog niet het voornemen uitgesproken om deze zomer bij Ryanair te gaan staken.

"Met deze dagvaarding probeert Ryanair wederom rechten van haar medewerkers te ontnemen", stelde de vereniging, die toevoegde "woedend" te zijn over de aanval van de luchtvaartmaatschappij op het stakingsrecht van de piloten.

Het kort geding vindt 9 augustus om half vier plaats in de rechtbank te Haarlem.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
EasyJet breidt aanbod op Schiphol uit

Gepubliceerd op 9 aug 2018 om 09:29 | Views: 988

Air France-KLM 13:26
9,00 0,00 (-0,02%)

easyJet 13:26
1.569,00 -10,00 (-0,63%)

SCHIPHOL (AFN) - De Britse luchtvaartmaatschappij easyJet breidt haar aanbod uit op Schiphol. De concurrent van onder meer Air France-KLM gaat komende winterperiode vanaf Schiphol ook twee keer per week op Fuerteventura op de Canarische Eilanden vliegen. Daarnaast worden er deze winter frequenties toegevoegd op bestemmingen die erg populair zijn bij zakenreizigers, zoals Zürich, Boedapest en Wenen.

EasyJet biedt vanaf Schiphol meer dan veertig bestemmingen aan. Daarmee is het een van de grootste luchtvaartmaatschappijen op de Nederlandse luchthaven.
voda
0
Groei passagiersvervoer zet door in juni - IATA

(ABM FN-Dow Jones) Het passagiersvervoer in de mondiale luchtvaartsector is in juni opnieuw gestegen. Dit meldde brancheorganisatie IATA donderdag.

"De eerste helft van 2018 is geëindigd met een maand die weer bovengemiddeld goed is verlopen. Dat is een goede indicator voor het huidige hoogseizoen", concludeerde CEO Alexandre de Juniac. Wel merkte de topman op dat de handelsoorlog tussen de VS en China een schaduw over het vliegverkeer werpt. Ook reduceren de stijgende brandstofprijzen de stimulans van lage ticketprijzen.

Het aantal gevlogen kilometers door betalende passagiers steeg in juni met 7,8 procent ten opzichte een jaar eerder. Deze stijging was veel sterker dan de toename van 6 procent in mei en april .

De ingezette capaciteit steeg met 6,5 procent en de bezettingsgraad nam met 1 procentpunt toe tot 82,8 procent.

In elke regio was sprake van groei. In de regio Azië-Pacific was de groei het sterkst met 11,2 procent en in Europa bedroeg de groei 5,8 procent. In Noord-Amerika was de groei 5,5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
55.000 reizigers geraakt door acties Ryanair

Gepubliceerd op 10 aug 2018 om 11:15 | Views: 881

Air France-KLM 14:09
8,96 0,00 (0,00%)

DUBLIN (AFN/RTR) - De vakantieplannen van circa 55.000 reizigers in Europa zijn in meer of mindere mate in de war geschopt door stakingen bij Ryanair. In vijf Europese landen, waaronder Nederland, leggen vliegers het werk neer. Vanaf de luchthaven in Eindhoven gaan vluchten gewoon door, doordat de Ierse prijsvechter van elders piloten heeft ingevlogen.

Het leeuwendeel van de gedupeerde reizigers betreft Duitse vakantiegangers. De acties door Duitse piloten duperen zo'n 42.000 reizigers. Verder wordt in Zweden, België en Ierland gestaakt. In totaal worden circa 400 vluchten geraakt.

Ryanair zegt dat het merendeel van de gedupeerde Duitse vakantiegangers op een andere Ryanair-vlucht zijn ondergebracht. Reizigers bij wie dat niet is gelukt, kunnen gratis omboeken of hun geld terugvragen.

Stakingsbrekers

In Nederland probeerde Ryanair de staking van piloten via de rechter te verbieden. Dat lukte niet. Wel oordeelde de rechter dat eventuele vervolgacties minstens 72 uur van tevoren moeten worden aangekondigd. Dan is het voor de prijsvechter niet toegestaan om stakingsbrekers in te zetten, waardoor vluchten hoogstwaarschijnlijk zullen uitvallen.

Ryanair voert dagelijks circa 2000 vluchten uit naar bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. De prijsvechter dreigde eerder, bij monde van topman Michael O'Leary, om meer banen naar Polen te verplaatsen bij aanhoudende werkonderbrekingen.
voda
0
Tegenwind voor Indiase Jet Airways

Gepubliceerd op 10 aug 2018 om 08:59 | Views: 625

MUMBAI (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Jet Airways beleeft roerige tijden. Het Indiase concern maakte bekend de publicatie van de kwartaalcijfers uit te stellen, krap een week nadat het bedrijf ontkende dat er drastische maatregelen nodig zijn om kosten te besparen. De samenwerkingspartner van Air France-KLM kampt onder meer met stijgende brandstofprijzen en moordende concurrentie van prijsvechters op de thuismarkt.

Jet Airways, dat deels deels in handen is van Etihad Airways, heeft de nodige moeite om op te boksen tegen budgetmaatschappijen als IndiGo, GoAir en SpiceJet. Die maatschappijen groeiden afgelopen jaren juist exceptioneel, omdat ze de Indiase middenklasse een goedkoper alternatief bieden.

India is een van de snelstgroeiende luchtvaartmarkten ter wereld, maar ook een van de moeilijkste door de ongekende concurrentie. Jet Airways is zeker niet de enige maatschappij met problemen. Staatsbedrijf Air India is al meerdere keren van de ondergang gered en Kingfisher Airlines verloor in 2013 zijn vliegvergunning door aanhoudende financiële problemen.

Verlies

In een beknopte verklaring gaf Jet Airways aan dat het audit-comité de resultaten niet heeft aanbevolen voor de goedkeuring van het bestuur ,,in afwachting van de afronding van bepaalde zaken". Verdere details werden niet gemeld.

Afgelopen boekjaar boekte het bedrijf een verlies, nadat het de twee jaar daarvoor wel zwarte cijfers schreef. De aandelen van het luchtvaartbedrijf leverden dit jaar aan waarde in als gevolg van de verslechterde financiële situatie.
voda
0
Pilotenbonden hoorden nog niks van Ryanair

Gepubliceerd op 14 aug 2018 om 13:53 | Views: 439

Air France-KLM 15:41
8,71 +0,12 (+1,44%)

AMSTERDAM (AFN) - De Nederlandse pilotenvakbond VNV heeft nog niets vernomen van de leiding van Ryanair, na de staking van vrijdag in een roep om betere arbeidsvoorwaarden. Ook bij de Duitse collega's van pilotenbond VC is het stil. Mocht de Ierse prijsvechter voor het einde van de week nog niets van zich hebben laten horen, dan lijken nieuwe acties onvermijdelijk.

Deze week komen Europese pilotenvakbonden bijeen om over de te varen koers bij Ryanair te praten. Veel aandacht zal tijdens die gesprekken uitgaan naar de Ierse vakbondscollega's. Die zitten momenteel met een mediator en Ryanair om tafel.

Het doorbreken van de impasse in Ierland wordt alom gezien als de sleutel tot het oplossen van het Europabrede conflict. VNV zet hardop vraagtekens bij de wil van Ryanair om tot een oplossing te komen. In meerdere landen werd al gestaakt. Daardoor werden vakantieplannen van duizenden reizigers in meer of mindere mate in de war geschopt.
voda
0
Ryanair sluit akkoord met Ierse piloten

Gepubliceerd op 23 aug 2018 om 09:22 | Views: 1.002

Air France-KLM 14:14
9,31 +0,01 (+0,13%)

DUBLIN (AFN/BLOOMBERG/RTR) - Ryanair heeft een akkoord bereikt met de Ierse vakbond Fórsa over de arbeidsomstandigheden voor piloten. De vliegers moeten het bereikte akkoord nog wel goedkeuren, maar Fórsa geeft een positief stemadvies. Over de inhoud van de afspraken wordt niets gezegd totdat de piloten hebben gestemd, waar ze twee weken de tijd voor hebben. Als de piloten het akkoord goedkeuren, moet het bestuur van Ryanair ook instemmen.

Het is de eerste keer dat Ryanair afspraken maakt met een vakbond. De budgetluchtvaartmaatschappij erkent die pas sinds eind vorig jaar. De onderhandelingen verliepen evenwel niet makkelijk. Uiteindelijk was een onafhankelijk bemiddelaar nodig om een resultaat te bereiken.

Het conflict tussen de Ierse piloten en Ryanair draaide behalve om geld om promotie, vakantiedagen en het overplaatsen van piloten naar andere locaties. Zo'n honderd van de 350 Ierse Ryanair-piloten staakten de afgelopen periode verschillende keren. De laatste keer was begin deze maand, toen ook piloten in Nederland, België, Zweden en Duitsland het werk neerlegden.

Oplossing

Het bereikte akkoord zou de oplossing van de geschillen met de piloten in andere landen in een stroomversnelling kunnen brengen. Diverse pilotenvakbonden uit andere landen geven dan ook aan met belangstelling naar het Ierse akkoord te kijken.

Behalve met piloten ligt Ryanair ook overhoop met zijn cabinepersoneel. Het Nederlandse cabinepersoneel dreigde woensdag nog binnenkort mogelijk te gaan staken. Eerder legden de stewards en stewardessen in België, Spanje, Portugal en Italië het werk neer.

Beleggers reageerden verheugd op het akkoord. Het aandeel Ryanair ging meer dan 6 procent omhoog.
voda
0
Recordwinst Qantas ondanks hoge brandstofkosten

Gepubliceerd op 23 aug 2018 om 06:55 | Views: 934

Air France-KLM 14:30
9,31 +0,01 (+0,13%)

SYDNEY (AFN) - De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft zijn financiële resultaten het afgelopen boekjaar weten te verbeteren, ondanks een stijging van de brandstofkosten. De onderneming profiteerde onder meer van sterke vraag naar reizen en betere prestaties bij zijn binnenlandse vluchten.

Qantas zette een winst na belasting in de boeken van 980 miljoen Australische dollar. Dat was een jaar eerder nog 852 miljoen Australische dollar. De onderliggende winst voor belastingen, het resultaat waar de maatschappij zelf naar kijkt, kwam uit op een record van 1,6 miljard Australische dollar. De omzet van Qantas steeg naar bijna 17,1 miljard Australische dollar.

Topman Alan Joyce ziet nog steeds een gezonde vraag en heeft vertrouwen in het nieuwe boekjaar. Wel benadrukt hij dat ook nu, gelijk aan het afgelopen jaar, Qantas geconfronteerd wordt met flink hogere brandstofkosten. Maar met verschillende maatregelen moet Qantas volgens hem in staat zijn om dat op een ,,gezonde manier'' te verwerken.
voda
0
Ryanair mag 'vreemde' bondsleden niet weren

Gepubliceerd op 27 aug 2018 om 13:59 | Views: 537

HAARLEM (AFN) - Ryanair mag bij cao-gesprekken met de pilotenbond VNV niet langer onderhandelaars weigeren omdat zij voor een andere luchtvaartmaatschappij werken. Dat heeft de rechter in Haarlem in een kort geding beslist.

Ryanair weert VNV-leden van andere maatschappijen van de onderhandelingstafel, omdat het risico op het lekken van concurrentiegevoelige informatie anders te groot zou zijn. De VNV wilde bij de onderhandelingen met Ryanair juist profiteren van de ervaring die leden met andere werkgevers hebben opgedaan bij cao-gesprekken.

De rechter ging niet mee in het verweer van Ryanair. De luchtvaartmaatschappij heeft tijdens onderhandelingen zelf controle over de informatie die ze prijs wil geven, dus is het volgens de rechter niet waarschijnlijk dat bedrijfsgeheimen op straat komen te liggen. Daarnaast weegt de vrijheid bij cao-onderhandelingen zwaarder dan de regels omtrent concurrentie waarop Ryanair zich beroept.

Geen stakingsbrekers

De uitspraak volgt op een tegeneis die VNV stelde in het kort geding waarmee Ryanair een staking van zijn Nederlandse piloten wilde voorkomen. Die poging was tevergeefs. Wel moet VNV stakingen voortaan minimaal 72 uur van tevoren aankondigen, maar dan mag Ryanair geen stakingsbrekers inzetten.

Aan de stakingen begin deze maand namen naast Nederlanders ook piloten uit Duitsland, Zweden, België en Ierland deel. Het personeel van Ryanair eist naast een salarisverhoging ook een betere rechtspositie en een verandering van de bedrijfscultuur.
voda
0
Ook deal Ryanair met piloten Italië

Gepubliceerd op 28 aug 2018 om 12:18 | Views: 515

Air France-KLM 15:15
9,31 +0,05 (+0,52%)

DUBLIN (AFN/BLOOMBERG) - Ryanair heeft een cao afgesloten met zijn Italiaanse piloten. Dat meldt de Italiaanse luchtvaartvakbond Anpac nadat de piloten een dag eerder voor de overeenkomst stemden. Het is de eerste cao die Ryanair afsluit. Met de Ierse pilotenvakbonden bereikte Ryanair wel een akkoord, maar daar moeten de vliegers nog mee instemmen.

Het Italiaanse akkoord werd na acht maanden onderhandelen bereikt. Ryanair is nog met de bonden in gesprek over een cao voor het cabinepersoneel.

Ryanair licht al een tijd zwaar onder vuur van zijn personeel en de vakbonden. Zowel cabinepersoneel als piloten staakten al meerdere keren. Ook de Nederlandse piloten van budgetluchtvaartmaatschappij legden eerder deze maand het werk neer. Een van oorzaken van het dispuut is het feit dat Ryanair personeel aan de Ierse wetgeving probeert te houden.
voda
0
Luchtvracht blijft stijgen

(ABM FN-Dow Jones) Het luchtvrachtverkeer is in juli opnieuw gestegen, maar wel in het laagste tempo sinds mei 2016. Dit bleek woensdag uit cijfers van de internationale brancheorganisatie IATA.

Er was sprake van een groei van 2,1 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Dit bleek ver beneden de gemiddelde groei van 5,1 procent in de afgelopen vijf jaar.

De capaciteit steeg in juli op jaarbasis met 3,8 procent, maar de beladingsgraad nam met 0,7 procentpunt af tot 42,7 procent.

Op alle continenten groeide het vrachtvervoer, met uitzondering van Afrika. In Afrika was er een krimp met 8,3 procent. In Europa ging het om een stijging van 2,6 procent.

CEO Alexandre de Juniac van IATA mikt ondanks de tegenvallende groei in juli evenwel nog steeds op een groei van vier procent voor heel dit jaar. Wel erkende de topman dat de neerwaartse risico's zijn toegenomen. De Juniac merkte op dat de handelsoorlog en de daarmee gepaard gaande onderhandelingen tussen China en de VS druk zetten op de mondiale economie. "Bij handelsoorlogen zijn er alleen maar verliezers."

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Groei passagiersvervoer valt wat terug - IATA

(ABM FN) Het passagiersvervoer in de mondiale luchtvaartsector is in juli gestegen. Dit meldde brancheorganisatie IATA donderdag.

"Opnieuw een solide groeimaand", concludeerde CEO Alexandre de Juniac. Het feit dat de bezettingsgraad op recordniveaus ligt, is volgens de topman een teken dat luchtvaartmaatschappijen steeds efficiënter worden.

Wel wees De Juniac op de stijgende kosten, en dan vooral voor brandstof. Dat beperkt de groei die voortkomt uit lagere ticketprijzen, aldus de CEO, die ten opzichte van 2017 dan ook rekent op een aanhoudende groeivertraging.

Het aantal gevlogen kilometers door betalende passagiers steeg in juli met 6,2 procent ten opzichte een jaar eerder. Deze stijging was wel beduidend minder dan de 8,1 procent in juni.

De ingezette capaciteit steeg met 5,5 procent en de bezettingsgraad nam met 0,6 procentpunt toe tot 85,2 procent, een record voor de maand juli.

In elke regio was sprake van groei. In de regio Azië-Pacific was de groei het sterkst met 9,4 procent en in Europa bedroeg de groei 4,6 procent. In Noord-Amerika was de groei 5,0 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
2.433 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 ... 118 119 120 121 122 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 11:12
Koers 9,992
Verschil +0,028 (+0,28%)
Hoog 10,015
Laag 9,860
Volume 207.284
Volume gemiddeld 1.814.737
Volume gisteren 1.139.888